X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka dzieki za info. Pewnie co szpital to inaczej jest. Zobqcze co mi dzisiaj lekarz powie ale na wiele nie licze bo on do tych milych i rozmowmych nie nalezy niestety.
    Wspolczuje takich kombinacji z wozkiem :-/
    Ale mimobze chlodno na dworzu to trzeba korzystac ze spacerow. Ciesze sie ze mam podworko to jak cos to mala tylko ubiore i wyjde na dwor nez wychodzenia na miasto.
    A jak maz sobie radzi w opiece nad Malutka? Wspolczuje Ci ze sama zostaniesz ale Twojemu mezowi tez bo bedzie tesknil za Wami podwojnie.

Iwona ja Cie zaraz pogonie! Nie stresuj sie bo nic strasznego sie nie dzieje. Skoro mala fika koziolki to jest ok. Bol mogl sie zdazyc, wazne ze nie krwawisz ani nic innego sie nie dzieje. A na szyjke tak jak pisalam sa sposoby.

Anisia ja chyba tak samo mialam ze nie ogarnialam wszystkiego. Zmienilo sie to kiedy poszlam na zwolnienie bo wiecej czasu i wiecej sil bylo na zajecia domowe.

U mnie byl kurier z umowa orange ale slubaniec zakichany i zasmarkany. Mam nadzieje ze nie zdazylam sie zarazic. Musze dzis mezowi cos kupic w aptece bo mowi ze czuje chorobsko w kosciach :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 15:55

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anisia - ja mam tak do tej pory :D ale to chyba kwestia generalnego ogarnięcia a nie ciążowego ;)

Ada - nie daj sie chorobie, fakt, strasznie duzo choruje ludzi teraz. Na marcówkach to polowa chora. Taka pora roku :/

Madzia - ściskam Ciebie i córcię! :D

Co ja jeszcze miałam... :/ nie pamiętam :/
    A, zamówiłam sobie dziś cebuszkę i 3 pary rajtek ciążowych.

I martwię się o Patrycję :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja dziś byłam w pracy zawieźć l4 to przy okazji wypiłam z chlopakami kawę :) Kupiłam po drodze pączki i żałuję, że nie wzięłam jednego do domu :P

Mam pytanie odnoście znieczulenia - u mnie w szpitalu jest gaz rozweselajacy, jakbyście mogły skorzystałybyśie? przy porodach na tlc to wygląda ok :P

Kasia a. masz pomysly, nie ma co :P

Dorotko może Julcia będzie jakąś trendsetterką? ;)

Iwona powodzienia na wizycie

Kasia k. grzeczna malutka że sama sobą się zajmuje :) Wyjście na spacer to faktycznie cała wyprawa, aż cieżko uwierzyć, że niemowlę tyle potrzebuje :D

Agnieszka w ciaży z mózgu podobno robi się kalafior ;) ale to tylko na początku potem człowiek się ogarnia. U mnie dom na początku też wyglądał kiepsko bo na nic nie miałam siły ani ochoty, potem jest lepiej :)

Ada nie daj się grypie

Pola ja też moją pracę lubiłam ale są rzeczy ważne i ważnejsze. Nie musisz iść na l4 do końca ciąży, może weź na razie na 2 tygodnie żeby odpocząć

Madzia super wiadomości :)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3

Wysłany: 9 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mysle ze jesli pojdzie w mamusie to nie bedzie to mozliwe ;-)

Co do gazu rozweselajacego to ja sama nie wiem czy bym skorzystala. Z jednej strony spoko sposob a z drugiej jakos chyba bym miala obawy. Jakos kojarzy mi to tak ze nie bede swiadoma porodu chociaz wiem ze to nie do konca tak jest. I czy oprocz ogolnego rozluznienia cos moze pomoc to watpie.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, jestem, jestem, dzięki za troskę kochana. Czytam Was w miarę na bieżąco, ale po pierwsze jestem trochę zarobiona, a po drugie jakoś nie miałam weny do pisania. Ale nie martw się, bo wszystko ok. We wtorek mąż miał urodziny i cały dzień a to ciasto piekłam, a to obiad robiłam, zakupy itp. Pół środy lepiłam pierogi, a pod koniec dnia przyjechał do nas brat męża z żoną i się okazało, że są w ciąży :).Bardzo się cieszymy, bo ona też poroniła ze dwa miesiące przede mną, a poza tym mieli trudności z zajściem i jesteśmy bardzo szczęśliwi, że teraz możemy przeżywać to wspólnie. To dopiero 6 tydzień, ale musi być dobrze :) A poza tym jutro impreza urodzinowa męża i trochę pomagam z jedną rzeczą w firmie, więc zarobiona jestem.

