Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia fajnie, że dołączyłaś. leż i odpoczywaj ile wlezie! Tak jak mala czarna pisze, odpoczynek ma zbawienny wpływ na ciążę
Czekolada, ja robiłam badanie w diagnostyce i tak szybciutko w necie są wyniki. Moze twoje lab tez ma taka możliwość. Ale przez telefon tez możesz spróbować. Jak ładnie poprosisz to moze sie zgodzą. -
Ja robiłam w szpitalu bo mam pod nosem więc tam trochę dłużej schodzi ale myślę że będzie wszystko ok bo dziś zaczęły mnie piersi nawalać mam wrażenie jakby mnie parzyły i duuuuuużżżżoooo kremowego śluzu, też tak macie ??
monika_89 lubi tę wiadomość
-
Ja z moim mężem znamy się 9 lat małżeństwem od 6 lat,
O dziecku myśleliśmy od dawna,
głównie decyzje odkładaliśmy ze względów finansowych jak i stałej pracy,studia itd.
Zdecydowaliśmy sie w grudniu, zrobiłam podstawowoe badania , wszystko wyszło dobrze.
W marcu weszłam na OF i zaczęłam mierzyć temp itd i udało się
Z tego co się dowiedziałam od koleżanek które mają już potomstwo to wszystko zależy od dzieci, może być tak że będzie trzeba kupić kilka butelek np 5 szt a z tego dziecku podpasują się tylko 2-3 szt,wiec loteria.
Także bym postawiła na Avene i Lovi.
O ile nie będziecie karmić piersią
Ja listę miałam zacząć robić od lipca a od sierpnia kupować powoli,jednak mąż zaśmiał się abym już zaczęła robić listę trochę ubranek dostane od koleżanki, jednak praktycznie wszystko musimy kupić wiec systematycznie będziemy zbierać.
Dorotko jeśli macie tv w sypialni to najlepiej sie go z stamtąd pozbyć i nie gadaj głupot że coś się stanie.
Ada wydaje mi się ze za wcześnie na serduszko będzie ja mialam widoczne w 6t6d.
Mala czarna wszystko będzie dobrze wiec trzeba być dobrej myśli.
Fajnie że robi nas się wiecej:)
Monia mdłości miną odpoczywaj:)
Czekolada mnie piersi może nie bolały ale swędziały jak cholera... teraz na cale szczęście już przeszło , mogę powiedzieć że jest bardzo dobrze, chwilami tylko jak się przemęczę to gorzej sie czuje albo za pozno zjem.
Strasznie się rozpisałyście:) -
Dmuchawiec ja tam butelki i mleko modyfikowane kupię mimo że zamierzam karmić piersią. Tak w razie W warto mieć
I dziewczyny, zakupy róbmy z głową- mówię na swoim przykładzie, na początku twierdziłam, że wszystko co jest na rynku będzie mi potrzebne, a to nie prawda Też jestem laikiem w tym temacie. Gdy Laura się rodziła, to większość rzeczy kupowali moi rodzice, dużo dostaliśmy od rodziny. Teraz tej radochy nikomu nie oddam, nawet zapowiadam wszystkim po kolei, że mam już konkretne rzeczy powybierane, z podtekstem, żeby nam innych nie kupowali
U mnie serduszko 7t5d, dwa tygodnie wcześniej był sam pęcherzyk -
U mnie serducho 7+3 ale ja tam nic nie widziałam, za to gin twierdzi że to już to wg usg ciąża młodsza 6+6 co by się zgadzało z poźniejszą owu o te kilka dni więc jest ok
my dużo rzeczy dostaniemy, część od szwagierki - więcej dzieci nie planują więc mają dla nas masę ciuchów, krzesełko do karmienia, łóżeczko (choć podobno moja mama ma jeszcze moje więc będę chciala je odnowić ). Kolezanka urodziła teraz w kwietniu drugie dziecko, już odkłada mi ciuchy, akcesoria. Niewielie mi tego zostanie ale na pewno sobie nie odmówię kupna paru rzeczy
Dorotko gratuluję córeczki no i proszę, bez czarnych myśli!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 10:52
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Czekolada, zaglądam co 5 min i dalej nie ma wiec czekam dalej
A jesli chodzi o śluz to ja ma kremowy i gesty chociaż to moze też być pozostałość po luteinie
A propos butelek to na pewno przydadzą sie do odciągniętego pokarmu lub nawet do herbatkiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 11:18
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny mam wkoncu czas zeby napisac
Jest to moja pierwsza ciaza o ktora z moim M staralismy sie dwa lata dopiero po powrocie z Angli udalo sie i teraz czekamy na nasza kruszynke z moim M jestesmy 4 lata ale od poczatku wiedzielismy ze bedziemy zawsze razem a dziecko jest dopelnieniem naszego zwiazku:)
Tez od poczatku bralismy dupka przez plamienie i krwiaka a teraz zmienił mi lekarz na luteine i po malu odstawiamy juz nie moge sie doczekac kiedy zaczne czuc ruchy malenstwa -
Misia, ja niedawno całkiem odstawiłam dupka (luteiny nie brałam) i iplus tego taki, że dostałam energii i mdłości przeszły No i jakoś pewniej się czuję, wiedząc, że malutka sama sobie radzi
Co to za czasy, że tyle młodych osób ma problemy z zajściem w ciążę? -
nick nieaktualnyKiedys kobiety co chwile zachodzily w ciaze robily w polu itp i nic im nie bylo a teraz ledwo niektore cos podniosa i niestety musza mpozniej lezec cala ciaze ale kiedys bylo inaczej ludzie byli zdrowsi bylo mniej chemii w jedzeniu a teraz masakra:)
-
nick nieaktualnyMoj chodzi na silownie nie pije itp ale tez mielismy trudnosci bylismy w Anglii praca prawie 6 dni w tyg same nocki wrocilismy do Polski zwolnilismy tempo przestalismy myslec ciagle o dziecku i sie udalo co bylo dla nas ogromnym zaskoczeniem choc planowanym
-
Wreszcie jest! 155,20! Uff, ale mnie zestresowali tym czekaniem. Jak dobrze bylo przeczytać:" Średni dwudniowy przyrost to 155 mlU/ml (124.6%) (w normie).
Przyrost hormonu HCG jest w normie. Uzyskany wynik z dużym prawdopodobieństwem świadczym o tym, że Twoja ciąża rozwija się prawidłowo"Mala_Czarna_89, monika_89, czekolada lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny