X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Witam sie mega nieprzyjemnym kłuciem tak jakby w pochwie :-/ w nocy mnie juz to budzilo i teraz nie odpuszcza. Pewnie sie wszystko rozciąga ale strasznie dokucza.

Czekoladko jak wyniki? Pisz szybko bo stresa mam...

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka tak, podwyższyłam składki

Niektórzy lekarze dają zakaz wykony3wania bety, bo kobiety się tym bardzo stresują :) Ja nawet nie wiedziałam co to jest, dopiero na belly się dowiedziałam

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki ja już nie pracuje odpocczywam i regeneruje siły;) Dziewczyny które mnie nie znały to opowiem cos w skrocie z mężem zaczełam myśleć o dziecku na poważnie jeszcze przed ślubem zaczelismy się starać,Wtedy akurat myślałam,że jest to prosta sprawa. Porobiłam badania gdzie wszystko wychodziło prawidłowo, robiłam testy owulacyjne i zaczełam mierzyć temp. pamietam ,że któregoś dnia poszłam do lekarza bo kazał mi sie zgłosić z wynikami ,poszłam do niego i tak mnie zdenerwował ,ze nie miałam ochoty juz wracac do niego po prostu mnie zlał i ciągle kazał czekac, a obiecał monitoring. wkurzyłam sie jeszcze ponieważ w tym miesiacu ,zaden test owulacyjny nie wyszedł;/ byłam załamana kolejny cykl stracony, któregoś dnia coś mnie tkneło ponieważ zaczeła mnie strasznie rwać pierś mowie zrobie test, to było tydzien przed @ wiec zdawałam sobie sprawę ,że za wcześnie ,ale mówę zrobię to sie uspokoje. Patrze i nie dowierzam 2 kreska. oczywiscie zrobiłam jescze 5 testow ciazowych 2 bety nadal nie wierzylam polciałam do lekarza i dopiero po otrzymaniu usg uwierzylam ,ze jestem w ciazy;) starania trwały ok roku;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 10:48

Mala_Czarna_89, miszkaaa, czekolada, perelka89 lubią tę wiadomość

24afed3688.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam w dalszym ciągu..

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie!!! Co oni w tym lab robią?! A dzwoniłaś tam się dowiedzieć o której będzie wynik?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też coś o sobie napisze ;-)
    W sierpniu minie 2 lata jak jesteśmy małżeństwem po ślubie kochaliśmy się bez zabezpieczenia ale nie myślałam o ciąży później z czasem każdy kolejny okres przywoływał smutek. w marcu ubiegłego roku poszłam do mojego gina a on mówi że brak owulacji i to może być przyczyną. zaczęliśmy cykl z clo i pregnyl udało się za drugim razem. W dzień matki dowiedziałam się że jestem w ciąży. Moje szczęście trwało 9 tygodni. 30 czerwca miałam zabieg i od tamtej pory nie mogłam zajść w ciąże.
    We wrześniu poszłam do innego gina i niestety to był błąd. co miesiąc się nie udawało co drugi miałam torbiele, w lutym przeszłam zabieg histeroskopii gdzie nic nie znaleźli potem chciał mnie wysłać na kolejny zabieg tym razem hsg..i coś mnie tchnęło i wróciłam do obecnego gina. Powiedział, że jest mi to nie potrzebne i że zajdziemy w kolejną ciąże i tak się stało również w drugim cyklu z clo i pregnyl po wyciszeniu organizmu tabletkami antykoncepcyjnymi. A ja poczułam ulgę i spokój.

Psychika psychiką ale podejście lekarza również dużo daje i mam nadzieję że tym razem dojdziemy do szczęśliwego końca :-) Czego życzę Każdej z Was <3

perelka89 lubi tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także zaglądam i czekam na wyniki czekolady...dziwne te lab..

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo w szpitalu robiłam i dlatego...eh

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • madlenka89 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała czarna no prawie blizniaki się ukazały ale to przez zaburzony obraz ale powiem wam ze przez chwilę byłam bardzo zdziwiona bo u mnie w rodzinia nigdy nie było ciąży blizniaczej. Termin mam na 25 stycznia .
    Blumen to długo się staraliscie i rozumiem w niedowierzanie jak się juz udało bo tak długi czas przyzwyczaja do cierpliwosci i comiesiecznego rozczarowania, my trafilismy w 4 cyklu starań ale tak mi sie dłuzyło ze juz myslałam ze nigdy sie nie uda, po za tym tak mi zależało zeby kontynuowac zwolnienie jak tylko skończy mi się macierzyński.
    Kwiatuszek takie kłucie to tez odczuwałam ale jakoś po 30 tyg ciąży z tego co pamiętam

