X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmuchawiec, współczuje remontu, ale na pewno efekt będzie super.

Długo wstrzymywać się nie muszę bo tylko do 18tej a i tak jesteśmy teraz oboje w pracy. Mam nadzieję, że pokaże wszystko co należy :), a jak nie to pewnie mu powiem po prostu :)

43kt9vvjbmmercyy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, piękny brzuch, ale jakiś mały :D

Co do poduszki i podkładania czego pomiędzy nogi to ja tak zawsze śpię i przed ciąża też tak było. Fajna opcja jest taka, że później można sobie jej używać przy karmieniu :)

Dmuchawiec, swój remont to swój remont. Jesteś w stanie przetrzymać wiele, bo w perspektywie masz swoje piękne mieszkanko :) Ale remont u teściów to już inna bajka :)

Ale odwaliłam sałateczkę na obiad :) mniaaam. Lubię takie jedzonko jak są takie upały. Na jutro też wymyśliłabym coś takiego, ale znowu nieopatrznie zapytałam męża co by chciał i jednoznacznie stwierdził, że "mięęęęsoooo" :)
    Nie chce mi sie stawać w te upały przy kuchence elektycznej :/ Taki gorąc od niej bije, że nagrzewa się cały pokój :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/718b6cb4c4dc.jpg

Ja mam taki :) sama nie wiem czy to już ciążowy :)

kwiatuszek789, Kasiarzynka, czekolada, littleladybird, perelka89, 100krotka:), monika_89 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 12:56

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wróciłam

W HM ciuszków od groma ale nie mogłam się zdecydować ostatecznie wróciłam tylko ze skarpetkami :) zawsze to coś

Marlenko wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu

Ewelina. Cieszę się ze trafiłaś na fajnego lekarza i masz skierowanie na kompleksowe badania. Zobaczysz szybko się uda, trzymam za ro kciuki

Patrycja. Trzymasz nas w napięciu ale jakos wytrzymamy do wieczora. Super ze pierwsza wizyta się udała, druga będzie tylko lepsza.

Kasiarzynka mój mąż ma jutro zabieg rekonstrukcji kolana.

Aga, wg suwaczka to skonczylam 14 tydzień i zaczęłam teraz 15, (14t+2d) zaś wg usg to maleństwo jest jeszcze o 5 dni starsze, ale ja i tak trzymam się suwaczka.

Dorotko piękny brzuszek.

Kasia ja nie mam takiej poduszki i jak na razie nie mam potrzeby kupować. Dużo się wierce w nocy o mogłaby mi przeszkadzać, bo lubię w nocy wyrzucać poduszki :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 00:42

perelka89, 100krotka:) lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nie marzekam, ze brzuszek nie jest taki duzy. Bardzo pozno sie pokazal i lekarz mowil przez dlugi czas ze dzidziol ma duzo miejsca jeszcze i dlatego brzuch nie rosnie. W te upaly lepsze to niz kolejne wystajace kilogramy ;-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota cudny brzuchol ! <3 aż mi się zatęskniło za moim chociaż tylko na sekundę bo nienawidziłam być w ciąży. :D

Co do Mikołaja to jeszcze nic nie wiem bo lecę z nim do Polski w czwartek, może dowiem się czegoś jutro bo mamy jeszcze tutaj wizytę w szpitalu bo małemu zarosło ciemiączko... :( także przy okazji podpytam.

perelka89 lubi tę wiadomość

• arien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka, spoko. Ja wczoraj jadłam przez cały dzień kanapki z twarożkiem, bo na nic innego nie miałam za bardzo ochoty :) Myślę, że nie stanie się tragedia jak raz na jakiś czas zjesz bułkę zamiast obiadu :)

Dorotko, tak właśnie podejrzewam, że lepiej, że nie jest duży :) Pewnie wygodniej i w ogóle lżej :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:19

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalko, a to ciemiączko nie powinno zarosnąć? Mi się zawsze wydawało ze powinno.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka powinno ale nie jak bobo ma trzy miesiące a Mikiemu zarosło bardzo szybko. Zbyt szybko zarastające ciemiączko może ograniczać miejsce dla rosnącego mózgu i to może być poważnym problemem.

Co do rosnących brzuchów to powiem Wam, że w ciągu ostatniego miesiąca ciąży brzuch rośnie jak szalony. Ja każdego dnia wstawałam z wrażeniem że jestem jak balon, który w nocy ktoś co chwilę pompuje. :D No i niestety pod koniec największa szansa na pojawienie się rozstępów.

