Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMam wyniki ale malo kumam
Glukoza na czczo 80,7 mg/dl 70,0-99,00
po godzinie 143,2
po2 123,0 -140,0
powtarzalam tez txo
IgG <0,03
IgM 0,120
co powiecie pielegniarka pytala sie mnie czy chodze do ich gin jak powiedzialam ze nie to pyta sie kiedy mam sizyte ale nic mi nie chciala powiedziec -
Stokrotko niestety nie potrafię zinterpretować wyników glukozy więc nie pomogę.
Dziewczyny, mam dość bezpośrednie pytanie... Ale mam nadzieję, że żadna nie poczuje się zniesmaczona Czy któraś z Was zauważyła na wczesnym etapie jakąś zmianę w wypróżnianiu? Mam na myśli np. częstsze wizyty w toalecie, ale nie biegunkę. Wszystko w normie, tyle, że dużo częściej niż zwykle? -
PoLcia ja nie pomogę ale trzymam kciuki za jutrzejszy test!
dobrze ze plamien nie masz!
Ja dziś lepiej ale mam zamiar jeszcze poleze w łóżku.
Według mnie to cukrzycy nie masz ale nie wiem czy dobrze zinterpretowałam wynik ,ja miałam na czczo 74 ,i lekarz stwierdził że nie mam cukurzycy.
Pola ja nie zauwazyłam nic takiego, chyba ze juz nie pamietam:P
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pola, ja na pewno od samiutkiego początku chodziłam częściej siusiu. Jak zobaczyłam dwie kreski to jakies 2-3 dni miałam biegunke - z emocji chyba A potem to już zatwardzenie
Co do odstawiania leków jednym cięciem to kiepska sprawa. Każdy psychiatra zaleca stopniowe zmniejszanie dawki. Podejrzewam, że motywację będziesz mieć ogromną, ale fizycznie po prostu możesz źle się czuć po takim odstawieniu. Ale jakieś 2 tygodnie i minie Ja się źle czułam nawet przy stopniowym schodzeniu, ale to po pierwsze kwestia indywidualna myślę, a po drugie można się przemęczyć Ale podpytaj swojego lekarza gina co o tym myśli Mam nadzieję, że jak Wam się uda to tabletki nie będą Ci już potrzebne :*
Madzia! też chcę linka!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 15:08
-
Madzia, wyglądaliście przepięknie! Pamiętam bidulku jak się denerwowałaś I już rosła w Tobie fasoleczka, nosiłaś swoją małą słodką tajemnicę I nawet są fotki z pierwszego tańca, którego tak się bałaś Jestem przekonana, że było cudownie!
pleasure lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynadrobilam zaleglosci:)
Patrycja ciesze sie ze wszystko dobrze;/ Bardzo Ci wspolczoje tych bolow migrenowych nameczysz sie Biedaczko. Aspargin mi moj lekarz kazal lykac na skorcze i bol nog, skorczy nie ma bol jak byl to i jest i chyba jeszcze wiekszy;/ Odpoczywaj duzo.
Pola nie pomoge bo niegy nie bralam;/
Ewelinka trzymam kciuki z calych sil
Ada przydalo by mi sie troche Twojej energii:)
Madzia bedziesz ten piekny dzien pamietac i pamietac :)ja za kazdym razem jak przegladam nasze zdjecia slubne to tak mi cieplo na serduchu -
Cześć Laski całe dnie mnie nie było w domu ale już nadrobiłam was
Pola, ja testowałam 14 dni po pregnylu i już spokojnie będziesz wiedziała, kiedyś zatestowałam 9 dni po zastrzyku i test był ujemny więc trzymam kciuki.
Dorota, do wtorku odpoczywaj potem szalej
Ada, Ty już w taki szał wpadłaś a ja nadal nic nie mam hm...
Kasia, myślę że to mogą być jelita. Miałam ten sam problem teraz i myślałam, że padnę.
Magda, ja też chce obejrzeć fotki
Kasiarzynka, ja tez zastanawiam się jak wyglądają takie dni po urodzeniu dziecka. A mieszkacie sami ??
Iwona, ja póki co nie mam orientacji w glukozie, a poniedziałek tuż tuż.
