X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie na wsi jest ten problem ze nie ma chodnika :/ mieszkamy od głównej drogi jakies 50m a dojazd jest dziurawą gruntówką, na spacery to tylko polne drogi gdzie tez jest pełno nierówności i dlatego obawiam się zbytnich turbulencji w wózku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 20:38

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena, bardzo mi przykro z powodu psa i tego, że jesteś w tej chwili sama.pewnie to tym trudniejsze, że ta śmierć była nagła. Jednak dla owczarka 9 lat to już słuszny wiek.

Ada, ja też samych złych rzeczy się naczytałam o poduszkach, więc nie planujemy używać w pierwszych miesiącach. Zresztą z kołdry chyba też zrezygnuję na rzecz śpiworka. Co do telepania w wózku, skoro masz takie drogi to zwróciłabym szczególnie uwagę na amortyzacje wózka. Ja mam drogi bardzo różne i kupiłam do gondoli taki śpiworek na zimę, który jest zapinany na górze na takie dwa guziki, co tworzy jakby kapturek. Liczę na to, że ten kapturek zapobiegnie kiwaniu się główki. Może to jest jakieś wyjście też u Ciebie?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :) Mieliśmy sie wybrać na zlot samochodów w Katowicach, ale pogoda kiepska więc odpuściliśmy.

Zaczynam juz czuć mojego bąbla, na razie czasem czuję coś na kształt pęcherzyków powietrza pod skórą, więc coraz bliżej pierwszych kopniaczków :D

Patrycja faceci nie zdają chyba sobie sprawy ile rzeczy faktycznie jest potrzebnych przy takim maluchu. Wózek wolalam neutralny w sam raz dla drugiego dzieciaczka potem :) Partick Dempsey <3 wkurzyłam się że go uśmiercili

Dorotko podejrzewam że szał zakupow dla dzieciaków nigdy się nie skończy ;) Wizyta u gin na pewno nie zaszkodzi, pewnie to nic poważnego, ale warto skonsultować

Iwona hormony robią z nami co chcą

Kasia pewnie samopoczucie Ci sie poprawi jak zaczniesz czuć kopniaczki ;) Niezłe masz sny :P

Lorka jak dziewczyny piszą OM i TP mało kiedy sie pokrywają, u mnie tez było kilka dni różnicy, a potem dzidziuś troche nadrobił. To strasznie nie fair że trzymają Ci tak długo męża :/

Kasia mam do Ciebe pytanie, czy mozliwe że po insulinie mam gorsze wyniki niż przed? :P teraz rano cukier waha się w granicach 96-103 gdzie wcześniej był max 95. Boję sie, że lekarka przepisała mi tą insulinę nad wyrost :/ czeka mnie chyba konsultacja u innego lekarza. Dobrze, że mąż zmywa, jak jest w domu to niech troche pomoże i zobaczy ile to pracy :) a przy wygodnieniu małej pomoże to co lubisz, seks :P TG uwielbiam, będą w październiku w Wawie, biore udział w konkursie na bilety, ciekawe czy uda mi się wygtrać :D Maż nie może zalatwić sobie wolego? Przeciez lada dzień wasze maleństwo będzie na świecie

Ada spora różncica między dzieciaczkami w wadze! Cieszę sie, że mają się dobrze :) Ja bym poduszkę odpuściła, przynajmniej na razie, też czytałam, że takie maluchy powinny leżeć bez poduchy

Marlena przykro mi z powodu śmierci psiaka.

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za ferelny weekend. Rano wsiadłam w auto i podczas jazdy zaczęło mnie ściągać na prawo i zaczęło schodzić powietrza jednak dojechałam jeszcze do domu no i kapeć. Ojciec się drze że pewnie koło zelowane a jutro miał jechać w trasę więc teraz poszukiwanie kto dziś zrobi koło. Mąż już pojechał do pracy i sama jestem bez niego :-(

Dzięki dziewczyny za współczucie fajnie że jesteście :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

Lorka dobrze, ze po wizycie wszystko ok. Maluch może jeszcze nadgonić wiec sie nie przejmuj. chyba, ze owulke miałaś później. Przykro mi, ze Twojego męża przetrzymają. niestety teraz nikt się nie liczy z pracownikami i wykorzystują ich jak tylko mogą.

