X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również miałam wczoraj wizytę, nie chwaliłam się, bo myślałam, że będzie tylko wypisanie recepty, ale wyprosiłam usg :D
    Wszystko w porządku, wymiary wyprzedzają OM (ale tak jest od początku ciąży), dzidzia leżała na brzuszku z pupką do góry, więc płci nie dało się potwierdzić. Najważniejsze, że dobrze się rozwija :)
    Ja mam takiego fajnego gina, że na usg zawsze zaprasza moją starszą córkę i to jej opowiada co tam widzi i wręcza zdjęcia ;)

A potem byłyśmy na basenie. Obawiałam się zimnej wody, ale nie było tak źle. Oczywiście nie siedziałam w wodzie non stop, żeby maluchowi nie zaszkodzić, myślę, że najważniejszy jest zdrowy rozsądek. Gdyby stosować się do wszystkich (idiotycznych) zakazów, to nic nie mogłybyśmy robić. Najważniejsze, by nie przeginać i by mama była szczęśliwa :)

Kasiarzynka, monika_89 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

No niestety zaliczyłam dzisiaj pierwszego porannego pawia w pracy. :/ co prawda nikt mnie wtedy nie widział ale koleżanka pytala sie mnie czy wszystko ok bo ostatnio jakas inna jestem. Mi sie wydaje ze w zachowaniu czy w wyglądzie nic się nie zmieniło

Robaczek. Są lekarze którzy na pierwsze badanie zapraszają dopiero w 7tyg. Ale Twoja wizyta juz niedługo. Dobrze ze wzięłaś skierowanie na betę. Oczywiście pochwal sie wynikiem :)

Perelka udanego wypoczynku. Jak wrócicie to pochwal sie zdjęciem 4d :)

Mala czarna. Twoja dzidzia rośnie jak na drożdżach :) fajnie ze gin angażuje tez starsza córeczkę bo dla nie narodzony rodzeństwa będą ogromnym wydarzeniem woec dobrze jak uczestniczy w ty juz teraz :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka, oj szybko te wymioty, chyba czeka cię ciężki pierwszy trymestr..

Nasza dzidzia została wymodlona przez starszą córkę :D Przekonywała nas kilka lat, prośbą, groźbą, brała na litość i co tylko możliwe. A my uparcie byliśmy na nie. Aż się samo przydarzyło :) Laura dużo rozmawia z brzuchem i już zdążyła maleństwo poinformować, że to dzięki niej jest w brzuszku ;)
    No i zabieram ją do gina, gdy nie mam z kim zostawić. Zawsze grzecznie czekała na korytarzu, ale lekarz sam zaczął ją zapraszać na usg, więc korzystamy :)

monika_89 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do brzucha, u mnie od początku był wzdęty (przed ciążą całkiem płaski).

Koniec marca (2 miesiące):
    2iuw58j.jpg

Koniec kwietnia (3 miesiące):
    29qe6ts.jpg

Koniec maja (4 miesiące):
    eqo8j9.jpg

Koniec czerwca (5 miesięcy):
    978my0.jpg

Kasiarzynka, miszkaaa, blumen21, monika_89, my dream, 100krotka:) lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne masz te zdjęcia. Chyba tez musze takie zrobić :)

Mala_Czarna_89, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej miszka ja mam termin na 15 grudnia a chyba wpisana jestem na 13;p hehe ja w 4 msc mam taki brzuszek jak Ty w 3 Mala Czarna ;) jak tu się wkleja foty?