Kasiu, nie martw się brakiem ruchów, u mnie też nadal spokój, czasami mam wrażenie, że coś tam się dzieje, ale jest takie nijakie, że nie mogę powiedzieć czy to jelita czy synek. A jestem prawie dwa tygodnie dalej niż Ty. Z winem mnie rozbroiłaś :D

Dorotko, jak czytam o gmeraniu przy szyjce to aż mnie skręca, to musi być bardzo dziwne i nieprzyjemne. Jeszcze chwila. Jak oceniasz, ile dni remontu i sprzątania Wam zostało?

Iwona, trzymam kciuki za wizytę. Wszystko będzie ok.

Anisia, też miałam takie otumanienie, przychodziło falami i strasznie utrudniało pracę.

Pola może kilka dni wolnego naprawdę Ci pomogą? Rozważ to do niedzieli i może lekarz da Ci zwolnienie. Nie musi wypisywać ciążowego jeśli nie chcesz.

Monika, ja nie miałabym nic przeciwko małemu rozweseleniu gazem :)

Ada, kuruj się koniecznie i może jakiś tran wprowadź do diety?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 17:14

wnidtv73dpzdszlc.png

Wysłany: 9 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka nie pije herbaty z lisci malin bo to troszke bez sensu jak ja chce najdluzej jak to mozliwe zostac w dwupaku ;-)
    Super ze maz taki zaangazowany w opieke. Ciekawa jestem jak moj bedzie sie sprawowal.

Patrycja na moje oko remont to jeszcze z poltora, dwa tygodnie. Sprzatanie to jest na biezaco. Dzis niestety maz z robienia kuchni zrezygnowal i montuje drzwi zewnetrzne. W szafkach najwyzej bede sprzatala pozniej jak bedzie chwilka kiedy mala bedzie spala albo jakies ciotki ja odwiedza.

Ehh maz mial isc ze mna na usg ale chyba mie ma szans zeby wyrobil sie ze wstawieniem tych drzwi :-/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png

Wysłany: 9 października 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce z niczym ryzykowac. Wole sie dluzej pomeczyc :-P
    Na pazdziernikowych olejek rycynowy jest powszechny a on sam porod przyspiesza podobno

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png

Wysłany: 9 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak samo. W ogole to wiele dziewczyn poprzesuwalo suwaczki na terminy wg usg a jednak nie ma na to co patrzec tak do konca bo po cos sie jednak wylicza termin z OM. Wielkosc dziecka nie swiadczy o tym ze porod wczesniej bedzie. A jak poprzesuwaly to suwaczki to te pokazuja godzine zero a tak na prawde dobre kilka dni przed nimi

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja próbowałam tego gazu na zajęciach z ginekologii :D jest lekki zawrót głowy ale nie ma tak ze wyłącza świadomość czy coś a dużo sie nawdychałam :D ja myśle ze duza część jego działania to to ze skupiasz się na wciąganiu a nie na bólu...

arien lubi tę wiadomość

ex2banlianb8bcf2.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:31

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, Madzia gratuluje udanych wizyt! Bardzo sie cieszę :)

Iwona ja gotuję cebule, odcedzam i dodaję sok z cytryny i miód. Przepis mojej mamy jak bylam chora. W smaku dobre, ja lubię :)

Kasia narobiłaś mi chęci na grzane wino :P

Ja bym gazu spróbowała :) podoba mi się ta opcja

Siedzę właśnie z inhalatorem i ciężko mi pisać. Po obiedzie byliśmy z mężem w sklepie i zamówiliśmy narożnik i fotel. Wzięliśmy na raty bo kasy nam na to nie starczy. Ale jestem zadowolona! Wypilam mleko z miodem i czosnkiem i uciekam do łóżka. Jutro cały dzień leżakuje.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, kusi mnie ten gaz, jak nie skoczy się u mnie cc to chyba spróbuję :P

co do terminów hm... ja bym sie nie sugerowała tak do końca om, w końcu nie każdy cykl ma 28/29 dni a przecież wg takiego liczą. Moim zdaniem lekarze przy wytyczaniu daty porodu powinni brać pod uwagę długość cykli. U mnie om i usg były rozjechane, na początku trochę się tym denerwowałam, ale moje cykle miałe po 33/34 dni co by tłumaczyło dlaczego jedno z drugim się nie pokrywa. np jest styczniówka która ma 5 tygodni różnicy między usg a om

Patrycja 100lat dla męża! no i gratulacje dla szwagierki, fajnie sie złożyło, będziecie mieć dzieciaczki z jednego roku :)

Kasia k. mąż świetnie odnalazł sie w roli ojca :) na pewno sama sobie poradzicie we 2, szybko zleci i mąż znowu będzie w domu

