Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny a ja prosze dzis o jakąś motywacje do pozytywnego myślenia czy coś bo nie wiem czemu ale mam dzis jakis atak paniki ze coś jest nie tak nic na to nie wskazuje ale jeszcze nie ma serduszka a juz bym tak chciała je usłyszec i upewnic sie ze wszystko dobrze...pewnie takie wahania nastroju to normalne ale do tej pory jeszcze tak nie miałam
-
Aga ode mnie masz solidnego kopa w tyłek. Wszystko jest i będzie dobrze! Też się stresowalam przed wizytą i niepotrzebnie. U Ciebie będzie podobnie :*
Madzia wg ulotki albo podpytaj jeszcze w apteceWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 21:58
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Anisia! Przywołuje Cie do porzadku! Na pewno wszystko jest dobrze, maleństwo sobie rośnie a Ty tymczasem się ciesz sie brakiem objawów, których jeszcze bedziesz miała dosyć Podpinam się do pytania Madzi - kiedy teraz wizytujesz?
Kasiarzynka juz chyba rozgryzłam mój brzuch i z jednej strony to boli skóra od zewnetrznej strony i od środka od wypychania małej a z drugiej strony drazni mnie wystający pepek bo coraz bardziej wyskakuje i obcierajace o niego ubrania drażnią skóre.
Z tego kierowcy mega dupek!! Jak mnie tacy wkurwiają! Brak słów mam nadzieje ze Justynka szybko sie uspokoiła.
Sylwia ja z wyprawką też nie pomogę bo sporo dostaliśmy, ciuszki w większości kupowałam na allegro i sporo w pepco a w pepco jest zdecydowanie taniej niż w smykach czy 5.10.15.
Niestety nie zerknęłam na Twój wykres ale trzymam kciuki cały czas
Patrycja odpoczywaj, mam nadzieję, ze ten ból to nic złego, ważne, ze już lepiej się czujesz. Na która masz jutro wizyte?
Ada nie wiem gdzie chcesz kupować kosmetyki i czesc artykułów na małej ale polecam popatrzec na ceny w aptece gemini, tam tez mają butelki to moze za jednym zamówieniem później uda Ci się finalnie mniej zapłacić. Za zakupy od 300zł nie płaci sie za kuriera a jak sie zbierze troche artykułów i kosmetyków dla dziecka + dla siebie do szpitala to sumka się zbiera. Butelki kupiłas ale moze przyda Ci się jeszcze ta informacja
Ja mimo, ze bede miała cała zime z Julką przed sobą to mam bodziaki i z długim i z krótkim rękawkiem.
Madzia Ty nie bierz L4 na tydzien tylko już do konca ciąży odpoczywaj. Lepiej się już czujesz?
Madzia w sumie "dobrze" mi się radzi, zebys nie zaglądała na pazdziernikowy wątek ale pewnie sama bym podczytywała ciesze się, ze pierwsze zajecia z SR spodobały Ci sie
co do espumisanu to tak jak dziewczyny pisza - jest bezpieczny. Sama pytałam gina czy moge brac i nie widział przeciwwskazań.
Kasia Arien jak po wizycie?
A ja dziś kupiłam w pepco półspiochy i bodziak z długim rękawem a takiej samej kolorystyce i wzorze. I wzielam dla siebie wzykły stanik sportowy, fajny wygodny, kosztował całe 7 zł i jesli okazę się, ze bede karmic piersią to wtedy kupię coś odpinanego zeby łatwiej było a jak nie bede karmic to zadna strata te kilka zl. -
Kasia, jak wizyta?
Anisia, takie obawy są normalne ale w 90% przypadków bezpodstawne. Więc postaraj się jak najmniej martwić i jak najwięcej cieszyć
Madzia, dobrze że odpoczniesz.
Kasia, podpinam się pod pytanie, jak się żyje we 3? Raczej się sobą cieszycie czy jesteś padnięta i nie rozróżniasz dnia od nocy? Ciekawa jestem bardzo jak takie pierwsze tygodnie wyglądają w praktyce, choć wiem że może być różnie. Szwy już zdjęte?
