X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ząb wyrwany. Trochę bolało pomimo 3 zastrzyków ze znieczuleniem. Po wszystkim trochę zasłabłam, chyba z nerwów. Znieczulenie szybko puściło, więc wzięłam Ibuprom Sprint,przyłożyłam lód i nie jest źle.
    Emilka wypiła całą butelkę odciagniętego mleka, potem jeszcze zasnęła przy piersi, jak już mogłam ją karmić (muszę powoli ją od tego odzwyczajać, ale nie wiem, jak 😕). Myślałam,że będę ją powoli odstawiać, ale na razie chyba nic z tego.

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dzisiaj na szczepieniu przeciw meningokokom, wcześniej Antoś był w bardzo dobrej formie, normalnie się bawił ale ok 19 zaczął być marudny, zaczął bardzo płakać i teraz w końcu usnął mi przy piersi. Boje się go odłożyć... Do tego ma zapalenie spojówek :-(

Pytałam o to ruszanie głową i pediatra powiedziała, że jak jest z nim normalny kontakt to nie dzieje się nic złego. Mam go obserwować i jak zobaczę że jest coś nie tak to mam iść do neurologa. Mówiła, że to może być od zębów.

• Magkb Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Karol nie bardzo raczkuje, tylko trochę, woli pełzać - tak mu chyba szybciej na panelach, siedzieć nie chcę za bardzo (potrafi ale nie chce), on chce stać, po wszystkich się wspina i w domu przy kanapie, a dziś w nocy nawet w łóżeczku przez sen :) wariat mały :)

katar nadal go męczy, odkąd używamy katarek to sporo się tego wyciąga , kaszel mokry, ale sporadyczny, gorączki brak, gdyby nie katar to super dziecko - cały czas się bawi :) tylko jedno mnie zadziwia - mnie jak mam katar to spać nie mogę, a moje dziecko przesypia spokojnie całe noce, jakbgdyby nigdy nic mu nie dolegało. Jutro kontrola, ale coś czuje, że leki dalej będą.

Morgana jak bym o swoim dziecku czytała ;) jest dokładnie na tym samym etapie. Najważniejsze to się wspinać, ani chwili nie stracić. Do tego wszystkiego tez ma katarek ;)

Dziewczyny czy Wy czytacie maluchom swoim? Mój szogun nie umie się skupić na bajce czy książeczce. Jak widzi książkę to chce ja zjeść już porzucać. Chciałabym mu czytać, pooglądać obrazki itd, ale się nie da.

o1489vvjvnnzrzny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo, ja chcę mu poczytać a on chce zjeść książeczkę ;-) wczoraj mąż skokował pchacz (grający, śpiewający itd) i mały jest zachwycony. Mój synek też ciągle w ruchu, śmiejemy się, że ma adhe ;-) a w brzuchu był taki spokojniutki.

Teraz śpi spokojne, nam nadzieję, że noc nie będzie tragiczna po tej szczepionce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 22:15

• inka2707 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb wrote:
    Morgana jak bym o swoim dziecku czytała ;) jest dokładnie na tym samym etapie. Najważniejsze to się wspinać, ani chwili nie stracić. Do tego wszystkiego tez ma katarek ;)

Dziewczyny czy Wy czytacie maluchom swoim? Mój szogun nie umie się skupić na bajce czy książeczce. Jak widzi książkę to chce ja zjeść już porzucać. Chciałabym mu czytać, pooglądać obrazki itd, ale się nie da.

Emilka uwielbia książki... ale gryźć 😃 czytam jej wiersze z książki "Pierwsze wiersze dla...", bardzo lubi słuchać, czasem poogląda obrazki, ale przeważnie obgryza okładkę 😉

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmujcie się brakiem zainteresowani czytania książeczek, mój syn do daje sobie czytać książki od jakiś 3 miesięcy - ale teraz to uwielbia, zna już na pamięć swoje ulubione książki. No ale tak jak mówię, to jest od jakiś 3 miesięcy, a ma niewiele ponad 2,5 roku. Wcześniej koledzy w tym samym wieku chętnie słuchali książek a on nie.
    Swoją drogą to są niektóre wierszyki które on lepiej umie z pamięci niż ja, pamięć takich dzieci jest niesamowita!

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbowałam czytać,ale też książkę to on wolałby zjeść :)

najlepszą mine Karol ma jak uda mu się stanąć i parę kroków przejść - duma i radość :) tylko w kapieli on też chcę wstawać -masakra :)

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pediatra powiedziała mi, że małego mam nie szczepić przeciwko grypie, ale ja i mąż powinniśmy. Planuje w tym tygodniu to zrobić. Planujecie szczepić dzieciaki?

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o szczepionce na grypę dla dziecka i w tym roku mu odpuszczam. Konczy dopiero za 2 dni 6 mcy. Planuję meningo...

U nas książeczki też są smaczne :) a jak trafi się jakiś miekki egzemplarz to koniecznie trzeba pogniesc.

