X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, witaj po fioletowej stronie mocy!!! :-) Życzę Ci abyś spędziła z nami 9 spokojnych miesięcy :-)

I tak jak pisze Magda nie wchodź na forum z miesiącem porodu więcej niedobrego wyniesiesz i bardziej będziesz się nakręcać niż jak nie będziesz czytać.

U nas spokojniej :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam zamiar wcale nie zaglądać na forum, ale jak zobaczyłam nasz rocznik postanowiłam się przywitać, bo wiem że wy tu nie wariujecie :) Zresztą z wami czuję więź <3
    Dzwoniłam do mojego lekarza, był poza miastem, kazał mi zadzwonić w poniedziałek to się umówimy. Pogratulował i kazał łykać kwas foliowy i czekać :) Uwielbiam go! Hihi :)

dmuchawiec lubi tę wiadomość

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia witaj na fiolecie :) Na Twój wątek lepiej nie zaglądać do 12tc, potem robi się już przyjemnie ;) Teraz juz będzie tylko dobrze, mąż pewnie skacze pod niebo, co? :)

Dorotko ja też slyszałam że seks pomaga. Skurcze macicy przy orgazmie a poza tym na sperma ponoć działa jakoś na szyjkę zmiękczajaco (ma tam jakieś składniki ktore to powodują)

• dreambaby Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak mąż mega szczęśliwy i najchętniej zamknąłby mnie w klatce abym tylko się nie przemęczała :P Ale jeszcze trudno nam uwierzyć :) W pełni będę się cieszyć po wizycie. Teraz jestem jeszcze w szoku!

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:15

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam, że do mnie też średnio dociera :) Dopóki nie zobaczę czegoś więcej niż pęcherzyk, to tego nie ogarnę :) Potem, może trochę uwierzę :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny seks pomaga i to bardzo :D testowałam w pierwszej ciąży, na ostatniej prostej po każdym serduszkowaniu czułam delikatne skurcze w okolicy szyjki, a gdy w końcu wylądowałam na porodówce miałam 8cm rozwarcia ;)

Pleasure, ja nadal nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży :P

Kwiatuszek na kiedy dokładnie masz termin? Ja się zastanawiam kiedy urodzę, bo najpierw było na 8 listopada, później na 6, później na 4, a na ost usg wyszła waga 2200 więc chyba październik..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jak sie ciesze ze Ci sie udalo :-) jeszcze troszke i reszte dziewczyn tu przyciagniemy :-) gratuluje :-)

Dziewczyny u mnie zostaje sprzatanie bo sex odpada. Jak od poczatku ciazy nic a nic w tych sprawach to nawet nie mam mysli ze moglabym pofiglowac ;-) i nawet nie chce mi sie :-P

Mala czarna termin mam na 20 pazdziernika. U mnie z usg jednoznacznie nie udalo sie ustalic terminu bo mala nie dala sobie zmierzyc pleckow a z poszczegolnych pomiarow glowki, brzuszka czy kosci udowej wyszly kilkudniowe roznice.
    U Ciebie pewnie sie przyspieszy ze wzgledu na wage corci chyba ze taki blad pomiaru byl bo roznie moze byc. Ale brzuszek masz pokazny wie kto wie.

U mnie za godzinke sie okaze jak mala. Lece sie ogarniac i pozniej sie odezwe. Smieje sie ze samochod przeszedl nam przeglad dzisiaj wiec Jula te musi przejsc ;-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia witaj u nas Kochana! chyba mój magnes zadziałał ;) może to opatetnuję :P dziewczyny dobrze radzą, nie zaglądaj na wątek swojego miesiąca, bo na początku jest zbyt nerwowo. a Na kiedy masz termin wg ostatniej miesiączki?

Madzia, super wieści, teraz możesz być spokojniejsza. :)

Dorcia, ja też słyszałam, że ruch i seks przyspieszają poród, a do tego masaż krocz też moze pomóc. A jeśli chodzi o wywoływanie porodu to zależy od lekarza, słyszałam o takich co wywołują od razu po terminie a są tacy co czekają prawie do 2 tygodni po.

dreambaby lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure wrote:
    Ada jak znajdziesz chwile to uzupelnij informacje na 1 stronie :)
    to co pamietam to uzupełniłam, chyba, że coś pominełam to proszę sprawdźcie :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że magnez pomaga ,ale nie jestem za wprowadzeniem leków bez wiedzy/zgody lekarza, mozna brać tak magnez bez problemu w ciąży?

