Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
witam sie i ja wczoraj mialam niezle jazdy i stres otoz to Siedzę na sofie wstaje patrze a tam gdzie siedziałam mokro lecę do łazienki spodnie i majtki mokre czy to normalne że tak ze mnie leci teraz czy wody mi się sacza bo szczerze nie wiem jak wody plodowe wyglądają i na szpital po 15 jechalismy bo moj gin byl ale skierwol do innego szpitala wiec tak crp podwyższone 14 a morfologia 10,30 i tak z Hania ok 400g waży szyjka zamknięta łożysko się podniosło wody płodowe nie wyciekqja chciał mnie zostawić lekarz na dwa dni żeby antybiotyk podać tylko wiec stwierdziliśmy ze jak wszystko w porządku z Hania i w ogóle to antybiotyk wezmę w domu a się przynajmniej dobrze wyspie i powiedział ze ok ale jak by co się działo zaraz jechać do szpitala lekarz e porządku wiec jestem spokojna i fajnie przybrała bo 60g w tydzień...ale druga lekarka przy tym gin mowila mi cos o zrobieniu dokladnie echa serca na polowkowym i nie wiem o co jej chodzilo z tym... uecardia 143uderzen/min UA 1,2+rozkurcz DV norma hm...
nie znam sie i chyba mojego gin poprosze jak zrobi polowkowe niech wysle jeszcze gdzie indziej mnie -
Pola, mam nadzieję, że mąż zrozumiał, że w ciąży, nawet jeśli nie widać jeszcze brzucha nie jest tak hop siup.
Cieszę się dziewczyny, że wszystkie wizyty pomyślnie poszły
Patrycja, dobrze że się odezwałaś
Wrzucę jeszcze jedno zdjęcie z dzisiaj i chyba, o ile pozwolicie pospamować, chciałabym to robić co tydzień. Może któraś z kolezanek się dołączy do mnie?
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fee50d027c17.jpg100krotka:), czekolada, lotta.89, Kasiarzynka, monika_89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kurde poszalalyscie z postami przez te kilka godzin
Co do terminow z OM i z USG to zgodze sie ze jesli cykl dluzszy to mozna sie sugerowac usg ale nie w przypadku jesli cykl ksiazkowy a tu nagle 2 tyg termin przyspieszony bo dziecko ma predyspozycje po rodzicach do szybszego wzrostu.
Iwona ciesze sie ze wszystko dobrze. Nie ma co sie az tak na zapas martwic. Sluchaj forumowych ciotek
Kasia ladny brzunio fotki to zaden spam bo w koncu to forum ciazowe a chwalenie sie naszymi brzuszkami to sama frajda
Pola troche kiepsko maz zareagowal na Twoje kiepskie samopoczucie. Tez bym sie wkurzyla. Faceci i tak nie zrozumieja tak do konca jak to jest byc w ciazy. Tylko szkoda ze czasami taka przykrosc tym sprawiaja. Ale wazne ze chociaz przeczytal artykul to pewnie przemyslal ze przesadzil troszke.
Co do mojej wizyty jeszcze to gin powiedzial ze on odstawia leki swoim pacjentkom od 36tc zeby organizm mogl juz przygotowywac sie lekkimi skurczami do porodu, ze to nie jest tak ze odstawie i z dnia na dzien urodze. Im dluzej je teraz biore tym fakt, przeciagam porod ale pozniej bede bardziej cierpiala bo te skurcze ktore teraz moglabym.miec skumuluja sie np ma jeden dzien. Albo bedzie trzeba wywolywac oxy. Takze odstawiam dzisiaj juz leki. Zostaje przy witaminach tylko. Dodatkowo zaleca juz od srody ktg, jesli bedzie ladne to tydzien po terminie powinnam z manatkami stawic sie do szpitala juz na wywolywanie.
Mala juz dosc mocno napiera na szyjke.
Ci do remontu to tak szybko nie skonczy sie bo jak na zlosc cos jest z drzwiqmi wejsciowymi a raczej z zawiasami. W sklepie doradzili reklamowac ale na rozpatrzenie reklamacji producent ma 3 tyg wiec maz bedzie jutro jeszcze kombinowal bo tyle nie bedziemy czekac z dziurami w scianach. Przez nie stanelismy z robota w domu. I tak pierdzieli sie to wszystko
A no i nowego hydraulika bedziemy szukac. Do baani z tym remontem. -
Dorota, w ogóle to co Ty za leki bierzesz? Bo jeśli jakieś wpływające na skurczę to mam rozumieć, że dupka/luteinę?
