Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia, ja też o moim tak mówiłam, że leń, a od 5 dni nic nie robi tylko pełza i to na znaczne odległości - dziś np. z pokoju do kuchni przypełzał. Także to może być jak u nas jeden dzień i inne dziecko :) w dzień już spać nie chcę tylko na podłodze. z tych emocji od 2 dni budzi się w nocy nawet. ale ile radości u niego, zwłaszcza jak przede mną ucieka :)

mbnotr8.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu-musi być lepiej 😏😏 Wnioskuję, że prawdopodobnie podobne typy faktycznie hehe 😏😏 Ja też z tym rozszerzaniem trochę intuicyjnie, trochę czytam i przypominam sobie, ale wszystko z doskoku.

Dzisiaj tata mój pilnował i zabawiał trochę małego, więc mogłam się zabrać za robienie słoiczków ☺️ Oprócz 10 słoiczków został mi jeszcze spory zapas. Część przetarłam lub w xałości zamroziłam. Będzie na zupki 😛

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia ja mam zamrożonego kalafiora, brokuła, fasolkę szparagową. Wiadomo nie są to jakieś ogromne ilości ale na trochę wystarczy. Moi rodzice mają ogród i mama przygotowuje dla swoich wnuków różne zapasy na zimę, mrozi maliny, truskawki, jeżyny. Poza tym mamy na bieżąco świeże warzywa i owoce. Dzieki temu wiem, że wszystko jest bez chemii i będę mogła bezpiecznie podać Małej.

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Necia, ja też o moim tak mówiłam, że leń, a od 5 dni nic nie robi tylko pełza i to na znaczne odległości - dziś np. z pokoju do kuchni przypełzał. Także to może być jak u nas jeden dzień i inne dziecko :) w dzień już spać nie chcę tylko na podłodze. z tych emocji od 2 dni budzi się w nocy nawet. ale ile radości u niego, zwłaszcza jak przede mną ucieka :)
    U nas podczas dwóch dni we Wrocławiu nauczył się bardzo dużo "mówić" mamama banana fasada Bubu bu i inne. W domu tyle nie gadal. I w końcu wkłada stopy do buzi bo bardzo na to czekałam - też ogarnął to na wyjeDzie ;) wogole taki mega śmieszek się zrobił. Wszystko go śmieszy - dosłownie od słowa miś po wygłupy w pierdki. Masakra. Jedno się niestety nie zmieniło nadal nie znosi się ubierać i wpada w histerię.

ty0qs6r.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny, ostatnio mnie coraz mniej bo czasu brak.

U nas w porządku, Synuś rośnie w oczach i z dnia na dzień widzę jak się rozwija. Opanował przewroty na brzuch i na plecach już nie poleży. Tak jak wcześniej leżenie na brzuchu było ble, to teraz tylko brzuch, nawet w nocy zdarza mu się przekręcić. Po chwili oczywiście płacz, bo się zmęczy i głowa spada a pełzanie jeszcze nie wychodzi. Mama na ręce i tak w kółko. Chociaż już coraz dłużej wytrzymuje na brzuszku, co raz wyżej się podnosi, fika nóżkami do pełzania, rączkami zaczyna chwytać zabawki.
    Druga sprawa, to chyba zaczęło nam się bolesne ząbkowanie. Ząbków jeszcze nie widzę, ale płacze biedaczek i masuje się cały czas paluszkami po dziąsełkach. Gryzaki go nie interesują, tylko własne rączki.
    W dzień nic nie śpi, no tylko krótkie drzemki podczas karmienia. Do tej pory rekompensowały nam to przespane noce, ale już się skończyły. Budzi się z płaczem (myślę że dziąsełka), albo przekręci się na brzuch w nocy i też płacze (bo na brzuchu się nie położy, żeby zasnąć, tylko unosi się na rączkach).

Ogarniam też chrzciny. Na początku myśleliśmy i o projekcie oszczędnościowym i wyprawieniu małej imprezy w domu. Na szczęście mąż mnie odwiódł od tego pomysłu i robimy obiad w karczmie na 20 osób. Teraz się cieszę, przygotować to wszystko w domu przy dziecku byłoby ciężko, a babcie widzę że też wolą iść do knajpy niż gotować cały dzień.

