X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziewczyny. Patrycja, Marlena meldujemy się!
    Pola - mnie też :) a teraz to tego rozciągania się to jakieś apogeum jest :) ja na poczatku mialam takie objawy, potem, koło gdzieś chyba 12 tygodnia przeszło i nawet sie zastanawialam czemu mnie nie boli skoro macica rośnie. No i teraz mam :) przeciagnac się nie da, kichnąć się nie da, w nocy przy przewracaniu najpierw trzeba usiasc :) w ogóle smiejemy sie z mężem, że teraz z roztrzepańca stałam się taka dystyngowana :) a ja po prostu staram się jakoś bardzo energicznie nie ruszać bo boli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 22:08

o1483e5e2gt7h77w.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia kawał dziewczyny z Twojej Niuni już :)
    Na zmiane ułożenia Malutka ma jeszcze duuuzo czasu wiec sie nie martw :)

monika_89 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny...a gdyby tak wlać wino do gara, pogotować trochę, wystudzić, schłodzić i wypić...?

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 8 października 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia padlam :-D
    Masz Ty Kochana pomysly :-P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, po prostu potrzeba matką wynalazków :)
    dzień doberek w kolejnym tygodniu i uwaga...wg belly 5 miesiącu :) wooohoo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 08:18

monika_89 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:31

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 9 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jeszcze godzinka, dasz rade :-)

Kasia ja nawet przegotowanego wina bym sie bala bo co innego do potrawy wlac troszke a co innego pic normalnie.

A mi sie snilo ze szlam przez miasto i mała nagle wyciagnela nozki w brzuszku tak mocno pzy biodrze, ze pod slonce widzialam tą jej cala stopke i paluszki. I uwaga! Paznokietki miala pomalowane, kazdy na inny kolor :-D :-D

Tak w ogole to wczoraj tuz przez polnoca byla piata noc z rzedu kiedy Jula zaczyna mocno szalec, krecic sie przy szyjce, napirac na nia przy tym sprawiajac bol. Trwa to chwile i jest spokoj, nie mam przy tym skurczy ani nic. Zwyczajne mega aktywna sie robi na chwile. I tak tylko raz na dobe o tej porze wlasnie :-P

Kasia gratuluje kolejnego tyg ale wg mnie tez belly liczy rozpoczete tyg a tak jak pisalysmy to dla lekarza istatne sa te skonczone.

arien lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem :-) cały czas was czytam ale jakoś weny nie miałam poza tym dużo czasu spędzam na dworze w szczególności jak jest słońce i dopiero teraz widze jaka niedotleniona jestem ;-)
    U nas wszystko dobrze :-) dziś z mężem wybieramy się na warsztaty Mama wie :-)

Kasia, miło że pytasz :-)

Kasiarzynka jak przeczytałam twój wpis z małą to aż mi ciarki przeszły ale lekarze też mają do siebie że wszystko widza od razu w czarnych barwach bądź dobrej myśli :-)

Monika, 700 gram to już tak dużo brzmi :-)

Iwona, kochana oszczędzaj się.

Karolina, ale masz super z mamą :-D

Pola, ja obstawiam że to wiązadła na początku ciąży też miałam takie bóle zwłaszcza w nocy i jak kichałam to musiałam przyjąć odpowiednią pozycję bo jak byłam wyprostowana to wtedy się wszystko naciągało i niestety ból był okropny ale na szczęście chwilowy :-P

Magda, współczuję Ci glukozy :/ raz byłam na tym badaniu i jak pomyślę że znowu mnie to czeka to ajjjj !!! Nie na widzę pić nic słodkiego nawet herbaty kawa trochę słodka ale bez przesady.

Ada, fajny pomysł z tym zbieraniem do puszki :-P uważam że to jest lepsze niż jak ludzie mają kupić coś bezsensownego i niepraktycznego a pieniądze i tak wydają to lepiej na szczytniejszy cel.

Dorotko, a Ty w dalszym w ciągu w dwupaku ;-) a mam pytanie szpital w którym chcesz rodzić jest blisko Ciebie ?? Pytam bo jak zacznie się akcja ile czasu masz na dojazd bo potem izba przyjęć i dopiero przyjmują na porodówkę czy się mylę ??

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png

Wysłany: 9 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenko do szpitala mam 5 minut drogi samochodem, w sumie po skosie to widze go z podworka ;-) nie mam pojecia jak cala papierologia wyglada jak stawie sie do szpitala z bolami. Dzisiaj bede miala usg u lekarza ktory pracuje na poloznictwie w moim szpitalu i zamierzam wypytac co zrobic jesli sie przeterminuje albo jak sie akcja zacznie, czy lepiej id razu jechac jak zaczna sie bole czy liczyc skurcze. Moj gin przyjeza do mojego miasta z wawy i zadnych wskazowek mi nie dal :-/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musisz sobie zrobić teraz drogę po skosie ;-) czyli Twój gin nie pracuje w szpitalu w którym chcesz rodzić ?? Mój pracuje w szpitalu ale on ma dyzur tylko raz w tygodniu i też nie wiem na jakiej zasadzie się to wszystko odbywa.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Kasia tez sie usmiechnelam jak przeczytalam o winie :) masz pomysly:)

