X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ale z Ciebie laska! :) ulala! :D i jakie masz fajskie nazwisko :D

o1483e5e2gt7h77w.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana oczywiście ze WYSTARCZĄ !!! ale mój mąż ma milion par butów oki ja też troche mam :P to on sie uparł na buciuki no a ja nie mogłam mu zabronić :P ale zanim Kubus bedzie musiał mieć buciki to minie a mąż już mu Nike zamawia :P co zrobić

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha laska kochana prosze cie a jesli chodzi o nazwisko no cóż mężowe :P moje nie chwaląc sie było fajniejsze hahaha

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a ty masz loookiii takie jakie ja zawsze chciałam mieć no ale cos nie wyszło :P

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:33

lotta.89, monika_89 lubią tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo Wy mnie wszystkie w ogóle stresujecie! Tak samo marcówki! Posciele, buciki i miliony innych rzeczy kupujecie, zamawiacie a ja sie martwię, że jakaś głupia jestem bo te rzeczy wydają mi się niepotrzebne :) I się tylko denerwuje :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś ty ja na razie mam jedne buciki i mam nadzieje że mąż max 2 jeszcze weźmie bo nie widze potrzeby żeby mały miał póki co tyle butów co my :P spodni już ma wiecej od nas haha ale posciel to na pewno zamówię jak będę robić pokój to chce mieć wszystko na tip top. Choć póki co oszczędzam bo lista zakupów chyba nie ma końca ;)

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola gratki:-) jaki duży już mężczyzna:-) Kubuś sliczne umnie czekany na zdjęcie:-)

Pola jak nie czujesz się na siłach to weź choć troche zwolnienia.

Kasia A na pęcherz herbatki z żurawina:-) ja sikam po nich troszczy więcej ale pęcherz nie boli:-)

Kasia K cudna ta Twoja corcia :-) a z tym laptopem to różnie może być :-\ rozmawialiśmy z mężem i razem stwierdzilismy że nie ma sensu znowu go naprawiać teraz za 100zl można już coś kupić.

Jeżeli kogoś ominęła wybaczcie :-) jednak na laptopów lepiej niż na tablecie:-)

AAA Ada kciukamy za wizytę i czekany na zdjęcie:-)

U mnie ciężka noc:-\ ale odespalysmy w dzień:-) trzeba pupe ruszyć ale się nie chce:-D

• arien Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, gdybyśmy kupowali wszystko co wygląda słodko to byśmy zbankrutowali. Boję się, że będziecie mnie jak sknerę spostrzegać, któram oszczędza na własnym dziecku, ale staram się do tych zakupów jakoś tak racjonalnie podchodzić i stworzyć listę rzeczy niezbędnych i zająć się najpierw nimi.
    Znowu coś mi się w brzuchu dzieje i znów nie umiem tego nazwać. Czy to mały czy jelita pracują.

A zobacz Karola, pod naszymi suwaczkami jest napisane, że nasze dzidki mają koło 11-12 cm...A Twój taaaaki gigantyczny :D

lotta.89 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dam rady na ty m tablecie:-\

• dreambaby Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina dużo tego macie. Piękne rzeczy :)

Kasiu wiem że "seks- robienie dziecka" nie jest dobry, ale nie chcieliśmy zmarnować szansy, żeby nie mieć do siebie pretensji :) Mam nadzieję że niedzielne plemniczki wystarczą. A i tak co ma być to będzie. Chyba już "Góra" decyduje o tym wszystkim.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:33

Marzec x 2 <3 <3
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też staram sie nie kupować wszystkiego bo raz mnie nie stać a raz mam jednak ograniczenia w mieszkaniu gdzie to potem chować ;)

"Seks-robimy dziecko" hmm chyba jak sie któraś serio stara i wie ze ma owulacje to choćby nie bardzo sie chciało to działamy ;) wiec to zawsze jakoś tak działa ze sie robi dzidziusia chyba ze ktoś całkiem luźno podchodzi do starań. Ja przyznam sie w kalendarzu zaznaczyłam kiedy co i jak i tak było ale oczywiście nie było to na siłe.

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • arien Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreambaby wrote:
    Karolina dużo tego macie. Piękne rzeczy :)

Kasiu wiem że "seks- robienie dziecka" nie jest dobry, ale nie chcieliśmy zmarnować szansy, żeby nie mieć do siebie pretensji :) Mam nadzieję że niedzielne plemniczki wystarczą. A i tak co ma być to będzie. Chyba już "Góra" decyduje o tym wszystkim.

