Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota ale uparta ta twoja siostra...napisz jej że jak będziesz w domu i bedziesz sie lepiej czuc dasz znac to was na spokojnie odwiedzi.

Wow tani dresik! i bardzo fajny , musze sie przejsc do pepco jak bede sie lepiej czuła.

Ja dziś obudziłam się z bólem gardła w nocy.
    Moj szwagier tydzien czasu chodzi i kaszle. starałam sie go unikać ale nie da rady sie z nim dogadac, ze moge sie zarazic itd.. maz tez go unikał ale jak mozna mieszkac w jednym domu i sie nie zarazic jak ktos chodzi i kaszle caly czas...
    Meza gardlo boli od wczoraj mnie dzis w nocy wiec leze dzis w łóżku wziełam Isle, rutinoscorbin, wieczorem mleko z miodem, maslem. i wygrzewam sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 12:59

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, a może lepiej rutinoscorbin zamienic na sama witamine c? Słyszałam teraz w szpitalu, że rutinoscorbin zawiera rutynę, która może być szkodliwa. Trzymam kciuki, żebyś jednak nie załapała infekcji i zeby to było chwilowe osłabienie.
    Ja dzisiaj umieram z bólu głowy

o1483e5e2gt7h77w.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :) witam sie Wami po tej stronie:) czy mozna dołączyc??

Lorka, miszkaaa, dreambaby, Kasiarzynka, arien lubią tę wiadomość

ex2banlianb8bcf2.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A còż to za pytanie :D my już tu czekamy na Ciebie :-)

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka grzej sie tam dobrze niech Cie ominie chorobsko.

Kasia czemu Cie glowa boli:( odpoczywaj duzo.

Czesc a-nisia :)

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-nisia nareszcie! :D jak tam po wizycie u lekarza? Na kiedy termin?

Aga grzej sie w łóżeczku i zdrowiej kochana.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaa dzidziuś miał już 1 cm :) poza tym wszystko dobrze,termin mam na 23 maja :) w sobote zdałam egzamin wiec teraz tak jak obiecałam mogę sie udzielac na forum z czystym sumieniem :)

monika_89 lubi tę wiadomość

ex2banlianb8bcf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anisia masz termin w dniu moich imienin :)

• A-nisia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż bardzo chce zebym "poczekała" do 28 maja bo wtedy są jego urodziny :D

nick nieaktualny, monika_89 lubią tę wiadomość

ex2banlianb8bcf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas siostra meza mowi zebym rodzila 10 ona ma urodziny :)

• A-nisia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzidziu i tak wyjdzie kiedy bedzie miał na to ochote i juz :)

ex2banlianb8bcf2.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewazne kiedy :) wazne zeby wszystko bylo ok i dzidzia byla zdrowa :) a tak jak mowisz zdecyduje sie wyjsc to wyjdzie :P a ja wyrwalam meza na pizze rozruszalam noge i juz prawie nie boli :D

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 16:41

nick nieaktualny, czekolada, kwiatuszek789, monika_89 lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-nisia! Suuuper! Tak się cieszę! :D Strasznie mnie szczęście rozpiera jak któraś z '89 z ovu do nas dołącza! :D Gratuluję Ci z całego serducha! <3
    I w ogóle jak się czujesz, masz jakieś objawy?
    Kasiu, ja w Twojej Justynce to zakochana jestem :) małe dzieci są różne różniaste, powiedzmy sobie szczerze - nie zawsze piękne. Ale Twoja mała bije reordy piękności. Jest przesłodka, do wycałowania, schrupania, wyprzytulania :)

Co do bólu głowy to myślałam, że znów coś z ciśnieniem, że za niskie bo w ogóle byłam jakaś taka jak przez walec rozjechana, ale miałam 129/78 więc ładne. Może stres związany ze szpitalem ze mnie schodzi.
    W ogóle powiem Wam, że atmosfera podczas tego pobytu była bardzo fajna w pokoju, w którym byłam. Wszystkie byłyśmy w ciąży i raczej wszystkie na obserwacji niż z jakiś konkretnych, groźnych powodów. A jak byłam dwa lata temu to na mojej sali większość dziewczyn była po poronieniu jak ja i psychicznie to był koszmar. A tu kupa śmiechu :) jednej nocy gadałyśmy do 2 i śmiałyśmy się, że czujemy się jak na koloniach tylko jedzenie gorsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 17:13

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 16:42

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki aniołek <3 :-)
    Kasiak my akurat w swinoujsciu . W szczecinie bylismy w piatek bo maz musial zrobic kurs na starszego ratownika czy jakos tak ... :) a jutro popoludniu wracamy do domu bo w czwartek rano musimy byc w GUMie w Gdynii :P
    A u nas tez widzialam taki sklep z tematyczymi ubrankami :) ale poczekam do okreslenia plci :) teraz musze sie powstrzymac :D

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien kochana ja tez sie tak bardzo ciesze ze do Was dołączyłam :):) czuje sie dobrze, jestem napewno bardziej zmęczona ale generalnie jest ok i musi byc bo do lutego min MUSZE pracowac...choc wiadomo ze jakby co to dzidzia najważniejsza ale jakby sie tak zdarzyło to byłabym nieco w czarnej d... :/
    A Ty jak tam?? widze ze juz poznaliście płec?? super, bardzo wcześnie!

ex2banlianb8bcf2.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:24

Marzec x 2 <3 <3
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Anisia :-)

mnie mały przestraszył i z bólami brzucha wylądowałam u swojego lekarza. Z dzieckiem wszystko ok, potwierdziło się że to chłopiec ruchliwy :-) jedynie co to na półkuli w mózgu na jakiś naczyniach zrobiła się torbielka ale lekarz uważa że to nic groźnego i że wchlonie się i oczywiście do obserwacji.
    A boł brzucha spowodowany był jelitami i dziecko ułożóne jest miednicowo więc mogłam dostać np. z kolana.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś będę dzwonić do lekarza swojego ginekologa bo zaczynam się martwić czy mi to przejdzie.. nie cierpie kataru... ,więc się dopytam o rutinoscorbin, na dodatek od wczoraj mam katar a w nocy już spać nie mogłam przez niego...
    Pije herbate z cytryną i maliną, co jeszcze polecacie bezpiecznego do wykurowania się?
    Nie przytomna jestem przez te osłabienie.
    Ledwo żyje...mam nadzieje że małemu nic nie będzie..

A nisia witam!!:)

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