Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kwiatuszku, śliczna ta Twoja Julka .
Tak, miałam problemy z tarczycą od lat i gdy przy pierwszej ciąży wynik wynosił 2,3 to endokrynolog powiedziała "zachodzenie w tę ciążę to był duży błąd". Strasznie mnie wkurzyła. Po poronieniu wpadłam w nadczynność, a teraz znów w stronę niedoczynności, ech. Chodzę strasznie rozdrażniona i już nie wiem czy to wina tarczycy czy ciąży.
Upały znoszę okropnie, zawsze tak miałam. A teraz jest jeszcze gorzej, bardzo boli mnie głowa, ręce i nogi puchną i najchętniej ciągle bym spała. Poza tym obkawów ciąży brak. -
Kurcze widac ze co lekarz to inna opinia na temat tarczycy. I przez tak rozbiezne diagnozy lekarzy martwimy sie czy lekarz na pewno dobrze prowadzi nasze ciaze
Ja w pepku mam 93cm. Ciekawa jestem do ilu urosne
Mala Czarna czy taka chuda to nie wiem bo przybylo mi juz jakies 8kg a w sumie nie jem jakos inaczej niz przed ciaza. Ale co tam niech rosnie dupka, aby tylko mała byla zdrowa
A ja nie wiem co robic bo od kilku nocy zatyka mi nos przez co budze sie z silnym bolem glowy, ktory sam nie ustepuje. Wczoraj wzielam apap i pomogl ale nie chce codziennie sie nim faszerowac. W dzien lekki katar mnie meczy i podejrzewam ze to zatoki ale peqnie teraz niewiele z nimi zrobie -
Kwiatuszku chudzina z Ciebie
Mała cZarna dość pokaźny Twój brzuch też już bym chciała być na takim etapie.
Miszka, ja też już zaliczyłam pawia, ale pomimo tego w nocy mam dziwne sny i się cholernie boję oj cholernie
Robaczek, piękna beta. Oby teraz było wszystko ok
Madalenka, jak podróż i wesele ??
Monika, jak impreza urodzinowa ??
-
Nie zazdroszcze chodzenia z brzuszkiem w takie upały. Dlatego tak bardzo cieszyłam się z terminu porodu. Poród w kwietniu jest super radziłabym zdjęć już całą biżuterię z rąk a tym mamusiom po 20tyg. już na pewno. Kwestia kilku chwil i mogą ręce spuchnąć tak bardzo że będzie trzeba ciąć pierścionki.
A jeśli idzie o zatkany nos to był u mnie objawem ciąży i podobno dużo ciężarnych ma z tym problem z uwagi na zwiększoną objętość krwi. Ja się nie pierniczyłam i na noc otrivin dla dzieci do noska bo inaczej spania nie było.
Co do zdjęć to róbcie jak najwięcej! A jak macie pieniążki to sesja brzuszkowa koniecznie! A potem noworodkowa! Ja się jak zwykle dałam mężowi przekonać że on mi ładne zdjęcia porobi i teraz po tym jak zobaczyłam nasze rodzinne zdjęcia właśnie z sesji noworodkowej to bardzo ale to bardzo żałuję że nie zrobiłam brzuszkowej. Tak szybko sie wszystko zapomina! Ale muszę powiedzieć że bardzo tęsknię za stanem ciąży. Wtedy wszystkie hormonalne problemy się unormowały i czułam się fantastycznie. Teraz do mnie wraca kiepskie samopoczucie huśtawki nastrojów i inne takie. A w połączeniu z permanentnym zmęczeniem i brakiem umiejętności odpoczywania nawet jak młody śpi daje to taki koktajl że miałam momenty że chciałam z okna skakać. -
Czekoladko sny odzwierciedlają to co w nas siedzi, każdy niepokój czy obawę. Juz coraz bliżej wizyty. Na pewno będzie wszystko dobrze Kochana
Ja dzisiaj o dziwno mam dzień bez pawia. Trochę mnie muliło ale jest ok
Kwiatuszek faktycznie Twój brzuszek jest nieduży. A na zatkany nowe może woda mordka coś pomoże.
