X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic nie ma w tych sklepach. Wszystkie buty jakieś wąskie albo mi się tak noga rozlazła :/ Na kurtkę mi szkoda kasy bo to na pół sezonu właściwie a w sklepach ceny są jakie są. Chyba w poniedziałek pojadę na jakieś lumpokowe łupy. Kupiłam jedynie dżinsy ciążowe na pocieszenie :P

Dorotko jak remontowaliśmy przed ślubem tez miałam wrażenie że to sie nie skończy :P no i kasa. To co załozyliśmy nijak mialo się do tego ile wydaliśmy

Madzia gratuluję :)

Pola wstajesz o nieludzkiej godzinie :/ Ja adaptera nie mam bo mało jeżdżę w dalekie trasy więc u mnie zbędny wydatek. Teraz zapinam pas zanim wejdę do samochodu i górną częśc przekładam przez głowę

Kasia wysoka cena, ale jak mówisz przyda się i Wam. No i skoro przynosi ulgę Justynce to wart każdej złotowki

Agnieszka katarek to coś podobnego jak frida tylko zamiast ty wciągać powietrze podłączasz końcówkę do odkurzacza. są jakieś specjalne filtry ktore mają zmniejszać moc ciągu. Ja jestem za, mąż nie bardzo bo bez sensu ciągle miec odkurzacz w pogotowiu. Elektryczy działa tak samo tylko że jest na baterie (no i droższy). Vuko nie widziałam dawno na forum, nie wiem czy udziela się na innch wątkach. chyba była w wiedźmowym wątku ale tam też wydaje mi się, że cisza

perłko fajnie, że zajrzałaś. Bardzo fajny wózek :) no i trzymam kciuki zeby Agatka posiedziała jeszcze w brzuszku

perelka89 lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiscie ze sie zapytalam i jeszcze jej powiedzialam ze bardzo miemilo sie zachowala...a jeszcze akurat sasiadka wlasnie siadala na kasie obok i ja opitolila, mialam zostawic jej te zakupy ale juz nie mialam sily biegac po kolejnym sklepie;/

Dorota to teraz odpoczywaj :)

Perelka lez jak najwiecej :) A Agatka niech jeszcze troszke poczeka :) Fajny wozek:) zastanawiam sie nad taka sama posciela jak Ty masz :)

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona wypadałoby tak zostawić jej te zakupy. Nie lubie tak nieuprzejmych ludzi.

Ja czuje sie dzis jak w I trymestrze. Najadłam sie winogron, poprowiłam bananem, zaraz po tym zjadlam słodka "kanapke" mleczny start z biedrony, poszlam po orzecha włoskiego do ogródka, zjadlam, poszłam do kuchni wstawiłam mleko na napój kakaowy i zrobilam sobie kanapki ze schabem i chrzanem. Ciekawe co bedzie po tym :P

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 30 września 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szperam na allegro za duperelami i natknełam sie na cos "ciekawego" :P
    Boooze czego ludzie nie wymyśla :D

http://allegro.pl/ocieplacz-na-siusiaka-dzien-chlopaka-urodziny-i5640713388.html

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota zachcianki? :) hehe ja nawet w I tak nie jadlam :)

Ocieplacz na siusiaka :D dobre :)

• Pola 89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które nie bały się posadę, ewentualne przedłużenie umowy itp. Te, które po prostu mogły bez obaw powiedzieć w pracy, ze są w ciąży - kiedy powiedziałyście? Jakoś stresuje mnie myśl, ze będę musiała oznajmić coś takiego szefowi... jedna koleżanka niedawno odeszła na zwolnienie (dopiero na ostatni miesiąc), na jutro ma termin porodu. Niby mają pozytywne podejście do ciężarówek, ale mimo wszystko jakoś mnie to stresuje. Poza tym to brzmi jakoś tak trochę abstrakcyjnie :P :P A z drugiej strony im szybciej będą wiedzieli tym spokojniej chyba będę się czuła, bo jak będę miała gorszy dzień, coś mnie będzie bolało to nie będę musiała udawać, że jest super.

