X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie mam zamiaru chodzić na paluszkach ,u nas ciągle w domu gra muzyka, wiec mały juz teraz słyszy:P

ale szumiś tak jak Patrycja pisze to dobre rozwiązanie, aby dziecko w pierwszych miesiącach po porodzie a szczegolnie w pierwszym miesiacu czuło się jak w brzuchu matki czyli 4 trymestr, ja do miesiaca mam zamiar nosi przytulac uspokajać aby czuło sie jak w brzuszku ale potem koniec, mały bedzie zasypiac przy normalnych dzwiękach:) juz teraz przykladam mu słuchawki do brzuszka lub sluchamy tej samej piosenki ,płyt.

każde dziecko jest inne, podobno oddziedzicza to po rodzicach wiec dowiedzcie sie jakie w byłyście jako niemowlaki:)

dziewczyny dajcie linki skąd kupowałyscie kafelki itd mam nadzieje ze i niebawem mi sie przydadza:)

Moze jeszcze taniej znadziesz zajaczka:) coraz lepiej:)

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Patrycja dibrze pisze mi chodziło o szczotke do zębów :P przez chwile zwariowałam i zaczelam sie zastanawiam jakie znaczenie szczorka do zebów ma w walce z ciemieniuchą :D

Ja tez za szumisiami nie jestem. Generalnie ja jestem jakas 100lat za murzynami bo mi wszelka moda która sie ukaze zaczyna podobac sie jakies 2 lata póżniej (np jak beleriny weszly w mode to bluźniłam jak mozna w tym chodzic, ze brzydkie i w ogole, po czym za jakies 2 lata sama w nich smigałam :P ) i jestem anty temu co nagle okazuje sie byc wielkim szalenstwem. I tak samo jest w przypadku szumisiów. Niedawno ich na rynku nie bylo i bylo ok a teraz ielki boom na nie sie zrobil.
    Tez bede chciala aby mała zasypiała w normalnym domowym hałasie. Ale jak bedzie trzeba wole zeby zasnela przytulona do mnie czy męża niz przy szumiącym miśku :P

Dziewczyny ale mnie odrzucilo od słodyczy. W szoku jestem! Zjadłam pół białego batonika WW i juz byłam strasznie zaslodzona. A kiedys bym ze 2 takie pochłoneła.

Co do pensji to u mnie tez grosze. Az wstyd pisac. A jak zaczna na macierzynskim placic 80% to juz w ogóle...

edit

ja i mąż jako niemowlaki byliśmy spokojnie, duzo spaliśmy i nasze mamy aby zupki przez sen nam podawały bo nie chcieliśmy ich jeść :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 15:59

arien, dmuchawiec lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, a nie boisz się, że przez ten miesiąc dzidek się już przyzwyczai do misia? Rozumiem Cię z jednej strony, żeby nie powodować takiego szoku u malucha. Ale tak jak pisze Dorota, kiedyś tego nie było i dzieci zasypiały normalnie. Chociaż zasadniczo nie lubię gadania "kiedyś tego nie było...blablabla. Bo kiedyś nie było samochodów, komórek i ludzie żyli, a jednak sporo te "gadżety" ułatwiają codzienne funkcjonowanie. Więc jak zwykle medal ma dwie strony :)

Dziewczyny, zmontowałam obiad! Ugotowałam żurek na białej kiełbasce i najbardziej podnieca mnie właśnie kiełbaska :)
    Mnie też raczej odrzuca od słodkiego, chociaż wczoraj pochłonęłam pączka z marmoladą. Ale tak czy siak zdecydowanie jem mniej słodyczy i mięsa niż przed ciążą. Raczej przestawiłam się na nabiał - aż mnie mąż nie poznaje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 16:12

dmuchawiec lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:21

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wolała, żeby zasypiał sam w łóżeczku, ale zdaję sobie sprawę, że to najprawdopodobniej tylko marzenia... :)

