X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 8 dpo. Biorę dupka i acard. W niedzielę chyba zatestuję żeby wiedzieć czy brać go dalej

Lorka, miszkaaa, 100krotka:), dmuchawiec lubią tę wiadomość

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zaciskamy kciuki. :)

dreambaby lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Ada moj tez w pracy a ja sie grzeje w lozku:)

Sylwia zaciskam kciukasy :)

A ja nie moge dzis nosa wydmuchac bo leci mi zaraz krew;/

dreambaby lubi tę wiadomość

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam

Mega niewyspana bo do spiżarki u rodzicow wpadla mysz i od kilku dni nie daje sie upolowac, pułapki nic nie daja, miedzy sloiki nachowala sobie zarcia i dzis cala noc je gryzla. A spizarka jest przez sciane z moim pokojem i ciagle mnie budzila. Niech ja h.. strzeli :-/

Wiecie co chyba dziala u mnie sila podswiadomosci bo kilka dni mialam spokoju z krwia z nosa a teraz znowu pokazuje sie jak dmucham nos tak jak i u Was.

Ada oczywiscie poprosimy o fotki z usg 4d :-)

Ja sie umowilam na pomiary malej na 9 pazdziernika ale juz chyba rezygnuje z 3d bo sie nie oplaca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 10:22

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiecie co, wkurzyłam sie z tym 4d i chyba zrezygnuje. Jak się umawiałam powiedziano mi ze kosztuje 200zl. Ok, troche sporo ale niech będzie. Ale okazuje sie ze to jest koszt samego usg, a za nagranie płyty kolejne 50zl. I chyba zdjęcia z tego badania sie nie dostaje. Co za zdzierstwo! I może być tak zr wywalę 250zl w błoto vo dziecko się nie pokaże.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)

Ale duzo naskrobalyscie :D niewiem czy nadrobie wszystko :P

Kasiarzynko malutka jest przecudowna :) taki cukiereczek <3 zakochalam sie :) ciesze sie bardzo , ze porod byl dla ciebie oraz meza tak fantastycznym przezyciem . Oby kazda z nas tak wspominala ten moment :)

Co do owiedzin po porodzie w szpitalu osobiscie uwazam ze jak wpadna rodzice to wystarczy :p nie jest to wg mnie nalepszy czas na odziwedziny wiekszej ilosci osob , maluszek jest zmeczony mama tak samo , do tego samopoczucie moze nie byc najlepsze :) no i ten dyskomfort oczyszczania ... chyba bym nie chciala zeby wszyscy to widzieli , chociaz domyslam sie ze malo kto by w ogole zauwazyl :P w koncu przychodza do malego czlowieka a nie do rodzacej :D samo karmienie raczej mnie niebedzie krepowalo zwlaszcza przy mamach :) z obiema mam swietny kontakt wiec na pewno pomoga jak bede miala problem ale nie beda sie narzucac :) tatowie maja slaba psychike wiec przyjda popatrza i pewno uciekna jak tylko bede chciala wyciagna cycka :D
    Ciekawe jak moj maz :D mam nadzieje ze da z siebie wszytko i sie nie przestraszy :D

Sylwia trzymam kciuki :) oby nie bylo trzeba odstawiac dupka :)

Kasia swietnie ze jestes juz w domu . Teraz odpoczywaj ile mozesz , lez , czytaj ksiazki , ogladaj filmy i niczym sie nie przejmuj :)

Dresiki swietnie :-) ja mam wizyte 9 pazdziernika :) moze sie dowiemy kto sie chowa w brzuszku :-)
    Wymyslilam sobie ze jak juz dowiemy sie jaka jest plec to rodzicom powiemy poprzez spioszka :-) znalazlam w Gdansku sklep " Zeglarskie klimaty " w ktorym mozna kupic spioszki z napisem corcia/synek marynarza :-)
    Najpier chcialam kupic babeczki ktore wsrodku sa rozowe albo niebieskie ale spioszki sa fajniejsze chyba :D
    Myslicie ze mi odbija ?? :D