A co do remontu to powtórzę jeszcze raz. Tak to niestety z nimi jest ciągle coś, zawsze pod górkę a prawie nigdy z górki. I przez to my w remoncie siedzimy od połowy lipca już...A w sumie tylko trzy pomieszczenia, bo kuchnia, przedpokój i salon z czego dwa pierwsze już są zrobione w 100%. I wiecie co? Tak teraz sie zastanawiam co tak cholernie dużo czasu nam zabrało? I za bardzo nawet sama nie wiem
-
nick nieaktualnyTak jest ciociu Dorotko:)
Czyli akcja moze byc juz zaras:) O matko zaraz bedziemy mialy dtuga dzidzie na forum fajniusio:)
Dziewczynki wstawie 3zdjecia poscieli prosze o opinnie ktora ladniejsza:)
1
2
3
Pierwsza i trzecia roznia sie delitatnie koloremWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 22:48
-
Iwona jednak mam nadzieje ze nie tak zaraz. Chociaz tydzien niech nam jeszcze da w sumie chcialabym w dniu termini urodzic bo tego dnia moj siostrzeniec tez sie urodzil i chyba jeszcze jakas ciotka albo brat cioteczny.
Jakbym miala z tych trzeh kompletow cos wybrqc to mialabym ciezko bo zupelnie nie moje motywy ale jesli chodzi o kolorystyke to chyba 2, 3 i na koncu 1 przez te szarosci
Kasia przeciwskurczowo dziala magnez. Do tego biore acard przeciwzakrzepowo zeby jakis krwiak sie nie pojawil, witaminy, kwas foliowy. Glownie porod blokuje mi teraz magnez. Dupka bralam od owulki do chyba 6tc a do okolo 18tc luteine. Nie wiem jakie one mialyby zadanie w blokowaniu porodu. Wiem ze podtrzymuja ciaze na poczatku ale jak pozniej dzialaja to nie wiem.
Kolejna noc szalenstw malej przy szyjce o tej porze. -
O kurde 30kg to niezle a do konca jeszcze troszke zostalo. Chyba bym poszla juz na jej miejscu do dietetyczki.
Kurcze ja jak zwykle siedze do pozna a rano bedzie problem bo nie pospie sobie za dlugo
A ja wlasnie zjadlam zupeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 00:30
-
Dorotko, rozbraja mnie to Twoje nocne jedzenie .
No też bym się zmartwiła takim przyrostem. Pytałam czy ma może cukrzycę, ale nie. Ponoć bardzo się objada od początku ciąży, a teraz płacz. Choć na pewno hormony i zatrzymywanie wody też swoje zrobiło. Już pomijając konieczność zrzucenia tego po ciąży i obciążenie dla organizmu, to ja bym się bała o wagę urodzeniową dziecka. -
Hej dziewczyny mam za sobą kiepska noc od 3 nie spałam chyba do 5 a o 7 juz w ogóle nie mogłam się zmusić do spania.
Jeśli chodzi o pościel to to tez nie mój klimat ale z tych trzech chyba ostatnia propozycja jest mi najblizsza
30 kg w 7 miesiącu o kurcze chyba bym się toczyła a nie chodziła. Sama od początku ciąży jestem na lekach na tarczyce jem wszystko na co mam ochotę ale jeszcze póki co nie przytyłam ani kilograma co ostatnio też zaczęło mnie martwić bo na ostatniej wizycie waga dalej 49 a brzuszek juz widać. Lekarz powiedział ze mam się nie martwić i jeszcze zdarze przytyć okaże się w poniedziałek na wizycieNasz synuś
cykl starań -
Hej laski
Dorota, ja tez jestem pod wrazeniem Twojego nocnego jedzenia i tego, że wcale dużo nie przytyłaś. Podejrzewam, że gdybym ja tak jadła to byłabym gruba jak świnka. Ale faktem jest, że chyba głód odczuwam coraz częściej. Czemu brałaś luteinę? Tak na wszelki wypadek? Bo chyba wcześniej nie straciłaś ciąży ani nie miałaś plamień, nie? Czy źle kojarzę? A ile magnezu bierzesz?
Iwonko kochana, nie gniewaj się, ale mnie też średnio ta pościel się podoba. Takie te grafiki jakieś za agresywne są dla mnie. Ale oczywiście ważne, żeby Tobie się podobały a małej będzie wszystko jedno w czym śpi. Ale jesli już miałabym wybrać to wybrałabym bramkę nr 3
Patrycja, 30 kg to straaaszliwie dużo. Zdarza się kobitkom tyle, ale przez całą ciąże a i tak to sporo za dużo. Gdybym tyle przytyła to po prostu fizycznie bardzo źle bym się czuła. Przeciez musi jej być straszliwie cięzko.
Madziu - cieszę się z Twojego kolejnego tygodnia Bardzo fajnie, że tak razem idziemy
Karolina - odeśpisz tej nocy albo w dzień Mnie wczoraj w ciągu dnia strasznie zmuliło i zasnęłam tak, że nie mogłam się dobudzić i bałam się, że będę miała problemy ze snem w nocy, ale gdzie tam chociaż trochę dokucza mi od wczoraj zamiana miejsc z mężem w łóżku. Jakoś trudno mi przywyknąć
-
Ale sie wkurzylam! Naprodukowałam sie i mi się skasowało!
