X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka ja wlasnie musze popytac o ceny tych szczepionek skojarzonych. Narazie na nie sie nastawilam (mimo ze sie ich troche boje) ale zeby cena mnie pozniej nie dobila.

Ada czy moj maz sie odnajduje? Czasami potrafi cos madrego doradzic i pomaga ile moze ale sam nie zmieni pieluchy, sam.nie wykapie, nie przebierze i najczesciej ja musze decydowac co i jak. Jak jade na zakupy to z nia zostaje ale ja jadr kiedy mala zasypia po MM wiec dluzej spi. Najlepiej mu idzie zabawianie malej przy czym ja sie do tego noe nadaje. Za tydzien wraca do pracy i czuje ze znowu bede chodzila i plakala.

Kotek narobil Ci problemu ale fajnie ze juz problem z glowy. Niech sie szybko goi szycie.

W ogole od kilku dni pobolewa mnie brzuch. Obkurczania macicy nawet nie czulam a teraz cos sie dzieje. Wizyta kontrolna dopiero 6 tyg po porodzie wiec sporo czasu jeszcze ale zaczelo mnie to niepokoic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 22:23

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Melduje się , że u mnie wszystko ok . Przeżywałam wyjazd męża , to już tydzień więc do końca zostało już 5 tygodni ...
    Wszystkim Wam gratuluje kolejnych tygodni ciąży :)

Arien kop ode mnie siarczysty za przywoływanie złych myśli ... mam tak samo jak Ty :P tylko nie ma mojej ostoi spokoju na horyzoncie i zaczynam snuć ... 3 dni szybko zlecą , nawet się nie obejrzysz a będziecie razem ;)
    A pamięć u facetów funkcjonuje bardzo słabo jeśli chodzi o daty . Chociaż mój to o wizytach pamięta , gorzej z innymi datami :P

Aga super , że biopsje masz odroczoną , będziesz spokojniejsza robiąc ją jak najpóźniej , zawsze to bezpieczniej :) Oczywiście gratuluje dostania się na specjalizację :) Twoje bezrobocie nie potrwało długo :)

Ja mam wizytę 13list. jestem ciekawa czy wszystko ok . Chyba się nie doczekam tej daty :P dobrze , że w miarę z rana sie odbędzie . Jeszcze 9 dni ... :)

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada - myślałam, że padnę ze śmiechu, kiedy przeczytałam, że Twój mąż nawet nie wie ile masz lat :) Jakbym mojego tatę widziałam :)

Dorotka - a nie możesz zadzwonić do położnej i zapytać o te bóle? Brzmi nieciekawie, ale mam nadzieję, że to nic takiego...

Lorka - powtórzę się, ale podziwiam Cię, że dajesz radę tak żyć ze swoim mężem. 6 tygodni rozłąki...nie wyobrażam sobie.

Mój mąż dojechał cały i zdrowy, chociaż akurat na A1, którą jechał był wypadek :/ W ogóle jestem strasznie niespokojna jak go nie ma i jak wiem, że nie może w każdej chwili przyjechać. Niedługo się pakuję i jadę do rodziców.

Wczoraj pod wieczór zaczął mnie dość mocno boleć brzuch miesiączkowo :/ Byłam bliska pojechania na IP bo naprawdę się przestraszyliśmy. Dzisiaj już lepiej, chociaż ten brzuch chyba bardziej napięty jest. Jak ból powróci to zadzwonię do gina.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dwa dni temu odczułam takie jakby twardnienia macicy , trwały po 15-20 sek raz na jakiś czas ale nie bolało . Nie wiem czy to coś czym powinnam się martwić , nie chcę panikować bez powodu :P

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:04

Marzec x 2 <3 <3
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój telefon właśnie oznajmił , że zaczynam 18tc :D powiedział mi tez , że z początkiem 18-20 tyg macica może się stawiać , twardnieć i napinać - są to fale Alvareza :P
    mam odpowiedź na pytanie :P

monika_89 lubi tę wiadomość

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie skurcze Braxtona Hicksa?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba to samo :)

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki :-)