80e684ff13.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że doszło do zgrupowania naszego rocznika również po tej stronie :)

Jest tyle rzeczy które chciałabym wam napisać - co kupić, co nie itp. ale właśnie moje dziecię się budzi i koniec "urlopu" :)

Tak na szybko:
    - kosz Mojżesza - rewelacja
    - butelki - dr. browns antykolkowa i żadna inna (u mojego dziecka oczywiście)
    - smoczki uspokajacze - lovi
    - kocyki muślinowe 120x120 z lulujo - HIT! do wszystkiego - przykrywania, owijania, można cały wózek okryć jak ostro świeci słońce - mam dwa i właśnie idą do mnie dwa kolejne

I coś co dla mnie było straszne bo myślałam że jestem złą matką i w ogóle powinni mi zabrać dziecko - miłość do dziecka wcale nie pojawia się z pierwszym spojrzeniem. Pierwsze tyogdnie są bardzo trudne. Żadna fala miłości was nie zaleje, nie siedzi się jak na reklamach i godzinami wpatruje ze łzami w oczach w swoje dziecko. Jak płacze 2 godzinę ciągiem to masz ochotę wyjść i nie wrócić, zrobić krzywdę sobie i dziecku. To wszystko jest naturalne i normalne ale nikt o tym nie mówi a potem mają kobiety poczucie winy. Jak mnie to spotkało to zaczęłam się pytać innych mam jak one to wspominają i każda przez to przeszła. Ale żeby nie było potem przychodzi 7-8 tydzień życia, pojawia się kontakt wzrokowy, uśmiech i tak - wtedy człowiek prawie umiera z miłości :D

Nie jestem już w ciąży i nie chcę wam się wtryniać ale jestem w temacie okołodziciowym i jak bym pomyślała chwilę to mogłabym wam parę rzeczy właśnie takich - kupić nie kupić polecić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 11:46

miszkaaa, monika_89, perelka89 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk pamiętam, gdy urodziła się moja córka, dali mi ją na ręce i spodziewałam się właśnie tej fali miłości a było mi.. dziwnie. Mężowi łezka poleciała a ja byłam jakaś otępiała. Wydawało mi się, że waży kilogram (miała 3300), jest jakaś sina, jak z horroru. Potem był problem, by do niej mówić. Niby mieszkała tyle czasu we mnie i to stało się normalne, ale patrzenie na nią nie było czymś normalnym. Pierwszy raz odezwałam się do niej na głos, gdy zrobiła kupkę, zawiozłam ją do położnych, żeby przebrały, a one kazały mi to zrobić samej i wyszły. Więc wtedy zapytałam córki "jak my to zrobimy? musimy współpracować". I jakoś poszło ;) Ale dziwne dla mnie było to, że ja jestem mamą, a mąż (wtedy jeszcze nie-mąż) tatą. Hehe a teraz rola mamy to najważniejsza rola w moim życiu :) <3

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko wypoczywam, wszystkie obowiązki przejął mąż, leżę i pachnę ;) Co do cukrzycy razem z listą badań miałam profilaktycznie zrobić glukozę i wyszla mi 100 przy normie do 99 wiec od razu skierowanie na krzywą żeby potwierdzić/wykluczyć bo cukier podobno źle wpływa na rozwoj dziecka. Podono moja babcia zawsze miała wyniki na granicy, druga była cukrzykiem. Może faktycznie coś w tym jest bo pomio ruchu i zdrowego jedzenia zawsze ciężko było mi zgubić kg a każde ciastko od razu odbijalo się na wadze... mam nadzieję, że dieta wystarczy i objedzie sie bez insuliny. U mnie w lab pacjentki do krzywej wchodzą bez kolejki. Absolutnie nie wolno chodzić bo każdy ruch może zaburzyć wynik. ruch = spalanie cukru :/ Weź jakąś książkę ze sobą. Podobno do roztworu można wcisnąć cytrynę i zamierzam z tego skorzystać. nie wypiję takiego ulepu :P

Ada mnie czasem brzuch pobolewa, ale chyba ważne że nie boli non stop 24h. Fajną masz teściową :) Do szkoły rodzenia chcę iść, obiło mi się o uszy że u nas w szpitalu to obowiązkowe i trzeba mieć taki świstek

kada płaciłam za to badanie 8 zł plus pobranie materiału z żyły

dmuchawiec o nie wiedziałam, że cięzarówki w rosmanie mają pierwszeństwo, chyba to wykorzystam :D

czekolada ja przez niski prog wylądowałam na lutce od początku. Masz już wynik?