24afed3688.png

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na listopadówkach też mam jeden z największych brzuchów. Wydaje mi się, że to dlatego, że to druga ciąża i wszystko w środku jest już rozciągnięte. Wcześniej w 9miesiącu miałam 107cm w obwodzie brzucha, teraz już 97cm :O

Co do zdjęć to ja korzystam z www.tinypic.com

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka tyle trzeba czekac na przelewy z zusu? To mnie pocieszylaś... czyli 10 nie mam co liczyć na wypłatę, tak? :/ Świety wózek, niech dobrze się prowadzi :)

Robaczku na tym etapie niewiele by było widać, szkoda żebyś się denerowowała. Te 2 tygodnie zlecą i ani się obejrzysz zobaczysz dzidzię. Zakaz seksu jest kiepski, ja już nie pamiętam jak to jest, na szczęście jak skończę ten I trymestr to dostaniemy w końcu zielone światło :D Zobaczysz Tobie też przeleci

perełko super, że wszystko ok z małą :)

mała_czarna to Twój gin to taki lekarz z powołania, cierpliwy, wytłumaczy, super :) Ja do tych zakazów też podchodzę z rezerwą bo chyba by było 9 miesięcy przeleżeć i nic nie roibć żeby nie zaszkodzić dziecku. Wszystko z rozsądkiem

Ada nie zazdroszczę pawika, w dodatku w pracy, oby to było jendorazowe

ja właśnie wróciłam z miasta, urzędy mnie wykończą, wszędzie opłaty. W dodatku ten upał...
    Chwila odpoczynku i po południu wybieramy sie z mężem na zakupy, jutro robimy mini przyjecie urodzinowe dla najbliższych

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • madlenka89 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny mam nadzięję ,że wasze samopoczucie jest w porządku bo u mnie masakra przez brak apetytu i ciągłe nudnosci schudłam juz prawie 4 kg nie mam siły ciągle chce mi się spać i kręci mi się w głowie mam nadzieje ze to juz nie długo potrwa.. troche mnie nie było na forum bo nawet nie miałam ochoty otwierac laptopa jak tylko mam wolną chwilę to się kładę. Na dworze gorąco a dzisiaj wieczorem z mężem jedziemy na wesele az do Zakopca , 6 godz drogi przed nami przyznam ,że trochę mi się nie chce tym bardziej że córka zostaje z moją siostrą na dwa dni pierwszy raz i się stresuję trochę. No nic całuje Was i przytulam moze po weekendzie przywitam się z lepszym humorem buziaki :*

80e684ff13.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia z tym zusem to zalezy wszystko od sprawy. Jezeli jest wszczęte postepowanie wyjaśniające dot. Zatrudnienia to faktycznie troche schodzi, ale jeżeli nie ma nic do wyjaśnienia i wszystko jest jasne to przelew będzie szybko. Najczęściej wyplata jest po zakończeniu danego zwolnienia.

My zakazu przytulanek nie mamy ale i tak sie boje wiec na razie celibat :P

Madlenka strasznie współczuję takie samopoczucia. Do tego jeszcze podróż i impreza przed Wami, ale mimo wszystko życz udanej zabawy :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmieniłam sobie suwaczek wg terminu usg. Teraz mi smuto że pokazuje mniej dni ciąży :P no ale różnica była spora więc niech będzie.

Ada zmień mi na pierwszej stronie datę na 26.01 :) Może by w ogóle poukładać to terminami? :P
    Mam nadzieję, że kasa wplynie szybko, dom sam się nie postawi :P

madleknka współczuję, ja aż tak źle jak Ty się nie czułam, za niedługo koniec I trymestru to może wróci do Ciebie choć trochę energii. My też idziemy na wesele, tyle że w poniedziałek. Zamierzam większość przesiedzieć, nie chcę za dużo skakać. Twoja córa na pewno sobie poradzi, znając życie Ty będziesz bardziej zdenerwowana niz ona wakacjami u cioci ;)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sobie suwaczek ustawilam wg usg

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 18:10

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka, rzeczywiście fatalnie z tym zusem. Podobno to też zależy od wielkości firmy, chyba przy zatrudnianiu powyżej 30 osób to Zus rozlicza się z pracodawcą, a firma wypłaca kasę pracownikowi jak pensję.