U mnie samopoczucie ok, od paru dni męczy mnie zatkany nos i strasznie męczę się, do tego bezsenność w nocy wstaję kręcę się gorąco mi plecy bolą w dzień jest lepiej.
    Powoli już ogarniamy wyprawkę na dzień dobry ciuszki mam, na allegro do koszyka wrzuciłam pieluchy tetrowe i flanelowe, rzeczy do porodu, w tym miesiącu zamówimy łóżeczko w następnym miesiącu rzeczy do łóżeczka w wózek w styczniu tak po wypłacie żeby niejednorazowo :-P

Jeśli chodzi o skurcze czy twardnienie brzucha ja mam z tym problem :-P chodź czasem widzę różnicę kiedy jest miękki a kiedy twardy ale żeby odróżnić to wszystko to nie ogarniam :-P

Dorota rozmawiałaś z lekarzem/położną odnośnie bólu brzucha?? A może w chwilach kiedy będziesz sama warto skorzystać z pomocy albo chodź by obecności mamy albo bliskiej osoby żebyś nie czuła się osamotniona.

Ewelina, oby szybko zleciały Ci te 5 tygodni :-P

Kasia, ja też mam takie dni że z łóżka nie chce mi się wyjśc :-P ale potrzeby są jednak silniejsze no i trza :-D

Agnieszka, Magda ale ten świat mały :-D

Kasiarzynka, fajnie że twój mąż zajmuję się Mała :-D

Ada, ja już jestem ciekawa jak u nas będzie w SR mam nadzieję że będę zadowolona :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Brzuchatki i Mamuski:)

Dorotka jak masz mozliwosc podpytaj sie o te bole brzucha. Mam takie przeczucie ze moj maz bedzie ta jak Twoj pomagal choc ja bede mu tlumaczyla uczyla go zeby robil wszystko i zawsze moge liczyc na pomoc mamy ona sie nie boi zrobi przy dziecku wszystko.

Ada Ten Twoj kot to awanturnik:) rany napewno szybkosie wygoja:)

Ewelina ja tez Cie podziwiam nie umiala bym tak;/ mam nadzieje ze czas Ci szybko zleci.

Kasia zanim sie obejrzysz maz bedzie juz w domku:) mam nadzieje ze bole sie nie powtorza.

Marlena wiem jak to jest z zatkanym nosem ja sie juz mecze od kilku tygodni;/ a w nocy nos zatkany mam od samego poczatku ciazy;/

U nas ok:) oddalam dzis krew i mocz do badan bo w poniedzialek mam wizyte:) mala wczoraj szalala caly dzien a dzis chyba odpoczywa malo co da o sobie znac

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Arien nie przywoluj czarnych scenariuszy :-) ja zawsze mowie "dozobaczenia" do mojego jak gdzies jedzie zeby nie mowic "zegnam" czy jakos tak co by brzmialo ze na zawsze sie zegnamy.
    Szybko mina dni rozlaki, Ty posiedzisz z rodzicami i zaraz znowu bedziesz z mezem :-)

Marlena moze cos stosuj nawilzajace do nosa? Wode morska czy jakies dozwolone ciezarnym kropelki. Fajnie ze stopbiowo ogarniacie wyprawke :-)

Co do skurczow to tez nie ogarnialam czy to twardnienia czy mala tak sie ulozyla. Pozniej przy duzym brzuchi to juz w ogole nie ogarniam tego.

Co do pobolewania brzucha to pogadam w piatek z polozna jak bedzie u nas. Ale tak mysle ze chyba boli mnie jak ponosze mala czy troche wiecej sie poruszam. Na wypisie w zaleceniach wpisane mam zebym prowadzila oszczedny tryb zycia. Usmialam sie jak to przeczytalam bo jak do tego sie stosowac przy dziecku ;-)
    Za to dzien w dzien glowa mi peka. A taki mialam z tym spokoj w ciazy.

