Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, super :-) gratuluję i trzymam mocno kciuki że tym razem się uda. Miałam te same emocje a już za nami 18 tydzień więc musi byc dobrze! :-) Bądź dobrej myśli :-)

Sylwia spokojnie u mnie przy wysokiej becie testy pokazywały delikatną kreskę :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż weszłam na swój wykres na owu. Ja miałam 11 dniową fazę lutealną. W 9dpo test wyszedł negatywny, W 10 dpo pozytywna beta z krwi, a sikaniec dopiero z leciutką kreską w 12dpo.

Ale dziś marna pogoda, co chwilę pada, aż się nic nie chce, a muszę się ogarnąć bo na 15.30 dostałam zaproszenie do teatru na koncert. Potem mamy gości, więc zmykam szykować różne rzeczy i życzę Wam miłego dnia.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-)

Pola super:-)

Sylwia nadzieją jeszcze jest trzymam kciuki z całych sił :-)

• arien Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuchatki, macie już linee negrę? (jakkolwiek to się odmienia :p). Mnie dzisiaj mąż obudził całuskami w brzuch i pytaniem ze zdziwieniem "ooo, a co Ty masz za kreskę na brzuchu?" :) Generalnie coś tam widzę, ale raczej słabiutko :) Wydaje mi się, że to zdecydowanie za wcześnie na takie atrakcje :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że w weekendy zapada tu cisza, tak jak na różowej stronie :P A ja się nie mogę na niczym skupić. Niby miałam usiąść do pracy inżynierskiej, bo chyba już nigdy jej nie skończę, ale co robię podejście to cały czas myślę o tych pięknych dwóch tłuściutkich kreskach. I mimo, że właśnie kończymy z mężem urlop nie mogę się już doczekać poniedziałku, bo wtedy spotkam się z lekarzem i dowiem się co robimy dalej :) Mam tylko nadzieję, że w pracy będę umiała się skupić i dzień mi szybko zleci. Dobija mnie, że nie mogę się nikomu pochwalić... Wie tylko mąż. Ale w pierwszej ciąży pochwaliliśmy się przed drugą betą i było wielkie rozczarowanie. Teraz powiemy pewnie dopiero jak zobaczymy serduszko, a ja jestem tak podekscytowana, że chciałabym wykrzyczeć to całemu światu :P

Jak często wykonywane jest usg w ciąży (prywatnie, nie na NFZ)? Mój lekarz bierze za wizytę położniczą z usg 300zł i zastanawiam się jak często czeka nas ten wydatek.

Kasiu, wyczytałam gdzieś, że linea negra pojawia się w drugim trymestrze, więc jak najbardziej może już być u Ciebie widoczna ;)

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia dziś weekend pogoda beznadziejna więc pewnie większość z nas odpoczywa ;-)
    wcale Ci się nie dziwie że nie możesz się skupić :-)
    mi lekarz na każdej wizycie robi badanie na samolocie i potem wykonuje usg, za dwie pierwsze płaciłam 100 zł a za badanie prenatalne i połówkowe 180zł, a ostatnio wspomniał że na następnej wizycie zapłacę mniej zobaczymy jak wyjdzie w praniu.

Na nfz moja znajoma mówiła że 3 razy przez całą ciążę wykonują ale ile w tym prawdy to nie wiem od czego jest to uzależniona bo jak oglądam wykresy to dziewczyny mają więcej, ale to też może kwestia tego czy twój lekarz prowadzący pracuje w szpitalu bo wtedy może faktycznie robi częściej :-P

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mój doktorek pracuje w szpitalu i może faktycznie co któreś usg będzie robił na oddziale. Teraz podczas starań też większość usg miałam robione za darmo w szpitalu. A ogólnie jak często wypadają wizyty, tak już pomijając usg?

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co ja chodzę co 4 tygodnie na wizytę.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 16:50

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola ja chodzenia co 3tyg na każdej wizycie jestem badana i mam robione USG place 150 zł za połówkowe 200placilam:-)

A u mnie nie widać żadnej linni:-)

• Lorka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola ja chodze teraz co 2 tyg . Wole pojsc czesciej i byc spokojna. Po poronieniu wszystko w glowie sie kolocze ... ale od nastepnej wizyty bede jux co 4 tyg chodzic. I juz tylko ja nfz. Moja dr robi mi usg na kazdej wizycie :) czy to na nfz czy prywatnie :) ja jeszcze boje sie pochwalic wszystkim .... wiedzs tylko rodzice i rodzenstwo . Jak juz oficjalnie skoncze 1 trymestr to pewno bede sie chwalic :)
    Przy poprzedniej ciazy pochwalilismy sie po wizycie na ktorej bylo serduszko a tydzien pozniej nie bylo o czym mowic wiec narazie sie wstrzymujemy ;) ale pozytywne nastawienie to 3/4 sukcesu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 20:01

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mnie dzis cały dzień nie było.

