X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, jak tam w SR? ;)

Iwonko, cieszę się, że mąż zachowuje się wzorowo i Twoje podejście też jest super ;) trzymajcie tak dalej <3

Kasia, ściskam <3 niech energia wraca :)

Aga, gratulacje! :D

Monia, wyciągnąć faceta do lekarza to czasem nie lada wyzwanie ;) a i tak się upierają, że nie ma potrzeby. Tylko łopatologia stosowana pomoże ;D

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • arien Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, dzięki kochana, że pytasz. To nawet nie spadek nastroju tylko energii :) Odkąd tylko rano otworzyłam oczy poczułam, że nie chce mi się palcem w bucie kiwnąć :) I w ten sposób zostałam w łóżku. No co? W końcu w ciąży jestem to czasem mi wolno :) I cieszę się, że udało się wszystko załatwić, a młoda Pani pediatra to dla nas skarb nad skarbami :)

Monika, okulary są sexy :D

Gratuluję kochane kolejnych szczęśliwych i zdrowych tygodni :) Jeszcze chwila i nam się tu porody posypią :D

Kasia, bidule dwie. Sama jestem ciekawa jak będę reagować, kiedy ktoś będzie "krzywdził" moje dziecię jakimiś szczepionkami :)

Alee miałam sex! To tak apropo Eweliny i witaminy S :) Mówie Wam, seks w ciąży to całkiem spoko sprawa ;) Chociaż myślałam, że zabije męża przez chwilę bo dostał ataku śmiechu w trakcie, bo najpierw dotykam go brzuchem a dopiero potem cała reszta za nim idzie :) Glupek jeden :)

I jeszcze się pożalę...Otóż jak już pisałam mąż wyjeżdża na 3 dni. A ja mam w związku z tym jakieś złe przeczucia, które nie dają mi spokoju. I poproszę o jakieś mocne kopy w tyłek :p

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę walnąć mojego męża? Mogę, mogę?
    Dostaliśmy wezwanie na komisariat, pewnie mandat, nieważne w sumie. Chcieli żeby sie stawić dzisiaj na 9, ale M ma ranne zmiany, a jutro wyjeżdza. Więc wczoraj zadzonił i umówił się na dziś na popołudnie. Ok. Teraz pisze mi z pracy, że dzisiaj jednak nie jedzie i umówił się na wtorek za tydzień na 9. A wiecie co jest we wtorek za tydzień o 9? Nasze USG połówkowe...

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, możesz. Czasem tak sobie myślę, że nic innego nie pomoże. Czy mężowie mają jakiś wyłącznik myślenia, który im się włącza niekontrolowanie?

arien lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Mąż w tym tygodniu ma nocki więc rano czekało już na mnie sniadanie. W dodatku całe łóżko dla mnie :D

Kasia też uważam, że okulary dodają uroku, już się nie mogę doczekać jak mąż będzie je nosić :D Ja bym chcętnie przeżyła taki seks nawet ze śmiechem :P ostatnio oglądaliśmy program o seksie w ciaży i prowadząca mówiła, że b. duży odsetek mężczyzn się boi (no i mój mąż "widzisz, widzisz, to normalne!), pokazywali co i jak, że dziecku się nic nie dzieje no ale... jeszcze 3 miesiące :P KOPIĘ CIĘ W TYŁEK! Wszystko będzie dobrze! A mąż niech zadzwoni i przełoży wizytę na komisariacie.

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:33

wnidtv73dpzdszlc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że przełoży, spróbowałby nie! Tylko mi przykro, że zapomniał. Ale ponieważ wyjeżdża to stwierdziłam, że nie będę się z nim kłócić :)

Monika, mój mąż niczego się nie boi ;) generalnie mam wrażenie, że nie ogarnia, że jestem w ciąży :) i pewnie dlatego nie boi się seksu. A jakbyś go tak podeszła, no wiesz, kobiecymi sposobami, może by się przełamał?

Kasia, myślałam o Was. Głównie o Justynce :p Bardzo cieszę się, że już przeszło :) Mała szczęśliwa i dobrze sie czuje, to na pewno i Ty stokroć spokojniejsza jesteś :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia k. jakby mała wyszła na początku stycznia to zostanie mi 3 miesiace z połogiem :P Super, że Justynka tak świetnie zareagowała na szczepienia :)