O seksie przyspieszającym poród też słyszałam i podobno działa:)

Dreambaby:) naprawdę bardzo się cieszę że Ci się udało, cicho gratuluje , mam nadzieje że niebawem pogratulujemy Ci wszystkie oficjalnie:)

Odnosnie masażu krocza powinno go się robić, podobno dzięki niemu można 2/3 szyjki rozciągnąć.

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmuchawiec z tego co wiem to magnez jest prawie we wszystkich suplementach witaminowych dla ciężarnych, mój lekarz pozwolił mi go brać w razie jakich skurczy lub bólów brzucha. Jak nie jesteś pewna to może napisz sms do lekarza?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada wg ostatniej miesiączki termin mam na 28 kwietnia.

Ja zawsze myślałam że magnez jest wskazany w ciąży. Nawet od jakiegoś czasu zaczęłam go brać bo miałam skurcze łydek i nie przerywałam już. Myślicie że powinnam przerwać?

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam w kolejce wiec szubciutko w kwestii magnezu napisze. Mi lekarz kazal go brac od samego poczatku ciazy jak sie dowiedzialam czyli chyba 3t3d i biore do tej pory. Bralam po 1tabl i jak zaczely sie skurcze lydek to kazal mi zwiekszyc do 3 tabl. I bralam po 3 ale jak zaczelam brac witaminy to mniejszylam do 2tabl chciaz nie widze w skladzie witamin magnezu. Biore magne b6. Narazie sporadycznie skurcze sie pojawiaja. Osobiscie jestem za ciaglym braniem bo jesli sa braki w organizmie to jednorazowa dawka nic nie da bo trzeba troche pobrac aby ten brak sie wyrownal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 17:36

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę Magne B6, ponoć to jedyny bezpieczny w ciąży. Na początku na polecenie lekarza brałam 3x2, teraz biorę 3x1 lub 2x1 zależy jak się czuję danego dnia, choć ja niestety czuję macicę codziennie. Dodatkowo na drętwienie w nocy i skurcze lekarz polecał mi Aspargin, to jest chyba magnez z potasem, ale drętwienie mi minęło, więc nie brałam.

Kwiatuszku, myślę, że przy Twojej szyjce ryzyko przenoszenia jest bardzo niskie. Ale wg. mojej koleżanki, która bardzo chciała urodzić kilka dni przed terminem, w urodziny swojej babci, sprawdza się intensywne pieszczenie brodawek. Wydziela się wtedy oksytocyna, znowu na blogu o karmieniu czytałam, że najlepiej działa na wyrzut oksytocyny jeśli ruch wokół brodawek jest pulsacyjny, np przy ssaniu... Ona próbowała mycia podłóg, łażenia po schodach, herbaty z liści malin i dopiero te pieszczoty pomogły.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, gratuluję!

dreambaby lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od razu miałam magnez zalecony przez gina. 2x1, łykam magne b6 - tak jak dziewczyny :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie wszystko oki :-)
    Mala ma 1900g i jest idealnie posrodku norm wagi dla tego tygodnia ciazy. Z pomiarow i wagi wychodzi na 32+5 ale lekarz kazal zupelnie nie brac tego pod uwage bo po 20tc normy wagi powiekszaja sie z tygodnia na tydzien i ich zakres pod koniec ciazy jest duzy a koncowa waga duzo zalezy od rodzicow. I mam sie nie sugerowac tym ze tc do przodu bo to nie znaczy ze wczesniej urodze ze wzgledu na wage.
    A tak to serduszko, nerki, zoladek, mozg oki i przyblizyl widok na same usteczka i nosek i na pewno rozszczepu wargi nie ma :-)

Mala_Czarna_89, Kasiarzynka, miszkaaa, dreambaby, dmuchawiec lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