X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Jestem i żyję choć po tym weekendzie ledwo. Jestem absolutnie przetyrana. W piątek pomontowali nam meble w kuchni, w sobotę zaczęliśmy przenosić manatki, ale wyszło na to, że cały dzień spędziliśmy na zakupach dodatków do kuchni. Wieczorem myślałam, że nogi mi w tyłek wejdą, krzyż odpadnie. W nocy przy przekręcaniu się, za każdym razem się budziłam bo tak bolał mnie krzyż i mięśnie brzucha. No a wczoraj faktyczne przenoszenie się odbyło. Samo przenodzenie może nie byłoby takie straszne, ale jednak wszystko trzeba było pomyć, powycierać, pokminić co gdzie wsadzić itd. Ale udało się i się uporaliśmy. Byłam tak padnięta, że ani w sobotę ani w niedzielę nie włączyłam kompa...dzisiaj zdecydowanie muszę odpocząć. Mąż mnie wyganiał do odpoczynku, ale jak widzę, że jest robota, w której mogę pomóc/brać udział to nie potrafię tak sobie usiąść i nic nie robić :)
    Mąż ma sie na szczęście dobrze, sytuacja się już nie powtórzyła :)
    I dziękuję Wam za troskę :) kochane jesteście :) i zbieram kopy w dupcie :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kasia to dziś odpoczywaj ile wlezie :P

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to cale szczescie ze wszystko ok. Dzisiaj pod kocyk przed tv i lezakuj :-)

Kasiarzynka jak samopoczucie?

Patrycja jak bol glowy, ustapil?

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 14 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mi facet odpisał na temat fotelika i wagi dziecka:
    "ze względu na zastrzeżoną wagę dla maxi-cosi itp. carlo zostało przekształcone na 0-10 kg, a niestety przez naszą nieuwagę nie wprowadziliśmy poprawek wszystkie proponowane foteliki w wózkach polskich są na skorupie carlo lub ramatti która jest zarezerwowana do wózków bebetto"

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem calkowicie zielona sprawach fotelikowow-wozkowych. Nic nie kumam co facet mial na mysli :( zaczne sie edukowac po 12 tyg :-)

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Moja mała dziś już bardziej ruchliwa, mogę odetchnać ;)

Dorotko ja myślę, że to uczucie lęku i spradzanie czy wszystko ok zostanie z nami już d końca życia . Piekny brzusio :D Co do aukcji to moim zdaniem facet zrobił Cie w jajo. Co Cię to obchodzi że oba są robione na tym samym stelażu ale mają inne nazwy? Skoro pisze że dorzuca Camarelo 0-13kg to taki ma być a nie "KARWALA" BERBER. Nie znasz się, nie masz pewności, że to faktycznie to samo. Powinien Ci oddać część kasy albo dosłac dobry fotelik. Nie daj się i pisz do Alegro

Patrycja jak ból głowy?

Karolina jak dzis samopoczucie?

Agnieszka super, że budowa idzie do przodu i to w takim tempie :) Bodziaki hmm cena jak na hm dobra, ale jak się przejży parę aukcji na allegro i policytuje to juz tak nie do końca :P To samo z kombinezonem. U mnie tych warsztatów nie będzie, zostają mi tylko te, które ja podesłałam

Kasia a. fajnie, że kuchnia zamontowana, ale Ty tak nie szalej! Dziś masz cały dzień przeleżeć!

Kasia k. jak tam? Wiadomo już czy mąż zdąży wrocić?

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 16:26

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za troskę. Ból głowy dziś zelżał, więc nie jest źle. Niestety mam z nim problem od początku ciąży, ja miałam tendencje do migreny i bóli napięciowych, bo mam zwężoną tętnice w mózgu i przepływ jest utrudniony. Obstawiam, że teraz gdy krwi w organizmie jest więcej to napieranie na naczynia krwionośne też jest większe i stąd te bóle. No trudno, pozostaje mi przetrwać kilka najbliższych miesięcy i szukać domowych sposobów na ból.

Kasiarzynko, to musi być bardzo dziwne poczucie, taka pewność, że jutro dziecko będzie na zewnątrz i wszystko się zmieni. Co do jedzenia, to ostatnio się śmiałam, że przez cesarkę nawet wina nie będę mogła się napić. Podobno przy porodzie SN gdy odejdą wody, to o ile skurcze nie są zbyt mocne można sobie w tym momencie pozwolić na kieliszek wina, bo do karmienia jeszcze dużo czasu, a do dziecka już nie dotrze. A co do Twoich obaw dotyczących jedzenia podczas karmienia zerknij tu:
    http://www.hafija.pl/2013/08/dieta-mamy-karmiacej-piersiajedz-co-chcesz-obalamy-mity.html
    http://www.hafija.pl/2014/07/o-czym-wiedza-wszyscy-czyli-ta-straszna-truskawa.html

Arien, cieszę się, że wszystko u Ciebie ok :)

Dorotko, ja też bym walczyła z nim. Skoro było napisane do 13kg to jest wprowadzenie w błąd, a dla Ciebie konieczność wymiany fotelika, a tym samym dodatkowych kosztów wcześniej.

Ogólnie co do fotelików nie będę wdawać się w dalszą dyskusję, bo i tak każda z nas zrobi to co uważa za rozsądne. Chcę jedynie zachęcić dziewczyny, które jeszcze nie kupiły do poczytania na ten temat. Na dobry początek polecam:
    http://mamygadzety.pl/10-punktow-o-tym-jak-nie-kupowac-fotelika-samochodowego/

43kt9vvjbmmercyy.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurier własnie przywiózł mi wózek :) Świetny jest :D od razu dzień zrobił się piękniejszy :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0ef1a1fe786.jpg

Kasia no to super, że maż zdąży na pewno dojechać. Podejrzewam, że nawet nie pomyśli o spaniu ;)

My mamy fotelik dedykowany do wózka, ale z moimi rodzicami mieszkamy, a rodzice męża są 3km dalej. Rodzinę też mamy w granicach 10km. Kolejny już kupimy pewnie lepszy. Coś dobrego na obiad? Ja bym poszała z sushi, takie na full wypasie :P Chciałabym być już na Twoim miejscu, ciąża jest cudowna, ale po stracie jakoś tak nie do końca czuję się pewna, wolałabym tulić małą w ramionach :P

dreambaby, Kasiarzynka, miszkaaa, czekolada, dmuchawiec lubią tę wiadomość

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3

Wysłany: 14 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka z jednej strony zazdroszcze ze to juz jutro a z drugiej az takie nierealne sie to wydaje ze to juz ten moment :-)

Patrycja fotelika nie bede wymieniac bo nie ma potrzeby i juz nie czas na to.
    Z jednej strony powalczylabym z tym kolesiem a z drugiej szkoda mi nerwow chyba. Maz nie chce sie bawic w walke z nim i pewnie jedynym rozwiazaniem bedzie obnizenie mu ocen za transakcje i odpowiedni komentarz. Moze popatrze na ceny fotelikow i jesli wyszloby na moje to zaproponuje jakas ugode. Sama juz nie wiem bo jakbym w ciazy nie byla to bym walczyla a teraz jakos opanowanowa jestem i wole odpuszczac niz sie wkurzac ;-) i pomijam fakt, ze zostaje mi uwierzyc w to co on mi napisze bo nie znam sie na tym w ogole.

Monika wozeczek bardzo ladny :-)

Patrycja moze tak byc ze wiekszan ilosc krwi powoduje bol. Szkoda, ze tak na prawde niewiele mozesz teraz zadziałać na ten bol.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :)

Dorotka piekny brzusio :) co do fotejikow tez sie nie znam;/ trzeba troche poczytac zeby wiedziec co i jak :)

Agnieszka swietnie ze budowa szybko idzie :)

Kasia A odpocznij dzis choc troche :)

Monika fajna bryka:)

My wczoraj zladowalismy pozno :/ odrazu padlam na lozko aczkolwiek mialam problem zeby usnac:/ Wekend bardzo aktywny w piatek ogarnialam dom, w sobote bylismy na zakupach dla malejsiec sie nalazilismy ale zadowoleni jestesmy:)troche rzeczy juz mamy :) wybralismy wozek, nosidelko, komode:) teraz tylko odlozyc pieniazki i kupowac :) niedziela polowa u jednej mama polowa u drugiej, a tak mi bylo wieczorem zimno ze maz przepalil mi w piecu i co okazalo sie ze cos sie popsolo podejrzewa ze pompka i cieplo nie bylo spalam pod koldra i dwoma kocami a przed nami kolejny wydatek;/