Dorotko no to już bliżej niż dalej z remontem, może mała da go Wam dokończyć

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dobrze ufff:)
    Lekarz mnie zbadal powiedzial ze szyjka jest taka jaka byla :) a jak byla juz nie powiedzial pobral odrazu wymaz i zrobil usg najpierw dowcipkowe ogladna szyjke i znowu powiedzial ze jest dobrze :) a ja glupia psitka sie juz nie zapytalam ile ma ta szyjka wkoncu;/ i zrobil na usg zeby luknac na mala:) serduch Niuni walilo :) odrazu banan ma twarzy u mnie i u meza:)przy okazji znierzyl mala :) pokazal tatusiowi raczki nozki :) i buzke:) tylko tak slabo bylo widac bo troszke przestarzaly sprzet na w tym gabinecie ale to malo wazne :) A wiec z Lenki to juz spora panienka wazy caly kilogram:) a 28wrzesnia miala lekko ponad 700g:)
    Co do boli to nie wiedomo skad sie wziely i czym byly spowodowane;/ jak lekarz powiedzialnajwazniejsze ze ta szyjka jest w porzadku. Dostalam na wszelki wypadek luteine i spasmoline mam brac po 2 tabletki dziennie i kolejna wizyta 19 pazdziernika :)

Pola 89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz w domku.
    Maz zdazyl jeszcze po drodze sie sprzeczalismy w sumie to ja gderalam ze on zawsze wszystko na ostatnia chwile,on sl=kwitowal to tak ze i tak bedziemy jeszcze czekac i tak...i tak bylo :)

Wszystko dobrze ufff:)
    Lekarz mnie zbadal powiedzial ze szyjka jest taka jaka byla :) a jak byla juz nie powiedzial pobral odrazu wymaz i zrobil usg najpierw dowcipkowe ogladna szyjke i znowu powiedzial ze jest dobrze :) a ja glupia psitka sie juz nie zapytalam ile ma ta szyjka wkoncu;/ i zrobil na usg zeby luknac na mala:) serduch Niuni walilo :) odrazu banan ma twarzy u mnie i u meza:)przy okazji znierzyl mala :) pokazal tatusiowi raczki nozki :) i buzke:) tylko tak slabo bylo widac bo troszke przestarzaly sprzet na w tym gabinecie ale to malo wazne :) A wiec z Lenki to juz spora panienka wazy caly kilogram:) a 28wrzesnia miala lekko ponad 700g:)
    Co do boli to nie wiedomo skad sie wziely i czym byly spowodowane;/ jak lekarz powiedzialnajwazniejsze ze ta szyjka jest w porzadku. Dostalam na wszelki wypadek luteine i spasmoline mam brac po 2 tabletki dziennie i kolejna wizyta 19 pazdziernika :)

Wysłany: 9 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja sie tylko melduje ze u nas wszystko po usg ok. Mala wazy 3300 i jeszcze z 200g powinna podrosnac. Wypytalam go co i jak jakby porod sie zaczal ale o tym pozniej napisze jak odprawie meza do pracy

Pola 89, miszkaaa lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku, lekarz od razu na pierwszym usg pytał mnie czy chcę pracować, czy nie wypisać mi zwolnienia.

Dzisiaj mój mąż powiedział mi, ze zaczyna go drażnić moje roztargnienie i brak kontaktu ze światem :/ Strasznie mnie tym wkurzył :( Chciałabym móc się z nim zamienić na jeden dzień, żeby poczuł jak to jest przez pół dnia walczyć z zawrotami głowy, starać się utrzymać równowagę i nie przewrócić i jednocześnie nie móc się na niczym skupić. Ale ostatecznie dałam mu do przeczytania artykuł o tym jak działa organizm na początku ciąży i chyba troszkę mu to rozjaśniło sytuację.

Co do gazu to chyba bym skorzystała, chociaż trudno wypowiadać się z takim wyprzedzeniem.

Kasiarzynko, charakter naszej pracy jest taki, że najwięcej roboty jest do 10tego. Teraz, kiedy czuła się najgorzej nie bardzo mogła sobie pozwolić na zwolnienie bo byłby problem z zastąpieniem jej. Wszyscy są zawaleni robotą, a po weekendzie pewnie będzie się już czuła na tyle dobrze, ze uzna, że może przyjść do pracy i dalej rozsiewać zarazki.
    Super, że Twój mąż tak się angażuje :) Super z tymi piosenkami wojskowymi :D

Julka, nie wychodź jeszcze na świat. Niech mamusia z tatusiem zdążą skończyć remont, żeby mieszkanko czekało na Ciebie gotowe ;)

A ja właśnie jem - ostatnio prawie ciągle to robię :P I zaraz chyba będę się kładła. Nawet nie wiecie jak mnie cieszy fakt, że jutro sobota! Już bardzo dawno mnie to tak nie cieszyło.

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