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 4 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma tak nauczyla kiedys swojego syna ze właczała mega głosno muzyke a on spał i nic go nie ruszało.
    GJa tez nie lubie takiego stwierdzenia ze kiedys czegos nie bylo i tez sie zylo i moja wypowiedz odnosila sie tylko do tych miśków ;)

Ja np tez jestem przeciwna Woombie. Bo to tez ma dac dziecku uczucie bezpieczenstwa które miał w brzuchu. Jak dla mnie za mocno krempuje to ruchy dziecka. Czytałam, ze nawet niedrapki nie sa wskazane bo dziecko tez w nich ma ruchy skrempowane. Chociaz tutaj jak dla mnie jest wazniejsze aby dziecko sie nie podrapalo wiec wole je na poczatku jednak założyc.

Kazda za nas po swojemu wychowa malce, tak jak nam pasuje. Najwazniejsze aby wyrosły na wartosciowych ludzi :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

czekolada, kwiatuszek789, monika_89 lubią tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumisie dobra sprawa,ale są ważniejsze wydatki, kupimy go jak już będziemy mieli wszystko co ważne:) ale bez niego też przeżyje chyba że ktoś mi go sprezentuje, jednak jest masa całych innych rzeczy które trzeba kupić, np można puścić na płycie szumy:)

Dorota ale Cie zamotałyśmy z tą szczotką:P

Ja znów mam chęć na słodycze wiec sie ograniczam:)

ODnosnie warunków dla dziecka chodziło o teorie 4 trymestru:) dla dziecka to szok co sie dzieje jak wyjdzie ... wiec trzeba go stopniowo przyzwyczajać ale każda z nas będzie wychowywać swoje dzieci jak najlepiej to może zrobić:)

Dorota nie słyszałam o czymś taki jak Woombie:P jestem zacofana...

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png

Wysłany: 4 września 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys chyba byl tu temat woombie poruszany ale pewna nie jestem bo moze gdzies na innym forum czytalam.

A tak w ogole to jaki jest koszt tego calego szumisia?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o boshe...wygooglowałam to woombie. W życiu nie ubrałabym w coś takiego dziecka O.0 Wyglądają jak mumie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 17:29

monika_89, miszkaaa, kwiatuszek789 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Kasia, nie nie boję się, że mały za bardzo się przyzwyczai. Nikt nie mówi, że ten szum trzeba wykorzystywać zawsze i wszędzie :). Traktuję to bardziej jak wyjście awaryjne i fajny prezent, który mały może dostać np. o cioci. Ptaszek szumisiowy to wydatek ok. 80 pln.

Ja pisałam o woombie Dorotko, nic nie pomyliłaś :), ciekawi mnie on, ale ja się chyba jednak nie zdecyduję. Podobnie działa na początku rożek, w którym śpi dziecko.

U mnie też dziś żurek na białej kiełbasce :D

43kt9vvjbmmercyy.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, matko jaki ja miałam wczoraj gorszy dzień, o wszystko ryczałam jak głupia a maż sie ze mnie śmiał, że tylko ryczę o nic cały dzień co mnie jeszcze bardzej wkurzało i większy ryk. A zaczęlo się od tego, ze mąż mnie wkurzył bo mleka nie schował do lodówki :P ze zlości (choć chyba bardziej na złosć sobie) nie pojechalismy olgądać wózków. Byliśmy dziś i ostatecznie expader mondo. Przeglądałam dzis olx, znalazłam używany za pół ceny, mam go mieć w przyszłym tygodniu :D

Kasia dacie radę z remontem, może pójdzie szybciej niż myślisz. Niech maż skrzyknie kolegów, postawi w jakaś sobotę karton piwa i coś nadgonia z pracą

Madzia jakos ogarniesz wszystkie egzaminy. Może jak powiesz wykładowcy o ciąży to potraktuje Cię jakoś uglowo?

