X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada współczuję, a jak dzisiaj sie czujesz?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie ok zobaczymy jak później

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• czekolada Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)

Mnie ogarnia senność i mega zmęczenie. Myślę że to też ma związek z pogodą bo ja zawsze w takie dni jestem nie do zycia a tu jeszcze organizm szaleje bo przygotowuje się do zmian.

Kochane pijecie kawe? Taka zwykła parzoną ja oczywiście bez mleka bo nie na widzę.
    Moja mama mnie goni a ja bez kawy chyba bym już całkowicie umarła.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko nie chcicałam Cię wystraszyć, tylko przekleiłam post, może poszukaj jeszcze jakichs info na necie.
    cieszę się, że kłucie przeszło, pewnie to bylo chwilowe

Kada współczuję, też mam czassem take dni, które spędzałabym najchętniej przed muszlą

czekolada ja piję kawę, ale kupiłam sobie ricore. Choć ostatnio nie mam na nią ochoty :P jeśli bez parzonej nie funkcjonujesz to pij, słabszą, ale pij. Wszystko jest dla ludzi.
    Mój gin pozwala mi nawet od czasu do czasu skubnąć malutki kawałek serka pleśniowego, bo nie można popadać w paranoję. Kiedyś ciężarne jadły wszystko i rodziłe zdrowe dzieci

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nescafe rozpuszczalna ale mam inke tez

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakos dzisiaj dobrze sie czuje mimo ze pogoda fatalna. Ja kawy nie pije juz od jakiego czasu, w zamian za to poje Inke. Poprostu lubię ten smak, a kofeina jest mi niepotrzebna. :)
    z ta kawa w ciąży to bardziej chodzi o to, ze u ciężarnych często występują problemy z wysokim ciśnieniem, a kawa dodatkowo podnosi ciśnienie.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada ja piję rozpuszczalną :) teściowa też mi mówiła że nie wolno, ale poczytałam trochę i wyczytałam, że nikt nie udowodnił, że kawa szkodzi dziecku. No i nawet teściowa kupiła rozpuszczalną i ma w domu, jakbym przyszła ;)

Energia mnie rozpiera! Mówią, że w II trymestrze przychodzi, do mnie przyszła dopiero po odstawieniu duphastonu (ok 18tc), ale grunt, że w końcu jest :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej;) ja z kawy zrezygnowałam ponieważ zelazo mi się nie wchłania. włąsnie co do witamin nie wiem czy ma to znaczenie ale morfologie mialam kiepska... a czemu kazal odstawic kwas foliowyt nadmiar szkodzi? ja teraz mam tyle energi ze moge góry przenosic.a Najpiekniejsze jest to ze 1 raz od 3 msc wstalam siusiu po 5 h a nie co godzinę jak zawsze;D kwasy i tak kupię;)

24afed3688.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od kawy odrzucilo w pewnym momencie, niedawno mialam ochote ale na tą chwile wystarcza mi capuccino. Ma delikatnyposmak kawy bo i tak z mlekiem pilam wiec jakas alternetywa.
    Moja morfologia tez jest kiepska i anemie mam lekką, chociaz ostatnio ciutke lepsza byla chyba za sprawa musli. Ale jak lekarz nic nie kazal brac dodatkowo to sie slucham go i ufam ze wie co robi.

Monika wiem ze nie chcialas wystraszyc :-) stwierdzilam ze bede nadal smarowala brzuch tym co mam. Nic sie nie powinno zlego dziac przez krem.

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek, a jaką konkretnie masz anemię? Bo ja też mam lekką, a dostałam żelazo, a ostatnio kazał mi brać 400% normy. Tzn żelazo w tabletkach mimo żelaza w witaminach

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała czarna mam hemoglobine obnizona troche i jeszcze coś tam z morfologii wskazujace na anemie. Jak wróce do domu to zajrze do wyników i napisze ale niewiele obniżone wartości sa. Lekarz powiedział, ze jeszcze nie przyczepia sie narazie do tego.

