X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wcale dziwie sie ze tyle emocji w Tobie. Mam nadzieje ze chiciaz na troszke zasnelas by zebrac troche sily na dzisiejszy dzien. Juz dzisiaj bedziesz tulila w ramionach Justysie <3

Ada ja wlasnie wypatrzylam nazwyklejszy biustonosz na allegro, ktory nie jest taki ze zwyklego materialu tylko ma leciutko usztywnione misieczki. Daleko im do zwyklych miseczek, ktore nosimy na codzien ale przynajmniej jako tako to wyglada. Jak zda egzamin i bedzie wiecej ich potrzeba to domowie albo poszukam czegos porzadniejszego.

Ja juz nie spie bo maz ma drugie zmiany teraz ale o 7 wsteje remontowac wiec i ja mam pobodke. A glodna juz jestem strasznie i pecherz az boli ale trzymam ile sie da bo przed 5 siusiu robilam to wiele pewnie sie nie zebralo.

A tak w ogole to dzisiaj u mnie kolejny tydzien, 2 tyg do donoszenia ciazy a 5 do TP :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 07:39

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia K mam nadzieję że troszke pospalas:-)

Dorotka Tobie zostało 5 tygodni toz to już zaraz:-) zanim się obejrzysz i Ty będziesz tulic Julcie:-)

A my wyprawilysmy tatę do pracy zjadlysmy sjadanie i jeszcze lezymy:-) Lenka co i rusz się odzywa:-)

• dreambaby Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja też mam nadzieję że jednak udało ci się zasnąć :) Trzymam mocno kciuki za Ciebie. To niesamowite że już dziś będziesz tulić dzidzię w ramionach :)

Co do biustu ja też chętnie trochę oddam. Mam rozmiar 65 g. Polecam biustonosze półusztywniane. Cenię sobie firmę kinga, gaja, konrad.

Iwona mam nadzieję że usterka nie będzie kosztowna.

Ada myślę że nawet jak przemalujesz to z żyrafką na biało to będzie pięknie wyglądać.

A ja dziś odnotowałam skok temperatury, więc lekarz miał jak zwykle rację :) Mam też wyniki badań które mi zlecił:
    anty-TPO 6,22 IU/ml normy: 0,00 34,00
    anty-TG 16,47 IU/ml normy: 0,00 115,00
    Witamina D metabolit 25(OH) Wynik badania: 27,50 ng/ml tak więc tu poziom niewystarczający.
    normy:
    niedobór <10 ng/ml
    poziom niewystarczający 10-30 ng/ml
    poziom wystarczający : 30-100 ng/ml
    toksyczność >100 ng/ml.

I teraz pytanie do was czy orientujecie się czy na witaminę D3 leki są na receptę? Potem zadzwonię do lekarza. Ciekawa jestem czy taki niedobór mógł spowodować poronienie.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie potrafię odpowiedzieć na twoje pytanie ale ja w witaminach mam wt d3. Wydaje mi się ze można kupić bez recepty, ale lepiej podpytać lekarza.

http://www.vitrumd3.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 09:17

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 15 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona tez nie mam pojecia co do wit D. Nigdy nie kupowalam i nie pamietam zebym miala kiedykolwiek badany jej poziom.
    Dobrze ze zanotowalas ladny skok :-)

Jeny pierwszy raz chciala mnie kobitka w laboratorium przepuscic tak sama z siebie. Ale podziekowalam bo 3 osoby przede mna, dobrze sie czuje wiec moge poczekac. Ale milutko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 09:29

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/domowa-apteczka/witamina-d-objawy-oraz-skutki-niedoboru-i-nadmiaru-witaminy-d_38869.html

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane polecam wam przeczytac o oliwkach super blog

http://www.srokao.pl/2013/02/analiza-oliwki-dla-dzieci.html?m=1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 09:57

24afed3688.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane polecam wam przeczytac o oliwkach super blog http://www.srokao.pl/?m=1

24afed3688.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, mąż nie dał mi spać, chrapał jak traktor, ale jak go sztutchlam to przecież on nieee. Więc go nagrałam w nocy i mu udowodniłam :P

Co do rozmiaru biustu to też słyszałam, ze ten nie ma nic wspólnego z mozliwościami wykarmienia dziecka. Ja się tylko modlę, żeby mi za dużo nie przybyło z mlekiem :P

Kasia powodzenia dziś! ściskam z całych sił kciuki, to niesamowite, że już dziś będziesz tulić maleńką :)

Dorotko leci ten czas, jeszcze 2 tygodnie i spokojnie możesz rodzić :) Dobrze kojarzę, że dziś ma przyjść fachowiec?

