Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystko dobrze:)
maluszek się rusza na USG ze mna też wszystko w porządku nastepna wizyta 16 lipca:)
wiecie chodze sobie na ćwiczenia dla kobiet w ciąży , polecam jesli ktoś ma możliwość się zapisać, nie wiedziałam że takie ćwiczenia może robić kobieta w ciąży:) ostatnio ćwiczyłyśmy z hantelkami 0,5 kg instruktorka mówiła że są to bardzo wazne ćwiczenia aby potem łatwiej nam było maluszka nosić
ogolnie jestem bardzo zadowolona:D
czekolada, Kasiarzynka, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Możecie mi coś wiecej powiedzieć o kąpieli w ciąży?
zapomnialam sie wczoraj spytać lekarza,
Wydaje mi się że powinno się unikać kąpieli w morzu, jeziorach tak?
-
Dmuchawiec juz mialam krzyczeć na Ciebie ze się nie odzywasz ale Ci wybaczę
Mnie dzisiaj dopadły mdłości rano zaczęło sie szarpanie przy myciu zębów a później w pracy. Cos mnie tknęło i kupiłam cole w bufecie i po dwóch łykach jak ręką odjął. Teraz mi dużo lepiej. Haha dobrze ze mąż nie widzi ze cole pije -
Mialam sie odezwac wczoraj ale troche spraw mam innych na glowie wiec nie bylo jak.
Tez mi sie tak wydaje ze kapiele sa nie wskazane, z basenem to tez sobie odpuscilam i z tego co czytalam to wydaje mi sie ze lepszy dla kobiet w ciazy jest ozonowany niz chlorowany.
Cieplo sie robi pojechala bym na urlop -
Dmuchawiec super że wszystko dobrze co do kąpieli to niestety nie wiem, ja pytałam jedynie o basen bo mamy w domu i na to mam pozwolenie. Wiem, że w aptece są tampony probiotyczne żeby uniknąć przenikania bakterii, może spróbuj czegoś takiego?
Ada ja na mdłości kupiłam krople Ibifem, nawet pomagają. No i herbata z imbirem świezym
Mnie mąż rozpieszcza, wczoraj zaprosił mnie na sushi (szkoda tylko, że większość na starcie odpadła, ale znalazło się coś z przetworzonymi produktami dla ciężarówek) dziś w lidlu kupił mi zestaw serów bo uwielbiam. Żeby nie było wszystkie z mleka pasteryzowanego. ah, ten tydzień francuski
mam dziś powera, zaraz zabieram sie za górę prasowania, nazbierało mi się od miesiąca
perelka89 lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Przeżyje bez kąpieli
A z tym mlekiem pasteryzowanym to nie jest tak że lepiej jak jest pasteryzowane niż nie jest?
Ja powiem wam że nie mam nadal jakiś zachcianek abym mogla zrobić wszystko za coś
cole też czasem pije jak mam ochote, jem duzo owoców bo tego to mi sie chce akurat:)
-
A to wybacz bo ja z wypowiedzi twojej zrozumiałam że lepiej jak by produkty były nie pasteryzowane:)
A tego to nie wiem ile ma ,byłam na wizycie w szpitalu sprawdzić czy się rusza i czy z szyjką w porządku.
I potwierdził nadal że to chłopczyk:)
Ja jedynie jak jadłam zawsze ostro to teraz jem bardzo łagodnie
Jak będę teraz u lekarza to sie spytam go o te kąpiele:)
w morzu pewnie szybciej niż w jeziorze ale morze znow zimne wiec czy nie za zimne dla dzidziusia?
Ada współczuje mdłości:-*
-
Cześć dziewczyny, po pierwsze gratuluję wizyt i samych dobrych wiadomości. Miszka, jak szybko to serduszko - super! Jeśli chodzi o luteinę to ja mam cały zapas gdyby ktoś potrzebował pilnie, to pewnie można się jakoś dogadać z transportem.
Ja dziś miałam pierwszą wizytę, ale bez USG. Lekarz powiedział mi, że i tak jest za wcześnie a tylko się zestresuję. No i jak słucham Czekolady to chyba miał rację, też bym się niepotrzebnie martwiła (Czekolada, trzymam kciuki, będzie dobrze!). Minus taki, że kazał zrobić USG za trzy tygodnie , ale tak się złożyło, że miałam dziś USG tarczycy i p. doktor/technik powiedział, że mogę przyjść już w 7 tygodniu, dokładnie 15 lipca. Jakoś te dwa tygodnie wytrzymam, ale mamy zakaz seksu do kolejnej wizyty 17 lipca. Poza tym jutro robię badania tarczycy, powtarzam betę (wyprosiłam skierowanie dla własnego komfortu) i robię badanie progesteronu. Jak będzie poniżej 20 to mam brać duphaston 3x1, a jak powyżej to 2x1. Potem to USG, następnie badania moczu, morfologia, kiła itp. no i wizyta. Jakoś zleci. No i oczywiście dalej mam brać wszystko to co do tej pory (euthyrox, jodid, vit. D, acard, kwas foliowy).
Uff, się rozpisałamperelka89 lubi tę wiadomość