Sylwia, trzymam kciuki cały czas za Ciebie
Patrycja, przepraszam Cię bardzo ale ile Ty ważysz ?? Ja już mam 4 kg na plusie he he
Anisia czekanie na wizytę jest stresujące ale pozytywne myślenie jest również ważne
Kada, współczuje dentysty. Ja się z moją umówiłam hm..na któregoś października i ma mi załatwić znieczulenie bezpieczne dla dziecka inaczej nie dam rady
Monika, fajnie że jesteś zadowolona z zajęć.
Agnieszka, my też musimy sami wszystko kupic więc oszczędzamy
U mnie samopoczucie ok dziś byłam podrzucić L4 w pracy, teraz leże
Nad ranem czuję solidne kopniaki na tyle mocne że jak położę rękę to wywala nieźle niech rośnie sobie skarb -
Marlena to może czas juz na pierwsze zakupy? jak się wydaje pieniążki po trochu to tak nie czuć w portfelu
Madzia a Ty pomyśl o koncie internetowym bo zamawiając na allegro lub przez sklepy internetowe można naprawde sporo zaoszczędzić, bez wychodzenia z domu a teraz jak są płatności PayU to płacenie to Pikuś, a do tego bezpiecznie.
Iwonabja tez na glukozie sie nie znam, to jeszcze przede mną.
Aga odpoczywaj j wracaj do zdrowia.
Pola ja nie przypominam sobie zmian w wypróżnianiu, jedynie wzdęcia. Ale u kazdej z nas organizm inaczej reaguje na BHCG -
Marlenko, to musi być cudowne uczucie, jak maluch rusza się w brzuchu i słodko kopie Mam nadzieję, że kiedyś tego doczekam.
Dziewczyny, decyzja zapadła. Jeśli dzisiejszej nocy nie będę latać do toalety to jutro rano robię test. Tylko nie wiem czy wytrzymam z sikaniem do rana, bo od kilku nocy wstaję po 2 razy. Dziś staram się nie pić przed snem. Bardzo proszę o trzymanie kciuków
Sylwia, Ty też jutro testujesz? Mam nadzieję, że to będzie nasz szczęśliwy dzień...
Arien, psychiatra zapewnił mnie, że przy dawce, którą biorę powinnam dobrze znieść odstawienie. Poza tym lekarz liczy na to, że jak uda mi się zajść w ciążę to już nie będę potrzebowała powrotu do leków.
-
Madzia ja nie widzę zdjeć jak możesz to podeslij mi link.
Patrycja jak wcześnie do KTG cie podłączyli. Ale dobrze, przynajmniej sobie posluchałas serducha oby troszke bóle Ci ustąpiły jak bedziesz brała Aspargin. A zwolnienie na jakis czas czy już zdecydowałaś i zostajesz na zwolnieniu do rozwiązania?
Ewelina oby w szpitalu Ci pomogi. Bede trzymała kciuki
Dziewczyny Wam też szybciutko minie ciąza. Dzień za dniem, tydzień za tygodniem i miesiąc za miesiącem W wiekszości dopiero co sie dowiedziałyscie o ciazach a tu już a to 18tc a to 16 tc (pisze skonczone bo sama swoje tak licze)
Iwona ja w wynikach za bardzo nie pomogę. Ale generalnie nie tylko chodzi o to jaki wynik jest na czczo a istotne są te 2 kolejne wyniki bo jakby był za wysoki poziom cukru to by znaczyło ze trzustka nie pracuje właściwie, była by cukrzyca i stąd by była potrzeba podawania insuliny, której by trzustka nie "wyrzucała" pod wpływem cukrów. Jak mama sie troszke podpytała i jest ok to najważ niejsze. Ja nie wiem czy te wartosci są wysokie czy nie
Pola ja takiego objawu ciązy nie miałam. Pierwsze co u mnie było podejrzane to mega płaczliwość w pracy. Kolezanka pierwsza się zorientowała że coś tu jest podejrzane ale kazda z nas inaczej reaguje wieć u Ciebie objawem może być to co opisujesz
edit:
Pola, sylwia kciuki macie gwarantowane i miliony wirusków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 19:46