Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Miszka przy pierwszej ciąży chodziłam na badania po śniadanku z kakałkiem bo.. nie wiedziałam, że musi być na czczo Jeśli chodzi o wyniki, to czasem miałam bakterie w moczu (teraz odpukać ani razu), krew wychodziła idealnie. Oczywiście nie namawiam, ale z drugiej strony jeśli nie potrafisz dojechać to hmm może coś lekkostrawnego na pusty żołądek ?
Na zgagę rennie można w ciąży -
Mój gin mówił, że tylko glukozę trzeba na czczo robić, reszta może być po lekkim śniadaniu.
A jeśli musisz też cukier zrobić, to może spróbuj przed wyjściem napić się lekko ciepłej wody z imbirem. Podobno pomaga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 13:13
-
Miszka kurde niby taka głupota zeby pojsc na badania a jednak jak tak Cie zaczeły wymioty męczyc to jest problem. Ja chyba bym cokolwiek zjadła, chociaz jakiegoś sucharka czy zwykła suchą bułkę zeby nie isć na czczo. Jeszcze zemdlejesz gdzies i dopiero bedzie problem. A od wymiotów organizm i tak osłabiony.
Daje link do tego wózka bez pokrowca, to x-lander:
http://allegro.pl/wozek-x-lander-x-move-2015-3w1-mimas-spiworek-i4892146242.html
I przykładowy wózek z tym stelażem o który sie boje. Podnożek jest tutaj akurat nisko więc szybko dziecko nie dosięgnie do niego ale jest wiele innyh wózków podobnie skonstuowanych. Strzałka zaznaczyłam o co mi chodzi. Zakłądając, ze podnózek jest wyżej, dziecko opiera na nim nózki a ten metalowy/aluminiowy stelaż ma na wysokości kostetek. Jakoś boje sie że się uderzy. Oceńce same i przy oglądaniu wózków popatrzcie na to bo wiele takich jest. w niekórych mozna regulowac ten stelaż w tym miejscu, ze sie nie uerzy ale jak np w tym - nie ma takiej opcji. W tynm x-landerze da sie wyregulowac do tyłu ten element co maluszkowi podpiera nózki, tak zeby nie przeszkadzałpóxniej opierać nózek o podnózek. Ale pogmatwałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 17:21
-
-
hej hej, pozdrawiam ze szpitala. Wczoraj wieczorem zaczęłam lekko plamić na różowo, może niepotrzebnie spanikowałam ale spakowałam sie i pojechałam na ip. Przyjęli mnie na oddział na obserwację. Teraz jest już ok. Plus taki, że miałam okazję popodglądać fasolinkę, od zeszłego tygodnia urosła ponad centymetr i pieknie fika koziołki
Co do zusu.... cofnęli mi tymczasowo l4 bo lekarz poprawiał datę do kiedy mam l4 i oni nie wiedzą do kiedy mimo że wyraźnie. Wczoraj zdążyłam złapać mojego gin przed urlopem, teraz tylko zanieść to do zusu i w końcu może dostane kasę.
Poza tym imprezę urodzinową zaliczam do udanych, poniedziałkowe wesele mniej bo zatańczylam raptem do kilku piosenek, nie chciałam przesadać z aktywnością.
Sesję noworodkową na pewno będę robić, wlasnie skończyłam fotografię, mam duzo znajomych z "branży" więc pewnie coś sama zrobię a może i odwiedzę znajomych
Robaczku podobno czasem jest tak, ze tsh ft 3 i 4 wychodzą dobrze i jakieś nieprawidłowości przy tarczycy wychodzą właśnie przy anty tpo, myślę, że skierują Cię do endo. Bez złych myśli mi tu, poprzednio boały Cię piersi i co? Teraz nie muszą, musisz myśleć pozytywnie! Bugaboo strasznie mi się podoba, ale cena dla mnie zaporowa, nawet przy używanym. Jeśli 3 beta Cię uspokoi zrób. Ja zrobiłam bo 2 pierwsze w poprzedniej ciąży były ok tylko potem coś poszło nie tak. Ta 3 dała mi jako taki luz. Takie ciągniecie jest normalne, jak mnie bardzo boli to biorę nospę. Brałam też magnez, ale gin kazał mi odstawić skoro nie mam skurczy żadnych bo ponoć za dużo go to też źle. Ja od 7tc plamiłam przez prawie 1,5 tygodnia na brązowo i wszystko dobrze (no prawie bo fasolka znowu mnie postarzyła )
Dorotko śliczny brzuszek, taki zgrabniutki ja na zatkany nos mam wodę morską, quixx bezpieczny dla ciężarówek. Ja tam jestem za kupowaniem używanych ubranek. Ile takie dziecko miało to na sobie? zaledwie kilka razy a ubranka są strasznie drogie. Jak samopoczucie? Rewolucje żołądkowe przeszły?
