X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:21

Marzec x 2 <3 <3
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misie szumisie fajna sprawa i sprawdzona;) warto chyba zainwestowac

24afed3688.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie urzekła grzechotka pod względem wyglądu , jest prześliczna :)
    Pod względem praktycznym wszelkie przytulanki są dla mnie bez sensu.
    Stawiam na zabawki które rozwijają, nie jestem za podawaniem dziecku telefonów itd to zacofuje umysł a nie go rozwija.

Otulacze pieluchy przydadzą się aby zawinąć małego, będą przydatne do przykrycia go czy w łożeczku czy wózek nosidełko.

Kupując coś staram sie zawsze przemyśleć sens praktykę, jednak same wiemy że czasem nie a się obejść bez jakiegoś drobiazgu który wpadł nam w oko nawet jeśli jest nie praktyczny:)

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka jest umiarkowanie praktyczna, ale można ją prać w pralce, a równocześnie robi za przytulankę i gryzak, zarówno dla miękki dziąseł, jak i dla ząbkującego dziecka, więc mnie przekonuje. Ja planuję zakup trzech zabawek - tej grzechotki, ptaszka szumiącego i króliczka/misia z takim materiałem z metkami o różnej fakturze do gryzienia. Więc łączny wydatek na tę kategorię nie będzie powalający. Kocyk jeden tkany (wełniany) kupuję, a dwa lub trzy o różnej fakturze i grubości szyje mi mama. Jednak u nas w domu jest ciepło, a gdy bąbel będzie miał kilka miesięcy zaczną się upały, więc bambusowe kocyki lub pieluszki zdają mi się niezbędne. No i są antybakteryjne i milutkie, więc przydadzą się od razu.

Nie martw się Dorota, nie brzmi to jak skąpstwo, tylko jak rozsądek :). A przecież jak Ci czegoś zabraknie to sobie możesz potem dokupić.

Magda, a nie masz jakiejś biblioteki niedaleko? Tam byłaby cisza. Ja też często robiłam ściągi, a potem z nich nie korzystałam, ale to był świetny sposób na naukę, mi się lepiej uczy jak coś zapiszę.

Kupiłam wózek. Dogadaliśmy się na przesyłkę za pobraniem z protokołem odbioru. Zgodziłam się z góry pokryć koszty kuriera, więc jakby co stracę najwyżej 60 złotych. Wózek ma być we wtorek.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:

Patrycja ten zestaw do pielegnacji ok tylko w sumie ta szczoteczka zbedna jak narazie ale nie jest drogi wiec szczoteczka moze lezec i czekac :)
    ]
    Tak przeczytałam co napisałam i wyjdzie na to ze żałuje na dziecko kasy ale jeśli jest mozliwość to wole kupić cos taniej a pieniązki odlożyć na później bo wydatki cały czas bedą.

Mi się wydaje, że szczotka od razu się przyda, bo jest pomocna żeby uniknąć ciemnienuchy i wcale nie wychodzi, że żałujesz na dziecko. Każda z nas wie że dziecko to nie lada wydatek i ja też wole zrezygnować z pewnych zbędnych gadżetów, a odłożyć na szczepienia, które moim zdaniem są ważniejsze.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, pisałaś, że kupiłaś kocyk miny cieńszy i grubszy, też bym chciała takie właśnie zakupić, możesz podesłać linki?

arien lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski :)

Nadrobilam zaleglosci ale wybaczcie mi moja glowa jakos nie wyrabia dzisiaj ;/

Magda oby sasiedzi szybko przestali budrowac i obys mogla sie dobrze przygotowac.

Patrycja grzechotka jest przesliczna, troszke droga;/ ale w sumie sa jeszcze babcie i ciocie ktore nie wiedza co kupic :)

Agnieszka ja sie zastanawiam nad szumimisiem kilka moich kolezanek ma i sa zadowolone :)

Po wczorajszej wizycie w tik taku zakochalam sie w wozku camarello vis 6 jakas nowosc podobno dwa miesiace na rynku tak mnie urzekl ze caly wieczor gadalam do meza o nim troszke drogi ale moze uzbieramy :) podobal ni sie tez jakis riko i grander:) ogolnie naogladalam sie wszystkiego lozeczek materacy fotelikow itp. teraz czekam az wyplata przejdzie i jedziemy po jakies zakupy.

