Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziś weekend w wy tyle napisałyście
Wczoraj z mężem byliśmy na warsztatach Mama Wie i co było dla mnie zaskoczeniem to było bardzo dużo osób wraz z mężczyznami oraz kobiety z małymi dziecmi, wygrałam proszek do prania dla niemowląt rękawiczki do kąpieli i pieluchy flanelowe
Równiez jestem po pierwszych zakupach kupiłam kocyk, spodnie ogrodniczki, sweter i grzebyk do włosów oraz zrobiłam zamówienie na Szafa Bobasa więc czekamy na dostawę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 18:13
miszkaaa, Kasiarzynka, lotta.89 lubią tę wiadomość
-
Marlena, ja poproszę o jakiś raport z szafy bobasa jak paczka już przyjdzie. Czy fajne, miłe, czy wydają się porządne itd
Lorka, widać już brzuszek, widać baaaardzo ładny
Lotta, teraz czekam na Twój bęcuśWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 18:56
-
Lorka super brzunio
Marlena zakupy pierwsza klasa i gratuluje wygranej na warsztatach a co ciekawego zamowilas w Szafie?
Anusia mysle ze jeszcze za wczesnie na brzunio
A ja jestem zla. Naszym znajomym urodzila sie 1.10 coreczka. Mieszkaja oni na osiedlu gdzie moja tesciowa i znajomy czesto u niej jest tzn u drugiego syna tesciowej. W sumie kumpluja sie dobrze. I dzis moj mezu rozmawial ze swoja matka przez tel a ta wielce podniecona ze taki zadowolony ten chlopak z corki, taaaki szczesliwy, ze zlote dziecko - je i spi caly czas... I kuźwa szlag mnie trafia bo co jesli nasza Julka nie bedzie taka grzeczna to znaczy ze bedzie zla? Gorsza od tamtej? Jedne dzieci sa spokojne a drugie nie. Nie ma reguly. Zaraz bedzie dziamala ze to pewnie dlatego ze ja bylam nerwowa w ciazy (jesli bylam to tylko i wylacznie przez jej pieprzenie glupot) i nie wytlumaczy sie jej ze tak nie bylo. Przy niej sie wkurzalam jak cos gadala nie od rzeczy wiec babsztyl sobie juz cos ubzdural. Albo jak nie bede okazywala przy niej pozytywnych emocji i radosci z narodzin Julki bo jej towarzystwo bedzie mnie denerwowalo tzn ze nie jestem szczesliwa ze mam dziecko? Kurde moze to z boku wydaje sie smieszne ale ona taka presje na mnie wywiera gadaniem takich glupot.
Tak samo jak bylo ze nie donosze ciazy no niby za chuda jestem... Za kazdym razem jak o tym pomyslalam to balam sie ze jakby cos sie wydarzylo to bedzie mnie tym obwiniac. Ostatnio jeszcze gadala ze jak juz donoszona ciaza to najwazniejsze itp a teraz co? Tamta urodzila 4 dni po terminie to dzis juz byla gadka ze lepiej niech mala jeszcze siedzi i sie nie rodzi jeszcze sorka ze Wam smęce ale przykro mi cholernie jak kazdy jest taki cudowny a tylko my z mezem nie. I teraz bedzie porownywanie jaka to jest Jula a jaka tamta -
nick nieaktualnyKwiatuszek olej tesciowke, Ty masz meza i bedziesz miec dziecko, swoje dziecko, Wasze z mezem. To co mowi tesciowka olej bo bedziesz miec na pewno super coreczke i masz swietnego meza, co sie przejmujesz gadaniem tesciowki.