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepię przeciwko grypie. Dzisiaj dzwonię umawiać termin szczepienia bo szczepionki mam już w lodówce (dla siebie i męża zresztą też). Przy pierwszym szczepieniu są 2 dawki w odstępie co najmniej 4 tygodni. I dla takich maluszków jak nasze jest tylko szczepionka vaxigrip tetra, bo ta druga jest dla starszych dzieci i dorosłych. Teraz dopiero zaczął się sezon i nie ma problemu z dostępności ale później może być problem, tak było w ubiegłym roku. Dlatego chciałam to ogarnąć jak najszybciej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my mieliśmy ciężka noc. Po szczepieniu przeciwko meningokokom mały dostał w nocy gorączkę, 38,5. Był bardzo marudny. Do tego dostał kataru :-( wczoraj jak szliśmy na szczepienie to nie miał a potem dostał. Dzisiaj muszę jechać do dentysty, Antoś ma zastać z babcią ale się boję co to będzie. Jest rozdrażniony i boję się, że może płakać :-(

• Agatelek Ekspertka

Wysłany: 2 października 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zaszczepilam Agatke pierwsza dawka przeciw grypie. Siebie zaszczepie w listopadzie. Cały dzień później była w żłobku i nic się nie działo, dopiero w nocy miała gorączkę, ale po paracetamol spadła i spała że mną do rana. Dzisiaj rano nic się nie działo, więc znowu zaprowadzilam ja do żłobka. Nie chcę za wcześnie pochwalić, ale Agatka coraz lepiej sobie radzi w żłobku. Dzisiaj wyciągała ręce do cioci, która po nią przyszła, a jeszcze kilka dni temu się odwracala i wtulala w miej ramię.

Buko
  • Marin Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia a jak objawia się zapalenie spojówek?
    Buko, Agatka jest bardzo dzielna. Fajnie by było żeby się łatwo oswoila ze złobkiem. To musi byc duzy stres dla Was obu.
    U nas teżczytanie nie zdaje egzaminu. Staram się wieczorem do snu mówić małemu wierszyki które pamiętam, choć nie wszystkie są odpowiednie do jego wieku😄 (bardzo lubi Inwokacje z Pana Tadeusza)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też książki raczej je niż ogląda czy słucha ale akurat te "Pierwsze wiersze" bardzo lubi i słucha !!!

Mój wujek jednak zmarł ale ciotka załatwiła i pogrzeb jest w piątek nie w sobotę także tyle o ile dobrego w tym wszystkim że tak powiem
    Ale ja niestety się przeziębiłam :( byłam wczoraj na spowiedzi w kościele i zmarzłam jak nie wiem co,potem deszcz... bruuu
    Agatelek super że twoja mała radzi sobie w żłobku !! A przypomnij mi ona jadła mm czy pierś? Bo teraz ile ona ma że dajesz ją do żłobka?

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    10.2024 2 transfer 👎
    18.11.2024 3-ostatni transfer
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do żadnego grona matek posiadających dzieci które wolą zjadać książki. Czasami na krótko uda mi się synka zainteresować czymś (to coś w stylu: zobacz tu jest bałwanek) ale to trwa parę minut. Tak to on książki uwielbia przekładać tam i z powrotem albo wkładać do buzi.

Po raz kolejny stresujecie mnie że Wasze dzieciaczki zaczynają stawać. Mój Szkrab nawet nie zaczyna siadać. No może czasami mu się zdąży próbować ale nic z tego nie wychodzi. Raczkowac też się jakoś nie garnie (pełzanie mu wychodzi na to fantastycznie). Obserwuje że jak jest w miejscu to podnosi ta dupinke do góry ale nic poza tym. Pamiętam że ostatnio jak Morgana pisala że mały pelza to za równe 3 tyg Czaruś też zaczął to może i teraz tak będzie.

Wogole jakoś u nas ostatnio gorzej ze snem. Druga noc budzi się koło 3 i nie może zasnąć więc biorę go do naszego łóżka trochę się powierci i dopiero zasypia. Jest też problem z jedzeniem. I dziś rano pierwszy raz miał spory katar ale teraz przeszlo.

ty0qs6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytamy bajki od ciąży - głównie tata czyta :) bardzo lubi je słuchać; czasami wiadomo wypadnie nam wieczorne.
    Jak M kangurowal po cc to z pamięci wyrecytował Lokomotywę - młody ponoć od razu się uspokoił :)
    Czasami się śmieje, że zacznę mu czytać kodeksy to może a końcu uda mi się zamulić do snu w dzień 😂
    Nie szczepie na grypę bo sama nigdy też siebie nie szczepilam i trochę w to nie wierze ;)

Inka - biedna Ty :(
    ale już po wszystkim? Ja wyrywalam wredna 8 na 2 msc przed ivf - ech .. mało przyjemne :(

Buko - super ze Agatka tak ładnie się zaaklimatyzowala ! Zuch dziewczyna :)
    Jestem ciekawa co to będzie u nas 😱

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin u Antosia zapalenie spojówek wygląda tak, że ma czerwone oczy, trze sobie oczy i wczoraj łzawił. Ja jestem wykończona dzisiaj, ciężka noc, do tego też złapałam jakiegoś wirusa :-( boję się żeby dziś nie było już tak kiepsko bo chyba padnę :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Marin u Antosia zapalenie spojówek wygląda tak, że ma czerwone oczy, trze sobie oczy i wczoraj łzawił. Ja jestem wykończona dzisiaj, ciężka noc, do tego też złapałam jakiegoś wirusa :-( boję się żeby dziś nie było już tak kiepsko bo chyba padnę :-(
    :( Olcia trzymaj się tam :( zdrowia dla Was

Olciaaa lubi tę wiadomość

• Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaa a masz krople do oczu ? Moja mała co jakiś czas tak ma że trze oczy ma ropę łzawi i ma czerwone wówczas przemywam jej szałwią po 3 razy dziennie i z reguły przechodzi po 3 dniach,teraz też tak miała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 15:52

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    10.2024 2 transfer 👎
    18.11.2024 3-ostatni transfer
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak teraz po długiej drzemce znów nosek pełny. Jest dość marudny ale nie ma temperatury wyższej. Ząbki? Jak myślicie.

ty0qs6r.png
‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