• pleasure Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

dmuchawiec lubi tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja daj znać jak wózek przyjdzie:)

Moim zdaniem tak jak Ady szczotka jest potrzebna właśnie do ciemieniuchy:)

Mi właśnie też koleżanka poleciła szumisia , ale podobno nalepszym rozwiązaniem jest okap:-D dziecko przy nim szybko usypia:)

Minky cienki i gruby ma mi dziś przyjść wiec dam znać jak jakościowo ale wydaje mi sie ze będą dobre, ja kupowałam
    http://www.kolorowodosnu.pl/poduszki-3/poduszki-3/komplety-maluszka/product/view/39/962.html
    http://www.kolorowodosnu.pl/kocyki-minky/kocyk-maluszka-2/kocyki-light/product/view/27/228.html

Mają duży wybór wiec napewno każdy coś znajdzie

Staram kupować się rzeczy uniwerslany to co mogę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 13:16

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocie chyba chodziło o szczoteczkę do zębów z zestawu, a nie do główki :)

Patrzcie co znalazłam: http://www.jagodowykot.pl/shop/dla-niemowlat/zajaczek-emi-grzechotka-z-gryzakiem/ ta sama grzechotka 30% taniej.

Magda, w takim razie kupiłam niedrogi wózek, o ile do używanych możemy taką samą zasadę przypisać :). A nie możesz im zwrócić uwagi, żeby te drzwi zamknęli? Przecież to i hałasu i pyłu we wspólnej przestrzeni więcej. No chyba, że framugi montują nowe.

Okap to jedna opcja, zostaje też suszarka do włosów :)

Nie wyobrażam sobie, żebym miała wysłać męża do sklepu po porodzie. Aż się boję co by przyniósł :)

Ogłoszenie już oznaczone jako nieaktualne, więc napawa mnie to nadzieją ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 13:21

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda moze i nie jest :) ale 2ooo niecale to moja wyplata wiec musze sobie troszke poodkladac :P

• pleasure Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poodkladamy i kupimy takie jak nam sie podobaja :) a mezowie nam w tym pomoga :)

• arien Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takimi wypłatami to wy bogate jesteście :p niestety w służbie zdrowia, nie zarabia się kokosów, chyba że jest się lekarzem :) Ale i tak nie mam co narzekać bo moja pensja jest teraz najwyższa ever :p zawsze zarabiałam jakieś 1100-1200 zł.

Co do misiów szumisiów...nie zrozumcie mnie źle, że jestem nastawiona na wszystko anty. Ale chyba byłabym za opcją, żeby dziecko zasypiało bez takich wspomagaczy, żeby nie uczyło się, że jak nie szumi to nie można zasnąć. Rozumiecie o co mi chodzi? Kurde, boję się, że z takim podejściem okażę się jakąś wyrodną matką :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga. Dzieki za linki. Musze na spokojnie popatrzeć.

Kasia. Do mnie szumi miś też nie przemawia, wśród moich znajomych wszystkie dzieci zasypiają bez takich dźwięków, ani suszarki ani odkurzacza wuec nam nadzieje ze moje tez tak będzie zasypiać.

Patrycja to czekam ty na wieści o wózku. Ja właśnie z netu zamówilam kafelki do łazienki. Mam nadzieje ze przyjdą całe :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, ja Cię rozumiem, tu chodzi bardziej o to, że dziecko w brzuchu ma cały czas szum, od naszego serca, od żołądka, od jelit i to trochę taki szok zasypiać w ciszy. Ponad to podobno takie uspokojenie potrafi złagodzić kolki, a wolę, żeby dziecko zasypiało przy szumie niż darło się do zdarcia krtani. Ja w ogóle nie mam zamiaru chodzić na paluszkach, chciałabym żeby mały potrafił zasnąć przy włączonej muzyce czy rozmowie w tle np. w gościach. A nie chcę też, żeby zasypiał tylko na rękach przy piersi, więc takie ułatwienie wydaje mi się rozsądne.

Ja byłam takim wrednym noworodkiem, który zasypiał tylko na spacerze :) A urodziłam się w środku srogiej zimy i mój tata nieraz musiał 2h na mrozie ze mną łazić, a jak zasnęłam i wniósł już wózek na 3 piętro to od razu się budziłam.

Ja jakiś czas temu dostałam podwyżkę, więc nie mogę narzekać, ale zarabiam więcej niż mój mąż i chwilami bywa to powodem wielu frustracji. Poza tym przez ostatnie kilka miesięcy mój mąż w ogóle nie zarabiał lub zarabiał tyle, że starczyło mu na komunikację miejską i swoje wydatki, a ciężar utrzymania leżał na mnie. Mam nadzieję, że w kilka miesięcy sytuacja się ustabilizuje.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, ja przy remoncie prawie wszystko zamówiłam z internetu i kafelki na ściany, i gres, i całą ceramikę wszystko przyszło w stanie idealnym, więc nie martw się.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