Wczoraj poszlam z mezem na spacer po plazy i parku. Przeszlismy kupe drogi , nawet moj telefo oznajmil ze pobilam rekord krokow :D dzis ledwo chodze na prawa noge , od biodra do kolona mi promienuje :/ ledwo doszlam do hotelu a w nocy jak sie przewrocilam na prawy bok to odrazu sie obudzilam z bolu :( dzis sie nie ruszam z pokoju :( chcialam przejsc sie do lidla i polazic po miescie ale ledwo pokonuje dystans z lozka do kuchni :( niewiem dlaczego tak mi sie zrobilo :( zawsze duzo chodze i nigdy tak mnie nie zlapalo :(

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada u mnie 3D chyba samo w sobie tyle kosztuje a nie wiem czy w ogole na plyte nagrywaja. Ale tak czy siak cena spora i najgorsze ze niekoniecznie maluch sie pokaze. W takiej sytuacji pewnie by wzieli 200 ale to tez spora sumka jak na to zeby nic nie zobaczyc. A u innego lekarza mpze by taniej bylo?

Lorka nie zwariowalas :-) spiochy fajne ale jak na taki prezent osobiscie wolalabym dac cos typowo dla babci i ziadka czuli mp z napisem ukochana wnuczka czy ukochany wnuczek.
    Spacerek sobie rzeczywiscie sobie zrobiliscie niezly jak teraz tak cierpisz. Pewnie miesnie sie nadwyrezyly, moze niech mezu rozmasuje troszke?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie usg 3d wykonuje dwóch lekarzy i cena ta sama.

Głupia wymyślam i kombinuje.... Chyba dam sobie spokój

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:23

Marzec x 2 <3 <3
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada a jest konkretny powod dla ktorego chcesz zrobic akurat teraz usg 3d ?
    U mnie w invikcie robia usg 3d + nagranie na plyte ale nie pytalam jaka jest cena a zdjecia 3d nie daja

Z ta noga to ciezka sprawa :D boli jak sie dotyka , ale jak chwile pochodze to boli mniej ... z kolei nie chce ryzykowac wyjsca do sklepu bo najblizszy mam ok 2,5km od miejsca w ktorym sie zatrzymalismy... jak zaniemoge to troche wstyd zamawiac taxi : D na taki kawalek :P
    Zjadlabym cos niezdrowego :D ale pojecia nie mam co :)

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia no właśnie mój lekarz nie ma 3d :/ dlatego chciałam zrobić ale to nienajlepszy czas na wydatki dla nas. Remont na wykończeniu a my nie mamy nic. Nawet tłuczka do mięsa, chochli do zupy czy żelazka ani pralki. Wszystko trzeba kupić. No i wyprawka dla dziecka. Więc teraz musimy liczyć sie z każdym groszem :/

Ewelina chciałam zrobić na pamiątkę oraz żeby sprawdzić u innego lekarza czy wszystko ok a przy okazji potwierdzić płeć. A nie masz gdzies w pobliżu jakiegoś fastfooda żeby wyskoczyć na żarełko ;)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:24

Marzec x 2 <3 <3
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzalam jak cena u mnie z 3d i ogolnie nagranie na plyte dvd kosztuje 80 zl + cena za wizyte . Wiec pewno cos w granicach 280-300 zl . My planujmemy usg 3d na wizycie polowkowej wtedy bedzie wieksza szansa ze wszystko bedzie ladnie widac :)
    Fastfodoow tu nie widzialam ... same restauracje i gdzies w glab miasta mcdonald . Poczekam az maz wroci to moze gdzies sie wybierzemy :P na razie chyba zrobie sobie tosty w mikrofali :D

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba ochote na pizze :D moze zamowie sobie z dostawa do pokoju :D

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następną wizyta za 3tygodnie wiec niedługo. A ze płeć potwierdzi na 2d to wiem ale ciekawość chyba była silniejsza :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 17 dni :P megaaaaa dlugo :)

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wizytujemy w poniedzialek :) i juz sie doczekac nie mozemy.

Moj gin robi usg w 4d ale tylko zdjecia i kosztuje to 300 zl ;/

‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