X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, klasyk. Prokrastynacja to moje drugie imię :)

43kt9vvjbmmercyy.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:21

Marzec x 2 <3 <3
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem :) Dobra dziewczyny, śpimy.

A na koniec dnia jeszcze moja mała rozterka. Na olx jest wózek, taki jak chciałabym kupić, w cenie którą jestem w stanie zaakceptować. Ale wózek jest w Wałbrzychu, a ja pod Warszawą. Wózek wydaje się być w świetnym stanie, ludzie bardzo szybko mi odpowiadali na pytania i wysłali dodatkowe zdjęcia. Ale... na olx mają konto od zaledwie kilku dni i nie zgadzają się na przesyłkę za pobraniem, ani na wystawienie na allegro, co mi wydaje się bezpieczniejsze. Szukam rozwiązania, jutro mamy się zdzwonić. Jakieś pomysły? Boję się, że wyślę im dość grubą kasę a oni mi wyślą figę z makiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 23:34

43kt9vvjbmmercyy.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu odprawilam meza do pracy, polozylam sie i stwierdzilam ze zajrze ;-)
    Patrycja chyba tez bym sie bala wysylac im kase w ciemno. Dziwne troszke ze nie chca na allegro wystawic. No chyba ze konta nie maja. A moze cos z tym wozkiem jest nie tak jednak czego fotki nie uchwycą? Chyba jedyne wyjscie to jechac jednak i go obejrzec w tej sytuacji albo moze jakas zaliczke tylko im wplacic? To zawsze jakis kompromis dla obydwu stron

klz9io4pkfldzhbc.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane trochę mnie nie było ale padł mi laptop;) kto jest na fb i chiałby sie dodać do znajomych? co do wozka ja na olx włąsnie kupiłam i pojechałąm osobiście. Byłam oglądać 3 gdzie 2 mnie całkowicie roxczarowały, wiec radze jechać zobaczeć bo fotki mogą nie pokazywać ukrytych denkamentów.

24afed3688.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Arien , narzekanie może być dobrym rozwiązaniam ale to czy pomoże już zostanie w woli teściów , czy wezmą to pod uwagę, niektórzy ludzie nie pomyślą że coś może komuś przeszkadzać tylko robią swoje, jednak trzymam kciuki aby pomogło:)
    Ja na początku też nie ogarniałam co to pół śpiochy itd:)

Ja również jak Robaczek stawiam na body , półśpiochy , i pajace, to głównie będę kupiować, nie ściągają się są praktyczne, ewentualnie poszukam jeszcze bluz aby założyć coś.
    My kupiliśmy kocyki muślinowe o których któraś z obecnych mam mówiła, przyznam że zrobiły na mnie wrażenie i wiem że będę z nich korzystać, oprócz tego kupiliśmy już , kocyk bawełniany, kocyk z mikrofibry,
    kocyk minik cienki i miniki gruby z podusią ale podusi nie będę używać na razie. - dziś ma przyjść.
    Mam już prześcieradło, jeszcze jedno do kupie,2 komplety pościeli i wypełnienie do nich które użyje w późniejszym czasie bo jest większe ale kupiłam na zaś.
    czekam również na paczkę z butelkami które zamówiłam smoczki , i kilka rzeczy nie pamietam co jeszcze.

Magda z tym zaliczeniem to rzeczywiście Cie załatwili, trzymam kciuki

Robaczku , mogę Ci powiedziec w sprawie zakupów na olx allegro tyle ze jesli to nie jest osoba prywatna to osobiscie nie kupowała bym wózka bez jego obejrzenia.

Jesli juz zdecydujesz sie na zakup to:
    W przypadku osoby prywatnej zakupu na allegro lepiej by było za pobraniem to jest jedyna sensowana możliwość, najpierw i tak musisz zapłacić, potem powiedz kurierowi ze ma poczekać i chcesz otworzyc paczkę przy nim sprawdzić czy wszystko jest wporządku, najlepiej bys była ty i jeszcze ktoś i kurier.
    Jeśli było by nie tak to zawsze mozesz napisać protokół ale tak naprawde w przypadku zakupów od osób prywatnych allegro nic nie zdziała.
    Pracowałam kilka lat w sprzedaży znam przypadki gdy np ktos kupił na allegro niby nowy produkt ktory na zdjeciach tez był pokazany jako nowy a jak przyszła paczka to okazało sie przysło popsute, brudne,protokołu nie bylo,pieniadze poszły w błoto. to jest w takich przypadkach słowo wobec słowu...
    Przeczulam aby robiac zakupu od osób prywantych zdawac sobie sprawe ze zawsze jest ryzyko ze w paczce np z ubrankami moga przyjsc gazety i nic z tym nie zrobicie.

W przypadku firmy i spisaniu protokołu jest o co walczyć zawsze sa szanse na wygrana w przypadku osoby prywatnej nie.

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady. Już zdecydowałam, że albo zgodzą się na przesyłkę za pobraniem z protokołem odbioru, albo moi rodzice odbiorą pod koniec miesiąca, bo wybierają się do Wrocławia, więc to już blisko. Zobaczymy, będę z nimi później rozmawiać. Jeśli nie zgodzą się na żadną opcję to trudno. Do porodu jeszcze mnóstwo czasu, na pewno pojawi się coś fajnego.

Magda, jak nastrój i samopoczucie?

