X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc:-)

Ja od piątku u mamy jestem nie wzielam swojego sprzętu więc mam bardzo ograniczony dostęp do forum:-( czytać was czytam ale mój tel nie nadaje się do pisania:-\

Po zalaniu kawa na szczęście nic się nie stało działa:-)

Ada szary i mięta śliczny zestaw bardzo mi się podoba:-) napis na ścianie też:-)

Madzia może issla pomoze na swedzace gardło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 20:48

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 16:25

wnidtv73dpzdszlc.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka jeszcze torby nie spakowalam ale muszr w koncu to zrobic. Nie chce ubranek malej przekladac do torby i chyba naszykuje w oddzielnej szufladzie w komodzie zeby zapachu plynu do prania nie stracily ;-) ale kosmetyki malej, jakies duperele i seoje rzeczy musze zapakowac.

Madzia dobrze ze ze zdrowkiem lepiej :-)

Dziasiaj troszke poogarniam w domu w sensie obiad na jutro i poloze sie pod kocyk lezakowac. A jutro chyba pojde na morfologie rano.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, tylko się dziś nie przepracuj. Odpoczywaj ile się da, żeby Julcia nie pospieszyła się za bardzo.

Kasiarzynko, a jak Ty się czujesz?

Arien, co się dzieje, gdzie jesteś?

Magda, fajnie, że samopoczucie już lepsze.

Ada, mi ten zestaw kolorystyczny bardzo się podoba i uważam, że dzięki temu, że jest neutralny to będzie bardziej praktyczny gdy drugi będzie chłopak :). U mnie jednym z kolorów przewodnich jest szarość, a do tego dochodzi przede wszystkim żółty, ale też trochę niebieskiego :). No i gratuluję pierwszych ruchów! To musi być super.

U mnie o ruchach (w sensie kopniaków) ciężko mówić, ale młody regularnie od wczorajszego poranka układa się po lewej stronie i wypycha brzuch. Dzieje się tak głównie gdy mam pełny pęcherz. Teraz w nocy muszę wstawać dwa razy, a zanim zachce mi się siku to młody już brzuch napina i to mnie budzi. Tu możecie zobaczyć jak to wygląda:

http://zapodaj.net/808fcf0f7e3e1.jpg.html

I kupiłam wózek! - Ma budkę do wymiany, ale stelaż, siedzisko i gondola są w stanie idealnym, a dzięki temu, że budka wypłowiała to zapłaciłam tylko 1500PLN.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:39

43kt9vvjbmmercyy.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja jak smiesznie maluch sie uklada :-) taka charakterystyczna gorka, cudnie :-)
    I gratuluje zakupu wozka :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, wiem, że dwa to dopiero początek. Teraz korzystam z toalety przed pójściem spać o północy, potem koło 3, między 6 a 7 i jak wstanę.

W bugaboo można wymienić budkę na dwa sposoby. Kupić na allegro do tego modelu, który mam (czyli Cameleon 2) lub kupić u producenta nową (budka + pokrycie gondoli) do modelu Cameleon 3, ale pasuje też do mojego. I ja od początku planowałam budkę nową, bo jest dużo głębsza. Tu fajnie widać jakie daje możliwości: http://mamygadzety.pl/bugaboo-cameleon3/ i właśnie taki kolor jak w tej recenzji mi się podoba.

Cieszę się, że dobrze się trzymasz. Do wtorku już tylko chwila.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja super ujęcie :) mi dzidzia nie wyprawia takich fikołków, zobaczę dzisiaj czy ruchy sie powtórzą. Mam taka nadzieje :) i gratuluje zakupu wózka.

Madzia, ja tez będę chciała unikać różu. Wiadomo ze calkiem wie nie da, ale chociaż żeby ograniczyć i stad właśnie pomyśl na szary z miętą, żeby bylo neutralnie.
    Ja tez mam juz problem z sikaniem, jak na razie jedna pobudka w nocy ok 2 i później ok 6-7. po tej drugiej juz zasnąć nie mogę zazwyczaj.

Iwona odpoczywaj u mamy :)

A i w biedronce zrobiłam kolejny zakup zestaw chusteczek nawilżanych dada z twardym opakowaniem. Przydatny gadżet bo łatwiej wyciąga sie chusteczki. Wzięłam bo ciężko takie dostać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:18

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Wczoraj byliśmy u znajomych, mój mąż ciężko to odchorowuje :P No a ja robię obiad, mam nadzieję, że jednak nie tylko dla siebie ;) U mnie dzis rosół, rolady, kapusta, kluski - typowy śląski obiad

Patrycja z synem też można miec dobry kontakt, choć pewnie tudniej to osiągnąć niż z córką. Moj szwagier jest blisko z mamą, dużo rozmawiają, zwierza jej się, aż czasem mi szkoda mojej siostry :P Super, że udalo Ci się upolować ten wózek :) Brzuch mega! Ewidentnie maluch :D

Kasia pewnie też by mi ręka zadrżała, ale nie ma sensu żebyś leżała tam przez weekend i tak by nic z Tobą nie zrobili. Mąż mówił jakie są widoki na powrót we wtorek?

