Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
a Kwiatuszek jak Twoje dolegliwości, ustąpiły trochę?
Mala Czarna, ja dopóki nie trafiłam przypadkiem na OF to też nie wiedziałam co to jest beta Pewnie gdybym zaszła w ciążę przed OF to bym po pierwsze od razu po pozytywnym teście leciała do gina i oczekiwała, że już będzie zarodek i serduszko a po drugie nie zrobiłabym bety a tym bardziej nie sprawdziła jej przyrostu. Dzięki temu jestem teraz spokojniejsza i cierpliwie czekam na wizytę -
Forum dużo uczy można dowiedzieć się sporo.
Miszka masz jakieś objawy? bo mnie bolą piersi nawet jak chodzę i po boku tak ciągną i nie wiem czemu ale mam już spory brzuszek najbardziej w podbrzuszu jest delikatnie zaokrąglony i dośc twardy. nie wiem może to przez to że to druga ciąża. -
Calutki dzień Was podczytywałam ale nie bylo kiedy na spokojnie odpisac. Calutki dzien przed kompem i w domu juz nawet nie chce mi sie juz tsiadac wiec postaram sie z pamieci odpisac ale jak kogos pomine to przepraszam.
Czekolada piekna beta wspaniale ze tak ladnie przyrasta
Dmuchawiec, Blumen jak mi Wasze ciaze szybko mijaja, co spojrze na suwaczki to nie wierze, ze to juz tyle minelo! Pamietam jak niedawno dowiedzialyscie sie o ciazach a tu prosze, juz tyle tygodni za Wami.
Adk coz moge powiedziec? No Franuś calutki najpierw do wycalowania a pozniej do schrupania tylke milosci w takim malym czlowieczku
A co do porad to ja jestem za tym zebys nam pisala swoje doswiadczenia i spostrzezenia, kazda rada na wage zlota
Perelka tez Cie pamietam i gratuluje kciukam za wizyte i czekam na same dobre info
Ja mialam dzis podejsc do lekarza z tymi kłuciami ale przemyslalam to i stwierdzilam ze nie ma co siac paniki. Z godziny na godzine bole byly co raz rzadsze i narazie mam spokoj.
Martwilam sie o mała czy wszystko z nia ok ale przed wieczorem dala niezly popis i mnie uspokoila
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 21:34
perelka89 lubi tę wiadomość
-
Wrócilam dzis z wizyty od gin. zdiwilo mnie to,ze nie przepisal mi zadnych witamin na 2 trymestr kazal brac tylko żelazo jak zapytalam o kwasy to powiedzial ,ze skoro tak bardzo się upieram mogę jakieś zakupić kazał odstawic juz kwas foliowy.. ten lekarz nie uwzględnia witamin tych dodatkowych. Badania w sumie ok. kazal zrobić teraz morfologie i mocz i wizyta za 4 tyg. Zapytałam czemu nie moge spać w nocy któraś z was tak ma? odpowiedzial ,ze hormony w nocy bardziej pracuja, Jak zapytałam czemu mnie bola mięśnie powiedział,ze nie potrafi odpowiedzieć na moje pytanie,zeby brać magnez, który biore. co do mojego siusiana przepisal urosept.. sama już nie wiem niby jeden z lepszych ginekoloków,który jest bardzo chwalony i rekomendowany, aczkolwiek u mnie nie dopatrzys się ,że zlecil przeciwciala hbs zamiast antygenu i nie zawazyl tarczycy ktora była zawyzona. Nie wiem w sumie jesyem po medycznej szkole i gdybym nie miala jakiej kolwiek wiedzy pewnie bym to olała ale na włąsna ręke wykonalam powtorkę badan gdzie wszystko się unormowało,Trzeba mieć oczy szeroko otwarte.oczywiscie witaminy i kwasy juz zakupie we własnym zakresie i przytyłam 2 kg w ciagu msc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 21:51
-
Blumen niektórzy lekarze nie przepisują witamin jeśli wyniki badan są ok bo twierdza ze widocznie niczego ci nie brakuje a po witaminach rodzą się duże dzieci. Z drugiej strony wielu lekarzy daje w II trymestrze witaminy z dha na rozwój mózgu.
miszka no i właśnie tak zrobiłam w czwartek test a po weekendzie byłam juz u gina (myślałam ze tak trzeba) i wielkie rozczarowanie ze dzidzi nie widać
Dałam dziś czadu przy pracach domowych i mi kręgosłup pada. Dobrze ze brzuch nie boli. I pierwszy sort ubranek po Laurci wyprany długo leżały w piwnicy dlatego teraz piore je w zwykłym proszku a później jeszcze raz w tym dla dzieciWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 22:02
-
blumen, z tego co słyszałam to suplementacja witaminami w ciąży nie jest konieczna. Wystarczy dbać o zbilansowaną dietę, która dostarczy wszystkich niezbędnych składników. Kwasy omega 3 i 6 są w rybach i olejach, do tego warzywa i owoce zawierające witaminy. wtedy sztuczne witaminy nie są potrzebne.
mimo wszystko warto powtórzyć badania.
