Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny kladzcie sie zupelnie prosto na plecach to wtedy najlatwiej Wam bedzie poczuc maluchy
Monika nie stresuj sie jesli nie czujesz ruchow bo dzidziol ma duzo miejsca jeszcze i fika koziolki mimo mimo, ze tego nie czujesz.
Zawsze tak jest, najpierw wypatruje sie ruchy a pozniej stresuje jak jest ich mniej lub w ogole
Pozniej na lapku zerkne gdzie beda warsztaty ale zapewne nie mam co marzyc ze na moim zadupiu je zorganiuzuja.
Ja wlasnie zaliczylam mala drzemke i niedlugo wstaje prasowac reszte rzeczy mlodej.
Edit
Ada, Monia dobrze pisze, poczekaj do polowkowych na 3D, kilka tyg ale duzo wiecej zobaczysz. Chociaz mi dwoch lekarzy mowilo ze dobrze jest kolo 30tc przyjsc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 18:12
-
Tak jak myślałam u mnie nie organizuja warszatatów, najbliżej wawa.
Monika bierz koleżanke, może rzeczywiscie wcześniej zdecyduje sie na dziecko
Czub ze mnie! Oczywiscie miałam na mysli MagdęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 20:17
-
Czasami pokazuje sie taki mały dzióbek a czasami sie on chowa
Czkawke małej dzis jeszcze zarejestrowałam. Bede musiała kiedys na płytke zgrac wszyskie fotki i filmiki ciazowe na pamiątke
Martwie sie o Kasie Arien!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 20:25
-
No, ostatnio się w piątek odzywała, więc już trochę czasu minęło. Może po ostatnich akcjach z ciśnieniem męża mają relaksujący weekend... Na to liczę.
Coś mam dziś gorszy dzień. Głowa boli mnie od rana mimo apapu, aż mam mdłości od tego bólu, poza tym co jakiś czas brzuch mi dokucza i humor mi szwankuje... No ale przy takim samopoczuciu słaby humor to nic dziwnego. -
Dziewczyny mam pytanko
napisałam do sprzedawcy z allegro nt. fotelika, który który kupiłam w zestawie 3w1 razem z wózkiem bo na aukcji bylo napisane "Camarelo Q-Sport Chrome wózek głęboko spacerowy z fotelikiem samochodowym Camarelo 0-13kg" a fotelik który otrzymalam jest producenta "KARWALA" BERBER CARLO i jest do 10kg. Na temat kilogramów nic mi nie odpisał bo przez przypadek napisalam mu ze do 13kg jest a nie do 10 ale co do producenta odpisał mi: "Wszystkie foteliki na ryku są na skorupie calro camarello to tylko wzory tkanin". I nie wiem czy ja jestem taka ciemna masa czy to jest wprowadzenie w bład kupujacego. Pisze jeszcze do niego o tą wagę i ciekawe co na to odpisze. Ale co do samego producenta to nie mam zielonego pojęcia co o tym myśleć -
Dorota, ja skupiłabym się na porównaniu tego co dostałaś z tym co miałaś dostać. Bo ja np. online widzę tylko foteliki Camarelo do 11kg, a jakość obu wydaje mi się porównywalna. Poza tym w życiu nie zdecydowałabym się na wożenie dziecka w foteliku bez testów zderzeniowych, no ale to już inna kwestia. Jeśli stwierdzisz, że ten fotelik jest gorszy niż ten co zamówiłaś to wtedy bym to poruszyła ze sprzedawcą i zaproponowała zwrot części środków i odbiór od Ciebie złego fotelika.... a następnie kupiłabym lepszy fotelik dokładając nieco kasy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 21:56
-
Co do kwestii dodatkowych testow zderzeniowych to z mezem zdecydowalismy ze nie kupujemy teraz takiego fotelika bo jezdzimy malo, weekendowo tylko do marketow i jak np w ten weekend wyszlo ok 7km lacznie. Mieszkamy w centrum miasta wiec wiekszosc w gondoli mala bedzie jezdzila. A podstawowa homologacje ECE R44/04 musi miec i ma i to nam wystarcza. No i dlugo w tym nie pojezdzi, jak zmienimy na spacerowke to kupujemy tez inny fotelik, juz porzadny. I przed wyjazdem na wakacje za rok zamierzamy juz taki kupic. Nie to ze zaluje pieniedzy na wlasne dziecko i jego zdrowie ale wydatek wg nas okazal sie byc na ta chwile zbedny. A z reszta kiedys juz tu o tym pisalam.
-
Dziewczynki gratuluje maleństw:-)
Kasia wytrzymaj jeszcze do jutra na męża:)
U mnie w porządku czas leci, remont też jak dobrze pójdzie w tym tygodniu będziemy mieli zakryty ddach papą albo część,w sobote stały już krokwie na połowie dachu:-)
Jestem taka podekscytowana!
