X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia cudowne zdjęcia :) cudowny dzień :) i cudowni Wy :)

pleasure lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola ja też jutro planuję testować o ile też nie będę wstawać w nocy. Mam nadzieję że wytrzymam a jak nie to zrobię teściora w środku nocy. Trochę się tym stresuję i płaczę co chwila z byle powodu. Oby to był nasz szczęśliwy dzień :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka twoja ciąża to biegnie w jakimś rekordowym tempie :) Niedługo będziesz tulić Julcię :)

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb

Wysłany: 25 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Twoja ciąża bedzie biegła w takim samym tempie :D

Patrzyłam na usg III trym to wg tych pomiarów i wielkości Juli już mam donoszoną ciąże bo tydzien do przodu było z usg ale wiadomo, liczy się z terminu OM.

W ogole jakas infekcja mnie "tam" dopadła, nie wiem czy nie od sobotniej wizyty w szpitalu bo lekarz po założeniu rekawiczek "odkaził" je czyms, podejrzewam, ze Octeniseptem i po powrocie do domu dziwnie mi tam było ale pomyslałam że to przez te rękawiczki albo ten płyn. Ale kilka dni spokoju było a wczoraj dyskomfort poczułam. Kupiłam masc clotrimazolum i stosuje ją i sama nie wiem czy poczekac do czwartku do wizyty czy próbowac dostac sie w pon lub wtorek do gina zeby cos zaradził.

I odwaliłam bo przed posiewem GBS nie powinnam podmywac sie żadnym płynem do higieny intymnej a całkiem o tym zapomniałam i umyłam się tak jak zwykle. I nie wiem czy to nie sfałszowało wyniku. Ale w sumie wymaz pobiera sie z pochwy i odbytu wiec chyba jakbym cos wyhodowało to by mimo wszystko wykazało. Sama nie wiem :/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:26

Pola 89 lubi tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja jestem tak nakręcona, że jeśli test wyjdzie negatywny to chyba znów popadnę w rozpacz... Bardzo starałam się nie robić sobie zbyt dużej nadziei, ale po cyklu przerwy nadzieja wróciła ze zdwojoną siłą, albo nawet potrojoną :/ Mam nadzieję, że nie wyleję znów morza łez...

Dorcia, co to jest to GBS?

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola a ja boje się każdego wyniku. Jak wyjdzie negatywny będzie smutek ale nie załamie mnie to a jak pozytywny to będę bala się cieszyć. Kochana wiem ze to bardzo trudne ale trzeba próbować się nie nastawiać i nie robić sobie nadziei a co najważniejsze nastawić się ze nawet jeśli nie teraz to w końcu się uda. Przecież raz udało nam się zajsc

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, chyba Dorcia sie nie obrazi ze Ci odpiszę. :) GBS to posiew na paciorkowca, pobiera sie go w ostatnich tygodniach ciąży żeby sprawdzić czy matka nie jest nosicielem paciorkowca. Jezeli jest to przy porodzie podaje się jej antybiotyk żeby nie zarazić dziecka.dla nas paciorkowiec jest niegroźny ale dla noworodka tak.

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ściskam dziewczyny kciuki bardzo, bardzo mocno za jutrzejsze testowanie.

Dorotko, jeśli po clotrimazolu infekcja nie odpuści to leciałabym w poniedziałek do lekarza. Myślę, że rodzenie z infekcją to dodatkowy stres i lepiej go sobie zaoszczędzić. Zwolnienie mam do kolejnej wizyty, czyli do 23 października. Zapewne będzie już na stałe, ale zobaczymy jak sytuacja w biurze i z moim samopoczuciem.

Marlenko, ważę sporo, bo nawet teraz po schudnięciu mam 11 kg nadwagi. Po ślubie odstawiłam antykoncepcję i leki hormonalne na tarczycę co zrobiło taki bajzel w moim organizmie, że przytyłam 16kg. Mam nadzieję, że po porodzie uda mi się wrócić do mojej "ślubnej" wagi.

43kt9vvjbmmercyy.png

Wysłany: 25 września 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola GBS to dokładnie to co napisała Ada :) mam nadzieję, ze nie sfałszowałam wyniku :/

Patrycja chyba tak zrobie z wizytą. Chociaz wydaje mi się, ze ustępuje a na szczęscie nie jest to duża infekcja. Ehh ze też jakieś dziadostwo musialo się przyczepic na sam koniec :/
    Podejrzewam, ze przez miesiąc odczujesz walory bycia na zwolnieniu i już nie wrócisz do pracy :D

Kasierzynka jak u Ciebie teraz z położną srodowiskowa? Bedzie ktos przychodził czy nie? Pytam bo mamy takie same zdanie co do odwiedzin w domu przez położne a zaczełam zastanawiać sie co powie jeśli nie wyrobimy sie z remontem, Julka wyskoczy wczesniej i zastanie w kuchni bałagan. Bo waru nki mieszkaniowe tez oceniają :/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, ciekawy temat. Przybliżcie coś w kwestii położnej i tego oceniania.

