X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku będzie dobrze! Trzymam mocno kciuki Kochana. Koniecznie daj znac po badaniu! <3

perelka89 lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jest ok. Pęcherzyk 0,94cm, ys 0,22 (czy to ciałko żółtkowe?), widoczna tarcza zarodkowa, nie mam podanego crl. Uff, bardzo się wystraszyłam. Lekarz jak zwykle na nfz przemiły, wyrozumiały i rozmowny ;)

czekolada, perelka89 lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek sprawdź teraz czy lista działa, bo pozmieniałam parametry udostępniania.
    A i z kupowaniem kombinezonu na wyrost to nie jest dobry pomysl. Z moja szwagierką kupiliśmy tak dla jej dziecka a jak przyszła zima okazało się ze kombinezon jest w nogach za krótki a dlugi w rękawach. Trzeba bylo wziąć małego do sklepu i na niego mierzyć kombinezony bo bylo ciężko cos wybrać. Bardzo fajna ta paka ciuszków :)

Robaczku najważniejsi ze wszystko ok. A przyczyna plemienia nie jest znana?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 20:25

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Proszę Pani tak się zdarza, może być wszystko dobrze, a może to przepowiadać przyszłe problemy i poronienie" czyli nie wiem nic.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah te szpitale, czyli pewnie odeślą cie z kwitkiem do domu. Zbadaj jutro progesteron. nie pamietam czy ty bierzesz luteine/duphaston? I wtedy pędzikiem próbuj dostać się do gina prywatnie. Jak powiesz przez tel, że miałaś plamienia to znajdzie się jakieś miejsce.
    Na wątku lutówek jest kilka dziewczyn które prawie codziennie plamią, a to krwią a to brązowo i z groszkami jest wszystko ok. Dobijają do 10 tc, a źródeł plamień lekarze też nie mogą namierzyć.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku wazne, ze jest wszystko dobrze. Maluch dopiero co "wgryzł" się w Ciebie wiec wszystko tam jest jeszcze swieze i moze stąd te plamienie. Lekarz już mogł sobie darować ten wywód że moze to przepowiadać przyszłe problemy. To takie gdybanie i niepotrzebnie sieję panikę.

A Ty bierzesz Duphaston albo Luteinę?

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dopiero teraz zauważyłam Miszki post. Wg mnie powinien przepisać wspomagacza w razie czego

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę dupka 3x1, pytałam czy zwiększyć to powiedział, że jakby co to i tak nie pomoże. Ja już puszczam mimo uszu takie teksty, nie wiem co Ci lekarze mają za satysfakcję, że tak sobie pogadają. Progesteron badałam w piątek, więc myślę, że spokojnie zaczekam na wizytę w środę za tydzień, a jutro zadzwonię do mojego gina czy brać więcej duphastonu lub luteiny, w domu mam duże zapasy.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle bardzo Wam dziękuję. Poza szwagierką, która też jest po jednym poronieniu nikt właściwie nie wie o ciąży i to fajnie móc komuś opowiedzieć co się dzieje, wiedząc, że ten ktoś będzie trzymał kciuki.

miszkaaa, czekolada, kwiatuszek789, perelka89, monika_89 lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku jak bierzesz dupka to możesz spokojnie poczekać do wizyty. Myślę ze to jednorazowy wybryk twojego kropka, kiedyś jedna dziewczyna fajnie napisała a propos plamien, że nowy lokator "sprząta" sobie mieszkanko :P

Robaczek89, monika_89 lubią tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku spokojnie w takim czasie plamienia/ krwawienia zdarzają się bardzo często. Uwierz jestem ekspertem w tym temacie - w 11tc wylądowałam z dużą ilością żywej krwi a hljak widzisz dzidzia rośnie i kopie za trzech :)
    u mnie była taka sytuacja ze zbadal mnie tylko na fotelu, wyciągnął czerwone palce a usg miałam (uwaga) po 2 dniach żeby nie drażnić macicy. Ile ha się wtedy naczytalam o wszystkich możliwych plamieniach.. Wtedy też zdecydowałam ze w tym szpitalu rodzic nie będę i obiecałam groszkowi ze damy sobie radę i wyjdziemy z tego calo.
    Na twoim etapie może następować zagnieżdżanie maleństwa i wtedy często występuje plamienie. Lez duzo wstawaj tylko na siusianie i będzie dobrze :) co za leki ci dali?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku bardzo się cieszę że wszystko w porządku. Odpoczywaj dużo :-)
    A lekarzami się nie przejmuj, ja w zeszłym roku jak lezałam to miałam wrażenie że ich to cieszy jak ciężarna ma problemy ważne żebyś Ty się nimi nie przejmowała.

