X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia na pewno wyglądałaś ladnie z brzuszkiem a nie karykaturalne :)

Iwona czasem taka kłotnia jest przydatna, oczyszcza atmosferę. Ważne, że doszliście do porozumeinia i rozmawiacie ze sobą

Ada ależ Ci zazdroszczę mycia podłóg w nowym domu! Serio! :P

mała coś tam niby sie rusza ale ewidnetnie ma lenia. Mam nadzieję, że odpoczywa żeby jutro dać czadu. Niepotrzebnie tylko mnie stresuje.

• arien Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada - tylko spokojnie z tymi wykończeniami, porządkami itd. Mnie to przynosi strasznie dużo radości, ale jest naprawdę męczące :)

Iwona - przynajmniej jesteś proporcjonalna ;) Powiem Ci, że ja też mam z mężem gorzej. W pierwszym trymestrze się cieszyłam, że w sumie nie mam huśtawek nastrojów, nie czepiam się itd. Za to teraz odbijam to sobie chyba ze zdwojoną siłą. Sama po sobie widzę, że się taka jędzowata zrobiłam, czepiam sie o byle co :/ a to trafia na podatny grunt, bo mąż zmęczony i łatwiej go wyprowadzić z równowagi. I tym sposobem kłótnia gotowa.

Monika - współczuje stresu :/ Mała złośnica z tej Twojej Paulinki.
    A ja jak przedwczoraj poczułam mocniejsze kopniaczki to do tej pory cisza. Tylko znów delikatne pukanie. No nie doczekam się :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorka wrote:
    Ewelina ta patrzę na Twój wykres i się zastanawiam czy czekasz na @ czy ją wywołujesz ?

I czekam i wywołuję ;) byłam u gina w 11dc, dostałam estrofem i duphaston na wywołanie @. W pierwszej chwili pomyślałam: "po co? moje cykle teraz nie ciągną się ponad 30 dni", ale doszłam do wniosku, że może wyreguluje to co nieco moje zawirowania hormonalne i lepiej przygotuje moje jajniki na clo. Więc wywołuję @ lekami i z niecierpliwością na nią czekam :D

Monia, właśnie o to chodzi. Przemęczyć się z pieluchami od razu a potem spokój i między dziećmi też nie będzie dużej różnicy wieku ;)
    To Cię mała nieźle nastraszyła :/

Kasia, na pewno wyglądałaś ślicznie <3 kolejny sen do kolekcji z tych dziwacznych ;)
    Spokojnie już nie długo Tomek da Ci popalić kopniakami ;)

W piątek i wczoraj miałam taką chcicę (nie lubię tego słowa, ale inaczej tego się nie da nazwać :P ) biedny mąż ledwie dał radę, a ja jeszcze bym chciała :D ciągle mi mało witaminy S :D No i jeszcze chwila byśmy się o to pokłócili, ale pohamowałam się i obeszło się bez wymiany zdań i pretensji :P
    Muszę go wykorzystać jeszcze dzisiaj, jutro już nie będzie okazji.

Buziaki <3

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. MOja mała dzis aktywniejsza, ale chyba generalnie stwierdziła, że weekend jest na odpoczywanie :P

Kasia jesteśmy bardziej nerwowe, trochę mi żal tych naszych mężów, ale z drugiej strony ciekawe jak bardzo oni byliby upierdliwi jakby byli w ciązy ;)

Ewelina mój maż nie potrafi zrozumieć tego podejścia bo przecież między nim a jego siostrą czy mną i moją jest 4 i 3 lata różnicy i też się da. No da się tylko mamy inne czasy. Nasze mamy nie były takie aktywne zawodowo, raczej jeszcze były z pokolenia które miało czas posiedzieć z dziećmi. No a my? Przecież nie pójdę do pracy po to, żeby za pół roku/rok później z niej zniknąc jak zajdę znowu w ciążę żeby między dziećmi były te 3/4 lata różnicy. Bez sensu dla mnie. Potem na spokojnie wrócę do pracy, a nawet poszukam czegoś lepszego, o! :P a lata lecą więc drugiego też nie chcę mieć późno. Tym bardziej, że mąż jeszcze starszy niż ja.
    No i doskonale zdaję sobie sprawę że będzie trudno, ale hej, nikt nie powiedział, że jakbym miała w domu 3latka a nie roczne dziecko będzie łatwiej. NIe wiadomo jaki charakterek będzie miało moje dziecko :D
    Co do witaminy S to tyle się mówi, że baby są takie złe, bo nas wiecznie boli głowa, a jak przyjdzie co do czego to okazuje się, że jest zupełnie na odwrót. Stereotypy i to krzywdzące!

• kada24 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w 26 tyg wg Hani :) zdjecie willi dodałam do galerii

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Cicho tu, dalej latacie po cmentarzach? My juz zalegamy w domu. Oblecieliśmy wszystkie groby.