Dzień dobry,
Ja dzisiaj źle spalam przez ten katar, do tego jak się przewracałam z boku na bok ciągnął mnie brzuch. Pewnie przez smakranie wzięłam nospe i leze dalej.
Jesli chodzi o remonty to my chyba jestesmy rekordzistami bo remontujemy juz ponad 5lat. Chcieliśmy możliwie własnymi środkami i rękami, ale jednak potrzebny był kredyt i robotnicy wiec wreszcie remont widzi sie ku końcowi. Oczywiscie koniec oznacza stan gdzie można mieszkać ale będzie jeszcze tylko do zrobienia, ale to juz nie ma znacznie. Jak juz sie urządzimy wrzucę Am zdjęcia przed i po, zobaczycie same z czym walczyliśmy.
Docia, ale Julcia pięknie urosła. Dobrze ze lekarz kazał odstawić leki to może uda sie bez oksy.
Iwona. Super ze wszystko dobrze. Najważniejsze ze szyjka sie nie zmienia. Ja jak juz wybrałabym pościel 1. Jak widzisz kazda z nas ma inne zdanie wiec najlepiej wybierz taką jaka tobie sie podoba
Patrycja. 30kg!? Przeciez to może być zatrucie ciążowe. Lekarz nic na to nie mówi?!
Pola mój mąż tez nie mógł zrozumieć ze się zle czuje. Koncentracje miałam praktycznie zerowa, nie mówiąc o pamięci, a oczy mi się zamykam same po powrocie z pracy. Nie przejmuj sie mężem, faceci nigdy tego nie zrozumieją.
Kasia. Piękny brzuszek. Ja bardzo chetnie będę oglądać Wasze zdjęcia i sama tez cos czasem wrzucę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 10:24
-
Kasia moj gin jest z typu tych zapobiegliwych i przepisal mi lutke otvtak chyba. Chociaz mialam mega dlugie cykle i nie zaszlam w ciaze tak ot a bralam CLO, duphaston na skrocenir cyklu i estrofem na wzmocnienie endometrium. Wiec moze dlatego po dupku przeszlismy na lutke.
Magnez bralam 1 dziennie a jak zaczely mi sie skurcze lydek to kazsl mi brac 3 tabl. Niedlugo pozniej zaczelam brac witaminy wiec magnez zmniejszylam do 2tabl. A od 3 tyg bralam magnezin zamisst magne b6 w dawce 3x2 bo jrdna tabletka ma duuzo wiecej magnezu w sobie niz magne b6. A zmiana byla na wyciszebie drobnych skurczy ktore zapisaly sie na ktg na 2tyg przed 37tc czyli momentem donoszenia ciazy.
Moje jedzenie nocne to istne szalenstwo.. Oczywiscie o 3.30 jadlam jogurt a o 6 juz kanapke
Mam nazieje ze granica bledu w wadze malej nie bedzie na plus i nie dobije mi malej prawie do 4 kg
Madzia gratuluje nowego tygodnia
Karola wsplczuje kiepskiej nocy. Sprobuj w dzien sie zdrzemnac moze. -
Dzien dobry ale pospalam pisze do Was z lozka.
Dorotko, wspolczuje problemow z remontem
Stokrotko, mi sie najbardziej podoba 3, 2 tez bardzo ladna, ale gdybym nie moglawziac obu to chyba jednak wzielabym 3. 1 mi sie nie podoba.
Robaczku, 30kg! To straszne...
A co do nocy.... Mialam dzis trzyczesciowy sen. Trzecia czesc to byl istny koszmar! Najpierw randkowalam z kolega z pracy, a meza chyba nawet nie znalam. Pozniej, w drugiej czesci zaczelam sie bac, ze ten moj "kochanek" dowie sie, ze kiedys zamordowalam kilka osob, pocwiartowalam je i pozbylam sie ich cial... A w trzeciej czesci okazalo sie, ze jajo plodowe jest puste i musialam przejsc zabieg. Po zabiegu mocno krwawilam jak sie obudzilam to przez moment nie bylam pewna kto obok mnie lezy, czy poszukuja mnie za morderstwa i czy nadal jestem w ciazy -
Pola solidaryzuje się dziś z twoimi snami śniło mi się ze byłam na ślubie mojej kuzynki świadkowa a mój mąż był świadkiem wszystko byłoby normalnie ale śniło mi się ze mój mąż mnie zdradzał i to z mężczyzną i z nim był na tym weselu !!! Ale miałam nerwy jak się obudzilam :p za to mój mąż umierał ze smiechu
Pola 89 lubi tę wiadomość
Nasz synuś
cykl starań