Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Eh ja mam narazie 2 paczki pampersow Pampersa ale tez planujr pozniej Dade kkupic. Jak mi polozna zwroci na to uwage to poprosze ja aby wymienila mi konkretne roznice pomiedzy pampersami Dada i Pampers. Pewnie niewiele hy miala do powiedzenia.
Kasia ale Ci zazdroszcze ze mozesz juz nosic przedciazowe ciuszki. Tzn moglabys gdyby nie blizna
Kurde ja jeszcze lezakuje ale boli mnie juz calutki lewy bok bo cala noc tylko na nim spalam koszmar! Ja juz chce spac na brzuchu -
Ja jeszcze leze w łóżku a mąż zarobił tosty ale nie myślcie ze tak sam z siebie
Z tą położną to wiele zalezy na jaką sie trafi, bo u mojej szwagierki nic nie komentowała, ani kosmetyków ani pieluch, a używała dady i kosmetyków ziaji. Jedynie jak zobaczyła oliwkę z Johnsona to zapytala czy tym smaruje dziecko, ale to była oliwka mojej szwagierki a nie małego po czym powiedziała ze to dobrze bo Johnson uczula.
Patrycja gratuluje kopniaczków
-
Hm..dziś dzień leniuchowania Z mężem zeszlam na śniadanie i z powrotem do łóżka i ruszyć mi się z niego nie chce
Mnie też przeraża wizja położnej a w nocy śniło mi się że robiłam wyprawkę dla małego
Mam pytanie czy w nocy odczuwacie głód? Ja tak i rano jak wstaje od paru dni w głowie mi się kręci myślicie że od tego że jest długa przerwa w jedzeniu?? -
Marlena mysle ze to wlasnie za dluga przerwa w jedzeniu. Ja od bardzo dawna jem w nocy raz lub dwa razy. Chyba ze porzadna kolacje zjrm tuz przed snem to do okolo 6 rano wytrzymam. Czasami jakis jogurt zjem i oszukam organizm ale rzadko sie to udaje. Najczesciej jakas kanapka musi byc
Tak teraz mysle ze juz na poczatku ciazy glod czulam ale wtedy mialam faze na banany i nimi sie zapychalam
A sen calkiem przyjemny musial byc -
Dzień dobry kochane Brzuchatki
Ja mam dziś fantastyczny nastrój! Będę mamą! nie mam plamień, nie boli mnie brzuch i dzięki temu jestem spokojna i nastawiona mega pozytywnie Czekam z utęsknieniem na jutrzejsze spotkanie z lekarzem. Nawet jeśli stwierdzi, że za wcześnie, żeby zobaczyć chociaż pęcherzyk to powie mi co dalej. Nawet z pracą inż dziś ruszyłam
Co do linii na brzuchu to tak, jak któraś z Was pisała ja też mam delikatną dokąd pamiętam, a przynajmniej od wieku dojrzewania, bo wtedy zaczęłam obserwować swoje ciało i na pewno już mając jakieś 15 lat ją miałam. Ale mam raczej ciemną karnację.
A jeśli chodzi o pieluchy, to może uznacie, że jakaś zacofana jestem, ale chciałabym stosować tetrowe. Moim zdaniem są lepsze dla skóry malucha niż te sztuczne. Wiem jak sama nienawidzę podpasek, od lat używam tamponów, bo podpaski powodują podrażnienia i czasem odparzenia, a pampers to w sumie podobny. Chociaż wiadomo, rzeczywistość może zweryfikować plany Pampresy na pewno są duuużo wygodniejsze.
Tak, czy inaczej... w końcu mogę się nad tym zastanawiać i mieć dylematy Bo noszę w sobie maleńkiego człowieka!
Przepraszam za mój wybuch entuzjazmu, ale na razie nikomu nie mówimy i aż mnie rozpiera. Nie mogę się doczekać, kiedy będziemy mogli się chwalićdmuchawiec lubi tę wiadomość
-
Pola nie w ogole sie nie dziwie ze masz cudowny nastroj to naturalne i mozesz swoje emocje nam przelewac bo az milo sie czyta i buzia sama sie usmiecha
Co do pieluch to ja bym sie nawet nie podjela proby z tetrowkami. Nie wyobrazam sobie ich prac a pozniej prasowac (bo to bylo najgorsze z wszystkich rzeczy do prasowania dla mnie). Ale ktoras z naszych forumowych kobitek chce stosowac naturalne pieluchy. Patrycja czy to Ty? Bo cos mi dzwoni ale nie wiem gdzie -
Marlena to samopoczucie może być przez niski poziom cukru rano, dobrze by było zjeść cos porządnego przed snem. Albo tak jak Dorotka nawet w nocy.
Pola,ja tez sie nie dziwie! Bardzo dobrze ze masz taki pozytywny nastój
Ja też bym raczej nie podjęła próby z tetrowkami, pieluchy są wygodniejsze ale podziwiam ecomamy które zadają sobie tyle trudu -
Dziewczyny, dzięki za gratulacje z kopniakiem, ale tak jak pisałam jeszcze nie jestem pewna czy to było to , to tylko podejrzenia.
