Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj blumen. Fajnie, ze do nas dołączyłaś. Co u Ciebie?
Kwiatuszek z tego co słyszałam to na glukozę nie trzeba się umawiać, ale trzeba sobie w aptece kupic glukozę w proszku chyba 75g. O niestety siedzieć później 2h i czekać na powtórkę badania.
Monia a u Ciebie obciążenie glukozą źle wyszło? -
dostałam zaproszenie od dmuchawca;) co u mnie hm jakoś leci powoli bardzo powoli;) wyniki puki co są ok problemy z tarczycą sie wyjasniły. Hbs powtórzylam wynik ujemny, Mdlości przesły aczkolwiek nie mogę spać w nocy i wstaje dosłownie co godzine zrobić siusu.Miszka pewnie nie gratulowałam Ci wczsniej ale składam teraz gratulacje bardzo się ciesze;) co u was słychać kochane jak sie czujesz?
-
Kwiatuszek nie nastawialabym się ze w szpitalu cię czegoś naucza. Niestety często nie maja cierpliwości do matek uczących się karmić, na kąpiel nikogo nie zapraszają (zresztą myją pod kranem). Oczywiście nie uważam ze do szkoły rodzenia trzeba pójść, ale warto mieć kogoś kto ewentualnie coś podpowie lub pooglądać filmiki
To na badanie krwi kobiety w ciąży maja pierwszeństwo? -
U mnie w klinice gdzie prowadze ciaze jest karteczka na drzwiach ze kobiety w ciazy wchodza bez kolejki. Do tej pory grzecznie czekalam bo nie bylo widac a nie chcialam dyskutowac z ludzmi bo wiekszosc nie uwierzy jak nie zobaczy. Karty ciazy nie chcialam im pokazywac. Ale teraz zaczne to wykorzystywac, a co
Chociaz mi sie wydaje to jako naturalne zeby przepuscic ciezarna bo wiadomo jak to jest z jedzejiem, zaraz moze nam byc slabo. Ja np czesto jem kolo 4 czy 5 rano i wstajac o 7 do pracy jestem juz mega glodna. Jakbym miala czekac w tej kolejce gloda to predzej bym im tam padla.
A teraz jak sie wcisne o 8 jako pierwsza to do zamkniecia labka akurat mina te 2h.
Ja mam glukoze 75g bo taka mam zaznaczona na skierowaniu ale byla tez opcja ze 50g. W sumie mam blisko do domu to koniecznie trzeba odczekac te 2h pod gabinetem czy moglabym isc do domu i wrocic na drugie pobranie krwii? -
Blumen, dziękuję. Czuje sie dobrze. Mimo dwóch bet jakby niedowierzam jak zobaczę usg to uwierzę na 100% Cieszę się, ze u Ciebie wszytko ok. Ah te sikanie, zmora ciężarnych pracujesz czy jestes na zwolnieniu?
Mala czarna a Ty pracujesz jeszcze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 21:50
-
Poczytałam teraz trochę i nigdzie nie ma takiego prawa ze kobieta w ciąży ma pierwszeństwo jednak wszędzie piszą o tym ze dobre wychowanie nakazuje przepuścić kobietę w ciąży i w wielu przychodniach wisi taka właśnie karteczka.
Miszka jestem na własnej działalności, wiec pracuje tyle ile jestem w stanie -
Z tym przepuszczaniem w kolejce mysle ze wiele zależy od przychodni czy lab i panujących tam zasad.
Czekolada nie trzymaj nas w niepewności!!! Bo osiwieje zaraz!!!
Kada jesli chodzi o mdłości to u mnie nic takiego nie ma miejsca, jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 22:12
-
Nie no ja nie mowie ze sa takie przepisy ale jak dla mnie to oczywiste zeby przepuscic ciezarna. Ja tak robilam jak jeszcze sama w ciazy nie bylam. U mnie akurat karteczka wisi wiec trzeba zaczac korzystac. Inne kobiety wchodza bez kolejki to nie bede czekala.
Chociaz wszystkim zawsze sie spieszy, w markecie czesto przepuszczam osoby,ktore maja jedba czy dwie rzeczy do kupienia ale sama przepuszczona zostaje sporadycznie. Taki nasz wspanialy narod.
