X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:26

Marzec x 2 <3 <3
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Sylwia zerkne pozniej na lapku na Twoj wykres. Wcziraj nawet nie patrzylam bo pisalas ze na chwile udostepniasz ;-)

Kasia Arien dobrze ze lekarz zdrowo podszedl do tematu i nie kazal Ci plackiem lezec. Mam nadzieje ze z cisnieniem bedzie juz ok :-)

Mnie tez nogi nie bola i nie pomoge.

Iwon kciukam za wyniki glukozy.

Patrycja czekam na wiesci z wizyty.

Dziewczyny golenie boberka w pozniejszym etapie to niczym przebiegniecie maratonu. Przynajmniej dla mnie. W kucki nie da rady bo wszystko ciagnie no i nie powinno sie kucac, zadrzec noge gdzies na wanne tez ciazko. Ja jakies akrobacje uskuteczniam przy lusterku i jazda :-D

Za to mam wrazenie ze niedlugo peknie mi skora kolo tego pepka bo boli strasznie przy zmianie pozycji. I jakis wysiegnik by sie przydal zeby z boku na bok przekladac w nocy :-D gdyby nie remont to bym wyganiala od wtorku mała.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Przepraszam, bo znów będę pisać o sobie, ale tematy dolegliwości ciążowych i zakupów są mi tak odległe, że nie pomogę w żadnym z nich. Jedyne co mam upatrzone już od ponad roku to wózek.

A piszę do Was z zapytaniem o testowanie po pregnylu. Wiem, że może fałszować wynik testu. Internety mówią, że utrzymuje się w organizmie 10 dni. Chciałam testować w niedzielę, ale chyba oszaleję do tego czasu (dziś jestem w 16 dniu po podaniu zastrzyku). "Zajrzałam" dzisiaj do środka i szyjka wysoko, bardzo twarda i chyba zamknięta. Przez cały cykl zero plamień (a pewnie większość z Was pamięta, że męczyły mnie w każdym cyklu i trwały długo). Od czasu do czasu dyskomfort w podbrzuszu, za każdym razem myślę, że @ się zaraz rozkręci, ale nie. Dziś już testować nie będę, bo po południu to bez sensu, ale kusi mnie, żeby zrobić test jutro. Tylko boję się czy na pewno wynik będzie wiarygodny... Lekarz kazał odczekać 10 dni po spodziewanym terminie miesiączki. Nie wiem czemu aż tak długo. Może wie jak bardzo przeżyłam pierwszą stratę i chciał mi oszczędzić ewentualnego kolejnego ciosu.

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia ja niestety nie pomoge bo nie bralam pregnylu. Osobiscie to pewnie bym zatestowala i jakby pozytyw byl to bym biegla na bete ale tylko staralabym sie nie nakrecac mocno bo gdzies tam w glowie by mi kir kołatała mysl, ze to moze byc sfalszowany wynik po zastrzyku.
    Ciesze sie ze tych plamien nie mialas i ze wszystko jest na dobrej drodze :-) czekamy na wyniki testowania lub/i bety :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polacia, może Marlena zajrzy to pomoże. Mi się wydaje ze jak juz jest 16dpo to możesz spokojnie testować. Kciuki, kciuki i jeszcze raz kciuki! :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, ja bym nie wytrzymała i zatestowała, ale jeśli masz opcję to jeszcze dziś poleciałabym na betę. U mnie było tak, że beta wyszła mi już chyba koło 40, a na testach dalej cień cienia.

