X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, ja też zaciskam kciuki straaaasznie mocno! Tak bym chciała, żeby Ci się udało! Sylwia, wiesz, że za Ciebie też trzymam kciuki tak samo mocno jak za Polę!

Patrycja, a jak Cie ten brzuch pobolewa? Miesiączkowo? a może to jelita?

dreambaby lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety praca przy biurku nie jest wygodna odkad brzuch sie pokazuje :-/
    Jak nie ma co robic w domu na l4 to kocyk, tv i lezakowanie :-)

Patrycja kiepsko, ze Cie boli. Moze wez nospe?

Iwona oby Cie do konca choroba nie rozlozyla :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 11:16

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niewiem jak wy to robicie ze w domu wam sie nudzi :D ja mam zawsze co do roboty :) a jak sie robota konczy to pochlaniam ksiazki albo chodze po rodzicach , kumpelach albo na spacery :D
    Patrycja moze faktycznie to jelita daja Ci do wiwatu :( ja czesto myle te bole sa bardzo podobne . A jak bardzo cie mecza ? To tak caly czas czy falami ?

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png

Wysłany: 24 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy powinnam pisac ale Ursa wczoraj wieczorem synka urodzila. Pewnie bym poczekala az sama to oglosi ale podobno nie zaglada ostatnio na BBF wiec pozwolilam sobie Wam to napisac ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 11:27

Kasiarzynka, miszkaaa, monika_89, dmuchawiec lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:25

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też gratuluję, ale też nie znam :D

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kojarzę Urse kilka razy pisała tutaj u nas :) super ze juz urodziła :) gratuluję :)

Ja tez mam prace biurowa i kompletnie nie rozumiem sama siebie po co tyle sie męczyłam przy mdłościach i senności w pracy, teraz sobie wynagradzam ten czas :) bo juz jej lepiej, ale wiem ze i tak nikt mi nie podziękuje za poświęcanie sie.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, bardzo się cieszę że odezwałaś się :-) widziałam zdjęcia na fb i myślałam o Tobie tym bardziej że gdzieś czytałam Twój wpis że żegnasz się bo musisz odpocząć.

Sylwia, trzymam kciuki za testowanie.

Co do L4 niestety ale tak jak Monika napisała że życie weryfikuje samo nasze plany. w pierwszej ciąży cały czas pracowałam uważałam że ciąża to nie choroba wówczas gdy większość szła na zwolnienia ja wtedy nie wyobrażałam siedzieć w domu i nie pracować jednak po stracie uznałam, że zrobiłam najgłupszą rzecz w życiu (wyrzuty sumienia) że nie myślalam o dziecku tylko o sobie. A teraz od samego początku ciąży na L4 i nie wyobrażam sobie żebym mogła coś zrobić wbrew sobie. U mnie nikt nie był przeciwny wręcz przeciwnie :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja mam dziś pierwsze zajęcia w SR podobno dziś pogadanka na temat szczepień

Madzia ja od pamień w 8tc odpoczywam na l4 a później gin stwierdził, że co będę wracać do pracy ;) z tego co sie orientuję krótszy czas pracy 4h przysługuje jak cały dzień spędzasz przed komputerem i nie ma innego stanowiska na które mogliby Cię przerzucić na pozostałe 4h. Ja na początku też się nudziłam, ale znalazłam sobie tyle zajęć, że dzień jakoś leci, np wczoraj teściowa podrzuciła mi 10kg pomidorów i robiłam domowe sosy pomidorowe (lepsze domowe weki niz kupne ;))

Pola akurat jak czekałam na testowanie to robiliśmy porządki na budowie, noszenie gruzu, zamianie. Generalnie też dużo pracy no i też starałam się oszczędzać w razie "w" a brzuch ciągnął. Mam nadzieję, że i u Ciebie to będzie to :) Ja też pracowałam w biurze więc praca nie była ciężka. Jak byłam podrzucić l4 to posiedziałam dłużej z chlopakami w pracy i przyznam szczerze, że gorzej sie czułam po paru h siedzących na krześle niż w domu jak porobię porządki

widziałam na październikowym wątku, że ursa już urodziła. to oznacza, że mój pierwszy tp coraz bliżej...

