X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2000 wrote:
    Dziewczyny skoro pojawił sie temat basenu. Co takiemu maluszkowi zakładacie na pupe?

Są specjalne pieluszki na basen, kupiłam w biedronce dada, ale są też w rossmannie.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2000 wrote:
    Dziewczyny skoro pojawił sie temat basenu. Co takiemu maluszkowi zakładacie na pupe?
    Pieluszki kapielowe jednorazowe lub wielorazowe ;)
    My mamy i takie i takie...
    One maja za zadanie tylko wylapanie dwojki, wiec zeby cie nie zmylilo, bo wiele mam wsadza tak w tych pieluszkach maluchy do fotelika a pozniej szok, ze fotelik mokry😂

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna, ja uzywki najczesciej szukam na MamiKreisel, naprawde swietne rzeczy upolowalam, wiele nawet z metkami a za poldarmo...
    Podomowki Mia teraz z 74 ma prawie wszystkie stamtad, jak posciera to mi nie szkoda, a kupione w stanie idealnym...
    Kombinezon polecam mega Ducksday... cienki, nienapompowany, nie krepuje ruchow, a cieplutenki, ze pod spod ubieralam tylko body i rajtuzki na spacer...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślałam że to mamikreisel. Muszę znów ściągnąć ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddała kasę :) uffff.
    Rano byłam na nabożeństwie luterańskim🙂 niestety chodzimy na zmianę (tak samo jak na spotkania do konwersji) bo młody no dałby koncert przez 1.5 godziny 😂 wgl parafia jest w Sopocie przy samym molo, super miejsce na spacer potem 😁 ale to jak troszkę podrośnie.
    Następnie jeszcze wbiłam do smyka - kupiłam 2 śpiworki 2.5 i 3.5 tog, ośmiornice i gryzak mombella ... no i na koniec szaleństwo w Rossmann.
    A teraz tatuś smaży placki ziemniaczane 😍 a my się bawimy, ewidentnie trening do raczkowania- oczywiście do tylu, pupa w górę, przebiera i wsteczny 😂 i z tej pozycji też zaczyna obroty na plecy z brzucha 😎
    Z książek ja b lubię kryminały, historyczne i biografie 🤩 niestety ze względu na konieczność ciągłego doszkalania się i bycia na bieżąco ze zmianami prawa w większości to czytam literaturę fachową 😭

Olciaaa, Iwkaaa, 83xxx, Asia2000 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb wrote:

Super pomysł z piżamka merino, tez poszukam. Macie doświadczenie ze ciuszkami merino z HM? Ja mam dzis dzień zakupów, chce skorzystać z weekendu zniżek. Zastanawiam sie cały czas czy kupić śpiworek do wózka czy jednak kombinezon, każdy radzi cos innego :/

Kupiłam śpiworek szyty do mojego wózka na zamówienie z panelu, teraz na niego czekam :-) mam również kombinezon zimowy, kupiony na Olx za grosze w tamtym roku jak kompletowalam wyprawkę ;-) może na razie to wystarczy :-) co do kurtek to teraz średnio się u nas sprawdzają, widzę że małemu często nie jest wygodnie. Teraz Antek jest ubierany w kombinezon merino i jest mu bardzo wygodnie :-) co do rzeczy z H&m z wełny merino nie wiem bo jeszcze nie kupowałam

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też mówił trener że z każdyą lekcją powinno być lepiej. Dzisiaj byliśmy na trzecich urodzinach siostrzeńca, było sporo dzieci i pierwszy raz Adaś chciał sie z nimi "bawić" :)

Ciasteczko777, Asia2000 lubią tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Magnolia i Zizu jak się czujecie? Mam nadzieję, że uporalyscie się z zastojami.

Dziękuję Olcia 😘 wszystko minęło całe szczęście, bo już miałam obawy przed zapaleniem...Na samą myśl mi słabo.

Tak dobrze mi się z Wami pisało i ucichlam, gdyż po zakupach czasu nie miałam... Mały żyć nie dawał, musiałam to wszystko uprzatnac.. Potem na imieniny jechaliśmy... I niedziela też intensywnie - rodzinnie. U nas takie uroki...nie dość, że swoich obowiązków masa to i jeszcze n. liczna rodzina i ciągle związku z tym jakieś odwiedziny lub imprezy....

Olciaaa lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia, u nas też od narodzin to prawie co weekend mamy gości :) wczoraj również. Była siostra ze swoim synkiem, chlopaki mierzyli się wzrokiem na macie, próbowali się dotknąć, i razem plakali. A tata później mi się przyznal, że był zazdrosny o zabawki Szymona, gdy kuzyn się nimi bawił 😂 po takim dniu pełnym wrażeń maluch zasnął o 19, ale pobudka juz o 4.30 🙉😥

Olcia, Szymon też od paru dni tak dziwnie macha głowa na boki... nie wiem już czy mam się martwić tym dziwnym ruchem, czy to tzw. Blednikowy odjazd... Zawsze wtedy się cieszy.

Pisalyscie też kiedys o rytmie dnia, u nas niestety jako takiego nie ma. Zasypianie, drzemki, karmienie co dziennie inaczej jak mAluch sobie zazyczy. Kapiel 19.30 i usypiam, ale czasami zasnie o 20 a czasami 22. Drzemki czasami są, a czasami po 20 min podczas karmien. Cyca wola czasami co 3, a czasami co godzinę.

