X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Zaslabl 2 razy. Zmierzyli cisnienie, glukoze i tyle bo nie chcial na szpital a sam tez nie pojdzie sie przebadac. I tak stresuje sie czy znowu cos sie nie wydarzy a do niego to nie dociera ze ktos sie martwi.

Jakbym widziała mojego ojca...ja nie wiem, ci faceci beznadziejni są. Trzymam mocno kciuki, żeby było wszystko dobrze. A może ekg mu powinni zrobić? :/

Madziu, jak siadam to mam jedna wielką fałdę w postaci brzucha właśnie. Nie robią się mniejsze. Śmiejemy się z M, że za Tomkiem chowa się jeszcze jeden maluch :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:22

Marzec x 2 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota oby tata szybko doszedl do siebie wspolczuje.
    Kasia piekny brzuszek :) teraz bedzie tylko wiekszy :)

Ja juz wrocilam :) wszystko dobrze :)Lenka pozostaje Lenka <3 prawidlowo sie rozwija wazy ok 469g :) serduszko bije jak szalone 140/min:) lekarz powiedzial ze wszystko w jak najlepszym porzadku :)
    Ciesze sie bardzo ze z mala wszystko dobrze :) ale zlosci mnie fakt ze poraz kolejny nie dostalam zdjecia ;/ pomimo ze poprosilam o zdjecie dla taty grrr

czekolada, monika_89, miszkaaa, dmuchawiec lubią tę wiadomość

• arien Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona, najważniejsze, że Lenka rośnie i rozwija się zdrowo :) Gratuluję :)
    A połówkowe USG robi się między którym a którym tygodniem? I to też jest tak, że zazwyczaj normalny lekarz ginekolog nie może ich zrobić tylko musi taki z uprawnieniami specjalnymi?
    A jeśli chodzi o zdjęcie to faktycznie przykro. My mamy nawet płytę z nagraniem i to jest extra :) Może pójdź gdzieś prywatnie na USG, żeby mieć pamiątkę?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia polowkowe robi sie miedzy 18 a 22 tyg a czy moze je robic normalny lekarz to nie wiem mi robil ten co mnie prowadzi ale czy ma jakies specjalne uprawnienia nie wiem...
    przykre...to wk... bo ja chodze prywatnie lekarz z karzda wizyte bierze kase z zaluje zdjecia. Dzisiaj mu powiedzialam chcielibysmy choc kilka na pamiatke

• czekolada Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona, najważniejsze że Lenka jest zdrowa i wszystko jest w porządku. Co do zdjęc to faktycznie słabo :/ ja dostaje na każdej wizycie po 2-3 i później na pewno będzie pamiątka z tego.

Kasia, masz większy brzuch niz ja :-D u mnie to idzie w tyłek i cycki wszystko ;-)

Dorotko, mam nadzieję że z tata wszystko dobrze.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie :-* najgorzej ze maz ma nocki a moja mama zrezygnowala przez to z wycieczki na ktora miala z pracy wyjezdzac w nocy. Zostala dla mnie i Julki.

Kasia polowkowe usg chyba robi sie miedzy 18 a 22 tc.

Iwona super ze Lenka sobie ladnie rosnie :-) duza dziewczynka z niej juz :-)
    Nie masz w ogole zadnego zdjecia jeszcze? Mi tylko dali z tych genetycznych, prenetalnyh czy jak tam one sie zwą. A na ostatnich tak zrobil kiepskie ze gucio widac i czuje niesmak wiec nie dziwie sie Tobie jak w ogole nie dostalas.

Co do badania sie to dobrze ze moj mezu sam chodzi sie badac i nie musze go wyganiac.

Wstawilam kolejne pranie dla malej, tym razem wyszla prawie cala pralka tetrowek i pieluch flanelowych. I kto mi powie po co tyle ich kupilam...??

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to myślałam, że jak się prywatnie chodzi to zdjęcia ma sie w pakiecie, ale widzę, że niestety nie. Ja chodzę na NFZ i jakoś wiele nie wymagam, poza odpowiednią opieką.
    I w ogóle tragedia się stała. Ciotka, która była na wizycie u mojego gina sprzedała mi newsa, że będzie przyjmował tylko do końca roku bo potem będzie przygotowywał się do egzaminu specjalizującego. Nosz kurde. Dopiero co znalazłam w końcu fajnego lekarza, na dodatek zaczął prowadzić moją ciążę i akurat na III trymestr czeka mnie zmiana :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 18:46

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:

Wstawilam kolejne pranie dla malej, tym razem wyszla prawie cala pralka tetrowek i pieluch flanelowych. I kto mi powie po co tyle ich kupilam...??