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc

Wysłany: 25 września 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola generalnie położna przychodzi zerknąć jak sobie radzimy z opieką nad dzieckiem tuż po porodzie. Pomaga, radzi ale właśnie słyszałam, ze tez zerka na to w jakich warunkach mieszkamy. Ja nie bardzo chce zeby mi ktos przychodził i teraz mam stresa przy tym remoncie ze jakby wczesniej doszło do rozwiazania to akurat przyjdzie podczas remontu, który byśmy sie konczyło jakby Jula była w domu. Aaa i to chyba kilka takich wizyt jest. Mam nadzieje, ze jesli są konieczne to przynajmniej zapowiedziane.

Co do GBS to zdecydowałam ze powiem lekarzowi o podmyciu bo bede sie stresowała tym do sameg końca i niech on zdecyduje czy powtarzamy czy nie trzeba.

Jak cos to podsyłam linki w temacie położnych. Piszą, ze uczy samobadania piersi, mozna pogadac o cyklach miesiaczkowych itp a ja takiej osobie nie zaufam w tej kwestii niestety. Wole takie tematy omawiac w gabinecie z ginekologiem
    http://www.lodzkiemamy.pl/index.php/9-miesiecy/ciaza-i-porod/974-polozna-srodowiskowa-twoje-wsparcie-w-ciazy-i-po-porodzie
    https://parenting.pl/portal/wybor-poloznej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 22:27

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie test negatywny. Biel bije po oczach. Pola czekam na dobre wieści <3

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, Slonce... Bardzo mi przykro :(

Az niezrecznie mi pisac to, co mam do powiedzeniania... U mnie kreska testowa pojawila sie po paru sekundach i jest rownie mocna co kontrolna. Kurcze, moje przeczucie mnie nie zmylilo. Bardzo sie boje, czy tym razem bedzie mi dane cieszyc sie ciaza do konca, ale chce sie cieszyc :) pisalam juz do lekarza, ze chce recepte na luteine. Pewnie smacznie spi. Mam w domu jeszcze 9 tabletek dopochwowych, ale nie wiem w jakich dawkach powinnam przyjmowac wiec poczekam az odpisze.

Sylwia, sciskam mocno <3 mialam nadzieje, ze to bedzie nasz wspolny dzien.

miszkaaa, kwiatuszek789, Lorka, Kasiarzynka, czekolada, 100krotka:), monika_89 lubią tę wiadomość

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc

Wysłany: 26 września 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem!

Sylwia smutno, ze jest negatyw ale ja bym nic nie przesądzala bo moze byc za wczesnie jeszcze. Sikance nie zawsze wychodzą na tym etapie a np beta by juz cos pokazala. Dalej trzymam za Ciebie kciuki bo dopoki nie ma @ trzeba miec nadzieje! Tule :-*

Poolcia a Tobie cichutko gratuluje :-) <3 w pelni zrobie to po betach zeby nie zapeszyc :-) bo rozumiem ze robisz dzisiaj pierwsze badanie a pozniej powtarzasz? Mysle ze lutke spokojnie moglabys wziac ale lepiej poczekaj na info od lekarza.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola bardzo się ciesze i rozumiem twój strach ale mam nadzieje ze teraz będziesz się cieszyć pełne 9 miesięcy :-) beta musi być ładna skoro jest mocna krucha :-) pokaż nam zdjęcie testu <3

Dorotko niby tak ale ja tam wiem ze nic z tego. Chociaż dla pewności zatestuje jeszcze w dniu miesiaczki.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb

Wysłany: 26 września 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja mam nadzieje ze u Ciebie jeszcze za wczesnie na pozytyw.

Pola tym razem musi byc dobrze :-*

Kurde spalam niecale 6h bo komar mnie obudzil przed 6, wstalam, zjadlam i juz nie ma sensu zasypiac bo maz zaraz wraca z pracy. Bede dzis sie snuła na nogach caly dzien bo jeszcze pogoda nie zapowiada sie najlepiej :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 06:24

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia. Powtórz test jutro., bo ku.wa nie wierze!!

Pola po cichu gratuluję m! Będzie dobrze :) ja lutke dopochwową brałam 100 mg 2x dziennie. Ale zobaczysz ci lekarz ci napisze

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja również trzymam kciuki, żeby na test było jednak za wcześnie <3 <3

Betę zrobię dopiero w środę... mieliśmy w tym miesiącu dużo nieprzewidzianych wydatków, które zabiły nasz budżet :/ Mam w domu jeszcze dwa testy, pewnie zrobię je w najbliższych dniach, żeby napatrzeć się na piękne dwie krechy. A póki nie mam plamień i nie boli mnie brzuch to do bety spokojnie doczekam. Jeśli ma być dobrze to i tak będzie. A jeśli mam cierpieć to i tak wcześniej wykonana beta tego nie zmieni. Tylko z niecierpliwością czekam co lekarz odpisze w kwestii luteiny.

Zdjęcie zaraz wrzucę, tylko muszę opanować temat :P

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1dea36c03ffa.jpg

kada24, dreambaby, miszkaaa, arien, czekolada, 100krotka:), monika_89 lubią tę wiadomość

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