X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:22

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jest mi trochę wstyd bo mam takiego bęca jak moja bratowa w 5mc. I tak sobie chodziłąm wczoraj w tych ciążowych portkach i było mi głupio jak ta koleżanka zapytała w którym jestem miesiącu...bo w 3 a tu taki brzuch :) ponieważ w piątek zaczynam czwarty miesiąc to nagięłam troszkę prawdę i powiedziałam, że w 4 :D

Wieczorkiem wrzucę fotkę :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorka cieszę się że wszystko dobrze z fasolką:)
    Nie martw się na pewno nadgoni:)

Ada podusia fajna,ale z tego co ja słyszałam na zajęciach na które uczęszczam dla kobiet w ciąży to do roku dziecko powinno leżeć wyłącznie na płaskim ,bez żadnych poduszek,jest to nie zdrowe dla niego, główki kręgosłupa itd. Ja nie zamierzam korzystać.
    Jeśli włożysz dziecko do wózka z taką poduszką i np będzie miało głowe tylko na jedną stronę to robi sobie skurcz.
    Trzeba pracować nad tym aby ciało noworodka rozwiajało się równo , symetrycznie ale to moje zdanie.
    Ogółnie to musze wam powiedzieć że bardzo dużo wynosze z tych zająć.
    Oprócz ćwiczeń wiele nam opowiadają, będą też wykłady na rózne tematy.bóle,opieka noworodka itd

Ada jeśli masz takie wyboje to może pomysl nad wózkiem bez skrętnych kół i postaw na amortyzacje.
    Marlenko przykro mi z powodu psiaka...

Zastanawiałam się nad cotton balls ale, jedna rzecz decydowała że ich nie będę kupować, otóż kurz... gdzie w pokoju dziecięcym jak naj mnie takich drobiazgów.
    fajnie to wygląda ale ile się tam tego zbiera..

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam! Udalo mi się kupić. Na szczęście u mnie w mieście trzy biedronki :P W pierwszej kupiłam całe białe bo nie było mojego koloru, za to w drugiej upolowałam drugie i białe chyba oddam.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/288790477b80.jpg
    Bylismy jeszcze w lidlu bo miała być dzis moda męska a widziałam fajne koszule. Ludzi ogrom! ja nie wiem czy oni za darmo tam rozdają. Koszul zostało zaledwie parę sztuk, 2 w rozmiarze mojego męża. Dobrze, że po drodze weszlismy bo jutro czy pojutrze by nie było nic :P

Patrycja ja oryginalnych i tak nie chciałam kupować, znalazłam tanie na srebrnej agrafce (12 kul za 40 zł), ale te w biedrze bardziej sie opłaciło. 20 kul za 35 zł :). Na prawdę nie mam pojęcia co tak innych ludzi obchodzą nasze brzuchy ciążowe

Madzia jeszcze troszeczkę i 2 trymestr! :) Dobrze, ze przynajmniej jeden egzamin poszedł ok, z drugiego najwyżej napiszesz poprawkę. Warunek normalna rzecz, nie przejmuj się gadaniem mamy

Kasia nie przejmuj się, jedni mają większy inni mniejszy brzuch. Jak sie porównałam ze szwagierką jak była w 20tc to nawet mój maż a jej brat stwierdził, że miała niezły bęben :P na styczniówkach jedną dziewczynę tez tak szybko wypchnęło, a teraz inne rosna a ona stoi z brzuchem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 09:49

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-)

Madzia może nie poszło Ci aż tak zle i obwodzie się bez poprawki:-)

Kasia każdy brzuszek inny Twój napewno piękny :-) pochwał się:-)

A my dziś mamy wizyte polowkowa mam nadzieje że Lenka pięknie rośnie:-)

• czekolada Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona, trzymam kciuki za połówkowe :-) ja dopiero 24 września :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona kciukam i ja za wizyte :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona, powodzenia na wizycie!

Ja dziś siedzę i dłubię w magisterce. Wprowadzam te poprawki od promotora, bo jutro kolejne spotkanie. Jak zwykle zostawiłam to na ostatnią chwilę, a teraz przy tym deszczu mi się nie chce i okazało się, że brakuje mi jednej książki. Będę jakoś musiała szyć.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona powodzenia na wizycie :)

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Myślę i myślę nad tą poduszka. Juz sama nie wiem. Aga masz rację. Tez czytałam ze dziecko nie powinno miec poduszki. Nie chciałabym narobić krzywdy.
    Moja szwagierka ma wózek bez skrętnych kol i mi bardzo źle się go prowadzi. Zdecydowanie wygodniejszy jest ze skrętnymi kołami. Bebetto holand ten który oglądałam ma podwójną amortyzację ale i tak na takich wybojach chyba najlepsze amortyzatory cudów nie zdziałają.

Iwona powodzenia na wizycie. Trzymam kciuki :)

Monia. Ja tez nie ogarniam co się dzieje w lidlu jak jest nowy towar. To jakies szaleństwo!