Dzisiaj byliśmy z mężem na spacerze nad morzem. Teraz leze przed wiaterkiem i sie chłodzę . -
No i nie obylo sie bez apapu na bol glowy
Kupialam sobie do nosa jakis aerozol i wode morska. Moze cos pomoze. Mysle ze u mnie to nie objaw ciazy tylko taka moja "uroda". Przed ciaza doslownie uzalezniona bylam od kropelek na zatkany nos ale udalo mi sieodzwyczaic os nich. Teraz dopoki bol glowy sie nie pojawil to jakos dawalam rade.
Co do sesji noworodkowych to nie przeszkadza mi jak robia je inni ale osobiscie jestem im przeciwna. Owszem, fajnie takie foty wygladaja ale nie chcialambym na sile ukladac swojego dziecka w wymuszonych pozycjach tylko dlatego zeby fajne zdjecie bylo. Pamiatka fajna ale wole jej nie miec niz meczyc kilkudniowe malenstwo. Starsze dziecko tak ale nie noworodka. Nie odbierzcie tego zle bo to tylko koje zdanie
A ja sie zdolowalam przez chwile bo wiekszosc ciuchow jest na mnie za mala i chcialam sobie dzis cos kupic. Pojechalismy do kilku sieciowek i jak popatrzylam na to co maja w ofercie to zwatpilam. Kompletnie nic mi sie nie podobalo. Mierzylam.jedne najzwyklejsze krotkie spodenki to rozmiar 36 byly takie na styk ze 2kg przytylabym i beda za ciasne a 38 wisialo jak na kołku. I wrocilam obrazona na caly swiat i na swoj tulek. Zostaje mi w dżinsach chodzic w ta pogodeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 17:20
-
Kasiarzynka ale kąpałaś się w morzu?
Ja w sobote wybrałam się z mężem do sklepu aby rozejrzeć się za wózkami,
Naprawdę jest tego bardzo dużo , Pan przez 40 minut opowadała nam o modelach sporo się dowiedzieliśmy i dużo nam to rozjaśniło, ogladaliśmy między innymi Hartan Vip XL , Babydesing , Jedo Fyn, dziś jedziemy zobaczyć jeszcze Maxi cosi i zerknę na ten expender.
Wybraliśmy wstępnie fotelik Maxi cosi wraz z bazą.
Pozostaje jeszcze wózek nad którym w sobotę straciliśmy już głowę
Znajomi mówili abyśmy spojrzeli na Chicco- pod względem atestów jednak jakoś nie nie byłam do nich przekonana , ale obejrzę je jeszcze.
Kasiarzynka, Miszka co możesz o powiedziec o Expander dlaczego go polecacie?
wczoraj się męczyłam przez te upały to był chyba najgorszy dzień dla mnie..poleżałabym nad wodą ale urlop narazie nie wchodzi w grę
Miszka może w pracy coś się domyślają o ciąży? Miszka jak Ci dobrze;D czuć upał bardzo czy mniej ?
Ja używam Quixx jak mam przytkany nos.
-
Dmuchawiec mi expander spodobał sie po prostu wizualnie jest duży i wysoki a taki chcialabym wózek, to tego ta kolorystyka przypadła mi do gustu.
Szefowa wróciła z urlopu wiec chyba w tym tygodniu powiem jej o ciąży. Ale musze się jeszcze nastawić na ta rozmowę
Dzisiaj w nocy u mnie byla straszna burza, nieźle popadało wiec dzisiaj jest przyjemnie, ale przez to źle spalam.
Kwiatuszek ciesz sie ze 38 rozmiar wisi na Tobie :)moze jeszcze gdzies znajdziesz jakies spodnie na lato żeby się nie męczyć w dżinsach. -
Według mnie wielkość wózka pod złożeniu ma znaczenie, oczywiście wszystko zależy od wielkości bagażnika, trybu życia , jak wiele innych aspektów, chociaż wiadomo że nie znajdziemy wózka idealnego, myślałam że wybór będzie prostszy:-)
Wizualnie podoba mi się wiele wózków jednak zwracamy także uwagę na materiały, jakość, sposób złożenia itd.
Te zmniejszymy kółkami podobają mi się jednak obawiam się że są mało stabilne.
Miszka trzymam kciuki za rozmowę -
Cześć dziewczyny, dziś mam gorszy dzień, mam takie dziwne przeczucie, że coś jest nie tak. Może to dlatego, że w ogóle nie bolą mnie piersi, które w poprzedniej ciąży bolały i przestały na kilka dni przed poronieniem (w tej nie bolały mnie ani razu).