Czekolada pisz szybko bo tez ciagle zagladam zniecierpliwionaMala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Byłam dziś na tym usg i wszystko wygląda ok serduszko bije a maluszek sobie rośnie, krwiak się zmniejszył ale nadal mam nie dzwigac i się oszczedzac zeby się wchłonął do końca, tylko ze z OM wychodzi 8t2d a z usg 7t2d wiec o tydzień młodsza mam nadzieję, ze to przez przesuniecie owulacji o kilka dni.. Ale jaja na początku usg doktorka nie mogła uzyskac czystego obrazu i tak dopatrywała się na tym ekranie aż mówi ze ona to tu chyba widzi dwa zarodki ale nie jest pewna no i przez chwilę to i ja na tym monitorze widziałam jakby dwa zarodki ale okazało się ze to luteina tak obraz zaburza i po chwili ukazał się jeden a to obok to ciałko żółte hehe ale się zestresowałam przez momencik że blizniaki
dmuchawiec, Mala_Czarna_89, miszkaaa, monika_89 lubią tę wiadomość
-
miszka będziesz robic trzecią bete? czekolada a kiedy Twoje wyniki? trzymam kciuki a z tym wpuszczaniem po za kolejką to różnie bywa jak juz miałam widoczny brzuszek w poprzedniej ciąży to pani w rosmanie mnie przepusciła jako pierwszą a za nią stała kobieta i mówi tak: ja jak byłam w ciąży to żanych przywilejów nie miałam. Nie wiedziałam czy mam jej odpowiedziec czy co ale niezręczna sytuacja
-
Ja także mam zamiar kupić butelki aby potem się nie okazało że będę latać... albo wybiorę jakiś model i jak będzie trzeba zamówie.
Kada świetne wieści:D
Miszka gratuluje!
Niestety to prawda coraz wiecej par ma problemy z zajściem i tak jak pisze mała czarna brak sportu, stres używki..
Trzeba dbać o siebie bo życie jest jedno:)
I tak jak piszecie dziewczyny chemia chemia chemia..aby szybciej aby prościej , ludzią sie nie chce nic robić i idą na łatwiznę..
Ja narazie chodzę na zajęcia dla kobiet w ciąży , o szkole rodzenia rozmyślam ale się nie zdecydowałam jeszcze:)
Ja tam obawiam się badania glukozy ale pod względem takim czy nie zwymiotuje tego:P
Odnosnie ustępowanie kobietą w ciąży niestety polacy nie wiedzą co to znaczy ale ja mam zamiar nałogowo korzystać z tego przywileju gdy tylko zajdzie taka potrzeba, czy w sklepie czy w przychodni tym bardziej że jest kartka która informuje o tym.
Rosmann także ma taką akcje że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo, mam w nosie że ludzie się denerwują, jeśli jest taka możliwość to czemu z tego nie korzytstać
Cześć Blumen dobrze że jesteś
Mi etap siusiania powoli minął i siusiam znow minimalnie rzadziej:) w chwili obecnej o d kilku dni tak jest:P
-
Nie mam!!!!!
eh też się ze stresowałam bo robiłam dodatkowo progesteron no i wynik jutro. Mam nadzieję że będzie bo inaczej zwariuje.
Jeszcze wystawili zła datę 15.06 i z początku nie chciała udzielić informacji a dziś jest 17.06 eh ten porządek w szpitalu.
więc moje kochane czekamy cały czas -
madlenka prawie bliźniaki? co do wieku ciąży, to u mnie wg usg na początku dzidzia była mlodsza niż wg @ o cale 2 tygodnie, a juz na następnej wizycie tak podgonila, ze wyprzedzała termin z @ o 2 dni teraz niezmiennie wyprzedza o 4 dni, wiec dziś mam pierwszy dzień 21 tc, półmetek
czekolada lubi tę wiadomość
-
Madlenka. Super z wszystko ok! Nie potrzebnie sie martwiłaś, ale wiem ze się nie da a znasz juz termin porodu?
Myślałam o trzeciej becie, ale stwierdziłam ze nie będę robić. Po co mam sie stresować. Ogólnie należę do osób które sie nie stresują. Jakos spokojnie do wszystkiego podchodzę ale oczekiwanie na wynik bety to jakiś dramat!
Czekoladko cały czas trzymam kciuki!
Mala czarna to kawał baby Ci rośnie jak tak pogoniła do przodu a jak jestes na swojej działalności to podwyższasz sobie trochę składki na chorobowe żeby miec wyższy macierzyński?
Dmuchawiec glukozę da sie przeżyć. To poprostu woda z cukrem. Możesz na próbę w domu rozpuścić cukier w wodzie i spróbować, oswoisz sie ze smakiem