Dorotko 100 zl to nie dużo, może Wam to wyjdzie na dobre, no i zacznie praktycznie od razu :) Oby to były ostatanie problemy tego typu. Do 29.09 już niedaleko, Julcia na pewno nie zdeyduje sie na wcześniejsze wyjście

Ada super, że już czujesz smyranie :) Pościel piękna, sama myślę o podobnej, ale ceny mnie przerażają! Fajnie, że maz ma tak dlugo zwolnienie, posiedzicie sobie we dwoje. no i jeszcze mozliwość ewentualnego dorobienia to już w ogóle super

Madzia miałam taki sam obiad, mniam!

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

u nas pokój malowany :-) jutro mąż wyłoży wykładzinę i czekamy na szafę oraz na karnisz i po lampę na sufit musze podjechać ale jeszcze parę dni zejdzie ;-)

Co ruchów ja tydzień temu poczułam pod pępkiem nie bulgotanie a takie delikatne kopnięcie potem na tygodniu też czułam muskanie ale od wczoraj wieczora to czuję często jak leżę aż w pewnym momencie było mi dziwnie że ciągle coś mnie aż łaskoczę myślałam, że nie możliwe ale przeglądałam wykresy i jest taka szansa :-D
    Jestem spokojniejsza :-) ja mam nadzieję, że Jakub zostanie Jakubem :-P

Kasiarzynka, trzymam kciuki za Was :-) to nasz pierwszy poród na wątku :-D

Dorotko, współczuję też Ci remontu

Ada, mnie też się zaczyna podobać takie zestawienie szaro-miętowe tym bardziej że na ścianie co będzie łóżeczko jest na ciemno siwo pomalowane

Patrycja, aż się sama usmiałam :-) super widok.

Magda, zdrówka życzę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 13:10

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie! ja przestanę chodzić do Biedronki. Byłam dzisiaj raz jeszcze ze szwagierką i wróciłam z kołderką i poduszką niemowlęcą, chusteczkami newborn i płatkami kosmetycznym z patyczkami dla niemowląt.

PS. a miałam nie kupować kołderki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 17:09

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny będa warsztaty dla kobiet w ciąży

http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-gdzie-bedziemy.html

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:24

Marzec x 2 <3 <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena super, że remont dobiega końca :) No i gratuluję smyrania :)

Ada heh tak to jest z babami :P no ale w końcu kiedyś trzeba zacząc kompletować wyprawkę :P

ja miałam nic nie kupować, a siedzę na alegro... mąż mnie zabije jak zaczną paczki przychodzić :P

U nas ostatecznie będzie Paulina. Hań jest za dużo. W ogóle jakoś mało (w ogóle) to moje dziecko dziś ruchliwe. Dobrze, że mam detektor bo pewnie zdążyłabym osiwieć ze stresu. Jak maż przed chwilą do niej pogadał to coś tam smyrła, ale chyba ma dzień lenia, jak tatuś

muszę pogadać z mężem o warsztatach, ale raczej odpuszam bo za daleko, w jedną stronę 50km

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapisalam na warsztaty, jak mąż ze mną nie pójdzie to wezmę koleżankę. Na pewno nie odpuszczę bo są u mnie w miescie i szkoda by było przegapić.
    Najbardziej zależy mi na pierwszej pomocy. A i jakieś gadżety sie przydadzą :P

Marlenko mam nadzieje ze juz niedługo doczekać sie takiego smerania, bo raz wczoraj mi sie udało ale teraz cisza. Może wieczorem cos sie odezwie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 18:00

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co tak mnie korci czy nie umówić sie do innego lekarza na usg3d. Moj lekarz takiego nie ma a chciałabym mieć pamiątkowe zdjęcie i przy okazji potwierdził by plec :D

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszka ile dalas za kolderke?? 39zl?? juz drozsze sa??

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://bezpiecznymaluch.com.pl/pdf/harmonogram.pdf ja chyba wybieram się na te bo w listopadzie będą u mnie :)

Ada na 3d zapisz się później, chociaż zaczekaj do połowkowych z tym lepoej będzie widać

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na swieta zrobie sobie w 3D hihih

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