MagNolia55 lubi tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa a czy Szymek ząbkuje? Bo Antkowi idą górne dwójki i myślę, że tomkkze być z tym związane. W czasie zabawy też tak robi. Też czytałam że to może być błędnikowy odjazd, jutro idę do lekarza bo mam.miec szczepienie przeciwko meningokokom więc zapytam

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiąc temu miał takie bóle, że myślałam ze to zęby. Ale nie wyszły do tej pory. Moze coś tam kielkuje, nie wiem.... rusza też tak szczęka jakby gumę zuł.

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu u nas 2 dzień pada deszcz... depresji idzie dostać
    Niby jest folia i heja można iść do przodu ale że moja mała tylko w foteliku jeździ to jakoś tego nie widzę.
    Jutro wraca mój mąż to mam nadzieję że trochę odsapne
    W sobotę mamy chrzciny ale cały czas jest coś nie tak... dużo by pisać ale aż mi się odechciało tych chrzcin, już chciałam odwołać nawet szukałam innej sali ale że robimy w miasteczku skąd pochodzimy z mężem to nie mam za wiele opcji z resztą gdzie ja znajdę wolną salę tydzień przed

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    10.2024 2 transfer 👎
    18.11.2024 3-ostatni transfer
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Figa a czy Szymek ząbkuje? Bo Antkowi idą górne dwójki i myślę, że tomkkze być z tym związane. W czasie zabawy też tak robi. Też czytałam że to może być błędnikowy odjazd, jutro idę do lekarza bo mam.miec szczepienie przeciwko meningokokom więc zapytam
    Daj znać co powiedział lekarz bo ja zapomniałam.zapytac a strasznie mnie to denerwuje. Tylko Czaro robi głowa w górę i w dół ale często mu się to zdarza i faktycznie się przy tym śmieje.

Olciaaa lubi tę wiadomość

ty0qs6r.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna, Ben to już taki duży kawaler! 😍😍😍 śliczny chłopczyk

akilegna♥ lubi tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa, Necia zapytam i dam Wam znać!

Iwkaaa tylko spokój Cię uratuje ;-) ja tez stresowałam się przed chrzcinami ale wszystko się udało. Akurat pogodę mieliśmy marną, do tego impreza była na prawie 40 osób a dzień przed rozchorowały się dzieci kuzyna i nie przyjechali. Na szczęście w restauracji nie musiałam płacić za ich "talerzyki".Do tego w czasie transportu trochę zniszczył się tort, a kelnerki pomieszały z jedzeniem;-) w każdym razie ogólnie była dobra i sympatyczna atmosfera i wszyscy goście byli zadowoleni. Najważniejsze żebyś Ty nie pokazywała gościom, że czymś się martwisz :-)

Asia2000, morganaa, 83xxx lubią tę wiadomość

• morganaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaaa, tylko spokojnie :) przecież to wasza rodzina bank drobne wpadki nie popsują tego dnia :) spokój spokój spokój

jak robiłam chrzciny niecały miesiąc po porodzie i to w domu :) ale bardziej to moja mama je robiła :)

MagNolia55 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Magnolia, u nas też od narodzin to prawie co weekend mamy gości :) wczoraj również. Była siostra ze swoim synkiem, chlopaki mierzyli się wzrokiem na macie, próbowali się dotknąć, i razem plakali. A tata później mi się przyznal, że był zazdrosny o zabawki Szymona, gdy kuzyn się nimi bawił 😂 po takim dniu pełnym wrażeń maluch zasnął o 19, ale pobudka juz o 4.30 🙉😥

Olcia, Szymon też od paru dni tak dziwnie macha głowa na boki... nie wiem już czy mam się martwić tym dziwnym ruchem, czy to tzw. Blednikowy odjazd... Zawsze wtedy się cieszy.

Pisalyscie też kiedys o rytmie dnia, u nas niestety jako takiego nie ma. Zasypianie, drzemki, karmienie co dziennie inaczej jak mAluch sobie zazyczy. Kapiel 19.30 i usypiam, ale czasami zasnie o 20 a czasami 22. Drzemki czasami są, a czasami po 20 min podczas karmien. Cyca wola czasami co 3, a czasami co godzinę.

U nas to samo 🙈🙈 Bardzo podobni ci nasi chłopacy 😜😜

O super, że udaje Ci się czytać podczas KP. U nas niestety zrobienie czegokolwiek przy KP zwyczajnie odpada. Mały jest b. wrażliwy u ciagle się odrywa... Przeszkadza mu włączony tv, rozmowy, nowe miejsca...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 15:11

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Iwkaaa, tylko spokojnie :) przecież to wasza rodzina bank drobne wpadki nie popsują tego dnia :) spokój spokój spokój

jak robiłam chrzciny niecały miesiąc po porodzie i to w domu :) ale bardziej to moja mama je robiła :)

Szacun Morgana 🙊

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna, jestem pod wrażeniem, jaki już duży chłopczyk z Twojego Synka 🤩♥️ Cudny 🥰

akilegna♥ lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im większa impreza, tym większy stres mam wrażenie... My też chrzciny dość szybko... 1,5mies. po narodzinach i 50 osób...

Iwka, staraj się chociaż trochę wyluzowac, żeby mała też się nie stresowala... Dzieci niestety to czują...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 15:08

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