Najpierw zabrałam sie da malowanie ściany za łóżkiem, później pilnowałam chrześniaka a potem byłam w odwiedzinach u kuzynki.

Kasia ja jeszcze nie mam tej linii. Ona podobno szybciej pojawia sie u osób z ciemną karnacją.

Pola ja tez chodzę co 4tyg do gina i mam najpierw badanie ręczne a potem usg.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:27

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola a miałam pytać, gdzie pracujesz? Bo pamiętam z owu ze zmieniałaś pracę i nie wiem czy spodobała Vi sie ta praca? Jak z umową?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałam Wam jeszcze powiedzieć. Moja kuzynka ma dwójkę dzieci. Pierwsze karmiła piersią ponad rok, a teraz drugie ma rok i dwa miesiące i nadal karmi. Pytalam sie jej jak to jest z tym karmieniem, co zrobić. Powiedziała ze albo ma sie pokarm albo nie, ale podstawą jest przystawiać dziecko na każde żądanie. Nawet jak się nie czuje ze w piersi jest mleko to przystawiać bo zawsze cos poleci. No j jak się przejdzie przez zastój pokarmu i zapalenie piersi to później jest z górki ;) przede wszystkim nie poddawać sie.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka fajnie zevjuz macie dach :-) w sama pore bo pogoda juz kiepska sie robi... Ja o bezsennych nocach niewiele moge powiedziec. Czasami przytrafilo sie ze obudzilam sie w nocy i zasnac nie moglam ale to bylo sporadycznie. Teraz budze sie chyba przy kazdej zmianie pozycji i na siusiu i nie zawsze od razu zasypiam. I najgorzej jak sie rozbudze po nocnym jedzeniu ;-)

Pola szybko Ci lekarz odpowiedzial, widac ze jest konkretny i rzeczowy :-) ale niezle sie ceni za wizyte poloznicza. Ja po stwierdzeniu obecnosci serduszka chodzilam co 4-5 tyg na wizyte, ostatnio byla po 3 tyg a teraz co 2 tyg. Musisz dolizyc do tego sporo badan a one tez troszke kosztuja. Aa no i mi na kazdej wizycie robi szybkie usg i zerka na dlugosc szyjki, serducho malej, lozysko.

Magda szkoda ze nie dostalas latwiejszego testu :-/

Kasia byc moze linia siebjuz u Ciebie pojawia ale tez nie kazda ciezarna tego doswiadcza. Ja juz nie pamietam kiedy u mnie sie pokazala. Teraz siega wysoko nad pepek.

Kasiarzynka nie chodzi tu o doszukiwanie sie problemu ale nie wyobrazam sobie sytuacji, kiesy jednak by sie okazalo ze mam paciorkowca i przekazalam go podczas porodu malej bo przez wlasna glupote zle przygotowalam sie do badania...

Co do poloznej to az nerwa zlapalam jak przeczytalam jak bylo u Ciebie. Gucio ja powinno obchodzic jakie kosmetyki wybiera sie dla dziecka. Akurat rossmanowska seria jest podobno dobra pod wzgledem skladu. Dla nich to pewnie bajdrozsze emolienty z apteki powinno sie kupowac. I niestety nie bardzo podoba mi sie swiecic cyckami przed polozna. Ciekawe czy mozna odmowic tej "przyjemnosci" bo to akurat w ogole mi sie nie widzi :-/ a cjociaz zapowiedziala sie ze przyjdzie czy wpadla nagle bez uprzedzenia?

Ja prawie caly dzien pomagalam mezowi w remocie a pozniej na zakupach bylismy. Nogi w tylek mi wchodza. Podziwiam Julke ze jeszcze nie ma dosc mojego aktywnego trybu zycia ;-) na kolacje uraczylam ja makiem i cola. Cos za czesto sobie ostatnio na takie jedzenie pozwalam. Az mam wyrzuty sumienia...

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, gratuluję dachu, super że udało się już zamknąć dom.

Kasia, ja mam taką linię od kilku tygodni, ale nie jest ciemna, tylko jasna. Na razie od pępka w dół. Coraz lepiej ją widać, ale łatwiej mi ją dostrzec pod światło w lustrze niż patrząc w dół.

Kasiarzynko, ja też chętnie się dowiem czy taka położna się odpowiednio wcześniej umawia. Co do komentarzy to się nie przejmuj, takie baby lubią pomarudzić.

A ja witam się w 5 miesiącu :) Jeszcze 5 i mały będzie z nami. Wczoraj chyba pierwszy raz poczułam kopniaczka, ale musiałoby się to powtarzać i nasilać, żebym nabrała pewności. Taka mała pękająca banieczka na samym środku brzucha, pod pępkiem.

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mąż przyniósł mi śniadanie do łóżka <3

kwiatuszek789, Kasiarzynka, Pola 89, dreambaby, dmuchawiec lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja ale masz dobrze z mezusiem :-) ale Ty odpoczywaj a On miech dba o Was :-)
    Gratuluje 5msc i pierwszych ruchow :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 16:50

dmuchawiec lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