X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, super :-) gratuluję i trzymam mocno kciuki że tym razem się uda. Miałam te same emocje a już za nami 18 tydzień więc musi byc dobrze! :-) Bądź dobrej myśli :-)

Sylwia spokojnie u mnie przy wysokiej becie testy pokazywały delikatną kreskę :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż weszłam na swój wykres na owu. Ja miałam 11 dniową fazę lutealną. W 9dpo test wyszedł negatywny, W 10 dpo pozytywna beta z krwi, a sikaniec dopiero z leciutką kreską w 12dpo.

Ale dziś marna pogoda, co chwilę pada, aż się nic nie chce, a muszę się ogarnąć bo na 15.30 dostałam zaproszenie do teatru na koncert. Potem mamy gości, więc zmykam szykować różne rzeczy i życzę Wam miłego dnia.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-)

Pola super:-)

Sylwia nadzieją jeszcze jest trzymam kciuki z całych sił :-)

• arien Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuchatki, macie już linee negrę? (jakkolwiek to się odmienia :p). Mnie dzisiaj mąż obudził całuskami w brzuch i pytaniem ze zdziwieniem "ooo, a co Ty masz za kreskę na brzuchu?" :) Generalnie coś tam widzę, ale raczej słabiutko :) Wydaje mi się, że to zdecydowanie za wcześnie na takie atrakcje :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że w weekendy zapada tu cisza, tak jak na różowej stronie :P A ja się nie mogę na niczym skupić. Niby miałam usiąść do pracy inżynierskiej, bo chyba już nigdy jej nie skończę, ale co robię podejście to cały czas myślę o tych pięknych dwóch tłuściutkich kreskach. I mimo, że właśnie kończymy z mężem urlop nie mogę się już doczekać poniedziałku, bo wtedy spotkam się z lekarzem i dowiem się co robimy dalej :) Mam tylko nadzieję, że w pracy będę umiała się skupić i dzień mi szybko zleci. Dobija mnie, że nie mogę się nikomu pochwalić... Wie tylko mąż. Ale w pierwszej ciąży pochwaliliśmy się przed drugą betą i było wielkie rozczarowanie. Teraz powiemy pewnie dopiero jak zobaczymy serduszko, a ja jestem tak podekscytowana, że chciałabym wykrzyczeć to całemu światu :P

Jak często wykonywane jest usg w ciąży (prywatnie, nie na NFZ)? Mój lekarz bierze za wizytę położniczą z usg 300zł i zastanawiam się jak często czeka nas ten wydatek.

Kasiu, wyczytałam gdzieś, że linea negra pojawia się w drugim trymestrze, więc jak najbardziej może już być u Ciebie widoczna ;)

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia dziś weekend pogoda beznadziejna więc pewnie większość z nas odpoczywa ;-)
    wcale Ci się nie dziwie że nie możesz się skupić :-)
    mi lekarz na każdej wizycie robi badanie na samolocie i potem wykonuje usg, za dwie pierwsze płaciłam 100 zł a za badanie prenatalne i połówkowe 180zł, a ostatnio wspomniał że na następnej wizycie zapłacę mniej zobaczymy jak wyjdzie w praniu.

Na nfz moja znajoma mówiła że 3 razy przez całą ciążę wykonują ale ile w tym prawdy to nie wiem od czego jest to uzależniona bo jak oglądam wykresy to dziewczyny mają więcej, ale to też może kwestia tego czy twój lekarz prowadzący pracuje w szpitalu bo wtedy może faktycznie robi częściej :-P

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mój doktorek pracuje w szpitalu i może faktycznie co któreś usg będzie robił na oddziale. Teraz podczas starań też większość usg miałam robione za darmo w szpitalu. A ogólnie jak często wypadają wizyty, tak już pomijając usg?

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co ja chodzę co 4 tygodnie na wizytę.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 16:50

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola ja chodzenia co 3tyg na każdej wizycie jestem badana i mam robione USG place 150 zł za połówkowe 200placilam:-)

A u mnie nie widać żadnej linni:-)

• Lorka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola ja chodze teraz co 2 tyg . Wole pojsc czesciej i byc spokojna. Po poronieniu wszystko w glowie sie kolocze ... ale od nastepnej wizyty bede jux co 4 tyg chodzic. I juz tylko ja nfz. Moja dr robi mi usg na kazdej wizycie :) czy to na nfz czy prywatnie :) ja jeszcze boje sie pochwalic wszystkim .... wiedzs tylko rodzice i rodzenstwo . Jak juz oficjalnie skoncze 1 trymestr to pewno bede sie chwalic :)
    Przy poprzedniej ciazy pochwalilismy sie po wizycie na ktorej bylo serduszko a tydzien pozniej nie bylo o czym mowic wiec narazie sie wstrzymujemy ;) ale pozytywne nastawienie to 3/4 sukcesu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 20:01

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mnie dzis cały dzień nie było.