Kasiarzynka miłego przyspieszania porodu :D
    Mój mąż jest fanem Top Gear. A raczej był dopoki ekipa prowadzacych sie nie rozpadla. On by był szczęssliwy z takiego sposobu usypianbia dziecka ale ja chyba bym nerwicy dostala :D wolę mu tego nie pokazywac :P

Ada koniecznie "odwdziecz się" mężowi za opiekę w lutym :) ale dobrze, ze co raz lepiej już sobie radzi i powolutku wraca do siebie. A jak długo bedzie w domu po tym zabiegu?
    Super, ze udało Ci sie pozbyć malutkich ciuszków. Ciesze się, ze z bliźniakami wszystko dobrze. Ale taka kruszya 600g jest niewyobrażalnie malusia <3

Marlena przykro mi z powodu psiaka :( i jeszcze pech z tym samochodem. Mam nadzieje, ze szybko uda się Wam coś załatwic z tym kołem.

Co do poduszki do wózka to do tej pory nigdy nie czytałam o tym ale myslałam, ze taka cieniutka podusia nie zaszkodzi. Ja chyba podłoże rozłożony rozek na materacyk wózka. chyba nie bedzie za miekko?

Monika widzisz, doczekałaś się ruchów maluszka :) teraz już beda coraz silniejsze :)

A mi troszke ból usytąpił więc raczej odpuszcze lekarza. Wytrzymam do wizyty, która mam 17.09. Nauczyłam się kucać tak, aby nie wywoływać bólu i nie nadwyręzac mięśni.
    Zaczełam się martwić nadmierną ruchliwością Julki. Podobno nagła ruchliwosc lub spadek ruchliwosci nie jest normalny. Strasznie szaleje a teoretycznie juz powinna się troszke uspokoić bo ma malo miejsca. W nocy dostałam taką serie kopniaków ze az sie obudzilam i później nie dawała mi spać a poprzedniej nocy w żebra pierwszy raz dostałam.
    Kasiarzynka Twoja córa też na tym etapie jeszcze tak szalala?
    My wczoraj zamówiliśmy pierwsze materiały remontowe i dzisiaj jedziemy zamówic resztę i od następnego weekendu mąż rusza z remontem zeby zdazyć przed TP.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 12:56

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 15:57

wnidtv73dpzdszlc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena nieszczęścia lubią chodzić parami :/ nie macie zapsu?

Dorotko może po prostu Julcia ma teraz taki rozbrykany czas i za dzień, dwa wróci do normy

Kasia tylko że godziny mierzenia cukru nie zmieniłam a na noc nic mlecznego nie jadłam. Jakoś ten cukier rano poskoczył akurat jak zaczęlam brac ta insulinę, od 5 dni, nie zwalam tego na łozsko, jakoś nie mozliwiwe żeby akurat ono 5 dni temu zaczęło tez wariować. Obstawiam raczej to zjawisko odbicia o którym piszesz, póki nie było insuliny wyniki byly ok, rano na granicy a odkąd ją biorę wszystko się poplątało :/ Mąż jedzie na równo tydzień? wraca 16.09?

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!
    Lorka, dobrze, że się nie przejmujesz bo każdy maluch rośnie w swoim tempie :) Poza tym tak jak mówisz, mogło się późnawo zagnieździć.

Marlena, bardzo Ci współczuję. Wiem, że czworonogi, czy to psie czy kocie bardzo mocno się kocha.