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3

Wysłany: 24 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia najlepiej nie zagladaj w ogole na pazdziernikowy watek. Nie stresuj sie bo nerwy i smutek nie wskazane. Teraz masz nowy termin i tym razem bedzie on juz tym szczesliwym :-*

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak obiecałam wrzucam fotkę moich wczorajszych łupów :) zrobiłam właśnie zamówienie z apteki i tak przy okazji wziełam gruszkę do nosa, szczotkę do włosów, nożyczki i myjkę dla niemowląt :)

e40e57316fcaab9bmed.jpg

kwiatuszek789, dreambaby, 100krotka:), Kasiarzynka, Lorka, czekolada, dmuchawiec, monika_89 lubią tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 24 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada super zakupy :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 16:45

wnidtv73dpzdszlc.png

Wysłany: 24 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka zamecze Cie chyba pytaniami przy koncowce ciazy ale... Chodzi mi o to ze czasami boli mnie brzuch?skora? po prawej stronie pepka. Czasami samo z siebie z czasami przy dotyku. I cholerka nie wiem czy to kwestia naciagnietej skory, moze od wypychania sie małej boli skora od srodka, moze od lozyska? Nie wiem czy sie tym martwic czy to normalne... :-/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada fajne ciuszki :)

• dreambaby Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak z innej beczki :) Jaką kwotę trzeba szykować na wyprawkę dla dziecka gdyby miało się wszystko samemu kupić. Wiem że to zależy od standardu i tego co kupujemy, ale chodzi mi bardziej czy jest to 5 tys. 10 tys. czy ile?
    Pytam z ciekawości :)
    Patrzę się dziś na mój wykres jakbym go miała zaczarować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 14:41

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia moja lista wyprawkowa obejmuje takie minimum, nie wpisałam w niej cen ubrań i ich ilości, bo tego nie da sie przewidzieć. I orientacyjny koszt to ok3500zl. Z tym ze udalo mi się kupić w okazyjnej cenie łóżeczko z materacem, nie wpisałam kosztów wanienki ze stelażem bo taką dostanę i nie ma w niej kosztów laktatora, bo nie wiem czy będzie potrzebny.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli szacując to min 5000 trzeba mieć

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola jak miło że się odezwałaś :)
    Trzymam kciuki za Ciebie!!

Ja dalej leże w łóżku dziś spałam do 13, zjadłam i zaraz chyba znów się położę spać.
    Minimalnie mi może lepiej ale czy to chwilowe ...

Sylwia za Ciebie również!!
    Winko nic Ci nie zrobi :P ale znów czy test po spozyciu alkoholu jest wiarygodny?

Ada widze ze szalejesz:D
    Ja bodów z krótkim rękawem nie kupuje wcale, mały urodzi sie w grudniu więc po co mi krótki rękaw:)

Ja również w domu się nie nudzę wręcz przeciwnie nie mam na nic czasu, teraz jak jestem chora to odpoczywam leże, gdybym nie była w ciąży to pewnie wszystko razem z meżem bym remontowała.

Oj kwestia wyprawki to sprawa indywidulana,czy bedziesz kupowac nowe ubranka , czy paczki na allegro itd ,co bedziesz potrzebowac ale jedno jest pewne pieniędzy zawsze będzie mało... i to zalezy co będziesz kupować ....ciężko to stwierdzić...
    my kupujemy wszystko sami i sporo to wychodzi... jeszcze pewnie jakies 4 tys...chociaz nie wiem skad je wezmiemy ale kupi trzeba. ( monitor oddechu, inchalator, materac, to sporo kosztuje, wózek fotelik itd) i z takich małych pierdół robią sie też duże kwoty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 15:11

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka myślę że nawet po winku byłoby wiarygodne, ale chyba jednak zatestuję w sobotę rano. Najgorsze że zaczynam robić sobie nadzieję.
    Nieźle sobie pospałaś :) Ale korzystaj ile się da :)

Póki co temat wyprawki mnie nie dotyczy ale wiadomo lepiej już wcześniej odkładać. Najwyżej wyda się na coś innego.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