Mała czarna, gratuluję udanego USG :)

Ja odebrałam wyniki, beta piękna 1211, progesteron gorszy 19,6, więc mam brać duphaston 3x1. A najsłabiej tarczyca tsh 2,35, więc od jutra zwiększam dawkę euthyroxu, a anty TPO 90 (norma do 60), nie wiem do końca co to znaczy, muszę poczekać do wizyty 17 lipca,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 00:48

43kt9vvjbmmercyy.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny

Jak tam znosicie upaly? Ja zawsze kochalam slonce ale teraz mnie juz meczy :-/ duszno, boli glowa ehh. Stwierdzam ze nie chcialabym rodzic w sierpniu i teraz chodzic z wieeelkim brzucholem.

Robaczku super ze beta tak ladnie wzrosla :-) a Ty mialas jakos problem z terczyca? Bo moja tarczyca z pierwszych badan ciazowych to 2,99 i lekarz powiedzial ze narazie sie nie czepia ale tez nie kontroluje teraz jej poziomu. I zastanawiam sie czy powinnam sie martwic.

Ja z usg nie mam konkretnego terminu wyznaczonego bo miedzy kazdym pomiarem np glowki brzuszka i kosci udowej wskazuja na 3 inne terminy. Z OM mam na 20.10 a z usg rozbieznosc od 15 do 23.10 chyba.

Mala Czarna ciesze sie ze z maluszkiem wszystko dobrze :-)

Wspominalyscie o przytulankach... U mnie to w ogole teraz tego nie ma. Ja w sumie moglabym zyc bez tego a moj mezu teraz sie boi i celibat mamy juz dluuuugi :-P

Miszka wspolczuje wymiotow. Mecza Cie nadal czy to jednorazowo bylo? Ja w tygodniu myslalam ze zwymiotuje po jezdzie samochodem.

Madlenka oby zle samopoczucie nie meczylo Cie na weselu. Uwazaj na siebie.

Perelka milego odpoczynku :-)

Mala Czarna obwod brzucha mierzysz na wysokosci pępka?

Pozniej pochwale sie swoim brzuszkiem bo w koncu zmobilizowalam sie do robienia zdjecia a dluugo juz nie robilam.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 18:10

wnidtv73dpzdszlc.png

Wysłany: 4 lipca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w sumie nie widac puchniecia ale czuje popierscionku i onraczce ze ciezko juz schodza a czasami w ogile nie moge zjac.

U mnie na moment male obloczki sie pokazaly na niebie i przyslonily slonce. Zeobilo sie przyjemnie ale tylko na chwile. Teraz znowu nie moge sobie miejsca znalezc bo tak grzeje :-/

I jeszcze tesciowa wkurza :-P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek gratuluje pięknej bety :D do 17lipca już niedługo. Ja wiem ile ja czekałam na pierwszą wizytę to czas sie strasznie dłużył.

Ja dzisiaj siedzę caly dzień w domu. Okna mam pozamykane i wiatrach chodzi wiec jest przyjemnie. Niestety dzisiaj dzień tez zaczęłam z wymiotami, na szczęście na jednym sie skończyło ale jeszcze troche mnie muliło. Teraz przespałam sie godzinkę i jest ok.

Kwiatuszek to czekamy na zdjęcie :) a co tam z teściową?

A i witam się w 7 tygodniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 17:26

blumen21 lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 4 lipca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wieczorkiem odżyłam i złapałam troszke słonka jak już chłodniej się zrobiło :)

a to ja a raczej Julka ;)
    5fc4d5fa99b01440m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 22:49

Kasiarzynka, Mala_Czarna_89, miszkaaa, czekolada, 100krotka:), perelka89 lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 4 lipca 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek mierze brzuch na wysokości pępka bo tam mniej więcej jest największy. Ale ty szczuplutka jesteś :)

Na mnie ta pogoda też dobrze nie wpływa. Niby czekałam na upały a teraz chodzę rozdrazniona

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