X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmuchawiec jak wizyta?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmuchawiec, wlaśnie pisz szybciutko jak po wizycie

klz9io4pkfldzhbc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli tak czy siak teraz mam darmowe. Najwyzej za połówkowe zapłacę :)

Dmuchawiec jak wizyta?

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dobrze:)
    maluszek się rusza na USG ze mna też wszystko w porządku nastepna wizyta 16 lipca:)

wiecie chodze sobie na ćwiczenia dla kobiet w ciąży , polecam jesli ktoś ma możliwość się zapisać, nie wiedziałam że takie ćwiczenia może robić kobieta w ciąży:) ostatnio ćwiczyłyśmy z hantelkami 0,5 kg instruktorka mówiła że są to bardzo wazne ćwiczenia aby potem łatwiej nam było maluszka nosić:)
    ogolnie jestem bardzo zadowolona:D

czekolada, Kasiarzynka, perelka89 lubią tę wiadomość

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie mi coś wiecej powiedzieć o kąpieli w ciąży?
    zapomnialam sie wczoraj spytać lekarza,
    Wydaje mi się że powinno się unikać kąpieli w morzu, jeziorach tak?

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmuchawiec juz mialam krzyczeć na Ciebie ze się nie odzywasz ale Ci wybaczę :)

Mnie dzisiaj dopadły mdłości :/ rano zaczęło sie szarpanie przy myciu zębów a później w pracy. Cos mnie tknęło i kupiłam cole w bufecie i po dwóch łykach jak ręką odjął. Teraz mi dużo lepiej. Haha dobrze ze mąż nie widzi ze cole pije :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmuchawiec mysle ze tak, bo jednak dużo bakterii jest w takiej wodzie i jest duże ryzyko ze się dostaną do naszych narządów rodnych. Chociaż niby basen jest dozwolony chyba ze dlatego ze woda jest chlorowana

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam sie odezwac wczoraj ale troche spraw mam innych na glowie wiec nie bylo jak.
    Tez mi sie tak wydaje ze kapiele sa nie wskazane, z basenem to tez sobie odpuscilam i z tego co czytalam to wydaje mi sie ze lepszy dla kobiet w ciazy jest ozonowany niz chlorowany.

Cieplo sie robi pojechala bym na urlop :D

17u9i09kie6sdzrt.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmuchawiec super że wszystko dobrze :) co do kąpieli to niestety nie wiem, ja pytałam jedynie o basen bo mamy w domu i na to mam pozwolenie. Wiem, że w aptece są tampony probiotyczne żeby uniknąć przenikania bakterii, może spróbuj czegoś takiego?

Ada ja na mdłości kupiłam krople Ibifem, nawet pomagają. No i herbata z imbirem świezym

Mnie mąż rozpieszcza, wczoraj zaprosił mnie na sushi (szkoda tylko, że większość na starcie odpadła, ale znalazło się coś z przetworzonymi produktami dla ciężarówek) dziś w lidlu kupił mi zestaw serów bo uwielbiam. Żeby nie było wszystkie z mleka pasteryzowanego. ah, ten tydzień francuski :P
    mam dziś powera, zaraz zabieram sie za górę prasowania, nazbierało mi się od miesiąca

perelka89 lubi tę wiadomość

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżyje bez kąpieli :)

A z tym mlekiem pasteryzowanym to nie jest tak że lepiej jak jest pasteryzowane niż nie jest?

Ja powiem wam że nie mam nadal jakiś zachcianek abym mogla zrobić wszystko za coś:D

cole też czasem pije jak mam ochote, jem duzo owoców bo tego to mi sie chce akurat:)

17u9i09kie6sdzrt.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaopatrzę sie w imbir na wszelki wypadek :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja slyszalam ze w morzu nie ma przeciwskazania jeziro tak bo woda jest stojaca ja jade na morze 9 lipca;)

24afed3688.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmuchawiec ile maluszek juz ma?

24afed3688.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmuchawiec pislam właśnie o pasteryzowanym ;)

ja zachcianek jako tako też nie mam, odrzucilo mnie jedynie od słodkiego i wędlin

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wybacz bo ja z wypowiedzi twojej zrozumiałam że lepiej jak by produkty były nie pasteryzowane:)

A tego to nie wiem ile ma ,byłam na wizycie w szpitalu sprawdzić czy się rusza i czy z szyjką w porządku.
    I potwierdził nadal że to chłopczyk:)
    Ja jedynie jak jadłam zawsze ostro to teraz jem bardzo łagodnie :)

Jak będę teraz u lekarza to sie spytam go o te kąpiele:)
    w morzu pewnie szybciej niż w jeziorze ale morze znow zimne wiec czy nie za zimne dla dzidziusia?

Ada współczuje mdłości:-*

17u9i09kie6sdzrt.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 18:09

perelka89, monika_89 lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka czekam na opinie jak juz przetestujecie expandera. Ja poluje na mondo ecco :) ah takie zakupy to sama przyjemność. Fajny mieliście dzień :)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 18:09

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, po pierwsze gratuluję wizyt i samych dobrych wiadomości. Miszka, jak szybko to serduszko - super! Jeśli chodzi o luteinę to ja mam cały zapas gdyby ktoś potrzebował pilnie, to pewnie można się jakoś dogadać z transportem.

Ja dziś miałam pierwszą wizytę, ale bez USG. Lekarz powiedział mi, że i tak jest za wcześnie a tylko się zestresuję. No i jak słucham Czekolady to chyba miał rację, też bym się niepotrzebnie martwiła (Czekolada, trzymam kciuki, będzie dobrze!). Minus taki, że kazał zrobić USG za trzy tygodnie :(, ale tak się złożyło, że miałam dziś USG tarczycy i p. doktor/technik powiedział, że mogę przyjść już w 7 tygodniu, dokładnie 15 lipca. Jakoś te dwa tygodnie wytrzymam, ale mamy zakaz seksu :/ do kolejnej wizyty 17 lipca. Poza tym jutro robię badania tarczycy, powtarzam betę (wyprosiłam skierowanie dla własnego komfortu) i robię badanie progesteronu. Jak będzie poniżej 20 to mam brać duphaston 3x1, a jak powyżej to 2x1. Potem to USG, następnie badania moczu, morfologia, kiła itp. no i wizyta. Jakoś zleci. No i oczywiście dalej mam brać wszystko to co do tej pory (euthyrox, jodid, vit. D, acard, kwas foliowy).

Uff, się rozpisałam :)

43kt9vvjbmmercyy.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 02:35

Mala_Czarna_89, Kasiarzynka, monika_89, dmuchawiec lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