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam wrażennie, ze ze dnia na dzień bebenik jest większy. I obawiamn sie o rozstępy bo czuje jak skóra jest mocno naciagnieta a jeszcze jak mała się napnie albo wystaje nóżka czy raczka to czuje lekki ból skóry, takie już dziwne uczucie az ciezkie do opisania.

Kasiarzynka u mnie tak na prawde obiady to rzadkość. Też ma z tego powodu wyrzuty sumienia ale wyniki morfologii nie sa takie zle, mala rosnie wiec chyba musi tak zostać. Maz nie przepada za obiadami a samej sobie nie chce mi sie gotować. Ostatnio za duzo pozwoliłam sobie z McDonaldem i colą. I z tego powodu mam wieksze wyrzuty sumienia.
    A brzuchol ładniutki masz i przynajmniej jak siedzisz to wydaje sie być duzy. Ale u Ciebie końcóweczka to ma prawo taki być :)

Natalka daj znac co lekarze powiedzą. I z tym ciemiaczkiem to mnie wystraszyłaś bo nie wiedziałam, ze za wczesne zrośniecie może mieć takie powikłania. Oby było wszystko dobrze u Mikiego!

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebuszkę:) też ją oglądałam:) jak i C z MOtherhood:) podobna mi sie jest duza ale jeszcze nie ubolewam nad kregosłupem bardzo wiec nie kupuje:P jak bede karmic to wtedy kupie jakas:)

Aaaa sorki nei doczytałam albo umnkeło mi to:P myśłalam ze remont u Ciebie:P

Miszka to ostrożne zakupy zrobiłaś:

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dostałam telefon z przychodni i mam przesunięte genetyczne z czwartku na...uwaga...jutro! TADAM! :)

kwiatuszek789, Kasiarzynka, czekolada, perelka89, miszkaaa, natt, 100krotka:), monika_89 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jak nie miałaś wizyt to nie mialaś a teraz jedna z a drugą :D o której godzinie mamy kciukać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 14:07

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmuchawiec wrote:
    Aaaa sorki nei doczytałam albo umnkeło mi to:P myśłalam ze remont u Ciebie:P
    Kochana :) bo teraz siedzimy w swoim remoncie. A zaraz potem remont u teściów :p

Na 9.35 :) Potem wizytę mam 24.09, ale niestety myślę, że też bez USG :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 14:08

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku miałam co 2 tyg do momentu potwierdzenia serduszka a później juz co miesiąc. To chyba tak standardowo jest. Teraz mam po 3 tygodniach wizyte bo pod koniec już chyba częsciej są.

Pewnie przez sen bede kciukała :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 14:10

klz9io4pkfldzhbc.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane po bardzo cięzkich katorgach okladach oliwkach masłach wodach z sola zadzialal jeden sposob na sznurek https://www.youtube.com/watch?v=VGY_Yjjk7Z8 ale bardzo bolesny myślalam ze urodze ;D ale sie udało teraz palec jest w stanie oplakanym więc zdejmujcie swoje pierscionki i inne nie chciałabym przeżycz tego bolu jeszcze raz..

natt lubi tę wiadomość

24afed3688.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upsss, przepraszam Dorota nie chciałam nikogo straszyć. Też nie zdawałam sobie sprawy, że to może być problem ale faktycznie tak jest. Oczywiście jak pielęgniarka podczas jednej z wizyt mi o tym powiedziała to przeryczałam pół nocy bo nie wytłumaczyła mi co i jak i moja wyobraźnia widziała już dziecko na stole operacyjnym z pokrojoną czaszką. :(
    Na szczęście wybrałam się na konsultacje do lekarza i trochę się uspokoiłam ale nadal jestem świadoma niebezpieczeństwa. Mierzymy mu głowę i dopóki rośnie to wszystko powinno być ok ale więcej dowiem się jutro.

Tak jak mówię, nie chcę Was straszyć :) cieszcie się swoim błogosławionym stanem. :) <3 ale prawda jest taka, że jak tylko kobieta podejmie decyzję, że chce zostać matką to już nigdy w życiu nie zazna spokoju. :)
    Najpierw stres starań, potem stres ciąży, poród i potem całe życie strach o zdrowie i bezpieczeństwo dziecka. Taka już nasza rola. :)

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