Kwiatuszek, a Ty do kiedy pracujesz?
Zapodaję temat do doświadczonych mam i bardziej zaawansowanych ciężarówek Kosmetyki w ciązy, co można czego nie można używać, na co warto zwrócić uwagę, a może macie jakieś sprawdzone kremy na rozstępy, które możecie polecić?
ja od zawsze miałam problem z trądzikiem. Jak na razie cerę mam wręcz idealną, oby tak dalej, ale dalej używam kremów przeciwtrądzikowych. Zmieniłam krem Iwostin, bo zawierał retinol, na Biodemę. Zmieniłam też szampon, bo używałam szampon z kofeiną na wypadanie włosów. Znalazłam szampon Biały Jelen hipoalergiczny. Podobno zakazane są kosmetyki z retinolem i kofeiną więc dlatego wprowadziłam takie zmiany -
Ada co do kosmetyków to na styczniówkach mamy dziewczynę która zajmuje się kosmetykami własnie, skład, działanie itd.
Przyklejam Ci co napisała:
Dla kobiet w ciąży: babydream fur mama z rossmana i hip ewentualnie. Są najlepsze.
Droższe - mama mio- na większe brzuszki.
A poza tym zwykły olejek inca inchi, olwa z oliwek, masło kakowe też będą gites.
Ziaja nie zaszkodzi, ale też nie pomoże, raczej to efekt placebo.
Dla dzieci babydream, hip bądż bubchen.
Wystrzegać się musteli - droga i szkodliwa !
Perfecta- skład straszny, na pewno nie pomoże a może zaszkodzić. Ma parabeny i parafine. Oleju migdałowego tyle co kot napłakał koło 2 %. Ciężkie emulgatory a tego co dobre na prawdę mało.
Palmers są względnie bezpieczne i mogą działać. Masło kakowe tak działa u nich. Ale nie powala. Aczkolwiek można stosować i można spodziewać się efektów. Ale nie jest to pewne.
perelka89, miszkaaa lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Dziewczyny na poczatku lipca dam kolezanxe isc spokojnie na urlop, pozniej ja chce wziac aby wykorzystac wczasy pod grusza i mam dylemat bo 8 sierpnia mamy wesele na ktore pojdziemy raczej i mysle ze po tym dopiero pojde na L4. Szefowi powiedzialam ze we wrzesniu juz na bank chce odpoczac i sie wyspac a sierpien "wyjdzie w praniu". W sumie gdybym chodzila wczesniej spac to zmeczona bym nie byla wiec sama sobie na zlosc robie. Ale atmosfera w pracy tzn w moim pokoju jest taka ze ostatnio stwierdzilam ze moje dziecko bedzie pierwszym na swiecie, ktore urodzi sie smiejąc a nie placząc na zwolnieniu by mi brakowalo tych glupot w pracy i niektorych ludzi.
Co do witamin to ja tez ich dodatkowo nie biore. Łykam tylko kwas foliowy, acard i magnez (ostatnio dawka zwiekszona bo skurcze w łydkach zaczely sie pojawiac). No i jakis miesiac temu ostawiona luteina. Dawno temu pytalam gina o witaminy bo malo jadlam to powiedzial ze jeszcze nie pora na to.
Mi cera te sie fajnie poprawila ale zawsze mialam z nia problem. Na poczatku ciazy wysypalo mnie krostami. I podejrzewam ze dlatego tesciowa od razu powiedziala ze bedzie dziewczynka... Ale kosmetykow nie zmienialam, skladow nie czytam i w sumie nie pomyslalam o tym nawet. Brzuch smarowalam zwyklym balsamem a od 4msc kremem przeciw rozstepom Perekty chyba. Piersi tez lekko kremuje na wszelki wypadek. Zapach bardzo fajny i ladnie nawilza.
Blumen ja bym na siusianie nic nie brala bo to pewnie macica jest temu winna. Ja od kilku dni chodze doslownie co chwilke i siusiam kilka kropelek. Mega irytujace ale co poradzic. -
w poprzedniej ciąży używałam biooil i byłam bardzo zadowolona na brzuch uda i pośladki obowiązkowo chociaż pojawienie się rozstępów tez zależy trochę od genetyki jeśli mama miała to i córka moze miec..Kupywałam na allegro w dużych pojemnosciach bo w rossmanie się nie opłaca. Co do rosnących brzuszków ja mam teraz 9 tydz i juz troszke widac ale po pierwsze druga ciąża a po drugie gdzieś tu przeczytałam na belly że do 12 tyg widoczny brzuszek powodują głównie wzdęcia a że macica widocznie powieksza się własnie gdzies od 12 tyg. Ale to chyba tez indywidualna sprawa budowa ciała itd . U mnie było widać że jestem w ciąży gdzieś tak od 14 tygodnia teraz pewnie będzie wczesniej.
-
Monia widac z dziewczyna zna sie na rzeczy
Ja w necie znalazłam blog kobiety, która tez zajmuje sie analiza składów kosmetyków dla mam i dzieci
http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html?m=1monika_89 lubi tę wiadomość