X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina pod warunkiem, ze jedno z rodziców nie pracuje prawda? Jestem ciekawa co z normalnym becikowym, tym 1000zł co jest teraz. Jak beda płacic co miesiac 1000zł to jednorazowo tez zapłacą tym, którzy mają prace?

Kasia ja mam tak samo, ze jak mąz coś działa jakimiś piłami, wyzynarkami, wirtarkami czy innymi dziwactwami to ja już widze lejąca się krew :P

Która chętna dać mi kopa w tyek? Zabrałam się za porządki w komodzie która przezaczamy na ciuszki dla Julki, podzieliłam co gdzie pochować i co? Leży ten cały pieprznik na podłodze i woła o pomstę do nieba a ja zamiast sie za to zabrać siedze na BBF! Cholera niech ktos mi internet odetnie :P

blumen21 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie pracuje co ratuje mnie w jakiś sposób;) jednorazowo powinni wyplacic tym co maja umowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 19:17

24afed3688.png

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z reszta czym sie martwie jak ja w tym roku rodze :P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku, zastanów się nad swoim życzeniem! Zapłakałabyś się bez internetów i naszego forum! :p

o1483e5e2gt7h77w.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez w grudniu 2015 ale obejmuje mnie od stycznia do grudnia czyli 11 msc.tak tylko mowie dla mam które nie maja umowy o pracę. ja tez nie mogę sie zmotywować do prasowania i ukladania ciuszków;D

24afed3688.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, jak chwilę poleżą to nic im się nie stanie :).

A co do 1000 miesięcznie to chyba przysługuje jak żadne z rodziców nie ma prawa do urlopu rodzicielskiego. Ja się tym mocno nie interesowałam, bo i tak nawet na zwykłe becikowe się nie załapię, ale jakiś czas temu czytałam pod kątem kuzynki i właśnie taką informację uzyskałam.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:16

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

ale produkcja tutaj szła, trochę mi zajęło nadrabianie i teraz już nie pamietam o czym było :p

Listę z imionami chętnie uzupełnię w wolnej chwili. Teraz bede ich trochę miała bo poszłam dzisiaj po zwolnienie :) przyszłam rano do pracy, odpaliłam komputer, usiadłam i tak na głos sama do siebie mówie " co ja tu kur..a dzisiaj robie?! Mojego lekarze rodzinnego nie było, ale udało mi się dostać do innego. Wypisała mi zwolnienie na razie na tydzień, później bede kombinować. Dorotko mam ten sam problem co Ty bo za zwolnieniu nie mam wpisanego żadnego kodu i ciekawa jestem czy wypłacą mi 100%, tym bardziej, że dawałam w kadrach zaświadczenie o ciąży.

Jeśli chodzi o temat wiary, ja też nienawidzę tej hipokryzji w kościele oraz tej niesprawiedliwości jaka dzieje sie na świecie, ale kiedy poznałam podejście księdza Kaczkowskiego to trochę zmieniłam zdanie. Polecam poczytać jego wywiady.

Patrycja, powodzenia na rozmowie z Prezesową. zobaczysz bedzie dobrze. :)

Mosia super że kuracja żurawinowa zadziałała. Też brałam udział w tym konkursie i właśnie sprawdziłam pocztę i też wygrałam!!! jupi!

Kasia czas do wizyty szybko zleci i zobaczysz maluszka, ja za każdym razem jestem pod wrażeniem jak szybko rośnie i się zmienia. A co do seksu, my kochaliśmy się po zaaplikowaniu luteiny, wydaje mi się że w niczym to nie przeszkodziło. U mnie libido równe zeru, nawet sny mnie nie nawiedzają :/

Dorotko, gratuluję wygranej z ubezpieczalnią, o swoje trzeba walczyć! za zamierzam też wykorzystać ubezpieczanie na maxa po zabiegu męża zobaczymy co się uda.

Kasiarzynka, trochę ten kuzyn nie ma taktu pakować się ciężarnej na głowie. Dzisiaj możesz nie mieć żadnych sygnałów, a jutro możesz urodzić :P nigdy nie wiadomo. Strasznie nie lubie takich gości.

Iwona ja mam w pokoju lampę owadobójczą, kupiłam z internecie, ale jakiś czas temu były też w lidlu. rewelacja. Włączam ją wieczorem przy zgaszonym świetle i te durne owady lecą do niej i się zabijają! ha!

Madzia, współczuję straty pieska. Ja w zeszłym roku musiałam uśpić swojego 16 letniego psa więc wiem co czujesz.