Dorotko, nie wypowiem się na temat kopciaczków i ruchliwości, ale myślę, że to nic złego :)

Muszę się przyznać...założyłam dzisiaj pierwszy raz ciążowe spodnie :/ Tak mi bęca wywaliło, że w normalne się nie mieszczę :/ trochę jakoś mi głupio z tym bo wiem, że to jednak za wcześnie na taką piłeczkę...ale w brzuchu nigdy szczupła nie byłam, do tego wzdęcia. I mam bardzo wąskie biodra - myślicie, że to też może mieć wpływ?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 12:56

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia. Doskonale Cie rozumiem bo ja juz od dłuższego czasu chodzę w legginsach ciążowych :) teraz zamówiłam sobie dwie pary dresów po domu. Troszkę są przy duże ale wygodne i nie ugniataja w brzuch. Juz się zaczęłam zastanawiać gdzie się podziewasz :P

Lorka dokladnie o tej samej poduszce rozmyślam od wczoraj i juz sama nie wiem. Poczytałam troche w necie i faktycznie dziecko nie powinno spać na poduszce, nawet tej płaskiej. Ale tak sobie mysle ze ja spacer było by to dobre rozwiązanie, szczególnie na tych dziurach o których wcześniej pisałam. Jak urodzę w lutym to i tak początkowe spacery będą krótkie więc przez ten czas poduszka nie powinna zaszkodzić. A w domu to wiadomo, ze będzie spać bez poduszki na płasko.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja małemu mam zamiar podkładać tylko pieluszkę pod głowę...

Byłam dzisiaj na chwilkę w mojej byłej byłej pracy. Jak dziewczyna mnie zobaczyła od razu zaczęła gratulować :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia k. no to trzymam kciuki zeby udało mu sie wrócić 14. Niech dobrze zagada na rozładunku, ze żona zarazz rodzi. Kierowcy u mnie w firmie w razie czego wozili 4pak ;) diabtelogoa będę szukac, nie mam chyba wyjścia :/

Kasia a. co to za wstyd chodzić w spodniach ciażowych? Ja pierwsze kupiłam 2 miesiące temu po prenatanych jak wiedziałam, że z ciążą ok. Przeciez nie będziesz się ściskać, jesteś w ciąży ;)

kochane jutro w biedrze cotton balls za 35 zl :)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia a co to cotton balls? Miałam gazetkę z biedry ale juz ja wyrzuciłam :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada http://www.cottonballlights.pl/ takie lampki ja chcę kupić jako ozdobę do pokoju dziecięcego czy tam zamiast lampki w nocy jak będe wstawać na karmienie

http://www.biedronka.pl/pl/press,id,326,title,Domowe-metamorfozy

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładnie, a ja dwie godziny temu zapłaciłam za swoje. Jutro powinny do mnie dotrzeć. Monika, gdyby nie udało Ci się kupić w biedronce to mam kod rabatowy na 20% na oryginalne cotton balls w jednym ze sklepów online. Ważny do 11 września.

Kasia to pochwal się zdjęciem brzucha :).

U mnie nie widać nic. Wczoraj u znajomych koleżanka co chwilę powtarzała "no nic nie widać", "zupełnie nic". Aż brzuch goły musiałam jej pokazywać, że to nie jakieś spodnie modelujące. No ale u mnie waga nadal w dół. Tak czy inaczej dwie pary spodni ciążowych kupiłam. Na dżinsy za wcześnie, ale cały piątek w dresach z pasem łaziłam i rozumiem kobiety, które nie mogą się z nimi rozstać. Są cudownie wygodne.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, jak egzaminy? Już po wszystkim?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka dokladnego poziomu afi nie podawal mi zaden gin. Za kazdym razem mowil tylko ze ilosc wod jest ok.

Ja jakos przez to ze dlugo nie mialam brzucha to nie kupilam ciazowych spodni. W sumie teraz by sie przydaly ale nie oplaca mi sie juz kupowac. Ostatnio mierzylam swoje dzinsy w ktorych smigalam jeszcze w czerwcu i sa tak opiete ze chyba by pekly w szwach gdybym w nich gdzies wyszla ;-)

Poprasowalam kolejna ture prania ubranek Julki i padlam.

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