Kasia a. wypróbowałam już wszystko, ale ciężko. Nic no trudno, przecież go nie zmuszę. taki uczuciowy i przewrażliwiony ten mój mąż :P Mnie nie dziwi, że facet zapomina o takich datach. Zawsze mówię mężowi że oni chyba po to się żenią żeby ktoś stale im przypominał co i kiedy bo on nie ogarnia ;)

arien, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• arien Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D Monika, ja dzisiaj się zastanawiałam jak ta moja bidula, żyła beze mnie :D I kto mu przypominał o ważnych rzeczach :) Albo zapominał, albo mamusia ;)

monika_89, Kasiarzynka, littleladybird lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracam wlasnie od endokrynologa i biopsje bede miala po 20 tyg ciazy a ewentualne usuniecie guzka po 28. Wiec moj wyrok zostal odroczony ufff :)

monika_89, Kasiarzynka, czekolada lubią tę wiadomość

ex2banlianb8bcf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia A tak piszesz o witaminach S :) ja wczoraj mialam ochote maz tez oczywiscie ale od niedzieli mam takie dziene uczucie w pochwie nawet nie wiem jak to opisac ze sie balam i nic nie wyszlo z tych naszych checi;/
    Panom czesto sie zdarza zapomniec ale jak moze przelozyc wizyte na komisariacie nich przelozy :)

Monika ale Ci dobrze:) sjadanko hmm:)
    a co do strachu meza czasem bym chciala zeby moj sie bal choc troche moze by mnie tak nie meczyl :P

Kasia K ciesze sie ze niunia juz doszla do siebie:) ogladalam filmiki na fb jest przeurocza:)

Aga to masz jeszcze troche czasu:)

U nas tez chwilowi spadek energii ;/ tylko bym spalai spala

• arien Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, a czemu biopsję przełożyli? To nie na tyle pilne, żeby działać jak najprędzej?

Iwona - no ja wróciłam ze spaceru i też najchętniej walnęłabym się na drzemkę. I najgorsze jest to, że nie można zwalić na pogodę, bo przynajmniej u mnie jest przepiękna. Ciepło i bezchmurne niebo :) Może to uczucie w pochwie to mała na nią napiera?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia u mnie tez cieplo:) ale mi nawet nie chce sie wyjsc;/

A to uczucie to tez tak podejrzewam w poniedzialek mam wizyte to zaptram sie lekarza.

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki

Przepraszam Was ze nie udzielam sie ale jakos nie umiem sie zorganizowac z czasem zeby na spokojnie usiac i poodpisywac Wam. Na fejsie duzo latwiej to ogarnac. Ale z tego co pamietam:

Monia jaka duza Twoja Niunia :-) rosnie jak na drozdzach, widac ze pasuje jej w brzuszku :-)

Iwona dobrze ze dogadaliscie sie z mezem. Czasami klotnie sa dobre aby potem oczyscic atmosfere ale teraz nerwy bie sa Ci potrzebne wiec najwazniejsze ze doszliscie do porozumienia.

Aga gratuluje ze udalo Ci sie zalatwic z praca. Nasza Pani doktor :-) ostatnio jak cos przy Juli robilam to pomyslalam o Tobie ze bedziesz miala duuuzo latwiej i doswiadczenie z pracy bardzo Ci pomoze :-)
    Czasami sobie mysle ze gdzie ja mialam łeb jak wybieralam kierubek studiow ;-)
    A dlaczego dopiero w takich terminach mozna zrobic biopsje? Nie mozna wczesniej?

Madzia ciesze sie bardzo ze jestes w koncu na zwolnieniu i jednak Twoje obawy o to z jestes im w pracy niepotrzebma nie hyly sluszne. Teraz korzystaj i odpoczywaj :-)

Kasiarzynka super ze Justynka tak ladnie zareagowala na szczepienie. My 4 grudnia szczepimy sie. A bralas skojarzona szczepionke? 5w1, 6w1 czy tradycyjne pojedyncze wklucia?

Kasia Arien powiem Ci ze Twoj maz biezle odpieprzyl z tym terminem stawienia sie na policji. Ja juz bym mu awanture zrobila i pewnie bym zdazyla sie poplakac :-P

Moja pusta glowa juz wiecej nie pamieta co chciala napisac :-( geberalnie gratuluje wszystkim kolejnych tygodnie i trymestrow :-)

Tak w ogole to Mala Czarna czyba urodzila. Na szybko zajrzalam na listopadowki wcziraj i cos mi przemknelo na liscie ze juz sie rozpakowala z koncem pazdziernika.

A ja sobie wyciagnelam szwy :-P denerwowaly mnie i kuly wiec polozna poradzila zebym delikatnie sprobowala pociagnac bo w srodku pewnie juz sie rozpuscily wiec ladnie wyjda. I rzeczywiscie na cieciu poszly ladnie a w pochwie (bo tam sama peklam) juz nie bylo tak ladnie i krew sie polala ;-) ja to nienormalna jestem ze kombinuje ale przynajmniej nic mnie tam nie drazni :-D dobrze ze sie nie rozeszlo szycie.