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola janie musialam mowic szefowi(nawet go nie znam) zadzwonilamw 5 tyg do swojej brygadzistki i powiedzialam ze ide na zwolnienie a jak sie zapytala co mi jest to powiedzialam ze w ciazy jestem pogratulowala i tyle:)

Wysłany: 30 września 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola a od kiedy i do kiedy masz umowe?

Ja miałam umowe na zastepstwo i cykałam sie co zrobic ale powiedziałam swojemu szefowi w 9tc (13tego w piątek :D ) i w poniedziałek byłam z tą informacją u "góry". Kazdy z nich mi pogratulował a naczelny obiecał zmiane umowy na stałe i słowa dotrzymał. Wydaje mi sie ze nawet jelsi by nie byli z tego powodu szczesliwi to i tak Ci tegi nie okaza a sytuacje musza zaakceptowac i tyle. Jedynie bym poczekała do momentu potwierdzenia obecnosci serduszka u maleństwa :)

Iwona na serio chyba jakies zachcianki. Wczoraj z kilogram bananów bym zjadła a w 1 trym pochałaniałam je w duuzych ilosciach :P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Ciebie zachcianki a u mnie wymioty sie pojawiaja raz na jakis czas;/ wolala bym zachcianki:)

Wysłany: 30 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje wymiotów. Ciesze się, ze nawet jednego hefta nie zaliczyłam :)
    Ale zeby chrzan z mlekiem??? :P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:28

Marzec x 2 <3 <3
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj... serdecznie współczuję wymiotów :(

Dorcia, pamiętam, jak się bałaś o umowę, a okazało się, że nie miałaś o co :)

Ja mam umowę teraz od sierpnia na rok, więc nie muszę się niczego obawiać, ale jakoś myśl o tym, że idę do szefa i mówię mu coś takiego mnie przeraża :P Partnerka szefa też jest aktualnie w ciąży, więc myślę, że tym bardziej jest przychylny ciężarnym, zresztą bardzo ładnie zachowywali się względem koleżanki, która teraz będzie rodzić, ale i tak boję się iść i powiedzieć :P nawet nie będę wiedziała jak zacząć :D

Wiecie co... spytałam męża czy chciałby pojechać ze mną na usg w poniedziałek, jak lekarz będzie potwierdzał ilość i odpowiednie umiejscowienie pęcherzyków i powiedział, że chce. Pierwszy raz odkąd dowiedziałam się o ciąży prawie się rozpłakałam... Widzę jak się cieszy. Za pierwszym razem nawet nie zdążył okazać radości. Jejku, niech to trwa, bo czuję, że to będzie dla nas magiczne doświadczenie <3

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze szybko przejda.

Dorota w ciaz i chrzan z mlekiem zdarzyc sie moze :)

Fajnie tak razem jechac na usg:) moj byl ze mna 2 razy :) stal jak zaczarowany :) teraz wybieramy sie razem na 4d :)

Wysłany: 30 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola oby rozmowa Ci gladko poszla :-) nie czekaj zbyt dlugo na przekazanie tej informacji szefowi. Powiedz ze chcesz byc uczciwa i dlatego mowisz od razu ;-)

Moj ze mna chodzil na kazde prenatalne i na przedporodowe pomiary tez sie wybiera :-) najpierw bylo mu obojtne czy pojdzie a pozniej tez stal jak zaczarowany i zacieszal do ekranu :-) na zwykle wizyty nie zabieram go bo nie podgladamy wtedy prakrycznie malej

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko a słyszałaś o czymś takim :D

http://peticado.pl/pl/produkt/daszek-marynarz/?category=must-have/daszek-na-ptaszek

Pola, ja powiedziałam w 7 tyg. W czerwcu dostałam umowę na stałe i zaraz po tym jak szefowa wróciła z urlopu jej powiedziałam. Wolałam powiedzieć wcześnie, bo I trymestr miałam nieciekawy więc i tak by ktoś się domyślił, a nie chciałam żeby szefowa dowiedziała się z plotek. Grzecznie pogratulowała, bo co innego mogła powiedzieć. Teraz jak pojawiam się ze zwolnieniem to zawsze pyta jak się czuje itp. Domyślam się, że nie jest zachwycona ale musi to zaakceptować, a ja mam to gdzieś :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełko, trzymam kciuki, żeby Agatka zaczekała.