Obstawiam, że na bank wszystkie się przydadzą :) Tylko prania od groma :)
    Dziewczyny, pisałyście kiedyś o takich chusteczkach z rossmana do prania. Ja mam problem bo muszę dłuuugo czekać, żeby uzbierało się jasne pranie i denerwuje mnie to. Ale jednak trochę się boję wstawić ciemne z jasnym i tymi chusteczkami. Nie zawiodły Was?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie zeby bylo cokolwiek widacto to mam tylko to co mam ustawione w awatarze o ile dobrze pamietam z 12/13 tyg albo i wczesniej...

A i jeszcze w moczu ni wyszlo cos i musze ok 22 zjesc zeby malej nie glodzic...

Moj maz i badania hehe dobre :P

• Lorka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 12:56

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 12:56

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png

Wysłany: 7 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorka jakis lekarz powinien Twojego tate postraszyc ale jak mowisz ze tez ciezko zaciagnac go do lekarza to kolko sie zamyka :-/
    Nie maja swiadomosci jaka dawke stresu nam teraz serwuja :-/

Iwona ja to chyba slepa jestem i mam skleroze ze pytam czy nasz jakiekolwiek zdjecie jak tyle razy w avatarze Twoim widzialam.

Kasia ja mam te rossmanowskie z polecenia dziewczyn ale jeszcze nie mieszalam za bardzo pran bo tez mam cykora. Odlozylam kilka rzeczy malej takich mocno czerwonych i wpadajacych w bordo i boje sie ich z czymkolwiek prac bo boje sie zaraz wszystko bezie rozowe. Chyba najpierw wrzuce je w miske z dobrze ciepla woda i proszkiem i zobacze zy puszcza kolor.
    Z tymi husteczkami pralam reczniki roznokolorowe i w tym byly 2 nowe niebieski i granatowy i puscily kolor ale 2 te husteczki ochronily reszte przed zafarbowaniem i zlapaly ten pigment.

A co do lekarza to moze znajdzie za siebie jakies godne zaatepstwo albo doprowadzi do porodow te pacjentki, ktorymi teraz sie opiekuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 19:10

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialam wlasnie z mezem i on tez sie wkurzyl no bo patrzac tak z boku to lakarz troche nas naciaga wizyty mam co 3 tyg jedna wizyta 150 zl czasami mam dwie w miesiacu to 300 a on zdjecia nie chce dac... na nastepnej powiem mu wprost ze chce zdjecie...swoja drogo ciekawa jestem jakie by nam porobil w 4d

Dorota tak duzo masz pieluszek? ja sie zastanawiam ile kupic...

• Lorka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 12:57

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wcale nie taki ogromny brzuch jak mówisz. Połowkowe teoretycznie powinien tez robić lekarz z uprawnieniami. Może jest szansa, że Twój gin nie zostawi pacjentek których prowadzi? MOże tylko nie będzie przyjmować nowych. Ja używam cały czas tych chusteczek i nie zdażyło mi się żeby coś było przefarbowane

Dortoko bo to pokolenie naszych rodziców to jakoś nie przepada za lekarzami i leczą sie jak już faktycznie muszą. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Może weź go na wyrzuty sumienia ze dla Julci musi sie przebadać

Iwona super wieści, wiedziałam, że będzie dobrze :) co co zdjęć to ja chodzę prywtanie i co wizytę mam nowe zdjęcie malucha

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zorientowałam się, że Kasiarzynka zaraz do szpitala idzie...ja Ciee :) Jestem podekscytowana :D

Lorka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 7 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia nie ma z nim nawet gadki, om swoje wie i nic mu sie nie przetlumaczy. Gorzej niz dziecko. Tak to gada ze juz kocha wnuczke a tak to sie nie bada. Ten typ tak ma i rzeczywiscie cale to pokolenie jest jakies anty do lekarzy.

Iwona teraz tak patrze na suszarke i jakos mniej mi sie ich wydaje niz jak wrzucilam je do pralki bo caly beben prawie zajely ale mam 25 tetrowek i okolo 10 flanelowych. Nie wiem czy Kasiarzynka nie pisala kiedys ze ma bardzo duzo pieluch i az jestem ciekawa ile ;-)

Mi od kilku dni chodzi po glowie Kasiarzynki szpital i zaczynam miec stresa za Nią :-D

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 15:58

wnidtv73dpzdszlc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka. Gratuluje udanej wizyty. No szkoda tego zdjęcia, ale następnym razem nie odpuszczaj i żądaj zdjęcia. Płacisz nie male pieniądze i należy Ci sie.

Kasia. Badania połówkowe są robione z"urzędu" tak jakby można to powiedziec. Są w standardzie opieki prenatalnej i wykonuje je każdy lekarz. Ps. Ładny brzuszek :)

Monia, czy bebetto holand będzie wybrany na pewno tego nie wiem. Jeszcze może zmienię zdanie. Jak na razie jestem za. No niestety nigdzie u mnie w miescie nie ma expandera mondo żebym mogła obejrzeć na żywo a boje się zaryzykować i zamówić w ciemno.

Dorotko. Ale tata napędził Wam stracha, nie dziwie się ze się zmartwiłaś. S tetrowki się przydadzą, zobaczysz.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