Dorotko jeszcze 4 dni i ciąża donoszona:). Planujecie spokojnie czekać na poród czy szykujesz się już do spacerów po schodach i mycia okien?
Też mam nadzieję, że ten ból nie szkodzi, ale mam też nadzieję, że lekarz go nie zbagatelizuje i nie powie "to ciąża, tak ma być". Nie jestem panikarą i nie chciałabym tak zostać potraktowana. Wizyta jest o 9, zanim dojadę do biura będzie 10.30, więc do 11 powinnam się odezwać.
-
Patrycja bedziemy niecierpliwie czekały na info z wizyty podejrzewam, zę lekarz jeśli po zbadaniu nie zauważy niczego niepokojącego to pewnie powie, że to normalne w ciąży. Może przepisze Ci magnez jeśli nie bierzesz jeszcze.
Odliczam juz dni do wtorku i bede spokojniejsza, ze już ciąża bedzie donoszona A do spacerów i mycia okien to w sumie nie musze się szykować bo staram się byc aktywna przy remoncie i cały czas pomagam mężowi, może w weekend skonczy łazienkę to bede miała co sprzatac. A tak to nie odpoczywam, jedynie staram się do południa lezeć jak mąż spi po nocce, ot tyle mojego odpoczynku ale mam nadzieję, ze nie przesadzę z niczym chyba zamiana magne b6 na magnezin dobrze na mnie podziałała bo nie spina mi sie tak brzuch.
Zapomniałam napisac, ze odebrałam dzisiaj wyniki GBS i na szczescie ujemny wynik -
Wizyte mam w przyszla srode - niby juz nie dlugo a dla mnie sto lat...wlasnie jade do pracy i bede tam do 19 wiec przynajmiej nie bede rozmyaslac...chcialam Wam cos wiecej poodpisywac ale chyba odkrylam u siebie objaw ciazowy w postaci mdlosci jak czytam jadac tramwajem wiec przepraszam Was ale odkladam telefon i nie patrze juz w te literki
-
Hej mamuśki
Mam nadzieję że jesteście dziś wypoczęte i że już nic was nie boli
Patrycja zgadzam się z Moniką że organizm domaga się odpoczynku. Dobrze że nie pracujesz już na pełen etat. Podziwiam Ciebie i Madzię że jeszcze nie jesteście na L4.
Monika, Dorotka wykres zostawiłam. Chyba przeszła mi już złość na cały świat. Temperatura nadal ładna. Nie puszczajcie kciuków!
A-nisia nie możesz tak myśleć! Wszystko jest dobrze. Mam nadzieję że twój nowy objaw ciążowy cię uspokoił
Kasiu super że twój mąż tak się angażuje od samego początku. A i ty dzięki temu trochę odetchniesz
27.08.2015 (*) cb
08.02.2016 (*) cb -
Madzia, ja espumisan brałam 3x2 kapsułki i pomagało trochę.