Magda dasz rade:)

Dorota a skad Julka wziela lakier??? hihi fajny sen:) Pisalas mi wczoraj ze nie mam co sie martwic...ale i tak sie martwie ;/

Marlena ciesze sie ze u was wszystko dobrze oby tak dalej:)

Ja czekam teraz z niecierpliwoscia do 18 na wizyte, zgodnie z radami wczorajlezalam caly dzien wstawalam tylko do lazienki i na jedzenie.
    okolo wieczora dopadlo mnie przerazenie;/ splakalam sie jak glupia bo bole sie pojawialy raz na jakis czas. Jedyne co mnie pociesza to to ze mala bryka w brzuchu jak szalona :) no nic czekamy..

Wysłany: 9 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona wiem ze komus to latwo sie mowi zebynsie nie martwic wiec doskonale Cie rozumiem. Ale kciukam zeby wszystko bylo dobrze :-*
    I nie placz bo wiecej szkody placzem zrobisz Lence. Wizyta za kilka godzin i na pewno gin Cie uspokoi.

Marlena moj gin prowadzacy jest z Warszawy a ja mam do wawy prawie 60km. Teraz bede na drugiej wizycie u tego gina co w szpitalu pracuje, raz mialam u niego polowkowe a teraz to koncowe. A po ukosie do szpitala ciezko bo to przez rzeke ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 11:20

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 17:13

wnidtv73dpzdszlc.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku dziewczyny powiedzcie mi czy Wy tez tak macie ze w ciąży nagle wszystko przestałyście ogarniac czy tylko ja tak mam?? bo dziś to mi sie normalnie płakac chce :/ w pracy sie nie wyrabiam a pracuje praktycznie bez przerw, w domu ciągle syf, nie wyprasowane, wyprane itd i nie wiem co sie stało bo nigdy tak nie miałam :( wiem ze mam mniej siłitp no ale bez przesady, az mnie to przeraza jak pojawi sie dzidzia to co ja wtedy zrobie i jak sobie poradze skoro teraz już ledwo zdążam ze wszystkim :/

i jeszcze wchodze tu do Was a Wy tyle postów naprodukowałyście a ja wczoraj nawet nie miałam czasu zajrzec do internetu :/

ex2banlianb8bcf2.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anisia ja na początku ciąży tez miałam takie nie ogarnięcia i nic mi się nie chciało ale po cieszę cie zdecydowanie to przechodzi ;)

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry witam sie zakichana :/ wrrr nie udało mi się uniknąć przeziębienia, ale może uniknę gorszego rozwinięcia choroby. Syrop z cebuli mam juz ugotowany, zapas miodu i cytryny tez jest wiec jakos dam rade. Później nadrobię co pisaliście

Buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 13:48

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 9 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada kuruj sie! Sporo osob teraz choruje. Trzeba uwazac :-/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie:) jakos ten czas zlecial zostalo jeszcze troche staram sie myslec pozytywnie ale wiadomo jak to jest...

Anisia ja na poczatku tez bylam taka nie ogarnieta ale wniare szybko przeszlo :) teraz takie dni zdazaja sie po ciezkiej nocy.

Ada nie daj sie chorobie...widze ze przygotowana juz jestes:) syrop z cebuli? nigdy nie pilam.

Kasia K ciezkie musza byc teraz takie spacerkowe wyprawy...a jeszcze jak sie czegos zapomni. Fajna taka dziecinka co daje zrobic cokolwiek w domu :) licze ze moja tez taka bedzie:)Dasz sobie rade jak malz pojedzie zobaczysz:)

• Pola 89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia! Jade sobie tramwajem do domu i czytam o roznokolorowych paznokietkach Twojej corci i malo brakowalo a bym sie osmarkala :P dobre :D

Kasiu, na pewno dasz tade sama z mala przez te 4 tygodnie :) dobrze, ze to nie wypadlo dokladnie po porodzie. A ja w takie sytuacji pewnie pojechalabym do rodzicow.

Anisia, ja tez zrobilam sie jakas otepiala. W pracy nie moge sie skupic, jestem zmeczona, senna, duzo śluzj analizuje to co mam do zrobienia, a jak wracam do domu to juz kompletnie nie kontaktuje. Ostatnio maz zrobil cos bezposrednio przed moimi oczami, a ja tego nawet nie zarejestrowalam. Najchetniej poszlabym na zwolnienie i troche odpoczela, ale lubie moja prace i chce miec do czego wracac po macierzynskim.

Ada, u mnie w pracy wszyscy prychaja, a kolerzanka, ktora siedzi ze mna w biurze jest calkiem chora :/ w weekend jade do babci po sok z malin bo mi sie skonczyl.

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:31

arien, Pola 89, lotta.89, monika_89, Kasiarzynka, czekolada lubią tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