Tusia, a Ty znasz już płeć maluszka?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego dzis w gazecie wyborczej jest wszsytko wyjasnione;_)

24afed3688.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszkaaa ale się uśmiałam z Twojego tekstu lecą do lampy i się zabijają hehehe prawdopodobnie będzie chłopak ale usg było robione w 13 tyg więc może sie jeszcze zmienic :) Jestem zapisana na usg 8 września ale chcę przepisać na 28 września i wtedy będę miała połówkowe i będzie więcej widać :)

Aaa powiem Ci że ja tak samo mam z seksem . Nie chce mi się, Nie sprawia mi przyjemności bo się wtedy boję o maluszka i boję sie że po stosunku zaczne plamić albo krew mi będzie leciała :/Wszystkow głowie siedzi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 19:50

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Kwiatuszku, zastanów się nad swoim życzeniem! Zapłakałabyś się bez internetów i naszego forum! :p
    Kochana ale ja tak tylko na godzinke zeby posprzatac :D
    blumen21 wrote:
    ja tez nie mogę sie zmotywować do prasowania i ukladania ciuszków;D
    Już masz poprane? Ja swoje skonczyłam wczoraj prasować ale zbiera sie juz kolejna tura prania bo ciagle cos dokupuje nowego i ie mam gdzie tych do prania odkładać już.

Patrycja normalne becikowe przysługuje jak dochody nie przekroczyły chyba 1922zł na osobe i wydaje mi sie ze wlicza sie w to juz dziecko. I nie wiem czy to nie bierze sie dochodów za poprzedni rok.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jakaś zacofana jestem w tych ustawach. Mnie się wydawało, że becikowe przysłyguje każdemu, jeśli kobieta została objęta opieką medyczną przed 10tc...

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za piękne by to było jak na nasz kraj....

klz9io4pkfldzhbc.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak poprane;) komodę już kupiłam więc mam gdzie układac;)

24afed3688.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko super, ze dostaniecie odszkodowanie, należy się. Firmy lubią sie migać ile się da, a nóz ktoś odpuści. Mąż przynajmniej będzie mieć zestaw kluczy :) Forum wciąga, nic nie poradzisz :P

kasiarzynko Twój mąż zachował się jak typowy facet :/ Niech on się tłumaczy kuzynowi że nie bo na dniach będziesz rodzić i koniec. Przeciez to ostatania szansa na pobyt we dwoje

Kasia dobrze, że nic poważnego nie stało się mężowi jak grzebał przy prądzie, no a łokieć faktycznie może dokuczać, szczegolnie jak się trafi na to wrażliwe miejsce

blumen ja się nie łapię na becikowe więc nieszczególnie wczytuję się w te informacje. Szkoda, bo tysiak miesięcznie by sie przydał ;)

Ada jednak zwolnienie, należy się :) jak jesteś tylko tydzien na tym od rodzinnego to aż tyle nie stracisz, potem od gina dostaniesz już 100% płatne

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde teraz jak przeczytaam posta Moni to przypomniało mi sie, ze miałam odpisac Adzie o zwolnieniu :P tak wiec Ada bardzo dobrze zrobiłaś, ze wziełas zwolnienie, jak dawałas zaswiadczenie to musza wypłacic Ci 100%. Ja uzgodniłam z kadrami, ze jesli jutro zdobede jakies zaswiadczenie to im dostarcze. Akurat bede szla na morfologie to zerkne czy gin przyjmuje.

Karolina a nie za wczesnie na pranie? Ja miałam pochowac w worki próżniowe te gotowe ciuszki ale juz nie chce mi sie kombinowac i zamierzam je tylko poprzykrywac ręcznikami z wierzchu zeby tak kurz nie osiadał na nich. Niby dzieciece ubranka tez powinny złapac troszke domowych bakterii ale chyba bym bała sie tak wczesnie je szykowac. Ale to tylko moje zdanie :)
    I żeby nie ubranka nie zaczely Ci pachniec zapachem drewna z komody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 22:12

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:16

Marzec x 2 <3 <3
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :D doszły mnie słuchy, że troszkę za mną tęsknicie :) bardzo mnie to cieszy :D Grzejcie mi ładnie miejsce ;) zamierzam się tu pojawić lada chwila ;)

Rośnijcie zdrowo <3
    Pozdrawiam :)

arien, kwiatuszek789, czekolada, 100krotka:), dmuchawiec, miszkaaa lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, Ada doskonale Was rozumiem. Od niedzieli strasznie boli mnie głowa i mięśnie lub ścięgna z tyłu szyi, jest mi wręcz trudno fizycznie trzymać prosto głowę. A dziś rano tak mi się słabo zrobiło, że myślałam, że zemdleję. No i jadę do tej pracy zastanawiając się na co im się przydam w takim stanie. Ale tłumaczę sobie, że możw czuję się gorzej przez stres i po tej dzisiejszej rozmowie będzie lepiej.

Little, czekamy, czekamy :)

littleladybird lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, miejsce czeka już wygrzane, że hoho! :) A jak zobaczyłam Twojego avatara tutaj to pomyslalam, że to już! Ze już dołączyłas :) Ale spokojnie jeszcze poczekamy na Ciebie :)

Wiecie co? Ja też brałam udział w tym konkursie Chicco :) I wiecie co? Też wygrałam! Ale zorientowalam sie dopiero dzisiaj, wczoraj na mailu nic nie mialam, dopiero dzisiaj zobaczyłam na komorce, że jest :) I się udało, pierwszy raz zaliczony :)

Robaczku, mam nadzieję, że to faktycznie przez stres i Ci przejdzie szybko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 09:00

littleladybird, monika_89 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