Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jest mi trochę wstyd bo mam takiego bęca jak moja bratowa w 5mc. I tak sobie chodziłąm wczoraj w tych ciążowych portkach i było mi głupio jak ta koleżanka zapytała w którym jestem miesiącu...bo w 3 a tu taki brzuch ponieważ w piątek zaczynam czwarty miesiąc to nagięłam troszkę prawdę i powiedziałam, że w 4
Wieczorkiem wrzucę fotkę
-
Lorka cieszę się że wszystko dobrze z fasolką
Nie martw się na pewno nadgoni:)
Ada podusia fajna,ale z tego co ja słyszałam na zajęciach na które uczęszczam dla kobiet w ciąży to do roku dziecko powinno leżeć wyłącznie na płaskim ,bez żadnych poduszek,jest to nie zdrowe dla niego, główki kręgosłupa itd. Ja nie zamierzam korzystać.
Jeśli włożysz dziecko do wózka z taką poduszką i np będzie miało głowe tylko na jedną stronę to robi sobie skurcz.
Trzeba pracować nad tym aby ciało noworodka rozwiajało się równo , symetrycznie ale to moje zdanie.
Ogółnie to musze wam powiedzieć że bardzo dużo wynosze z tych zająć.
Oprócz ćwiczeń wiele nam opowiadają, będą też wykłady na rózne tematy.bóle,opieka noworodka itd
Ada jeśli masz takie wyboje to może pomysl nad wózkiem bez skrętnych kół i postaw na amortyzacje.
Marlenko przykro mi z powodu psiaka...
Zastanawiałam się nad cotton balls ale, jedna rzecz decydowała że ich nie będę kupować, otóż kurz... gdzie w pokoju dziecięcym jak naj mnie takich drobiazgów.
fajnie to wygląda ale ile się tam tego zbiera..
-
Mam! Udalo mi się kupić. Na szczęście u mnie w mieście trzy biedronki W pierwszej kupiłam całe białe bo nie było mojego koloru, za to w drugiej upolowałam drugie i białe chyba oddam.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/288790477b80.jpg
Bylismy jeszcze w lidlu bo miała być dzis moda męska a widziałam fajne koszule. Ludzi ogrom! ja nie wiem czy oni za darmo tam rozdają. Koszul zostało zaledwie parę sztuk, 2 w rozmiarze mojego męża. Dobrze, że po drodze weszlismy bo jutro czy pojutrze by nie było nic
Patrycja ja oryginalnych i tak nie chciałam kupować, znalazłam tanie na srebrnej agrafce (12 kul za 40 zł), ale te w biedrze bardziej sie opłaciło. 20 kul za 35 zł . Na prawdę nie mam pojęcia co tak innych ludzi obchodzą nasze brzuchy ciążowe
Madzia jeszcze troszeczkę i 2 trymestr! Dobrze, ze przynajmniej jeden egzamin poszedł ok, z drugiego najwyżej napiszesz poprawkę. Warunek normalna rzecz, nie przejmuj się gadaniem mamy
Kasia nie przejmuj się, jedni mają większy inni mniejszy brzuch. Jak sie porównałam ze szwagierką jak była w 20tc to nawet mój maż a jej brat stwierdził, że miała niezły bęben na styczniówkach jedną dziewczynę tez tak szybko wypchnęło, a teraz inne rosna a ona stoi z brzuchemWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 09:49
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualny
-
Iwona, powodzenia na wizycie!
Ja dziś siedzę i dłubię w magisterce. Wprowadzam te poprawki od promotora, bo jutro kolejne spotkanie. Jak zwykle zostawiłam to na ostatnią chwilę, a teraz przy tym deszczu mi się nie chce i okazało się, że brakuje mi jednej książki. Będę jakoś musiała szyć. -
Dzień dobry.
Myślę i myślę nad tą poduszka. Juz sama nie wiem. Aga masz rację. Tez czytałam ze dziecko nie powinno miec poduszki. Nie chciałabym narobić krzywdy.
Moja szwagierka ma wózek bez skrętnych kol i mi bardzo źle się go prowadzi. Zdecydowanie wygodniejszy jest ze skrętnymi kołami. Bebetto holand ten który oglądałam ma podwójną amortyzację ale i tak na takich wybojach chyba najlepsze amortyzatory cudów nie zdziałają.