A-nisia - doskonale Cię rozumiem. Ja po pierwszej wizycie, gdzie widziałam tylko pęcherzyk musiałam czekać ponad miesiąc na następną, na której nie miałam usg bo ginowi sprzęt się popsuł. Wpadłam w histerię i na następny dzień pojechałam prywatnie zrobić USG i było wszystko dobrze! Głowa do góry, już niedługo wizyta
Sorry, że wczoraj się nie odezwałam, ale wróciliśmy przed 23...generalnie wszystko jest ok, chociaż usg nie było (dobrze, że zrobili mi w szpitalu bo bym ześwirowała). Gin nie kazał mi leżeć ciągle bo stwierdził, że zeświruję Bóle do końca nie wiedzą skąd są, bo szyjka pięknie zwarta, długa, macica miękka. Zastanawiam się teraz, może to faktycznie jelita były? Kazał za to popijać neospasminę na ukojenie nerwów I na pewno pomoże też trzymać ciśnienie na wodzy
Pytałam go też o kołotania serca, o to, że czasem mam z oddychaniem kłopoty i bardzo szybko się męczę. Powiedział, że to zupełnie normalne, bo zaczyna się przyrost masy ciała, brzuch się powiększa, poza tym organizm wykonuje kawał ciężkiej roboty. No i to chyba tyle
-
arien, a co do tych bóli podbrzusza to nie przypadałby Ci w podobnym terminie okres? jest taka teoria że właśnie w te dni może pojawiać się lekki ból okresowy, ja miałam tak całą ciążę, co prawda cykle miałam bardzo nie regularne i nie wiem czy na pewno te daty się pokrywały ale średnio raz na miesiąc takie bóle się powtarzały i nigdy nic złego się z nimi nie wiązało
-
Madzia, bidulu. Naprawdę zastanów się nad zwolnieniem, po co masz się męczyć, szczególnie, że nie czujesz się za dobrze? Wiesz, ja to jestem przerażona, bo jeśli teraz mam zadyszkę przy zwykłych czynnościach to ja nie mam pojęcia co będzie potem. Powiem Wam, że kiedyś myślałam, że bycie w ciąży jest takie extra, że na pewno będę czuła się sexy, pełna energii i szczęsliwa a tu...dupa Dziś zaczynam 16 tydzień i zastanawiam się jak tu dotrwać do końca masakra. Wczoraj np. dostałam zadyszki i mocno się zmęczyłam przy goleniu boberka...bo coraz trudniej mi tam sięgać
Wisienika - wiem, słyszałam tę teorię, ale ja już sama nie wiem co to było
-
O tak, kondycję to też mam zerową. Nigdy nie przepadałam za sportem a oprócz tego wiele lat paliłam fajki i to też na pewno wpływ ma na mój aktualny stan. Zaczynam się zastanawiać jak my urodzimy z taką kondychą
Ale Madzia, w sumie nie mamy co narzekać. Jesteśmy w ciąży, tak? Przecież nie każda kobieta ma takie szczęście i wiele by oddała za takie samopoczucie.
Mogłybyśmy zapisać się na jakiś fitness dla ciężarówek, ale ja za bardzo nie lubię jak trzeba gdzieś jeżdzić itd (kolejna lękowa bariera), poza tym szkoda mi trochę kasy, a po trzecie to w sumie mi się nie chce pocić A jeśli chodzi o kasę, to tak poszaleliśmy z dodatkami do kuchni w tym miesiącu, że do 10tego będziemy chyba jedli chleb z cukrem
Madzia, wyczekujesz już ruchów?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 09:12
-
Dzień dobry.
Dorotko. Jestem stalą zakupoholiczką na gemini ale akurat butelki znalazłam taniej na allegro, wzięłam u tego sprzedawcy też szczotkę do butelek i kilka pieluch tetrowych więc opłacało sie
Kasia. Cieszę sie ze po wizycie wszystko ok. Ja może mam teraz wiece energii niż w I trymestrze ale często nic mi się nie chce robić wole poleżeć w łóżku
Madzia współczuję dolegliwości. Może spróbuj ten esspumisan, mi pomagała herbarta z kopru włoskiego i duza ilość wody wypita w ciagu dnia.
A-nisia. Chyba kazda z nas miała taki moment jak Ty na poczatku. To normalne. Ale musisz być dobrej myśli!!! Do wizyty juz niedługo takze odgoń negatywne myśli i uwierz ze wszystko jest dobrze i groszek pięknie sie rozwija!
Patrycja powodzenia na wizycie. Czekamy na info -
nick nieaktualnyDien dobry:)
Kasia ciesze sie ze wszystko dobrze:)
Madzia a probowalas z przegotowana ciepla woda i cytryna przed sjadaniem? mi troche pomaga jak codziennie pije.
Patrycja powodzenia:)
Anisia Ada dobrze mowi groszek napewno dobrze sie rozwija:)
Odbieram dzis wyniki glukozy i troche sie boje co tam wyjdzie;/
Dziewczynki czy was tez bola nogi w nocy? ja juz nie daje rady