Stokrotko, współczuję wymiotów.

Dorotko, niezłe kombo z tym jedzenie :). Jak napisałaś, że jak w I trymestrze to myślałam, że na końcu będzie "a potem to wszystko zwymiotowałam", no ale na szczęście nie :). Ja w I trymestrze nie mogłam patrzeć nawet na jedzenie, a do teraz nie miewam za bardzo zachcianek. Bardziej, odechcianki.

Pola, ja też mam od kilku tygodni adapter BeSafe i jestem zadowolona, problematyczny jest tylko przy sukienkach, no ale trudno. Kupiłam używany za połowę ceny. No i nie uważam, że trzeba mieć widoczny brzuch, żeby go zapinać, przecież ucisk brzucha na żadnym etapie nie jest wskazany. A co do pracy to ja powiedziałam bezpośredniej szefowej około 10 tygodnia, a prezes w 12 tygodniu. Nie bardzo wiedziałam jak się za to zabrać, ale jakoś poszło.

Monika, nie chcę Cię straszyć, ale taka jazda jest bardzo niebezpieczna. Gdybyś miała wypadek to taki pas przechodzący przez szyję (no bo dołem zaczęłabyś się wysuwać) może nawet odciąć głowę. Ja na Twoim miejscu jeździłabym zapięta, a jeśli się tego boisz to odpięta (choć wtedy narażasz swoje życie, a brzuch może uderzyć o kierownicę), ale nie z pasem przechodzącym przez pół ciała.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 02:40

klz920mm8wuzprdr.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, ja powiedziałam meega wcześnie w pracy szefowi. Powiedziałam mu w poniedziałek a w czwartek miałam wizytę u gina i był to 5t6d. I od tej chwili jestem na zwolnieniu. Bardzo życzę Ci, żeby Twoja ciąża była dla Was magicznym czasem :) my niestety nie mamy czasu na to, żeby ją w jakikolwiek sposób celebrować, czy cieszyć się nią. Dlatego jestem taka szczęsliwa, że wyrwę mężowi niedzielę na ten wypad :)
    Ale faktem jest, że mąż niby się cieszył z ciąży, ale jak zobaczył malucha pierwszy raz na usg to byłam w szoku. Był tak zafascynowany, taki dumny, podniecony i szczęśliwy, że nigdy go takiego nie widziałam :)

Co do pasów, ja nie jeżdzę często, adaptera nie kupiłam i mam po prostu nadzieję, że nauczę się zwykłe pasy odpowiednio zapinać. Czytałam w internetach i wcale nie potrzeba adaptera, żeby móc bezpiecznie podróżować :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wladnie wrocilam od gina i zobaczylam dzis bijace serduszko <3

Robaczek89, kwiatuszek789, miszkaaa, monika_89, arien, 100krotka:), perelka89, czekolada, dmuchawiec lubią tę wiadomość

ex2banlianb8bcf2.png

Wysłany: 30 września 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka tez tak sobie tłumacze, ze teraz mozna jesc a pozniej to juz bedzie gorzej. Chociaz zakladajac ze bede KP to zamierzam tylko na poczatku pilnowac diety i szybko zaczac wprowadzac normalne posiłki i obserwowac małą.

Ada daszków nie widziałam ale od małego tym naszym facetom coś wymyślaja :D

Mnie 3d i 4d niestety omineło bo jak sie zdecydowalam to akurat lekarz byl na urlopie a pozniej juz sie nie oplacalo.

Kasia Arien bezpiecznie jezdzic z pasami mozna pewnie tylko jak są one zapięte normalnie. Mnie uwieraja cały czas bo próbowałam zapiac. Ale tylko dół mi przeszkadza i uciska brzuch.

Ok spadam się ogarniac do lekarza na jutro.
    Idąc tropem znajomej powinnam na fejsie opublikowac:
    " - w obliczu wyzwania
    GOLI BOBRA PRZY LUSTERKU :P "

arien, 100krotka:), czekolada lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