Iwona powodzenia na wizycie. Trzymam kciuki
Monia. Ja tez nie ogarniam co się dzieje w lidlu jak jest nowy towar. To jakies szaleństwo!
Kasia. Brzuszki rosną w różnym tempie i nie da się porównywać. Nie przejmuj się tym. Czekamy na fotkę
Madzia. Gratuluję kolejnego tygodnia. I może jednak uda się zdać ten egzamin bez warunku. Chociaż warunek to nie koniec świata. Ważne żeby mieć z głowy
-
nick nieaktualny
-
Iwona bedzie dobrze! Lenka na pewno sobie slicznie rosnie
Dziewczyny a co do poduszek to co, w łóżeczku tez nie powinno się kłaść płaskiej poduszki?
Patrycja współczuje Ci siedzenia nad magisterką. Pogoda nie sprzyja takiej robocie
Kasia nie martw sie czy nosisz spodnie ciążowe czy normalne. To Ty amsz się dobrze w nich czuć każdy brzuszek rosnie w swoim tempie wiec tez się niczym nie przejmuj.
Magda trzymam kciuki aby na uczelni udało sie wszytsko poogarniać zebys sie nie musiaął juz stresować.
Sorka, ze pisze tak jakoś z tyłka dzisiaj ale troszke mam stresów od wczoraj, 2 razy karetka byla u mojego ojca i troche rozbita i niewyspana jestem. -
Iwona trzymam i ja kciuki! daj znać!
To prawda wózki bez skrętnych kół gorzej sie prowadzą ale podobno sa lepsze w amortyzacji:)
Czyli co Aduś bebetto holand będzie?
Ani w łóżku ani fotelik wózek itd.. dziecko w pierwszy roku życia kształtuje całe swoje ciało.
Dorotko co z tata? coś poważnego?
Iwonka nie stresuj się, będzie dobrze!
Dziewczyny możecie polecić np jakiś sklep interentowy sprzedawce na allegro gdzie mogę kupić zwykłe bawełniane legginsy ciążowe? pewnie niebawem będę musiała sobie takie zakupić chociaż nie mogę przekonać do takich z wyższym stanem zawsze nosze wszystko na biodrach. ale lepiej rozejrzeć sięWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 14:51
-
Aga. Jak na razie to jest numer jeden, ale jest jeszcze czas. U koleżanki w tik taku ciągle są nowe dostawy wiec będę zaglądać i zobaczymy czy jakis inny wózek wpadnie mi w oko. chyba daruje sobie ta poduszkę.
Dorotko a co się z tata dzieje? Juz wszystko w porządku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 15:05
-
Ada u Ciebie na pewno zostanie bebetto holand? Ja lubie ubrania z lidla, są dobrej jakosci i tanie, ale żeby tak się rzucać na towar...
Iwona będzie dobrze, spokojnie
Dorotko co się stalo tacaie?13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Dorotko, słabo z tatą Mam nadzieję, że sytuacja szybko się poprawi! Bardzo Ci współczuje, bo to naprawdę ogromny stres dla Ciebie musi być.
A o to mój bęcuś:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/24de695390ca.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/63ad94e27a1a.jpg100krotka:), monika_89, littleladybird, miszkaaa lubią tę wiadomość
-
Dorotko, mam nadzieję, że u taty sytuacja już pod kontrolą. Może spróbuj się zdrzemnąć? To zawsze chwilka stresu mniej.
Ada, a może rozwiązaniem będzie wózek z kołami skrętnymi, które można zablokować do jazdy na wprost? Wiem, że mój ma taką opcję, ale nie wiem na ile jest to popularne. A może są na wymianę jakieś koła zimowe? Na pewno lepiej poradzą sobie przy roztopach, a jak zrobi się ciepło to można znów skrętne zamontować, a po kilku miesiącach i dziecko będzie miało mocniejsze mięśnie szyi i karku.
Co do leginsów na allegro nie pomogę, ale ja kupiłam ostatnio spodnie na happy mum w promocji za 69pln i są bardzo fajne, bo są mięciutkie, mają kieszenie i będą dobre na jesień. Sprawdziłam na stronie i już ich nie ma, ale teraz w promocji są np. takie
http://www.happymum.pl/sklep3/t320,outlet,9506-marisha_trousers_sale!.html
A legginsy dość drogie...
http://www.happymum.pl/sklep3/t178,leginsy,690-simple_t-shirt.html