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 19 czerwca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie chciałam porównać, jeśli pozwolisz, bo moje na oko też trochę tylko obniżone, ale może to moje subiektywne odczucie

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada zmień mi tp na 23, źle mi wpisałaś :P

w ogóle w of tp mam 26, wg bbf 23... zgłupiałam :P

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sie poprawiam :) na telefonie zawsze cos kliknę nie tal wiec pilnujcie mnie :)

Ale dzisiaj przydusiłam komara :P dopiero otworzyłam oko. Jak przyjechałam z pracy zjadłam obiad przykryłam się kocykiem i odpłynęłam. Juz dawno mi sie to nie zdarzyło, ale taka pogoda za oknem, ze nawet sobie sie nie dziwie. :P

A jak u Was samopoczucie?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 02:33

miszkaaa, monika_89, czekolada lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszka ja na początku ciąży byłam wiecznie spiaca, tylko zamykalam oczy i juz mnie nie było :)
    A u mnie dziś średnio z zapałem. Co prawda mieszkanie cale porzadnie wysprzatalam, spacerek z corcia zaliczyłam ale juz mi się dziś nic nie chce. A prasowanie czeka. To sobie poczeka ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowi sie ze w drugim trymestrze ma sie wiecej energi ale nie w moim przypadku nic mi sie niechce do tego brzuch boli co mnie troche martwi:/ a kawe pije slaba z mlekiem i wtedy nie pije herbaty lub na odwrot :)

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełko gratuluje córci! Imię macie juz wybrane?

Wiecie co musze się troche poskarżyć na męża, bo jak tak dalej pójdzie to nie będę miec z nim życia! Ostatnio palnęłam ze w ciąży mozna pic zielona herbatę ale góra 2-3 kubeczki dziennie, to powiedzial, ze jedna pije rano w domu, jedna w pracy i mi starczy, wieczorem będzie mi robić zwykłą. A ja tak lubię zieloną! A dzisiaj czepił sie, że nie zjadłam zupy, źle się odżywiam i musi sie wziąć za mnie! A i żebym nawet nie nie ważyła napić sie coli! Mi sie wydaje, ze odżywiam sie Dobrze. Jem mało a często, jem owoce i warzywa, pije dużo wody, a ten sie mnie jeszcze czepia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 19:26

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszkaa nie przejmuj sie moj robi to samo dostalismy u lekarza ksiazke z dieta dla ciezarnych i wyczytal ze nie mozna jesc duzo jajek pacztetow parowek i roznych innych i tez mi nie pozwala o coli juz nie wspomne nawet szwagierce sie czasem obrywa ze mi troszke naleje ale taki juz ich urok :)

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lekka drzemke zaliczylam, tzn niby wszystko slyszalam ale zarazem odplynelam. Dzis zdecydowalam ze przez kilka dni sprobuje wczesniej klac sie spac i jak to nie pomoze to pogadam z szefem o skroceniu ilosci godzin w pracy bo za bardzo zmeczona juz jestem codziennie.

Miszka nie wiem jak z zieloną herbatą bo nigdy nie pilam ale co do coli to niech maz nie przesadza. Ja z poczatku ciazy mialam dni ze nie wytrzymywalam bez wypicia. Kiedya na zakupach mnie dopadla chec i chodzilam z puszka po sklepie a ochroniarz za mna i patrzyl czy nie odkladam pustej puszki gdzies :-P teraz tez pije jak mi sie bardziej zachce. Super zdrowo sie nie odzywiam, nie jem codziennie obiadow, czasami chipsow kilka zjem albo chrupki jakies. Nie ma co wpadac w paranoje. Jem to na co mam ochote ale z glowa. A jak sie zaczal sezon truskawkowy to 2 kg dziennie jadlam. Jak maz bedzie mial mega ochote na cos niezdrowego to powiedz mu niech sie powstrzyma przez 9msc od jedzenia tego i sie z Toba jednoczy :-P

Perelka gratuluje corci :-)

Ja dzis kupilam pierwszy ciuszek dla Julci i mimo tego ze sie zapieralam ze nie bede rozowych kupowala to wlasnie taki kolor to ma. Ale fajne taki cienki polar w sam raz na jesien :-) moglabym to miziac caly czas <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 19:50

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