madlenka u mnie dzidzia 4 dni młodsza ostatnio ale owu miałam w 18dc więc pasuje ;) na syczniówkach jest dziewczyna która ma nierglarne cykle i to bardzo i ciąża opóźniona o 5tyg wzgędem om :P Mamy podobny termin mi belly pokazuje 23.01 :)

madlenka89, perelka89 lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila super że wpadłaś do nas. Zaglądaj do nas jak tylko będziesz miec czas. Ja to bardzo chętnie przyjmę każdą rade od doświadczonej mamy. :) a jak Franio?

Czekoladko jestem pewna, doczekacie pięknego happy endu. A wiesz, że moje przeczucia sie sprawdzają! :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam do was pytanko ponieważ od femibionu wymiotuje od żelaza boli mnie żolądek;/ magnez ok . Jakie witaminy bierzecie w 2 trymestrze i jakie kwasy ew?

24afed3688.png

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blumen u mnie vita miner prenatal, z dha oczywiscie. plus zelazo na anemie. wczesniej byl jeszcze dupek i nospa, ale na szczescie juz odstawione :) kwasu foliowego juz nie biore bo jest zawarty w tym kompleksie witamin.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • madlenka89 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli chodzi o ten napływ miłosci tuz po porodzie to szybciutko w skrócie Wam opowiem jak to było u mnie. Poród zakończył się cesarką z powodu zanikania tętna płodu oczywiscie uśpili mnie szybciutko i wyciągneli małą, jak się wybudziłam to poczułam wielką ulgę że juz nie mam tego uciązliwego brzucha , jak mi ją położna przyniosła i przystawiła do piersi to miałam takie durne wrażenie że to nie moje dziecko mąż płakał ze wzruszenia a ja się czułam dziwnie , to wrażenie obcego dziecka i tego braku miłosci zaraz przeszło mi na drugi dzień więc to chyba normalne. Pózniej czułam wielką radość i cieszyłam się jak mała dziewczynka która dostała nową lalkę , że to moja mała lala i tak juz mi zostało aż do dziś jak na nią patrze i przytulam to za każdym razem czuję wielką miłość :)

80e684ff13.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka, dzięki że pytasz :) już w miarę dobrze - coraz mniej wyje a tym samym ja mam coraz lepsze samopoczucie. A jak nie płacze to jest naprawdę cudowny.
    A dzisiaj zobaczył siebie w lustrze! Jak się uśmiał sam z siebie! :D

Zapodam wam trochę spamu, mogę? :) Oto moje dziecię jak miało 18 dni :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/82d259cf4f44.jpg

tak chodzę po domu, robię różne rzeczy, myślę co bym mogła mamie w ciąży od siebie powiedzieć i wiecie co? Ja bym wam mogła normalnie książkę napisać! Tyle mi tego w głowie siedzi! Ale nie będę się wam tutaj narzucać, postaram się was czytać na bieżąco i może kiedyś będę mogła w czymś pomóc.

A na dzień dzisiejszy polecam zapoznanie się z metodą uspokajania dzieciaków opracowną przez dr. Harveya Karpa - 5s. Rewelacja i działa!
    https://www.youtube.com/watch?v=ZkEtLqNwywY

miszkaaa, monika_89, madlenka89, czekolada, perelka89 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaki słodziak! Cudowny! Ale będzie z niego przystojniacha!

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Adk sliczny bobas i mnie osobiscie przydadza sie rady co kupic co nie bo jestem zielona w tych sprawach :)

Dziewczyny u was tez tak czasem hormony szaleja bo u mnie wczoraj to wrecz wybuchly i to przy szwagierce tak zaczelam sie klocic z moim ze ludzie by pomysleli ze jestem jakas nienormalna ah :/

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nurtowało mnie pytanie czy można stosować inofem w trakcie ciąży wiec napisałam do eksperta Inofem i otrzymałam odpowiedz:

"Nie ma przeciwwskazań do stosowania Inofemu w ciąży. Może Pani przyjmować
    nasz preparat i z lekarzem skonsultować, czy istnieje potrzeba przyjmowania
    go na dalszych etapach ciąży"

To tak wrzucam gdyby jeszcze ktos byl zainteresowany :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