Sylwia a mówiłyśm, że owu będzie :P nie mam pojęcia co z tą witaminą d ale widzę, że dziewczyny Cię już zasypały linkami

blumen ja często korzystam z tego bloga :)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3

Wysłany: 15 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia fachowiec ma byc jutro :-)

Ja swojego tez mialam nagrac jak chrapie ale na szczescie wierzy mi jak mu mowie ze chrapie wiec dalam sobie spokoj :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blog rewalacja sa tam analizy produktó dla nas i dla mam i powiem wam szczezrze ze rosman jest na prawde jedna z lepszych firm. analize robi jakaś skosmetyczka.wiem ze witamine d dla dziecka to na recepte ale i można i normlanie kupic

24afed3688.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chrapie przeważnie tylko po alkoholu albo jak jest bardzo zmęczony. Czasem sam się od tego budzi :D

Dzwoniłam do lekarza. Mam brać Vitrum D3 2000 :) Na szczęście bez recepty :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

kasiarzynka, trzymam kciuki za Ciebie/za Was :-) oby wszystko poszło pomyślnie :-)

CO do biustu to ja przed ciążą miałam rozmiar C i bardzo lubię biustonoszy z intimissimi, w szczególności jak kładę gładką bluzkę ale co widać biust wtedy idealnie to wygląda, po porodzie też zamierzam kupić specjalny biustonosz do karmienia, w domu mi nie przeszkadza ale jak gdzieś wychodzę muszę czuć komfort że bielizna jest ładna tak już mam :-D

Malowanie skończone, czekam na karnisz. Na obi wybrałam żyrandol ale jak na złość go nie ma więc lipa musze czekać a jak nie to podjadę gdzie indziej. Jeszcze musze po sąsiedzku podejść szybę wybrać do szafy i czekam na pana który zacznie ją montować :-D

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia coś mało z wakacji chyba korzystałaś , że masz tak niski poziom vit d3 :)
    teraz obowiązkowo suplemantacja i wszystko wróci do normy ;)

Mój mąż też chrapie jak niedźwiedź :D ale szczerze wolę się budzć od jego chrapania w nocy niż sama z siebie :D dziś obudziłam się o 4 rano ... zasnęłam ok 6:50 :( jak jestem sama to zawsze zarywam noce :/
    Mam nadzieje , ze od dziś zacznę się wysypiać :D
    Mam nadzieję , że mimo problemów Kasiarzynka się wyspałaś :D teraz będziesz miała problem z wyspaniem się przez jakiś czas :D Ale podejrzewam , ze sama też bym nie spała za dobrze :P

Laktacją po cc lepiej się nie martwić na zapas , moja ciocia miała cesarkę i pokarm miała już tego samego dnia na wieczór z kolei moja mama rodziła sn i pokarm zaczął sie pojawiać dopiero po 3 dobach , no i przeszła ciężkie zapalenie piersi :(

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, ciekawe jak nasza Kasia :) caly dzień o niej myślę...i podziwiam za spokój :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorka właśnie korzystałam bardzo dużo :) Ja bardzo lubię słońce i zawsze dużo się opalam. A wakacje spędziłam na gorącej i słonecznej Gran Canarii :) Strach pomyśleć jaka była wcześniej. Dobrze że dał mi aż 2000 jednostek. Mam nadzieję że szybko wróci do normy.
    Dziś wraca mąż? Pewnie liczysz godziny do powrotu? :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena odnawiacie całe mieszkanie czy dla dzidzi pokój szykujecie?

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia póki co odnawiamy pokój bo na wiosnę zamienielismy się z siostrą. Będziemy spać z dzidzia póki co mamy miejsce na łóżeczko ale przy drugim dziecku będzie gorzej. Póki co to cieszę się że chociaż ten pokój ogarniamy ale wolałbym być na swoim już :-P

Sylwia a jak twoje samopoczucie??

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę przy mamie będzie ci łatwiej z dzidzią na początku :)

Moje samopoczucie raz lepiej raz gorzej, ogólnie to chciałabym zacząć już nowy cykl, bo czuję że ten jest jakiś lipny i że w następnym się uda :D

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno dużo siostra pomoże :-) mama zapewne też :-) Mam tylko nadzieję że teściowa nie będzie za często przyjeżdżać ;-)

Najważniejsze żebyś się czuła na siłach. Jak czujesz że już to jak najbardziej zaczynaj starania. Oby wszystko Ci się ułoży jak najlepiej :-)

Ja też myślę o Kasiarzynce cały czas :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