Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kwiatuszek właśnie mało mam, właściwie same ubranka po domu. Dużo pozyczalam innym mamom i teraz widzę tego skutki.. Zresztą moja córka to juz duza dziewczyna, wiec i gust mi się zmienił i moda teraz oglądam te wszystkie rzeczy dla maluchów i zachwycam się na całego dotąd kupiłam tylko 6x body i duuuzo mokrych chusteczek bo były w promocji ale robię rozeznanie po sklepach i allegro.
Kada a ty spodziewasz się trzeciego maluszka, dobrze kojarzę z innego wątku? -
tak tak 3 jutro sie to potwiertdzi czy to ciaza na 100% bo 8 czerwca lekarz stwierdzil endometrioze i jutro ide do innego lekarza to potwierdzic ale miedzy czasie nie dostalam @ a test dodatni wyszedl raczej 2 wyszly
-
Mala Czarna dopiero dopatrzylam sie na suwaczku ze Twoja corcia to na prawde duza dziewczynka
Czyli w sumie szalenstwo zakupow bedzie na nowo
Wlasnie znalazlam ten zestaw i niebawem przeniose sie na laptopa to Wam wkleje link i ocenicie czy jest wart swojej ceny. Przydadza sie nam tutaj doswiadczone mamusie
Kada trzymam w takim razie kciuki za wizyte. Tylko cy na tym etapie lekarz da rade potwierdzic ciaze. A bety nie robilas? -
nie robilam .... powienien stwierdzic bo 8 czerwca mialam endometrium 13mm grube i cialko zolte tez duze ale stwierdzil endometrioze zobaczymy co stwierdzi jutro dr n med krzysztof dereszowski(ojeciec ani dereszowskiej)
-
Kada a kiedy miałaś ost @? Ja poleciałam od razu do gina jak zobaczyłam dwie kreski i ciałko żółte było widoczne, a usg ma do d... Wtedy powiedział ze to 4-5 tydzień.
Kwiatuszek juz nie mogę się doczekać uwielbiam oglądać te wszystkie rzeczy a co dopiero kupować zrobiłam sobie listę gdy maz zobaczył to zbladl -
Ja jakas liste sciagnelam z neta. W sumie wydaje sie buc calkiem w porzadku ale po swojemu ją zweryfikuje.
Wlaśnie przejrzalam ten zestaw o ktorym pisalam i to nie to co myslalam jednak.
Wklejam link, same zobaczcie
http://www.bdsklep.pl/okt-kids-zielony-zestaw-fashion-box,id-238864
-
Mala_Czarna_89 wrote:Kada a kiedy miałaś ost @? Ja poleciałam od razu do gina jak zobaczyłam dwie kreski i ciałko żółte było widoczne, a usg ma do d... Wtedy powiedział ze to 4-5 tydzień.
Kwiatuszek juz nie mogę się doczekać uwielbiam oglądać te wszystkie rzeczy a co dopiero kupować zrobiłam sobie listę gdy maz zobaczył to zbladl
17 maj i wtedy skoncylky mi sie tabsy anty i w 10dc mialam owulacje bo czulam jak pekal mi jajnik a w 11 dc bylam u gina na kontroli i pow ze w zatoce jest plyn po owulacji 8czerwca pow ze mam endometrium 13 mm i cialko zolte -
Kwiatuszek w telefonie nie chce mi się zdjęcie otworzyć ale przeczytałam opis i jesteś pewna ze chcesz ta butelkę? Nie mowie ze jest zła bo jej nie znam i nie widzę
Kada to u was chyba niespodzianka? u mnie szok
Napiszcie dziewczyny kilka zdań o sobie -
lista stworzona. Proszę na bieżąco o informację to będę ją aktualizować.
To może ja coś o sobie napiszę.
Od 3 lat mężatka, pragnienie dziecka od roku. Ze względu na moją pracę- nie miałam umowy na stałe- czekaliśmy ze staraniami. Umowa kończy mi się dokładnie 30 czerwca, a dzisiaj została podpisana umowa na czas nieokreślony Starania zaczęliśmy wcześniej niż były planowane bo już nie chcieliśmy dłużej czekać. udało się w pierwszym cyklu
Jutro idę na powtórkę bety, a do lekarza mam umówioną wizytę na 30 czerwca czyli dokładnie w naszą trzecią rocznicę ślubu.