Aga, sporo masz już rzeczy, ale zaraz 3 trymestr, więc nie ma co się dziwić :)

Ja chyba zrobię dziś kolejne zamówienie. Planuję kupić np.taką piękną pieluszkę/otulacz:
    http://allegro.pl/camphora-pieluszka-bambusowa-simple-star-turkus-i5600821245.html

Co sądzicie o takim zestawie do pielęgnacji? http://allegro.pl/canpol-zestaw-pielegnacyjny-i5622352776.html

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze to: https://muzpony.com.pl/produkt,68,2093-zajaczek_emi_grzechotka_z_gryzakiem.html

Wiem, drogi jest, ale zakochałam się w nim :)

Aga, a gdzie te kocyki muślinowe kupiłaś?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej pewnie by było jak by rodzice zobaczyli ten wózek np czy klekocze , ale tak jak mówisz jeszcze cos sie moze trafić

Troche mam ale powiem szczerze ze moja lista wyprawkowa która napisałam recznie w sumie to 3 kartki z obu stron nie wiele sie zmniejszyła, ale patrzac na twoja Patrycja pociesza mnie fakt ze nie tylko ja tyle wypisałam:-) ceną sie nie przeraziłam bo u nas wychodzi podobnie my nie policzylismy wózka i nosidełka czyli jakich 2 tyś a wychodzi ze jeszcze ze 4 powinniśmy wydać... staramy sie kupować na bierząco ale wiem że przyjdzie moment ze bedzie trzeba zrobic wieksze zakupy, najgorzej ze nie mam gdzie tego trzymac..wiec najpierw miejsce w szafie musze zrobic

Ja kupiłam http://www.smyk.com/motherhood-classics-otulacze-muslinowe-bawelniane-premium-szare-2-szt,p1103221284,swiat-niemowlaka-p

Aaaa zając jest zarąbisty!! urzekł mnie!!:-D:-D ale rzeczywiście troche dużo za niego:)
    przy okazji zobacze co mają jeszcze :P

Zestaw fajny :-)ale jak np kupiłam http://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/886-szczotka-do-wlosow-z-naturalnego-wlosia-newborn-baby

a mam zamiar kupić też http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-zestaw-kosmetyczny-z-lusterkiem.html wszystko bedzie w jednym miejscu.

Zamiast pieluszki bambusowej zobacz sobie te kocyki sa wieksze i wychodza Cie taniej.

Tak zaraz III trymestr a ja w lesie ale najpóźniej do końca pazdziernika chce mieć wszystko uprane prasowane itd:)

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze grzechotka zrobiła wrażenie nie tylko na mnie :P

Poczytajcie też o misiach szumisiach:)
    http://whisbear.com/

17u9i09kie6sdzrt.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja stawiam tak ja Aga na body, polspiochy i pajace, kaftaniki jak dla mnie odpadają całkowicie, ewentualnie jakaś bluza na wierzch. Śpiochy tez do mnie nie przemawiają.

Madzia, życzę powodzią na egzaminie, ja tez nigdy nie uczyłam się systematycznie. Na dwa dni przed czytałam materiał po kilka razy i zazwyczaj to wystarczyło, ale każdy ma inną metodę nauki.

Patrycja ja bym nie ryzykowała z wózkiem,lepiej obejrzeć na żywo, bo szkoda wyrzucić pieniądze w błoto.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, szumisie niedługo wprowadzą do sprzedaży ptaszki, które dużo bardziej podobają mi się niż misie, więc czekam na nie :) Możesz zobaczyć na ich FB.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, będę trzymać mocno kciuki :) Spróbuj tak jak Dorota pisze, ogarnąć ściągi. Ja bardzo często robiam, chociaż najczęściej bałam się z nich korzystać, ale przy okazji ich robienia materiał zostaje też w głowie. I nie martw się, ja też zawsze 2 dni przed zaliczeniem dostawałam wielkiej sraczki, że tak dużo, że sie nie naucze itd. A zawsze jakoś daje się radę :)

Co do grzechotki...wytłumaczcie mi bo się nie znam. Dla mnie taka grzechotka jest bez sensu. Chyba, że do stosowania tylko i wyłacznie przez dorosłych. Jak maluch ją dorwie zaraz będzie obśliniona, a przecież to jest materiałowe...

No i dzień dobry 13ty tygodniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 11:47

kwiatuszek789, dmuchawiec lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 4 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Kasia jakoś nie podzielam entuzjazmu co do tej grzechotki. tez wydaje mi sie mega niepraktyczna, ładna jest, to fakt ale chyba nie aż tak żeby taką kase za nią zapłacic przy tyyylu przeróżnych wydatkach. Ale to tylko moje zdanie i nie krytykuje nikogo kto zamierza ja kupic :)

Patrycja ten zestaw do pielegnacji ok tylko w sumie ta szczoteczka zbedna jak narazie ale nie jest drogi wiec szczoteczka moze lezec i czekac :)

A takie pieluchy/otulacze jakos do mnie nie przemawiają i w sumie nie mam zdania bo nawet nie rozglądałam sie za nimi i nie kupuje. Tez troszke kosztuja i w to miejsce wole kocyk kupić.

Tak przeczytałam co napisałam i wyjdzie na to ze żałuje na dziecko kasy ale jeśli jest mozliwość to wole kupić cos taniej a pieniązki odlożyć na później bo wydatki cały czas bedą.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure wrote:
    I juz po nauce. Chamy na gorze maja remont. Cos szlifuja, piluja sama nie wiem. Jest taki smrod, ze zwymiotuje zaraz. I ciagle stukaja. Zaraz w leb sobie palne. Powietrzaaaaa.

Jak ja ich nie znosze. Ciekawe czy znowu bede po 22 cos sobie wbijac!!

:D to takie chamy jak my z mężem! :D <3

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 4 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda no to kiepskie warunki do nauki :/ Jak na złość akurat dzisiaj kiedy spokoju do nauki potrzebujesz

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