Wystalam sie 2h w kolejce do laboratorium :-/ na koniec przyszla dziewczyna z 6tygodniowym maluszkiem i ich przepuscilam a mochery oczywiscie pokiwaly glowa ze beda musialy dluzej czekac. Jeden do drugiego zazal gadac ze "tadek ty to jestes taki drobny to wezme cie ma rece i tez wejdziemy bez kolejki tylko kurde smoczka nie mamy". Powiedzialam mu kulturalbie ze bardzo nie ladne jest toco mowi, ten sie speszyl i mowi ze nie ma zadnych pretensji ze przepuscilam ich to aby odpowiedzialam ze "to dobrze" i ze dziecko nie zrozumie ze musi czekac. Ludzie sa straszni po prostu :-/

Moj maz zostal sam z mala i w 2h nauczyl sie wiecej niz przez tydzien urlopu, przewinal mala, podmyl (bo chwilowo nie uzywamy chysteczek nawilzonych i przy kadej zmianie myjemy pupke), nakarmil, ponosil aby odbila i ululal. Mozna? Mozna!
    Ale stwierdzil ze woli pracowac niz tak caly dzien z dzieckiem siedziec :-P

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona mam nadzieje ze obydwaj (Twoj i moj) z czasem nabiora wprawy w opiece nad maluszkami. Mojego pogonilam juz kilka razy ale nie chce sie przez to klocic zeby tym bardziej sie nie zniechecil. Niby to jego obowiazek ale nie tedy droga :-)

W ogole zapomnialam napisac ze tak zerknelam na Wasze suwaczki i mkna jak szalone :-) mam wrazenie jakbym z miesiac w ogole tu nie zaladala. Za kilka miesiecy prawie wszystkie bedziemy rozpakowane i nasz topic zdominuja tematy o kupkach i kolkach :-D

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:33

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka tez mam taka nadzieje :) ja swojemu juz od jakiegos czasu powtarzam ze bedzie sie uczyl razem ze mna wszystkiego:) niby nie protestuje ale glosno krzyczy ze pieluch zmieniac nie bedzie a ja mu mowie ze bedzie bedzie :)

Jesli chodzi o wyprawke to nam tez juz malo co zostalo :) czekam niecierpliwie na przelew jak przyjdzie to w sobote jedziemy zamowic wozek kupic kilka brakujacych rzeczy dla mnie koszule i takie tam:) no i jak starczy to komode jak nie to chyba zostaniemy z ta co mamy najwyzej moje rzeczy przeniose gdzie indziej :)
    Za tydzien gora dwa bedzie juz lozeczko i posciel :) juz nie moge sie doczekc :)

• Lorka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze te szczepionki to tanie nie są :/ nawet nie wiedziałam , że to takie koszta .
    Zawsze byłam pewna , że na pneumokoki i meningokoki zaszczepię swoje dziecię ale kasa to nieziemska ... One nie wchodzą z szczepienia refundowane ?

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorka nie wchodzą ale naprawde warto szczepic...

ex2banlianb8bcf2.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zaszczepię nie widzie innej opcji ale chyba już zacznę oszczędzać ;-)

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś czytałam o szczepionkach i ceny są przerażające...

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Dorotko jednak mąż dal rade! Super. Powoli będzie sie przełamywał i chyba najlepszym rozwiązaniem jest rzucenie gagatka na głęboką wodę ;)

Kasia jak brzuszek? Juz lepiej?

Ja to nie jarze co to jest twardnienie macicy, chyba poprostu tego nie miałam. Jedynie zdarzało mi się ze brzuch byl bardziej napięty.

Ewelina ja odliczam do 12-stego wiec możemy odliczać razem do wizyty. Szybko zleci.
    Marlena współczuję nieżytu nosa :/ ja strasznie tego nie lubię bo tez się mecze. Nie potrafię oddychać ustami. Używam kropli prenalen i tak troche pomagają ale rewelacji nie ma.

Iwona to juz nie wiele zostało z wyprawki. Szybko ogarniecie.

Aga. Jak rozumiem że jako lekarz zalecasz szczepienia dodatkowe? Tez przerażają mnie te koszty no ale jakos damy rade.

Pochwalę sie ze dzisiaj do naszego domu zostały zniesione meble kuchenne, narożnik do salonu, stolik i komoda. Jeszcze tylko ogrzewanie i mogę się wprowadzać. Jutro czeka mnie szorowanie szafek kuchennych. Jak juz wszystko będzie na swoim miejscu pochwalę sie Wam efektem :D

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie za 100 pkt moje drogie czy ktoras z was miala takie bole w klatce piersiowej tak chocby zaciskanie albo ktos wam by siadał??

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