Robaczek89 lubi tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała czarna, nie zazdroszczę tego czekania wtedy, ale dobrze, że wszystko zmierza w dobrym kierunku.

Teraz jak wiem, że pęcherzyk nie jest pusty to mi ulżyło. Jasne, może być różnie, ale jest lepiej niż ostatnio a to już plus :D.

Też się zastanawiam nad tym szpitalem, w ostatnich dwóch miesiącach badało mnie tam 3 lekarzy i wszyscy byli fatalni pod kątem podejścia. Najlepszy był lekarz, który przyszedł do mnie rano po nocnej indukcji poronienia a przed łyżeczkowaniem i zapytał - a pani taka młoda, dlaczego w ciąży nie jest? Była jedna super położna... ale nie zajmuje się porodami.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 02:35

monika_89 lubi tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku, ja się czujesz dzisiaj, jak plamienia? Zostawili cię w szpitalu, bo chyba mi umknęło? U nas w listopadówkach maaaasa dziewczyn plamiła wrrr. Podoba mi się twoje pozytywne nastawienie, a ja wierzę, że nastawienie działa cuda ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka Twoj brzunio wiekszy ale tez fajniutki :-) w ogole kazdy ma swoj urok :-)

Moja mala dala mi niezle popalic. Nawet nie wiedzialam ze tak w nocy szaleje :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała czarna odpowiedź 100% kobitki:D
    Kwiatuszku współczuje stanu zdrowia...
    Kada mutsy też oglądaliśmy ale jest dużo niższy niż jedo lub bebetto wiec jak sprzedawca poinformowala nas ze nie mozna podnies go wyżej odrazu go odstawilismy, ale jak ktoś jest niźszy to czemu nie:)

Kwiatuszku napewno jak wybierzesz sie do sklepu po wozek to cos wybierzecie , ubranka świetne:D
    moglabyś wrzucić zdjęcie wózka który ma te rurkę co dziecko nogi może sobie obijać nie zwróciłam na to uwagi a z chęcią zobaczę:)

Robaczku na zgagę dobra maślanka, , zimne mleko.
    Odpoczywaj dużo, nie dźwigaj.
    Ściskam:-*

My także będziemy musieli kupić kombinezon na zime bo przecież to grudzień i zastanawiam się jakis rozmiar wsiąść...

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmuchawiec po pracy wrzuce jakies fotki to porownacie i moze mnie na ziemie sprowadzicie :-D

Wczoraj jeszcze jeden model upatrzylam tylko moja pamiec zawodzi i nazwy nie pamietam ale wkurza mnie to ze nie ma w nim tego pokrowca do spacerowki tylko spiworek :-/ troszke dziecko podrosnie i mam wrazenie ze ciasno mu bedzie :-/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ile rzeczy jest do obejrzenia przy tych wózkach :). Ja jestem w miarę zdecydowana, ale jakoś pewnie koło października będę podejmować decyzję, więc jeszcze wszystko może się zmienić :).

Nie zostawili mnie w szpitalu, jestem normalnie w pracy, jutro sobie wzięłam wolne, bo mam kilka rzeczy do ogarnięcia. Plamień nie ma, no i to nie była żywa krew tylko sporo takiego mocno różowego śluzu.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Perełka śliczny brzusio :)

Robaczku dobrze ze plamienia ustąpiły ale odpoczywaj dużo, ile tylko sie da.

Kwiatuszek jak wózek nie ma pokrowca na nóżki to troche lipa. :/

A ja mam problem i nie wiem co robic. Mam skierowanie n badania krwi i powinnam byc na czczo,ale jak rano wstaje to z głodu odrazu bierze mnie na wymioty i nie wiem jak jak dam rade dojechać 15km na głodniaka :/zreszta nawet jak zjem to nie jest dużo lepiej bo tez wymiotuje ale przynajmniej mam wtedy czym

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