Patrycja ja zamówiłam kuriera z płatnością przy odbiorze, widzę Ty też :) Jaki wózek kupilaś? Co do zestawu to na pewno potrzebujesz i grzebyczka i szotki? Szczoteczka i pilniczki moim zdaniem też średnio przydatne. Grzechorka za to śliczna

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem z tym zestawem. Konieczne wydają się nożyczki i szczotka, przydatne cążki do paznokci, a reszta umiarkowanie potrzebna. Chyba zrezygnuję.

Zamówiłam zgodnie z planem Bugaboo Cameleona 2 generacji z antracytową gondolą i kremową budką z pokryciem. Do tego planuję dokupić nową budkę do Cameleona 3, która jest dużo głębsza.

Fajnie, że trafiłaś okazję, na jaki kolor się zdecydowałaś?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja czary z szarym, w sumie nie bylo co wymyślać bo wózek używany, dużo ich nie ma a jak są to same jasne, a takiego nie chcę bo łatwo pobrudzić więc malo praktyczny. Mają go od października, niektóre elementy nie użyte jeszcze w ogóle. Dostałam dokladnie zdj na maila więc w powinno być ok, muszą tylko wysłać, ale gdałam z babką przez tel ze nie musi się spieszyć i jeszcze dziś tego załatwiać tylko na spokojnie w przyszlym tygodniu. Mam czas ;)
    Bugabooo jest cudny, też o nim myslałam, ale dla mojego męża za brzydki ;)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach Ci mężowie, pokazuję mojemu zakupy, które chcę zrobić, a on zdziwiony, że tyle rzeczy potrzeba. Jestem okropna, ale co on nie powie to ja się wkurzam. Czarno szary jest spoko. Widzę, że mamy podobne podejście. Klasyczne kolory i praktyczne :). A co do męża jeszcze to ja mojemu podsunęłam dwie czy trzy recenzje Bugaboo i sam się do niego przekonał. Super, że część części nowa :). Mój ponoć kupiony już jakiś czas temu, ale mało używany - szczególnie gondola - bo używana jako drugi, zastępczy wózek.

43kt9vvjbmmercyy.png

Wysłany: 4 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozkow to ja mam 2 ale oprocz szpitala chce ich pozniej uzuwac zimą jako przykrycie w wozku.

Dzis na zakupach nie wytrzymalam i skarpetusie malej dokupilam a mialam tego nie robic. Kuurcze kiedy ten szal sie skonczy? Myslalam ze juz mam dosc zakupow ale obok ciuszkow nie potrafie obojetnie przejsc :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 20:40

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mnie sie wydaje czy Kasiarzynka sie nie odzywa?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nie wydaje Ci sie.

Co do szumisia tak jak pisalam wczesniej zastanawiam jak nie dostaniemy to moze kupimy zobaczymy:)

Woombie do mnie nie przemowilo;/

Monika ja wogole w ciazy zrobilam sie bardzo placzliwa wystarczy ze cos jest nie po mojej mysli i juz placz;/

• arien Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam ostatnio bardzo płaczliwą terapię. Od trzech tygodni na każdej płacze. Nie wiem czy to od ciąży, czy po prostu z bezsilności. Dzisiaj nawet babce powiedziałam, że czuje sie zawiedziona bo chodzę już 8 miesięcy i nie widzę poprawy. Trochę mnie pocieszyła bo stwierdziłą, że w jej odczuciu potrzebuje po prostu jeszcze czasu, i że przyjdzie taki moment w którym moje codzienne funkcjonowanie mocno się poprawi. Mam nadzieję, szczególnie, że teraz mam poczucie, że powinnam być silniejsza dla bejbika, a jak się urodzi to już w ogóle...

Może Kasiarzynka się rozpakowuje?:)
    A wiecie co sie dzieje z Błekitna?
    Mój mąż ma dzisiaj wychodne i nie wiem jak sama zasnę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 22:31

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