Zaliczyliśmy też weekend w górach. Jestem dumna z synka, bo sprawował się świetnie. Co prawda, tylko 2 dni, ale udane. Krótkie spacery - trasy z wózkiem bo chusty nie mamy a na nosidełko za wcześnie). Udało się również zjeść obiad w knajpie, nakarmić syna podczas deszczu pod drzewem i kilka innych przygód. Rano po obudzeniu poszłam z synkiem od razu na koc przed dom (były piękne widoki) i leżał zachwycony, nie płakał anie nie marudził. Tylko droga powrotna w samochodzie była już ciężka i płakał.

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, normalnie wypisz wymaluj mój syn. Za każdym razem kiedy trzeba się ubierać słyszą sąsiedzi (gdybyśmy mieszkali w bloku chyba wezwali by opiekę społeczna), śpi zazwyczaj 3-4x po pół godziny, ciągle tylko mama,mama i jej ręce więc zrobienie czegokolwiek z prawie 10 kg, wiercacym się klockiem na rękach graniczy z cudem, no i od godz 5 zmuszamy się do snu-drzemki po 15-20 min i tak zazwyczaj do 7 kiedy juz się podnosimy.
    I też uważam że będzie lepiej, musi być! Przecież tak się nie da żyć 😣

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja również dawno nie pisałam bo jesteśmy na wakacjach w rodzinnych stronach.
    Mamy na miejscu 1i2 dziadków w okolicy rodzinkę także odpoczywamy sobie relaksujemy i zwiedzamy stare kąty. Codziennie chodzimy na spacerki nad jeziorem bo mamy blisko. Ogląda drzewka ptaszki i jesteśmy raz u 1 raz u 2 babci. Mała bardzo gościnna fajnie się integruje zapoznaje z rodziną jestem z niej dumna :) Przez te 2.5 tyg poznała tyle babć i cioć że hoho zaliczyliśmy wesele rodzinny zjazd na 40 osób kilka grillkow 3 imprezy urodzinowe także mega aktywnie.
    W między czasie załatwiłam chrzciny tu na miejscu na październik bo mamy tu większość rodziny i zanim się obejrzałam a tu czas jutro wracać bo mała ma 2 szczepienie w środę :/
    U nas jak narazie spokój nie najgorzej tyle że mała coś tak dziwnie śpi. Zasypia około20 o śpi tak do 1-2 obudzi się zje i potem już problem bo pobudka około 4 possie chwilę cyca i zaraz śpi znów pobudka o 5 chwilę cyc i potem już musi spać u mnie na piersi bo jak nie to się budzi w łóżeczku co chwilę i tak już pospi do 6 - 6 30 dziwnie jakoś tak z tym jej spaniem ale nie wiem o co jej chodzi :/
    Aaaa i akcja ssanie kciuka zakończona mała się zapomniała i pięknie ssie tylko całe pięści ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 21:43

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    10.2024 2 transfer 👎
    18.11.2024 3-ostatni transfer
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaa u nas przed kryzysem ze spaniem noce wyglądały podobnie. Po pierwszej pobudce mogłam Małą odłożyć do łóżeczka, a potem od 3-4 spała tylko przy piersi.
    Teraz całą noc w łóżeczku ale za to pobudki co godzinę 🤣

• Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina jak wikend pod namiotem?

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam!!

Zacznę od tych gorszych wiadomości..

Zaliczyliśmy pierwszą izbę przyjęć.. Byliśmy na weekendzie 200 km od domu i Mały wyślizgnął się z rąk mojemu narzeczonemu i spadł na trawę z niemałej wysokości. W 10 minut byliśmy spakowani i wracaliśmy do naszej miejscowości do szpitala. Zrobili mu USG przezciemiączkowe oraz usg brzuszka ale wszystko ok. Na szczęście. A płakał całą drogę a my razem z nim..

Druga rzecz jest taka, że w zeszłym tygodniu włączył się monitor oddechu jak położyłam Małego na drzemkę u niego w pokoju na piętrze a sama siedziałam na dole na kawce.. I nagle zaczęło wyć.. Dobrze, że nóg na schodach nie połamałam i nie powybijałam zębów.. Mały oddychał i spał jak dobiegłam i monitor się wyłączył ale czy nawalił monitor czy ten alarm pomógł mu złapać oddech to nie wiem.. Nie byłam w stanie wziąć go na ręce przez następne 20 min tak się trzęsłam a bardzo chciałam się do niego przytulić..

