Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny dawno mnie tu nie było. Trochę Was podczytałam i musze Wam powiedzieć, że na te martwienie się nie ma rady myslalam, że przestanę jak zobaczę bijące serce, później, że jak przetrwam do 12 tygodnia i zagrożenie poronieniem się skończy.. i tak ciągle sobie przesuwałam tą granicę i mówiłam sobie kiedy się martwić nie będę W pierwszym trymestrze martwi się, że się poroni, w drugim, że coś nie tak będzie na prenatalnych i połówkowych i tak ciągle teraz już nie martwię się, że z dzieckiem jest coś nie tak, bo czuję ruchy przeważnie bez przerwy i tomocne, ale za to brzuch mi ciągle się napina i twardnieje, więc martwię się, że może się szyjka skracać... i chodzę ciągle na IP to sprawdzać i okazuje się, że chyba taka moja uroda i, że przez stres tak mi się ten brzuch napina, normalnie jakbym kamień miała w środku. No i martwić się nie przestanę NIGDY:P bo jak już dziecko będzie to będę się martwić dlaczego płacze, czy nie jest chore itp trzeba chyba to przyjąć
-
Madzia myślę, ze brzuch Ci się napina bo to macica sobie ćwiczy już do porodu. Może to skurcze Braxtona Hicksa? Niby one są takie jakby od góry do dołu ale w mnie niekoniecznie musimy tak to czuc. Albo może dziecko tak sie rozpiera w brzuszku? Mi też ciagle twardniał i twardnieje wiec chyba to normalne bo wiele kobiet to odczuwa.
ja naleśniki smażyam przedwczoraj ale takie zwyklaki tylko z dzemem. 100krotko takich z bita smietaną, owocami itp bym zjadła ale te kalorie...
Co do ciazy to mega szybko mi czas mija. Ale mam nadzieje ze do 1 listopada nie przenosze bo nnie chcialabym aby w taki dzien córa miała urodziny. Swoja droga nie wiecie jak dlugo maxymalnie lekarze czekaja z wywołaniem porodu? -
nick nieaktualny
-
Dorotko trzymam kciuki za wizyte.
Lorka super wieści:)
Arien a smoczków dziecko nie powinno mieć nowych tak jak materaca?
Nie spotakłam się aby ktoś oddawał smoczki, maluchy ciągle mają to w buzi i też dopasowują do siebie, ale to moje zdanie:)
Tez mi radzono że ubranka na 56 nie mają sensu ,aby zacząć od 62.
Ja na 56 mam kilka sztuk na 62 musze do kupić jeszcze i 68 , 74 też.
Cześć dostałam ale reszte trzeba dokupić.
Dorotko tydzien przed terminem lataj biegaj sprzątaj:) przyspieszysz sobie moze termin porodu, ja także wolałabym nie przenosić ciąży bardzo długo, ale podobno widać różnice w dzieciach urodzonych miedzy 38 a 40 tygodniem,zresztą zobaczysz co Ci lekarz powie i jak mala rośnie.
Czy miewał ktoś skurcze w łydkach ? wie jak temu zaradzić miałam ostanio dość ostry, wiem że to normalne w ciąży ale niestety malo komfortowe...
-
nick nieaktualny
-
Madzia super, że z maluchem jest wszystko ok
Dorotko, podobno aby przyśpieszyć porodu podobno działa seks... tak mi mówiła koleżanka która 2 razy rodziła. Podczas współżycia są skurcze i sperma ma jakieś właściwości które przyspieszają no ale póki co to jej teoria ale możesz niedługo sama śmiało spróbować