Co do mojej wizyty to ogólnie jest podobnie jak u Kasi A. Macica miękka, szyjka w porządku, nie miałam USG, miałam za to KTG i słuchaliśmy serduszka i kopniaków. Lekarz pochwalił wagę - przytyłam niecały kilogram, więc dalej mam -4 kg do wagi wyjściowej. Na migreny mam brać Aspargin i dużo pić - nie zniweluje to ich, ale może zmniejszy ból. Na ból brzucha mam się oszczędzać, ale nie był w stanie dokładnie podać mi przyczyny bólu - tak widocznie musi być. Stwierdził natomiast, że skoro mnie boli i mam te migreny i jestem w słabym stanie psychicznym (prawie się tam u niego popłakałam - dziś znów migrena) to powinnam odpocząć. No i od jutra mam zwolnienie. Co prawda jeszcze w poniedziałek będę musiała trochę popracować bo szefowej nie ma do wtorku, ale to już z domu.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, ja nie brałam pregnylu, ale też bym testowała...tak strasznie zaciskam kciuki. Nasiusiaj jutro razem z Sylwią. Było by przezajebiśćie gdyby z jutrzejszych testów wyszły 4 kreski!
    Pola, przepraszam, że pytam tak publicznie, ale na różowej stronie pisałaś o tym...jesteś na jakiś lekach od psychiatry, prawda? Co to za leki? I musisz je odstawiać jak zajdziesz w ciążę? Czy pobrałaś je trochę i odstawiłaś już? I ile trwała Twoja faza lutealna? Bo teraz jeśli dobrze rozumiem jesteś w 16dpo?

Patrycja, odpoczywaj, psychika też jest bardzo ważna w ciąży. I o nią musimy zadbać tak samo mocno jak o ciało i zdrowie. I cieszę się, że wszystko w porządku :) Czyli wychodzi na to, że te nasze bóle to może jelita, albo za bardzo panikujemy :) No nic, lepiej panikować niż bagatelizować :)

Dorota, u Ciebie to już baaardzo niedługo :D

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ja nie widzę zdjęć :(

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, jestem w 15dpo (16 dni po zastrzyku). Tak biorę lek na depresję o nazwie Asentra. Lekarka, która mi go przepisała mówiła, że będę mogła go brać w ciąży, ale to była babka, do której był najszybszy termin i nie trafiłam najlepiej. Następne wizyty miałam już u psychiatry, który współpracuje z moją panią psycholog i on powiedział, że jak dowiem się, że jestem w ciąży to mam odstawić lek jednym cięciem. Ile razy byłam u ginekologa to zawsze zapomniałam spytać jak on się zapatruje na tą sprawę. Ale jeśli zobaczę II kreski to pewnie odstawię lek.

Madziu, śliczne zdjęcia :) Gratulacje z okazji ślubu :)

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A faza lutealna trwa u mnie 16 dni i w 17dpo dostaję okres

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Pola, Sylwia trzymam kciuki za testy <3

2 października jadę do szpitala. W końcu dostałam @ i lekarka wyznaczyła termin wizyty ;) będą mnie trzymać 4 dni. Mam nadzieję, że znajdziemy przyczynę mojej niepłodności i łatwo ją wyleczymy :) Trzymajcie kciuki <3

P.S. Myślę o Was cały czas ;)

miszkaaa, dmuchawiec, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu ja też chce link do zdjęć bo nie mogę znaleźć :)

Patrycja cieszę się że wszystko dobrze i że zdecydowałaś się na zwolnienie :)

Pola testuj jutro :) Wynik będzie już wiarygodny :) Trzymam mocno kciuki <3

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia zdjęcia cudowne! Jakie piękne miejsce! A Wy wyglądaliście bajecznie! WOW! :D

Ewelina, super ze masz juz termin do szpitala. Na pewno uda się znaleźć przyczynę i szybko ja usunąć :) trzymam mocno kciuki za to.

Patrycja. Dobrze ze masz zwolnienie. Teraz odpoczywaj!

Dorcia, a u Ciebie termin coraz bliżej! Ale zleciało! :)

Ja jak wczoraj nie miałam chęci do roboty, ledwo zrobiłam obiad i leżałam cały dzień, tak dzisiaj mam odwrotnie. Naczynia pomyte, poodkurzane i pomyte podłogi, chmurka upieczona, pranie zrobione, jeszcze tylko obiad :)

littleladybird, pleasure lubią tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 25 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Ada <3

Madzia, też chętnie obejrzałabym zdjęcia :D

• pleasure Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 25 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne zdjęcia :D Jak z bajki ;) Mój mąż zakochałby się w Twoich oczach :P

pleasure lubi tę wiadomość

‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