Ok zmykam bo syrena juz krzyzy :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, Kwiatuszek : lekarzowi chodziło o to, żeby wszystkie potencjalnie niebezpieczne procedury odłożyc na jak najpóźniejszy czas. Ten guzek jest bardzo unaczyniony i trzeba sie liczyc z tym ze mógłby pokrwawic i wtedy jakas interwencja, usypianie - najlepiej zrobic bilans zysków i strat i tak zrobiliśmy - przez te 1,5 mc miejmy nadzieje nic wiele sie nie zmieni a bedzie to potem bezpieczniejsze. Z reszta musze sie położyc do szpitala na to :/

Plesure: ale numer! ja mam wizyte 10-go. a Ty?? ja mieszkam na Kurdawnowie

Kwiatuszek: szalona jestes z tymi szwami! dobrze ze nic Ci sie nie stało! :P

Co do witaminy S :D to tak czytam Was i stwierdzam ze chyba jestesmy z moim mężem jacyś dziwni bo ani on ani ja nie boimi sie seksu w ciąży (tzn na początku nie mogliśmy bo był zakaz ale krótki na szczęscie) wiec nie widze jakiś zmian w częstotliwości ani jakości hihi :D

ex2banlianb8bcf2.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:04

Marzec x 2 <3 <3
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do innego chodze, a ja mam wtedy wizyte dopiero o 20:30 :(

ex2banlianb8bcf2.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga juz rozumiem. Ale przez ten czas chyba jakas kontrole tego guzka bedziesz miala?

Madzia w sumie myslalam ze to naciecie to cos gorszego. Pozniej przestalam o tym myslec i polozna dala mi w sumie wybor czy zgadzam sie na naciecie czy nie. Tak sugerowala. Bo mowi ze jak pochwa pekla to boi sie co dalej bedzie i powiedzialam ze jesli bedzie bezpieczniej ciac to niech tnie. Goilo sie ladnie (sporo podmywalam i po kazdej wizycie w toalecie i w miedzy czasie stosowalam octenisept). Jedynie te szwy kuly ale w domu dopiero jak juz wiecej w ruchu bylam. No i pomijam fakt ze nie wiem czy dobrze mnie zszyli bo takie dzyndzelki pozostaly mi w miejscach pomiedzy szwami. Mam nadzieje ze sie rozejda z czasem. Ale generalnie nie taki diabel straszny :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 16:31

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:33

wnidtv73dpzdszlc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. :)

Ja dopiero zasiadłam w domu. Dzisiaj rano miałam wizytę u weterynarza z kotem. Menda musial miec zabieg bo bił sie na wsi i miał rozwalone ucho które od dłuższego czasu nie chciało sie zagoić. Weterynarz musiał zszyć i teraz powinno być ok. Później do domu ogarnianie obiadu, a później byłam nadzorować montowanie karniszy w domu.

Ewelina. W szkole rodzenia spoko. Miałyśmy temat o planie porodu. Hmm pomarzyć dobra rzecz ale życie przyniesie swoje i planu mogą być nici. No ale warto porozmawiać na ten temat.

Kasia. Masz solidnego kopniaka za przeczucia. Będzie wszystko dobrze, mąż szybko wróci i nawet nie zauważysz jego nieobecności. A skleroza męża sie nie przejmuj. Moj nawet nie wie ile mam lat, a co dopiero kiedy mam urodziny czy kiedy mamy rocznice ślubu wiec tym bardziej nie przywiązuje wagi do terminu wizyty. Juz jakos się przyzwyczaiłam do tego. No ale wszystko da sie jeszcze odkręcić i niech mąż zadzwoni na komisariat i zmieni termin.

Kasia. Cieszę się ze dzisiaj humor Tysi dopisuje. Musze obejrzeć filmiki na FB bo jeszcze dzisiaj nie miałam kiedy.

Aga. W sumie to dobrze ze biopsja jest odłożona w czasie. Możesz sie na spokojnie do tego przygotować, oczywiście psychicznie. Pewnie jako lekarz wiesz ze to boli, nie chce Cie straszyć tylko chce żebyś mogla to przygotować na tym ile to możliwe.

Iwonka. Czasami tak jest ze się nic nie chce. Wtedy to kocyk herbatka i tv są najlepsze :)

Dorotko. A jak Twój mąż się odnajduje? Pomaga na tacierzynskim? Z tymi szwami to nieźle poszalałaś!

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