Mały nie robi kupy. Tzn robi ale taka raz na dzień, raz na dwa dni.. Ja już sama nie wiem czy to ładna kupa. Przedwczoraj zrobił chyba zieloną ale może to przez ten cały stres związany z upadkiem.. Nie chcę robić afery kupowej ale uważam, że ma śluz w kupie a kupa robi się taka jeszcze rzadka ale już gęsta.. No nie wiem czy to dobrze opisuję..

I chyba weszliśmy w ten długi skok teraz, bo ma 15 tyg i widzę, że marudka..

CDN :P

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje dziewczyny, ze tak ciezko :( jak czasem z kuzynka meza rozmawiam, albo na forum czytam, to mysle sobie ile mialam szczescia, ze udalo mi sie uniknac takich problemow... a wlasnie u kuzynki pierwsze jest takim hnb, wiec bylam przygotowana na wszystko...
    Najbardziej sie wlasnie balam chyba, ze mala nie zaakceptuje wozka...

A u nas Mia wczoraj skonczyla rok! Naprawde az mi sie wierzyc nie chce, ze mam juz roczne dziecko :O
    Rok temu o tej porze, spalysmy sobie w szpitalu smacznie...
    Tyle wspanialych wspomnien mam z tego okresu, ze szpitala, no a pozniej z naszego calego wspolnego roku...
    Mia jest mega pogodnym dzieckiem, zawsze usmiechnieta, towarzyska, no i maly spioszek z niej...
    Ale temoerament tez ma... jak tylko czegos nie moze to wlacza sie w niej mega drama Queen😂 potrafi byc tez mala zlosnica i walczyc o swoje... takze rownowaga jest...
    Wczoraj zaliczyla swoja pierwsza imprezke urodzinowa, goście dopisali, pozniej bylismy u nas na festynie na karuzeli, a dzis od rana Mia szaleje z prezentami...

Pochwale sie jeszcze jaki tort zrobilam

]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2019, 23:39

Vaina, Motylek1313, Figa88, Marin, MagNolia55 lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię Czekoladę współczuje ogromnie sytuacji z upadkiem, wiem jak to jest, u mnie ześlizgnął się łóżka, najgorsze uczucie świata.... potem cały dzień bałam się go wziąć na ręce... współczuje :(

Cieprliwa wszystkiego najlepszego dla Mii.... tort cudowny...

mbnotr8.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa wszystkiego najlepszego dla Mii.
    Tort piękny!

Czeko współczuję przeżyć... Dobrze, że Synkowi nic się nie stało. A co do monitora też raz przeżyłam alarm o 4 rano. Nogi miałam jak z waty i cała się trzęsłam. U nas okazało sięz że mąż położył płytki obok siebie w jednym końcu łóżeczka a ja córeczkę po drugiej stronie i po prostu była od nich za daleko. Ale stres ogromny.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeko, wspolczuje takich przezyc! I wy i maly pewnie stresu niesamowitego sie najedliacie...
    Cale szczescie, ze wszystko sie dobrze skonczylo!

Co do kupki, to twoj maly jest tylko na kp jak dobrze pamietam? A na kp nawet kupa raz w tygodniu jest ok, wiec czestotliwoscia nie masz sie co martwic ;)

Morgana, Zizu, dziekujemy:*

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.. No wracając do tematu to jeszcze są bakterie w moczu i potrzebna antybiotykoterapia :(

Mia, słoneczko nasze kochane!! Rośnij zdrowa, bądź szczęśliwa i taka grzeczna jak do tej pory <3 <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek1313 wrote:
    Vaina jak wikend pod namiotem?
    Dzięki, weekend się udał :) A młody zachwycony, bo spał w śpiworze z Tatą, co powtarzał jak katarynka :P Cieszę się że się wybraliśmy, ale jak widać trochę większa dawka ruchu narazie nie wpłyneła na przyśpieszenie wyjścia małej :)
    A jak u Ciebie weekend? Jak samopoczucie?

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Hej Wam!!

Zacznę od tych gorszych wiadomości..