dmuchawiec też strasznie podobają mi się wózki bebetto, w sumie praktycznie każdy model na zdjęciach, pewnie na ten też sie zdecydujemy Holland widziałam ostatnio na żywo, calkiem całkiem się prezentuje, dla mnie nr to luna póki co
blumen doczekasz sie kopniaków, jeszcze będziesz narzekać, że kopie po żebrach
100krotka cudowne wiadomości! piękny maluszek i brzuszek
Ada no i widzisz nie taki diabeł straszny Ciekawe jakim cudem się domyśliła
czekolada nie masz dużej obsuwy wg om i usg więc pewnie owu była poźniej u mnie różnica 4 dni i za każdym razem tak wychdodzi
mała czarna bo baba jak to baba musi wybrać kolor i doskonale Cię rozumiemKasiarzynka, miszkaaa, 100krotka:), 100krotka:), Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Monia ale mnie wystraszyłaś pierwszymi słowami. Uff dobrze ze z fasoliną wszystko w porządku.pienie rośnie i to jest najważniejsze
Kasiarzynka Twoja kruszyna osiąga już zacne rozmiary
Kawiatuszek a teściowa to niech zobaczy na swój brzuchKasiarzynka, monika_89 lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny
Kuurcze ledwo wstałam, oczy na zapałki i codziennie rano jedno pytanie - po co ja chodzę jeszcze do pracy? głupia ja!
Miszka ona swojego kałdunka nie widzi. Mój przynajmniej zgrabny nie to co jej smalec
Monia!! Cholera ja też sie wystraszyłam! Odpoczywaj żeby juz wszystko było dobrze. Trzy6mam kciuki aby groszek tak sobie ładnie fikał do samego rozwiazania -
Ale jestem dzisiaj zła! Paskudnie sie mi dzień zaczął! Obudziłam sie o 4 z mdłościami, juz w łóżku zaczęło mnie szarpać wiec zjadłam wafla ryżowego i przeszło. Poszłam dalej spać. Zadzwonił budzik, biorę telefon do ręki a ten się zawiesił a budzik dalej napiera...a! Baterii wyjąć nie mogę, nic nie działa budzik dalej dzwoni. Skończy dzwonić to drugi zaczął! W końcu Tel sie sam rozładował i byl spokój, ale nie na długo. Wstałam, poszłam do łazienki, zrobiłam śniadanie, zjadłam kanapkę która po paru minutach wylądowała w misce. Dobrze ze juz teraz rano mam miske pod ręką bo łazienka zawsze zajęta rano!
dmuchawiec lubi tę wiadomość
-
Kwiatuszku rzeczywiście jest ten próg, nie pomyslalabym że dziecko może sobie przez to zrobić krzywde, nie zwróciłam uwagi na to..i nie wiem czy jest to istotne ale chyba wezme to pod uwagę i przyjże się swojemu.
Monia, zawsze lepiej plamienie skonsultować z lekarzem niź potem pluć sobie w twarz, ważne że wszystko dobrze.
Ja chyba zostane przy holland , duży wybór kolorów jest i kosz zasuwany, podbala mi sie jeszcze silvia ale mężowi nie za bardzo.
Byłam dziś w biedronce było u nas otwarcie po remoncie i kupiłam pierwsze ubranka:)
Bluzki 2 szt-13 zł kpl , bluzę 13 zł i spodenki też 13 zł. będzie miał na później:) bo rozmiar 68 i 74 ale warto tylko jak stałam to na mnie Pani wpadłam prawie i lekko mnie zadrapała na brzuszku... zmartwiłam sie czy małemu nic nie jest... czy nie będzie miał blizny bo ja na brzuszku miałam takie mini zaczerwienienie...
jak myślicie chyba na tym etapie nic sie nie powinno stać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 09:48
-
O kurcze Miszka, fatalny poranek, ale przynajmniej dobrze, że ta miska była, bo dopiero wtedy byłby problem. Mam nadzieję, że lada moment Ci miną te nudności. Czy Ty bierzesz Duphaston lub Luteinę, one niestety mogą wzmagać to uczucie.
Monika jak tam? Wypuścili Cię już ze szpitala?
Kwiatuszku, a do kiedy planujesz pracować, bo nie pamiętam? Kiedy Ci się kończy 2 trymestr?
Ja dziś miałam fatalny sen. Byłam na wyjeździe służbowym i było dużo różnych atrakcji, gier terenowych itp. Wróciłam do pokoju wieczorem, szukałam koszulki do spania, żeby iść pod prysznic i nagle zaczęła mi cieknąć po nogach krew. Pojechałam szybko do szpitala, ale nie wiem co się w nim wydarzyło. Następnego dnia podeszła do mnie Prezes z całym zespołem i powiedziała, że już wiedzą, że jestem w ciąży i gratulują, a ja nie wiedziałam czy jeszcze w niej jestem i się obudziłam. Widać doskonale jakie dwie kwestie najbardziej mnie stresują, przed własną psychiką się nie ucieknie.