Najpierw zabrałam sie da malowanie ściany za łóżkiem, później pilnowałam chrześniaka a potem byłam w odwiedzinach u kuzynki.

Kasia ja jeszcze nie mam tej linii. Ona podobno szybciej pojawia sie u osób z ciemną karnacją.

Pola ja tez chodzę co 4tyg do gina i mam najpierw badanie ręczne a potem usg.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:27

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola a miałam pytać, gdzie pracujesz? Bo pamiętam z owu ze zmieniałaś pracę i nie wiem czy spodobała Vi sie ta praca? Jak z umową?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałam Wam jeszcze powiedzieć. Moja kuzynka ma dwójkę dzieci. Pierwsze karmiła piersią ponad rok, a teraz drugie ma rok i dwa miesiące i nadal karmi. Pytalam sie jej jak to jest z tym karmieniem, co zrobić. Powiedziała ze albo ma sie pokarm albo nie, ale podstawą jest przystawiać dziecko na każde żądanie. Nawet jak się nie czuje ze w piersi jest mleko to przystawiać bo zawsze cos poleci. No j jak się przejdzie przez zastój pokarmu i zapalenie piersi to później jest z górki ;) przede wszystkim nie poddawać sie.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka fajnie zevjuz macie dach :-) w sama pore bo pogoda juz kiepska sie robi... Ja o bezsennych nocach niewiele moge powiedziec. Czasami przytrafilo sie ze obudzilam sie w nocy i zasnac nie moglam ale to bylo sporadycznie. Teraz budze sie chyba przy kazdej zmianie pozycji i na siusiu i nie zawsze od razu zasypiam. I najgorzej jak sie rozbudze po nocnym jedzeniu ;-)

Pola szybko Ci lekarz odpowiedzial, widac ze jest konkretny i rzeczowy :-) ale niezle sie ceni za wizyte poloznicza. Ja po stwierdzeniu obecnosci serduszka chodzilam co 4-5 tyg na wizyte, ostatnio byla po 3 tyg a teraz co 2 tyg. Musisz dolizyc do tego sporo badan a one tez troszke kosztuja. Aa no i mi na kazdej wizycie robi szybkie usg i zerka na dlugosc szyjki, serducho malej, lozysko.

Magda szkoda ze nie dostalas latwiejszego testu :-/

Kasia byc moze linia siebjuz u Ciebie pojawia ale tez nie kazda ciezarna tego doswiadcza. Ja juz nie pamietam kiedy u mnie sie pokazala. Teraz siega wysoko nad pepek.

Kasiarzynka nie chodzi tu o doszukiwanie sie problemu ale nie wyobrazam sobie sytuacji, kiesy jednak by sie okazalo ze mam paciorkowca i przekazalam go podczas porodu malej bo przez wlasna glupote zle przygotowalam sie do badania...

Co do poloznej to az nerwa zlapalam jak przeczytalam jak bylo u Ciebie. Gucio ja powinno obchodzic jakie kosmetyki wybiera sie dla dziecka. Akurat rossmanowska seria jest podobno dobra pod wzgledem skladu. Dla nich to pewnie bajdrozsze emolienty z apteki powinno sie kupowac. I niestety nie bardzo podoba mi sie swiecic cyckami przed polozna. Ciekawe czy mozna odmowic tej "przyjemnosci" bo to akurat w ogole mi sie nie widzi :-/ a cjociaz zapowiedziala sie ze przyjdzie czy wpadla nagle bez uprzedzenia?

Ja prawie caly dzien pomagalam mezowi w remocie a pozniej na zakupach bylismy. Nogi w tylek mi wchodza. Podziwiam Julke ze jeszcze nie ma dosc mojego aktywnego trybu zycia ;-) na kolacje uraczylam ja makiem i cola. Cos za czesto sobie ostatnio na takie jedzenie pozwalam. Az mam wyrzuty sumienia...

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, gratuluję dachu, super że udało się już zamknąć dom.

Kasia, ja mam taką linię od kilku tygodni, ale nie jest ciemna, tylko jasna. Na razie od pępka w dół. Coraz lepiej ją widać, ale łatwiej mi ją dostrzec pod światło w lustrze niż patrząc w dół.

Kasiarzynko, ja też chętnie się dowiem czy taka położna się odpowiednio wcześniej umawia. Co do komentarzy to się nie przejmuj, takie baby lubią pomarudzić.

A ja witam się w 5 miesiącu :) Jeszcze 5 i mały będzie z nami. Wczoraj chyba pierwszy raz poczułam kopniaczka, ale musiałoby się to powtarzać i nasilać, żebym nabrała pewności. Taka mała pękająca banieczka na samym środku brzucha, pod pępkiem.

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mąż przyniósł mi śniadanie do łóżka <3

kwiatuszek789, Kasiarzynka, Pola 89, dreambaby, dmuchawiec lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja ale masz dobrze z mezusiem :-) ale Ty odpoczywaj a On miech dba o Was :-)
    Gratuluje 5msc i pierwszych ruchow :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 16:50

dmuchawiec lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