Pola, tak jak Dorota wspomniała ja planuję pieluchowanie wielorazowe. Tyle tylko, że zamiast składanej tetry rozważam raczej pieluszki z wkładami z bambusa i tetry. Jeszcze nie wybrałam firmy, ale wstępnie zastanawiam się nad Close lub Milovia. -
Witam się w 6 miesiącu
U mnie weekend znowu imprezowy W piątek byliśmy w górach u kolegi męża na imprezie urodzinowej, wróciliśmy wczoraj. Zdecydowanie nie dla mnie już takie posiadówki. No a przynajmniej nie w tym stanie
Coraz bardziej zaczynam się bać że cos sie stanie jedna styczniówka trafiła do szpitala ze skurczami co 10 min i skracająca się szyjką mimo, że wszystko przedtem było super. Powtarzam jak mantrę "jeszcze tydzień do granicy przeżywalności" a potem będę się cieszyć na spokojnie z każdego kolejnego tygodnia
Polcia GRATULACJE!!! cieszę się bardzo! Piękna tłusta krecha Ja lutkę na początku brałam 100 2 razy dziennie. Do lekarza chodzę co 3 tygodnie i na każdej mam usg no ale to prywatnie. Na nfz podobno przysługują aż 3 na całą ciążę Strasznie dużo liczy za wizytę ja płacę tylko 100 zł. Nie uważam żebyś była zacofana że chesz używać tetrówek. Podziwiam, ja bym nie miała do tego cierpliwości
Dorotko jeszcze 2 dni i oficjalnie możesz rodzić! przecież tak niedawno robiłaś test Jak samopoczucie? Może jak będziesz u gin to powiedz mu o swoich wątpliwościach co wymazu, może się okazać że niepotrzebnie się martwisz
Kasia k cieszę sie, ze tak świetnie żyje Wam sie we troje, no i że mąż tak ochoczo pomaga. Taką wagę pewne po porodzie chciałaby miec niejedna mamusia Co to za komentarze na temat środków których używacie? Przecież macie prawo kupować takie jakie chcecie i na jakie Was stać a nie że tylko oryginalne papmersy i apteczne drogie kosmetyki
Sylwia widziałam wykres, szkoda że sie nie udało, ale grunt to się nie poddawać
Kasia a. lekarz ma rację że leżenie może dobić. wiadomo, że musisz sie oszczędzać ale jakieś lekkie prace domowe pomogą Ci zajać myśli co na pewno się przyda. Też myślałam, że ciąża to genialny stan a tu człowiek co rusz się o coś martwi. Ja krechy na brzuchu nie mam i myślę, że w takim razie juz się nie pojawi
Partrycja i bardzo dobrze, że gin wysłał Cię na zwolnienie. Rozumiem, że nie chcesz zostawić zespołu ale w końcu możesz być samolubna
Madzia wysłałam Ci zaproszenie na fb i ladnie uśmiecham sie o link do zdjeć
little trzymam kciuki za badania, oby byly jak najlepsze
Iwona wg mnie wyniki masz ok. Nie rozuiem po co takie komentarze skoro i tak nie zamierzała Ci nic powiedziec
Agnieszka gratuluję ukończenia dachu, kamień milowy Szybko kupujecie płytki, my nawet jeszcze o nich nie myślimy. Najpierw rury i kable13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Monia jak sie skraca szyjka (tak juz porzadnie) to pewnie pessara zaloza i bedzie mogla normalnie chodzic. A skurcze pewnie wycisza. Moze magnezu nie brala to jej wprowadza, pewnie nospe. I jescze sie okaze ze przenosi ciaze. U Ciebie bedzie wszystko dobrze, zobaczysz teraz odliczasz do granicy przezywalnosci a niedlugo zaczniesz odliczac do skonczinego 37tc
Dla mnie wypady w towarzystwie tez sa meczace. Od dawna juz mi sie nie chcialo nawet na spacer wychodzic i gadac. Na poczatku zwolnienia brakowalo mi kontaktu z ludzmi a teraz cenie sobie spokojne dni tylko z mezem w zaciszu domu
A co do samopoczucia to generalnie ok. Najmocniej dokucza mi ta skora na brzuchu. Czuje jakby ja rozrywalo. Tzn mam nadzieje ze to skora bo jak tylko masuje/kremuje to miejsce to mała szalec zaczyna. Oby to nie lozysko. Ale w czwartek wizyta to lekarz zerknie. O tym wymazie tez mu powiem bo wole byc spokojna niz pozniej zalowac. -
Madzia pięknie wyglądaliście! jestem zauroczona!
Dorotko no własnie nie wiem czy załozą, na razie leży. Tak czy siak przeraża mnie, że styczniówki zaczynają się rozpakowywać a przynajmniej podejmują takie próby. Zdecydowanie za wcześnie.
Ja tez już dobrze czuję się w domu, rozleniwiłam się strasznie
Pewnie Julcia mocno naciąga Ci skórę, na pewno to nic groźnego13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
ojej, oby udało się lekarzom powstrzymać akcję, bo to jednak za wcześnie ja to właśnie tego obawiam się najbardziej. chyba po 6 mcu przerzucę się z MamaDHA na MAMADHA premium, bo niby przeznaczony jest w okresie ciąży z wysokim ryzykiem przedwczesnego porodu. Skład mają ten sam tylko jest więcej kwasu DHA, który jest ważny żeby uniknąć przedwczesnego porodu i ma więcj witaminy D3
-
Dziewczęta, nie wiem jak zasnę. W ogóle nie jestem śpiąca i cały czas myślę o tym, że w końcu się udało, o tym, że jutro pierwszy dzień pracy po urlopie i pierwszy odkąd wiem o ciąży, po pracy psycholog, a później ginekolog... Nie wiem jak się skupię na obowiązkach
Ada, teraz mi się przypomniało, że chyba pytałaś o moją pracę. Pracuję na stanowisku specjalista ds. rozliczania czasu pracy. Zajmujemy się sprawdzaniem czasu pracy kierowców samochodów ciężarowych. Robimy im raporty kontrolne, ewidencje, wyliczamy należne dodatki do pensji itp. Bardzo lubię tą pracę i cieszę się, że ją znalazłam