Mąż nagrał mi nawet film jak jest na górze co za widok!
Przez te nadbudowe nawet nie wiem gdzie ta ciąża przeszła już tak mało zostało...
Z praniem prasowaniem stoje w miejscu,ale jestem dobrej myśli:)
W sobote byłam w HM z mężem rozejrzelismy się z ubrankami mąż kupił małemu czapeczkę na zimę i rękawiczki,kupiłam body 6 szt za 80 zł! uważam że to dobra cena! widziałam też kombinezony, nadal bije się z myślami jaki kupić.
Chciałabym wziąść ten misiowy brązowy, lub http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0302572001.html
Widziałam też taki w granacie http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0280149001.html
tylko czy on będzie nadawał się do fotelika?
zastanawiam się również nad tym
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0302523001.html
kombinezon i tak kupie bliżej porodu jak będę znała mniej wiecej wagę dziecka.potrzebyn mi na wyjście ze szpitala pierwszy spacer i tak będzie po miesiącu wiec jak urośnie to coś może kupię...
tyle to u mnie:-)
Za tydzien mam wesele , wybieramy się pewnie nie na długo ponieważ jestem znów bardziej spiąca...
Dziś mały tak mnie kopnął lub cokolwiek to było że podskorzyłam na łóżku, pierwszy raz tak miałam, aż męża obudziłam:)
przepraszam ze tak marudzę o kombninezonach ale jakąś problem mam z tym:)
A i kupiłam FF koszule nocną na guziki , koszule flanelową też nocną rozpinaną na guziki po całości i szlafrok do szpitala:)
Gratuluje zakupu wózka:)
Mowa o warsztatach wiec podsyłam link:)
http://www.mama-wie.pl/ my mieliśmy iśc ale nie mamy czasu... mąż jest za pracowany budową , ja uczęszczam na warsztaty do szkoły rodzenia tak gdzie chodze na ćwiczenia.
Nie to że mam inne zdanie ale , fotelik samochodowy to podstawa, mimo ze macie macie bardzo blisko do centrum, wypadek może zdarzyć się nawet jak wyjdziecie z bramy domu i ktoś akurat wam wiedzie w tyłek lub w bok. a fotelik ratuje życie dziecka, ja wole kupić lepszy i nie pluć sobie w twarz wrazie jak by coś się nie daj Boże wydarzyło że nie kupiłam bezpieczniejszego fotelika.
Widziałam co sie dzieje z fotelikiem w czasie wypadku, facet nam pokazywał. to przerażające...my zastanawialismy sie nad recaro lub maxicosi.
https://www.youtube.com/watch?v=S5T7kgnzOvE
https://www.youtube.com/watch?v=E9xFm_aX-lQ
https://www.youtube.com/watch?v=CObzq-XAicQ
Nie strasze nikogo ale stwierdzam fakty. -
Dorota nie wiem co Ci doradzić z fotelikiem ale wydaje mi sie że nie ms różnicy czy 10 czy 13 kg bo i tak juz 10kilogramowe dziecko na pewno nie wejdzie do nosidełka. "pojeździ" w nim do moze 7-8 miesiąc. Ja też uważam ze na początek wystarczy takie nosidełko. Z noworodkiem nie mam zamiaru nigdzie jeździć, dopiero pp miesiącu jest pierwsza kontrola lekarska i wizyta w poradni preluksacyjnej. U mnie wszyscy znajomi takie mają. Jedyne co to trzeba pamiętać żeby zbyt długo dziecko w nim nie było max 2hze względu na kręgosłup. Czasami widac jak rodzice chodzą godzinami z dziecmi w nosidełkach na stelażach wózkowych w centrach handlowych.
U nas jak dziecko będzie miało ok 6 miesięcy to przesiądzie sie na fotelik samochodowy 0-18kg lub 0-25kg. Zobaczę jaki uda mi sie kupić. Takie juz mają testy zderzeniowe itp. -
Nir ogladalan zadnych filmikow z testami zderzeniowymi ale wg mnie przy malej stluczce nie stanie sie od razu tragedia. Ja do lekarza nawet nie bede jezdzila samochodem tylko przy okazji spacer bedzie. Na odsylanie tego i zakup nowego juz sie nie pisze. Maz po pracy i przed praca remontuje a dla mnie jakies adaptery itp to czarna magia.
A niestety nosidelko z atestem nie da 100% gwarancjii ze nic sie nie stanie.
Agnieszka fajnie ze dach juz prawie gotowy
Co do kombinezonow to ja wolalam kupic uzywany za grosze i nie mialam dylematuktory wybrac. Jak bedzie cos z nim nie tak to bede wtedy kombinowala ale wg mnie jest ok wiec nie powinno byc problemow. Na wyjscie ze szpitala mam 2 grubsze polarowe a na zime taki juz typowy zimowy. Aby musze czapke i rekawiczki kupic ale to tez nie super pilne.