Kada ja też podałam termin z belly i mamy ten sam
a odnoście rzeczy dla dzieci to na mogę oglądać i kupować na okrągło, cięgle latam po sklepach i kupuje dla koleżanek. Teraz mogę dla siebie
Kwiatuszek, na allegro można kupić fajny zestaw aventa( dwie małe butelki, dwie duże, smoczek i szczotka do mycia za ok. 60zł i wtedy masz pewność, że butelki są dobrej jakości, nie przeciekają uszczelki i długo posłużą. Tej firmy co wkleiłaś link kompletnie nie znam wiec cieżko cokolwiek powiedzieć. Ja to dzięki doświadczeniu koleżanek to wybrałbym albo Tommy tippee albo lovi, bo są antylkolkowe i zbliżone kształtem do kobiecego sutka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 17:52
kada24 lubi tę wiadomość
-
koleżanki a powiedzcie mi, czy jest szansa zobaczyć serduszko w 5t+3d? chyba za wcześnie będzie na to, co? i jeszcze nie wiem czy mogę dalej pić Inofem, bo zostało mi pare saszetek
Kada dopiero teraz spojrzałam, że ja mam na 23, a nie 21 termin wg. bellyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:09
-
A ja juz 10 lat z moim mężem (tzn mężem moim jest od 2 lat). Siedzieliśmy cale liceum w jednej ławce, pod koniec 3 klasy urodziła się córka wyprowadzilismy się na swoje i powoli dorabialismy się. Ślub dopiero 2 lata temu bo chcieliśmy zrobi sami. Ja od roku miałam parcie na drugie dziecko, maz nie chciał, bo z 7latka naprawdę wygodnie no ale samo się przytrafiło. Do stycznia brałam tabletki anty, potem chwilowo nie miałam recepty, wiec korzystaliśmy z prezerwatyw, lecz widocznie coś poszło nie po naszej myśli.
Najpierw meeeeega szok, a teraz bardzo się cieszymy o ile pierwsza ciąża była bezproblemowa, tak teraz przez I trymestr byłam wrakiem. W 11tc wylądowałam w szpitalu z silnym krwawieniem na podtrzymaniu. Później musiałam leżeć ale sytuacja opanowana teraz powoli wracam do żywych
Avent polecam! -
Dziewczyny teb zestaw to kompletnie nie to co myslalam. Zerknwlam na niego wczesniej w pracy z telefonu i myslalam ze tam sa nozyczki, jakas szczotka do wloskow itp bo takie zestawy startowe widzialam. A bitelek to narazie nie kupuje bo nie mam pojecia co bedzie potrzebne i najpierw musze pomyslec nad tym zeby na marne kasy nie wydac.
Miszka nie umiem powiedziec czy juz serduszko bedzie widac. Sama nie pamietam kiedy u mnie je zobaczylam ale chyba pozniej poszukam bo ciekawa jestem.
Wkurzylam sie na meza bo lezelismy sobie i strasznie spac mi sie chcialo i chcialam sie zdrzemnac. A ze on chyba jakis gluchy jest to zawsze rozkreca telewizor co mnie mega irytuje. A teraz juz w zasadzie przysypialam a tu nagle glośne reklamy w tv bo po co domyslec sie i przyciszyc troche? I teraz jeszcze bardziej spac sie chce i wkurzona leze bo chcialam odpoczac ale nie no bo reklamy wazniejsze chyba rozkrece ku kiedys tak tv i sie oduczy! Kurde taka glupota a tak irytuje -
Mala Czarna cale szczescie ze udalo sie opanowac sytuacje i ze ciaza rozwija sie prawidlowo
Los zdecydowal za Was o drugiej dzidzi ale inaczej to byscie odkladali decyzje nie wiadomo jak dlugo a tak to za jakis czas kolejne dziecko bedzie juz praktycznie samodzielneMala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
ohoho ile wpisów u mnie 8t2d termin jakos na koniec stycznia ale dokładnej daty jeszcze nie znam mam juz córeczke w maju skończyła rok więc szybko się doczeka rodzeństwa , jutro ide na moje drugie usg zeby potwierdzic czy wszystko ok i strasznie się boję bo mam głupie myśli całusy dla Was
-
Madlenka wszystko bedzie dobrze
Miszka też wizytuje u doktorka 30 czerwca a rocznice slubu mamy 18 czerwca więc podobnie
Mała Czarna co ja moge o sobie napisac?
Prawie 4-letnia meżatka, decyzja o dziecku prawie od roku podjęta ale odpuściliśmy bo nie mialam pewnej pracy. W miedzy czasie poprzednia ginka wpusciła mnie w maliny i rozpierdzieliła cykl. W grudniu podjeta decyzja o staraniach tak juz na 100%, konkretne działania lekarza (duphaston + CLO), na początku lutego pozytywny test a niedawno wyklarowała mi sie dzieki ciąży sytuacja w pracy więc powód dla którego odwlekałam ciąze stał się powodem do stabilnego zatrudnienia warto czasem zaryzykowac