Co do wózka, to przyglądam się od jakiegoś czasu różnym modelom i namiętnie czytam bloga MamyGadżety, na którym jest dużo testów wózków i Marysia bardzo fajnie je opisuje i chyba zdecydują się na Bugaboo Cameleon, ale używany, bo jednak nowe są strasznie drogie. Rodzę (o ile utrzymam tę ciążę) w marcu, więc do tego czasu wersja 3 powinna być już w rozsądnej cenie. -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny też tak źle znosicie upały? ja zawsze uwielbiałam! a teraz nie wiem co ze sobą zrobić... już nie umiem wytrzymać. W domu siedze cały dzień,ale nie da się wytrzymać, tak duszno! No i ze stopami mi się coś dzieje... tak mnie parzą,że wytrzymać nie mogę... Jedynie radość mi dają kopniaki mojego maluszka już jest taki ruchliwy!!
-
hej kochane ja wrócilam od rodziców. powoli pakuje manatki nad morze bo jak wspominalam wczesniej brat bierze ślub w Gdańsku. jestem ogólnie w czarnej dupie z remontem poprostu mam juz dosyc trego bałaganu a to dopiero początek. Nadal nie mogę spać meczy mnie bezsennosc i czeste sikanie. Dzis czuje sie kiepsko strasznie mi duszno a wiatraka brak. Nadal z niecierpliwoscia czekam na znak od kropeczka ale narzie twardo chyba je i spi. zaczelam 17 tydz. w brzuszku mam 83 cm a przytylam juz 4 kg;D zazdroszczę tych kopniaczkow ja juz sie stresuje ,ze coś nie tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 14:43
-
nick nieaktualnyCzesc Moje Ciocie Kochane
Wlasnie wrocilismy z wizyty mam sie dobrze i zdrowo rosne :)Pan doktor powiedzial ze:
czynnosc mojego serduszka jest miarowa i widoczna ok 160/min
CRL-64,2mm co odpowiada 12,6 tygodniom trwania ciazy
BPD-22,7mm co odpowiada 13,5 tygodniom trwania ciazy
NT-1,2mm
NB- widoczna
Mamusia mogla sobie pooladac moje nozki i raczki i glowke i kregoslup i nosek ale pan doktoe powiedzial ze nie zbyt lubie jak mnie sie oglada bo strasznie sie krecilem i nie chcialen odkrecic pupa ale to przeciez swiadczy o tym ze juz w brzuszku jestem dobrze chowany
Tak prezentuje sie na jedny ze zdjec:)
a tak w brzuszku mamy:)
Kasiarzynka, czekolada, dmuchawiec, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Robaczek. Ty mi sie nie waz mieć takich gorszyć dni!!! Mnie dopiero objawy ciążowe zaczęły teraz nawiedzać. Dosłownie od jakieś 4dni mam mdłości i ból piersi. Zreszta kazda ciąża jest inna, nawet u jednej kobiety objawy mogą być różne wiec nie martw sie na zapas i nie porównuj!
Musze zerknąć na tego bloga
Blumen udanego wesela. Bawcie sie dobrze. Juz niedługo poczujesz kopniaczki.
Kasiarzynka zazdroszczę bycia w domu, ale jeszcze troche sie przemęczę i idę na zwolnienie.
100krotka gratuluje udanej wizyty. Piękny brzuszek!
Dzięki dziewczyny za kciuki, nie mam pojęcia jak mam sie zabrać do rozmowy z szefową! kompletnie nie wiem jak mam zacząć. Co mam wejść do pokoju: Dzień dobry Pani Asiu, jestem w ciąży?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 19:34
-
Ada, dzięki za postawienie do pionu. Przez te obawy dzisiejsze zastanawiam się nad zrobieniem jeszcze jednej bety, bo wizyta dopiero za 9 dni. Ciągnie mnie brzuch dołem i staram się myśleć, że to dobry znak. A tak w ogóle to jeśli będzie dziewczynka to Ada jest na naszej shortliście imion. Co do szefowej to pytanie jakie macie relacje i jakie masz plany? Czy będą musieli zatrudniać na Twoje miejsce kogoś? Kiedy planujesz zwolnienie? Czy chcesz wracać po macierzyńskim? Ja planuję powiedzieć na początku sierpnia czyli w 10 tygodniu szefowej, a na początku 2. trymestru reszcie.