Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia, witaj po fioletowej stronie mocy!!! Życzę Ci abyś spędziła z nami 9 spokojnych miesięcy
I tak jak pisze Magda nie wchodź na forum z miesiącem porodu więcej niedobrego wyniesiesz i bardziej będziesz się nakręcać niż jak nie będziesz czytać.
U nas spokojniej -
Miałam zamiar wcale nie zaglądać na forum, ale jak zobaczyłam nasz rocznik postanowiłam się przywitać, bo wiem że wy tu nie wariujecie Zresztą z wami czuję więź
Dzwoniłam do mojego lekarza, był poza miastem, kazał mi zadzwonić w poniedziałek to się umówimy. Pogratulował i kazał łykać kwas foliowy i czekać Uwielbiam go! Hihidmuchawiec lubi tę wiadomość
27.08.2015 (*) cb
08.02.2016 (*) cb -
Sylwia witaj na fiolecie Na Twój wątek lepiej nie zaglądać do 12tc, potem robi się już przyjemnie Teraz juz będzie tylko dobrze, mąż pewnie skacze pod niebo, co?
Dorotko ja też slyszałam że seks pomaga. Skurcze macicy przy orgazmie a poza tym na sperma ponoć działa jakoś na szyjkę zmiękczajaco (ma tam jakieś składniki ktore to powodują)13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Dziewczyny seks pomaga i to bardzo testowałam w pierwszej ciąży, na ostatniej prostej po każdym serduszkowaniu czułam delikatne skurcze w okolicy szyjki, a gdy w końcu wylądowałam na porodówce miałam 8cm rozwarcia
Pleasure, ja nadal nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży
Kwiatuszek na kiedy dokładnie masz termin? Ja się zastanawiam kiedy urodzę, bo najpierw było na 8 listopada, później na 6, później na 4, a na ost usg wyszła waga 2200 więc chyba październik.. -
Sylwia jak sie ciesze ze Ci sie udalo jeszcze troszke i reszte dziewczyn tu przyciagniemy gratuluje
Dziewczyny u mnie zostaje sprzatanie bo sex odpada. Jak od poczatku ciazy nic a nic w tych sprawach to nawet nie mam mysli ze moglabym pofiglowac i nawet nie chce mi sie
Mala czarna termin mam na 20 pazdziernika. U mnie z usg jednoznacznie nie udalo sie ustalic terminu bo mala nie dala sobie zmierzyc pleckow a z poszczegolnych pomiarow glowki, brzuszka czy kosci udowej wyszly kilkudniowe roznice.
U Ciebie pewnie sie przyspieszy ze wzgledu na wage corci chyba ze taki blad pomiaru byl bo roznie moze byc. Ale brzuszek masz pokazny wie kto wie.
U mnie za godzinke sie okaze jak mala. Lece sie ogarniac i pozniej sie odezwe. Smieje sie ze samochod przeszedl nam przeglad dzisiaj wiec Jula te musi przejsc -
Sylwia witaj u nas Kochana! chyba mój magnes zadziałał może to opatetnuję dziewczyny dobrze radzą, nie zaglądaj na wątek swojego miesiąca, bo na początku jest zbyt nerwowo. a Na kiedy masz termin wg ostatniej miesiączki?
Madzia, super wieści, teraz możesz być spokojniejsza.
Dorcia, ja też słyszałam, że ruch i seks przyspieszają poród, a do tego masaż krocz też moze pomóc. A jeśli chodzi o wywoływanie porodu to zależy od lekarza, słyszałam o takich co wywołują od razu po terminie a są tacy co czekają prawie do 2 tygodni po.dreambaby lubi tę wiadomość
-
Wiem że magnez pomaga ,ale nie jestem za wprowadzeniem leków bez wiedzy/zgody lekarza, mozna brać tak magnez bez problemu w ciąży?
O seksie przyspieszającym poród też słyszałam i podobno działa:)
Dreambaby:) naprawdę bardzo się cieszę że Ci się udało, cicho gratuluje , mam nadzieje że niebawem pogratulujemy Ci wszystkie oficjalnie:)
Odnosnie masażu krocza powinno go się robić, podobno dzięki niemu można 2/3 szyjki rozciągnąć. -
Ada wg ostatniej miesiączki termin mam na 28 kwietnia.
Ja zawsze myślałam że magnez jest wskazany w ciąży. Nawet od jakiegoś czasu zaczęłam go brać bo miałam skurcze łydek i nie przerywałam już. Myślicie że powinnam przerwać?
27.08.2015 (*) cb
08.02.2016 (*) cb -
Czekam w kolejce wiec szubciutko w kwestii magnezu napisze. Mi lekarz kazal go brac od samego poczatku ciazy jak sie dowiedzialam czyli chyba 3t3d i biore do tej pory. Bralam po 1tabl i jak zaczely sie skurcze lydek to kazal mi zwiekszyc do 3 tabl. I bralam po 3 ale jak zaczelam brac witaminy to mniejszylam do 2tabl chciaz nie widze w skladzie witamin magnezu. Biore magne b6. Narazie sporadycznie skurcze sie pojawiaja. Osobiscie jestem za ciaglym braniem bo jesli sa braki w organizmie to jednorazowa dawka nic nie da bo trzeba troche pobrac aby ten brak sie wyrownal
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 17:36
-
Ja też biorę Magne B6, ponoć to jedyny bezpieczny w ciąży. Na początku na polecenie lekarza brałam 3x2, teraz biorę 3x1 lub 2x1 zależy jak się czuję danego dnia, choć ja niestety czuję macicę codziennie. Dodatkowo na drętwienie w nocy i skurcze lekarz polecał mi Aspargin, to jest chyba magnez z potasem, ale drętwienie mi minęło, więc nie brałam.
Kwiatuszku, myślę, że przy Twojej szyjce ryzyko przenoszenia jest bardzo niskie. Ale wg. mojej koleżanki, która bardzo chciała urodzić kilka dni przed terminem, w urodziny swojej babci, sprawdza się intensywne pieszczenie brodawek. Wydziela się wtedy oksytocyna, znowu na blogu o karmieniu czytałam, że najlepiej działa na wyrzut oksytocyny jeśli ruch wokół brodawek jest pulsacyjny, np przy ssaniu... Ona próbowała mycia podłóg, łażenia po schodach, herbaty z liści malin i dopiero te pieszczoty pomogły. -
Po wizycie wszystko oki
Mala ma 1900g i jest idealnie posrodku norm wagi dla tego tygodnia ciazy. Z pomiarow i wagi wychodzi na 32+5 ale lekarz kazal zupelnie nie brac tego pod uwage bo po 20tc normy wagi powiekszaja sie z tygodnia na tydzien i ich zakres pod koniec ciazy jest duzy a koncowa waga duzo zalezy od rodzicow. I mam sie nie sugerowac tym ze tc do przodu bo to nie znaczy ze wczesniej urodze ze wzgledu na wage.
A tak to serduszko, nerki, zoladek, mozg oki i przyblizyl widok na same usteczka i nosek i na pewno rozszczepu wargi nie maMala_Czarna_89, Kasiarzynka, miszkaaa, dreambaby, dmuchawiec lubią tę wiadomość