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Ja właśnie przyjechałam do domu. Byla w pracy zawieźć zwolnienie, opróżniłam biurko bo chcą juz rozpisać konkurs na moje zastępstwo. Później pojechalam do koleżanki po łóżeczko, bo juz chciała sir do pozbyć. Jej syn juz wyrósł i kupili mu większe lóżko. I teraz mam dylemat co zrobić. Ogólnie kupiłam łóżeczko z materacem za 130zl. Łóżeczko jest w kolorze wenge z białym bokiem z żyrafą. Ten kolor ni jak mi będzie pasował do mieszkania. Do tego ma malutkie pęknięcie, to żaden feler ale troche widoczne. Moja szwagierka zaproponowała ze może sie ze mną zamienić. Ona ma proste białe łóżeczko a ma meble wenge o tez jej nie pasuje. Ja zawsze chciałam mieć białe. Mąż wieczorem poskłada łóżeczko kotore przywiozłam i musze pomyśleć. Jak na razie leży w samochodzie.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia takie sobie samopoczucie świetny wozek;) dmuchawiec ja tez szukam kobinezonu najbardziej podoba mi sie model 3 który wstawilas ja kupilam spiwór do gondoli z owczej wełny wiec na pewno nie zmarnie a kombinezon i tak musze kupic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 14:06

24afed3688.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko zawsze możesz spróbować powalczyć. Potem tacy sprzedający uczą się, że wszystko uchodzi na sucho

Iwona zwolnij trochę bo się wuykończysz :P Kiepsko z tym piecem, oby to była tylko drobna awaria

Ada a szwagierka kiedy rodzi? Jeśli ona się chce zamienic to dlaczego nie :)

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż właśnie złożył te łóżeczko i kurde ładne jest :)
    wygląda ono tak, z tym ze jest bez szuflady. Zdjęcie wzięłam z Internetu bo nie mam ja dodać zdjęcia z telefonu
    1118287_31fc2acf7f5ccdb6.jpg

A moja szwagierka ma takie tez bez szuflady

55e38289ce0d8edfd0a2d620c6992581.jpg

A szwagierka ma prawie półtora rocznego synka i jak na razie nie spodziewa sie więcej dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 16:03

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada mi się bardziej podoba z żyrafą :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam biale z zyrafa;)

24afed3688.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia staram sie robic wszystko w granicach rozsadku :) choc nohi odmawiaja mi czasem posluszenstwa...;/

Ada oba sa bardzo ladne :) ciezki wybor :)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada oba ładne, ale skoro masz mozliwośc wyboru a wolisz białe to weź to od szwagierki :)

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, teraz siadam na dupe i nadrabiam :)

Kasia. Miałaś intensywny weekend to teraz odpoczywaj, ale domyślam sie ze radość z kuchni jest nieoceniona :) zazdroszczę :)

Kasiarzynka jutro mocno trzymamy kciuki za Was. Mąż na pewno będzie w takich emocjach ze długo nie zaśnie. A Ty dzisiaj zrób sobie Spa i odpoczywaj, a jesli chodzi o smakowite ostatnie danie to nic nie przychodzi mi do głowy. Tak sama mm mysle co bym zjadła to chyba byłby fast food albo cos włoskiego bo lubię takie smaki.

Aga, super ze remont idzie pełną parą. Juz niedługo urządzicie sie :) super :)

Patrycja, współczuję bólu głowy, ale sie biedna musisz męczyć <3

Monia, gratuluje wózka jest super!

Lorka a jak u Ciebie?

Iwona ale się przydarzyło z tym piecem. To jest właśnie złośliwość rzeczy martwych. Ja tyle wydalam w tym miesiącu ze aż nie chce myśleć. Wszystko dla dzidzi a teraz będę sie martwić. Jeszcze te łóżeczko wyskoczyło, nie spodziewałam sie że będzie chciała je tak szybko sprzedać.

Sylwia no właśnie chyba zostanie jednak żyrafą i nie będę kombinować, bo łóżeczko jest naprawde ładne. Jakoś wpasuje mi się w resztę mieszkania. A co U Ciebie kochana?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