kwiatuszek789 lubi tę wiadomość
-
Anisia mi brzucho wywalilo dopiero tydzien temu+- tak to bie bylo widac tak wiec masz czas
Kurcze wspolczuje ci takiej tesciowki jak ona moze takie bzdury gadac Tobie ... zamiast sie cieszyc ze wnusia w drodze to tylko papla i Cie denerwuje ... a swoja nerwowoscia sie nie martw mnie mozna wyprowadzic z rownowagi w 2 sek ... i nie sadze ze to ma wplyw na zachowanie dziecka po porodzie ... a gadanie ze za chuda to tez jakas kpina przy pierwszej ciazy brzuch wychodzi pozniej a jak kobieta ma predyspozycje do ladnej figury to tez mniej przytyje co na pewno wychodzi lepiej niz przywalenie z waga 30kg na plus ... babsko pewno ci zazdrosci figury
A jak juz urodzisz to nie wazne czy dziecko bedzie marudne czy bedzie spalo 18h dziennie ciesz sie przy niej ile wlezie a jak jej bedzie przeszkadzalo cos to raczej wie gdzie sa drzwi ... najbardziej wkurza ludzi szczescie innych , jak ona tobie na nerwach gra to Ty sobie nie szczedz jej pozniej
Pewno sie nasluchalas od niej jako to bylo kiedy ona byla w ciazy ... i te opowiesci z krypty
Swoja droga ma kobieta tupet . Nie wyobrazam sobie ze moja tesciowa mogla by odstawiac takie szopki .
I pamietaj ze wasza corka bedzie dla was najlepsza i najwazniejsza . I jak zacznie ja porownywac to powiedz jej ze Julka jest jedyna w swoim rodzaju koniec kropka
A moze zmieni nastawienie jak sie wnuczka pojawi na swiecie ?
-
Dorota, myślę że Ewelina ma rację. Może przemawia przez nią zazdrość i wie że takim gadaniem może Cię sprowokować (znam to z autopsji) więc musisz pokazać jak jesteś silna i szczęśliwa z jej synem
Ja już po śniadaniu
A co do szafy to wzięłam body, półśpiochy, kaftanik, czapeczkę w sumie z każdej dziedziny po jednej rzeczy tak do przetestowanej (nawet jak okażą się złej jakości to chociaż cenowo nie zbankrutuje a przy takim niemowlęciu i tak nie ma co szaleć z drogimi rzeczami) jak dojdzie mi przesyłka dam znać -
Hej śpiochy ja juz po spaniu bo budzi mnie głód wzięłam tabletkę i za pół godzinki śniadanko
A w temacie teściowej idealnie cie rozumie... moja teściowa jak się dowiedziała ze to chłopczyk a nie dziewczynka to nie oszczędzila i wyraziła głośno ze liczyła na dziewczynkę chciałem ja zabić... jakby tego było mało nie pominęla tej kwestii na moich urodzinach przy stole gdzie już byli wszyscy goście ale już nie musiałam jej wyrzucać przez balkon bo rolę przejęła moja mama i może głupio zrobiło się teściowej, ale przez to mam do niej żal i niechęć. Teraz nic jej nie mowie mąż nawet jej nie mówił ze jutro mamy usg. Bardzo mnie to zabolało. I dokładnie to samo kuzynce męża jego chrzesnica urodziła się córcia super mała pogodna wesoła itd ale oczywiście i to teściowa na urodzinach powiedziała "oby nasze takie bylo" po pierwsze to nie jej !!! A po drugie nie ważne jakie moje dziecko będzie czy będzie się śmiało cały czas czy marudzenie i tak będzie Idealne bo będzie moje i męża i niech w końcu ona to pojmie bo jestem nerwowo na skraju wytrzymania. Jakby tego było mało dziś jedziemy do niej na obiad WTFNasz synuś
cykl starań -
Dzieki za mile slowa. Przy dziecku nie bede mila dla i juz to mezowi zapowiedzialam a on mi przytaknal ze bardzo dobrze. Ona nie gada tych wszystkich rzeczy mi tylko mezowi. On mi powtarza bo nie chce ukrywac nic przede mna a ja jestem w kropce bo nakchetniej przywalilabym tej lampucerze jakims tekstem ale przez to wyda sie ze sie dowiedzialam. Dla mnie stara sie byc mila bo wie ze moge ja opieprzyc i boi sie odezwac ale za to za plecami nagada na mnie.
Karolina Twoja tesciowa z moja by sie dogadaly na bank. Cholera conza roznica jaka plec i czy dziecko jest zlotym dzieckiem? Wazne ze jest, zdrowe i w rodzinie. U nas gadala mezowi ze kiepskie imie wybralismy bo tyyyyule Julii jest ostatnio. Ale co, oczywiscie mezowi to powiedziala a nie mi wiec nie mialam jak sie odezwac. Na szczescie maz nie zamierza jej mowic jak zaczne rodzic
Karola super ze maz poczul ruchy
Marlena fotka z zamowieniem obowiazkowo jak dotrze przesylka