Kasia. Brzuszki rosną w różnym tempie i nie da się porównywać. Nie przejmuj się tym. Czekamy na fotkę :)

Madzia. Gratuluję kolejnego tygodnia. I może jednak uda się zdać ten egzamin bez warunku. Chociaż warunek to nie koniec świata. Ważne żeby mieć z głowy

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny:-) została godzina do wizyty a ja zaczynam się coraz bardziej stresowac:-(

Ada ja też slyszalam że nie powinno się używać poduszki dla takiego maluszka

Wysłany: 7 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona bedzie dobrze! Lenka na pewno sobie slicznie rosnie :)

Dziewczyny a co do poduszek to co, w łóżeczku tez nie powinno się kłaść płaskiej poduszki?

Patrycja współczuje Ci siedzenia nad magisterką. Pogoda nie sprzyja takiej robocie :/

Kasia nie martw sie czy nosisz spodnie ciążowe czy normalne. To Ty amsz się dobrze w nich czuć :) każdy brzuszek rosnie w swoim tempie wiec tez się niczym nie przejmuj.

Magda trzymam kciuki aby na uczelni udało sie wszytsko poogarniać zebys sie nie musiaął juz stresować.

Sorka, ze pisze tak jakoś z tyłka dzisiaj ale troszke mam stresów od wczoraj, 2 razy karetka byla u mojego ojca i troche rozbita i niewyspana jestem.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona trzymam i ja kciuki! daj znać!

To prawda wózki bez skrętnych kół gorzej sie prowadzą ale podobno sa lepsze w amortyzacji:)

Czyli co Aduś bebetto holand będzie?

Ani w łóżku ani fotelik wózek itd.. dziecko w pierwszy roku życia kształtuje całe swoje ciało.

Dorotko co z tata? coś poważnego?

Iwonka nie stresuj się, będzie dobrze!

Dziewczyny możecie polecić np jakiś sklep interentowy sprzedawce na allegro gdzie mogę kupić zwykłe bawełniane legginsy ciążowe? pewnie niebawem będę musiała sobie takie zakupić chociaż nie mogę przekonać do takich z wyższym stanem zawsze nosze wszystko na biodrach. ale lepiej rozejrzeć się:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 14:51

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga. Jak na razie to jest numer jeden, ale jest jeszcze czas. U koleżanki w tik taku ciągle są nowe dostawy wiec będę zaglądać i zobaczymy czy jakis inny wózek wpadnie mi w oko. :) chyba daruje sobie ta poduszkę.

Dorotko a co się z tata dzieje? Juz wszystko w porządku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 15:05

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada u Ciebie na pewno zostanie bebetto holand? :) Ja lubie ubrania z lidla, są dobrej jakosci i tanie, ale żeby tak się rzucać na towar...

Iwona będzie dobrze, spokojnie

Dorotko co się stalo tacaie?

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, słabo z tatą :( Mam nadzieję, że sytuacja szybko się poprawi! Bardzo Ci współczuje, bo to naprawdę ogromny stres dla Ciebie musi być.

A o to mój bęcuś:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/24de695390ca.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/63ad94e27a1a.jpg

100krotka:), monika_89, littleladybird, miszkaaa lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, mam nadzieję, że u taty sytuacja już pod kontrolą. Może spróbuj się zdrzemnąć? To zawsze chwilka stresu mniej.

Ada, a może rozwiązaniem będzie wózek z kołami skrętnymi, które można zablokować do jazdy na wprost? Wiem, że mój ma taką opcję, ale nie wiem na ile jest to popularne. A może są na wymianę jakieś koła zimowe? Na pewno lepiej poradzą sobie przy roztopach, a jak zrobi się ciepło to można znów skrętne zamontować, a po kilku miesiącach i dziecko będzie miało mocniejsze mięśnie szyi i karku.

Co do leginsów na allegro nie pomogę, ale ja kupiłam ostatnio spodnie na happy mum w promocji za 69pln i są bardzo fajne, bo są mięciutkie, mają kieszenie i będą dobre na jesień. Sprawdziłam na stronie i już ich nie ma, ale teraz w promocji są np. takie
    http://www.happymum.pl/sklep3/t320,outlet,9506-marisha_trousers_sale!.html

A legginsy dość drogie...

http://www.happymum.pl/sklep3/t178,leginsy,690-simple_t-shirt.html

43kt9vvjbmmercyy.png

Wysłany: 7 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaslabl 2 razy. Zmierzyli cisnienie, glukoze i tyle bo nie chcial na szpital a sam tez nie pojdzie sie przebadac. I tak stresuje sie czy znowu cos sie nie wydarzy a do niego to nie dociera ze ktos sie martwi.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:22

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 7 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spac mi sie chce ale kiepski mam sen jak sie stresuje.

Kasia brzuszek fajny, przyzwyczajaj sie do niego ;-)

Teraz chyba wiekszosc wozkow ma mozliwosc blokowania przednich kol, oprocz takich retro chyba.

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