Mam nadzieję, że nie zrozumiałas mnie źle. Bo my też takie seksy mieliśmy zadaniowe :) Własnie, żeby nie tracić potencjalnej szansy i doskonale to rozumiem :) Ale w szczesliwym cyklu mielismy pod rzad 3 takie niesamowite seksy, które nie zdarzyly sie nigdy wczesniej i mam wrażenie ze już sie nie zdarzą. :)
    Sylwuś kochana - baaardzo mocno zaciskam za Was kciuki i wiem, że na pewno tutaj w końcu na stałe dołączysz :*

o1483e5e2gt7h77w.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda racja małe buciki są słodkie ;) takie symboliczne :D

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu absolutnie nie odebrałam tego źle. Wiem, że tak jest i chyba każda długi starająca się para to przechodziła. Mam nadzieję że w razie czego te niedzielne plemniki wystarczą :) Trzeba czekać. Zresztą w sumie niespecjalnie chce mi się o tym myśleć. Zauważyłam że dobrze robi mi dystansowanie się. Wiem że w końcu dołączę tylko cierpliwości trzeba.

Kochane moje ja uciekam znów na jakiś czas żeby nie myśleć :) Buziaki dla was i maluchów <3 Do usłyszenia :*

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej na teraz okres czekania tak jak mowisz odciąć się od myslenia :) trzymam kciuki i czekam na dobre wieści :* życze wszystkiego dobrego

dreambaby lubi tę wiadomość

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :)
    Wybaczcie że nic się nie odzywam ale ciężko u mnie z czasem a od momentu kiedy wróciłam do pracy to już w ogóle nie wiem co to czas wolny. :D
    Czytam was z zapartym tchem przy każdym wieczornym karmieniu i eksvyt
    ekscytuję się jakbym była w ciąży razem z Wami. :D

Dorota Ty to już na dniach rodzisz! :) czekam na dobre wieści i życzę szczęśliwego rozwiązania. :)

• arien Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Właśnie byłam sie ważyć (w dodatku po śniadaniu a zawsze ważę sie na czczo) i wyszło mi, że przytyłam 600g. Chyba za mało trochę. W ogóle dziwne to bo moja waga mocno sie waha. Startowałam z wagą 66.6. Potem bywało różnie, najwyższa to 69 z haczykiem chyba. A teraz 67,2...

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia spokojnie, jeszcze nadrobisz. :) A możliwe nawet ze będziesz błagać wagę żeby wreszcie stanęła. :D

Pozwolę sobie odpowiedzieć na pytanie, które zadałaś na temat 'szczęśliwości mamy' jeśli nie masz nic przeciwko. ;)
    Gdy dziecko się rodzi zmienia się dużo, bardzo dużo. Nie robisz tego co lubisz tylko to co musisz lub to na co masz czas. Ograniczenia są z każdej strony i nie da się tego ukryć. Czasem to przytłacza i powoduje płacz. Początki macierzyństwa wcale nie są tak piękne jak pokazują to w filmach. Zmęczenie, obolałe ciało po porodzie, piękne wyobrażenia o byciu wiecznie zadbaną mamą powodują że wiele kobiet nie czuje się szczęśliwe. Ja też miewalam takie momenty że nie wiedziałam co się ze mną dzieje. Ważne żeby umieć przyjmować pomoc. Nawet gdy ktoś zaproponuje przyniesienie zupy w słoiku nie ma co odmawiać. Pierwszy miesiąc jest trudny, przynajmniej dla mnie był. Nie wstydzę się do tego przyznać.
    Myślałam sobie, że przecież miałam spokojne i zorganizowane życie a teraz tyle się w nim dzieje. Zastanawiałam się nawet czy aby na pewno się nie pospieszylam i czy dam radę. Teraz wiem że na bycie mamą nigdy nie jest się w 100 procentach gotowym i nie można się do tego idealnie przygotować.
    Także tak,czasem można poczuć się zawiedzioną i nie do końca szczęśliwa ale to mija a gdy nie mija TRZEBA szukać pomocy bo to nie są żarty.
    Wczoraj po raz pierwszy od ponad roku zamknelam się w łazience, nalałam wody do wanny i zaczęłam czytać książkę. Poczułam że robię coś dla siebie od niepamiętnych czasów i było mi z tym super.
    Choćby nie wiem jak było ciężko dziecko to wszystko wynagradza. Podchodzisz do łóżeczka o 5 rano zmęczona jak pies a tam małe oczka spoglądają na Ciebie a małe usteczka próbują się uśmiechnąć. Wtedy wiesz ze dla swojego dziecka jesteś całym światem a to warte jest każdego upadku, poświęcenia i zmęczenia. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 12:38

czekolada, Lorka, arien, 100krotka:), miszkaaa, littleladybird, kwiatuszek789, monika_89, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