Zaliczyliśmy pierwszą izbę przyjęć.. Byliśmy na weekendzie 200 km od domu i Mały wyślizgnął się z rąk mojemu narzeczonemu i spadł na trawę z niemałej wysokości. W 10 minut byliśmy spakowani i wracaliśmy do naszej miejscowości do szpitala. Zrobili mu USG przezciemiączkowe oraz usg brzuszka ale wszystko ok. Na szczęście. A płakał całą drogę a my razem z nim..

Druga rzecz jest taka, że w zeszłym tygodniu włączył się monitor oddechu jak położyłam Małego na drzemkę u niego w pokoju na piętrze a sama siedziałam na dole na kawce.. I nagle zaczęło wyć.. Dobrze, że nóg na schodach nie połamałam i nie powybijałam zębów.. Mały oddychał i spał jak dobiegłam i monitor się wyłączył ale czy nawalił monitor czy ten alarm pomógł mu złapać oddech to nie wiem.. Nie byłam w stanie wziąć go na ręce przez następne 20 min tak się trzęsłam a bardzo chciałam się do niego przytulić..

Mały nie robi kupy. Tzn robi ale taka raz na dzień, raz na dwa dni.. Ja już sama nie wiem czy to ładna kupa. Przedwczoraj zrobił chyba zieloną ale może to przez ten cały stres związany z upadkiem.. Nie chcę robić afery kupowej ale uważam, że ma śluz w kupie a kupa robi się taka jeszcze rzadka ale już gęsta.. No nie wiem czy to dobrze opisuję..

I chyba weszliśmy w ten długi skok teraz, bo ma 15 tyg i widzę, że marudka..

CDN :P
    Współczuję wizyty. Na pocieszenie powiem, że ostatnio na szkole rodzenia było kilka kobiet które już mają dzieci, a było spotkanie z ratownikiem. Prawie każda zaczeła gadać o jakimś wypadku z małym dzieckiem, którejś spadł z przewijaka, mi z łóżka itp. Człowiek robi co może, a się zdarza. Dobrze że skończyło się dobrze.
    Co do monitoru, to pamiętam, jak mi raz zawył, w nocy, potem nie umiałam spać. Położna mnie ostrzegała przed tym. Podobno czasem dzieci robią sobie dłuższą przerwę w oddychaniu, co monitor już wychwyci, ale dziecku nic nie jest, więc myślę że Twój monitor jest ok :)

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeko współczuję tych przeżyć!
    Nam Adaś ostatnio lądował z łóżka, płakał trochę alw szybko sie uspokoił.

Niech nam żyje Mia sto lat i dłużej!

Vaina super mieliście weekend. Nie pamiętam kiedy ostatnio spałam pod namiotem :)

A ja zastanawiam kiedy Adaś usiądzie. Pięknie klęczy, po nas jak skacze to czasem sie oprze i siedzi. Ale z czworakównie siada. A i hitem u nas jest picie mleka że albo Adaś sie kładzie na mnie. Albo ja sie muszę położyć a on klęczy przy mnie. Czesto wtedy obskakuje obie piersi :D

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czoko ale miałaś wrażeń 😔 dużo zdrówka życzymy i cierpliwości!!!
    Moja mała też robiła kupki raz na tydzień ale pampersa wtedy mało i to jest normalne o ile nie boli ją brzuszek i nie marudzi ale od kilku dni zaczęła robić codziennie i chyba juz tak zostanie i są rzadsze niż kiedyś nie wiem czy to znowu zmienia jej się kupka czy coś się święci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 12:47

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    10.2024 2 transfer 👎
    18.11.2024 3-ostatni transfer
  • Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Dzięki, weekend się udał :) A młody zachwycony, bo spał w śpiworze z Tatą, co powtarzał jak katarynka :P Cieszę się że się wybraliśmy, ale jak widać trochę większa dawka ruchu narazie nie wpłyneła na przyśpieszenie wyjścia małej :)
    A jak u Ciebie weekend? Jak samopoczucie?

U mnie troche biegany ten wikend. Byłam w laboratorium wyniki ostatnie zrobić, odebrałam sobie wieksze ciuszki dla małej i oczywiscie resztki prania. Teraz piore wózek i foteliki do auta. Dziś skracam zasłony i pakuje torbe do szpitala.
    Dobrze ze synkowi sie namiot spodobał:-) czyli nadal obie biegamy w dwupaku hihi ciekawe ktora pierwsza urodzi.

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