Zaraz siadam to allegro i zamawiam meblościankę do salonu, bo inaczej ciuchy będziemy trzymać w workach :/

Ewelina. Korzystaj ile możesz, a mąż też niech korzysta bo później nie będzie :P

Monia. Dobrze ze Paulinka więcej sie rusza. Niech juz nie robi takich psikusów.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:03

Marzec x 2 <3 <3
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o faktycznie straszna tu cisza przez ten weekend! ale taki swiąteczny czas chyba rządzi się swoimi prawami...ja bardzo sie ciesze ze już wróciliśmy bo niby w domu fajnie ale męcząco bardzo..wiec wszędzie dobrze ale u siebie najlepiej :)

a tak w ogóle to od wczoraj zaczęłam drugi trymestr! ale fajnie :) a w ogóle w tym tyg czeka mnie dużo waznych rzeczy tzn decyzja z izby lekarskiej, endokrynolog, usg genetyczne - wiec prosze Was o kciuki!

pleasure: ooo Ty tez jestes z Krakowa?? jak miło :)

takie zimno a ja musze iść do kadr brrr :/ no ale to tylko kilka godzin i wracam na swoje słodkie bezrobocie :)

miłego dnia dziewczyny!

ex2banlianb8bcf2.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:04

Marzec x 2 <3 <3
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 25 tc :-) ale ten czas leci :-P Zaraz uciekam na cmentarz z mamą, mąż do pracy reszta domowników również a że jest ładna pogoda to z miłą chęcią się przejdę :-)

Całuje Was mamuśki :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:33

wnidtv73dpzdszlc.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, no właśnie, kiedyś były inne czasy. Kobiety zajmowały się domem i dziećmi i nie było problemu z powrotem do pracy. Dziś zmieniły się priorytety (oczywiście nadal rodzina jest najważniejsza), ale praca zarobkowa też jest ważna. Mąż nie musi sam mieć na głowie utrzymania rodziny ;) mój na szczęście rozumie i tak jak ja chce dzieci jedno po drugim :D

Madzia, moje życie seksualne się rozwija i do tej pory też nie miałam takiej chcicy. Mało tego, ja nie potrzebuję orgazmu, by być zadowoloną z seksu ;) Ten weekend przeszedł najśmielsze oczekiwania. Mąż dał radę, nie miał innego wyjścia :P

Ada, zgodnie z Twoją radą korzystaliśmy na maksa :D

Aga, trzymam kciuki <3

Kasia, szczepienia to najmniej przyjemna część dzieciństwa. Jednak: co nas nie zabije to wzmocni ;) Na pewno obie świetnie sobie radzicie :)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Gdzie wszystko wcielo?

Dorotko jak Julka?

Kasiarzynka współczuję szczepień :/ teraz biedne sie obie męczycie. Oby szybko przeszło.

Madzia. Weź mi wyjaśnij bo ja coś nie mogę ogarnąć :P mieszkasz w Krakowie, ale pochodzisz z innego miasta, a jeszcze gdzie indziej pracuje Twój mąż? Czy on wyjeżdża w dni robocze czy jak to jest?

Kasia arien gdzie sie zgubiłaś?

Marlenko u mnie pogoda raczej nie zachęcająca na spacery.

Aga fajnie tak w domu posiedzieć prawda? :)

Ewelina cieszę się ze weekend sie udał ;)

Monia podziwiam ze juz tam masz sprecyzowane plany co do drugiego dziecka. My chcemy ale nie wiem kiedy sie na nie zdecydujemy. Czas pokaze.

Dobra, zbieram sie do szkoły rodzenia. Buziaki :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 30 tygodniu :)

Madzia fajnie ze dostalas l4 odpoczywaj :)

Marlena gratki kolejnego tygodznia:) masz racje czas szybko leci dopiero co zobaczylysmy dwie kreski a tu juz coraz blizej rozwiazanie:)

Kasia K sie malenka nacierpiala mam nadzieje ze szybko dojdzie do siebie :)

Kasia proporcjonalna mowisz:) mam tylko nadzieje ze poznej latwo bedzie mi zgubic to co teraz nabylam :)

Powiem wam ze maz naprawde chyba przemyslal co nie co :) jest mily troskliwy no naprwde sie stara:) Ja postanowilam rzucic na luz i nie przejmowac sie tak wszystkim do okola bo pozniej tylko cierpie na tym boli mnie brzuch i sie martwie o mala a po co nam taki stres...

czekolada lubi tę wiadomość

• pleasure Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, żyję, ale ledwo :p
    Nie mam siły na nic, ochoty też za bardzo nie, a dzisiaj od wstania do godziny 17 leżałam w łóżku i podsypiałam. Ale tak poza tym, to ok :)
    I trochę wena mnie opuściła :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien Kochana a stało sie coś złego czy tak poprostu spadek nastroju??

Pleasure: ja tez nie pochodze z Krakowa, jestem z podkarpacia i podobnie jak Ty przyjechałam tu na studia i zostałam. a w której części Krakowa mieszkasz?? ;) ja chodze do dr Kaszowicza. A Ty??

100krotka fajnie ze myślisz bardziej pozytywnie i ciesze sie ze mąż poszedł po rozum do głowy:)

Kasiarzynka wspołczuje bardzo :( to takie smutne patrzec na cierpienie swojego dziecka :(

a ja sie jeszcze pochwale ze od dziś już nie jestem lekarzem stażystą ale lekarzem na specjalizacji z pediatrii :D

Kasiarzynka, arien, littleladybird, czekolada lubią tę wiadomość

ex2banlianb8bcf2.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona super podejście :) nie ma co sie nakręcać bo tylko będziesz sie stresować, tak będzie lepiej dla Ciebie i malej, a i wtedy mąż lepiej die odnajdzie.

Madzia to teraz juz kumam :) myślałam ze Twój mąż pracuje w PL ale w innym mieście.

Aga gratuluje :) no to teraz będziemy mieć najlepszego specjalistę od dzieci na forum ;)

Kasia, to pewnie przez tą pogodę. Jak masz taką potrzebę to leniuchuj :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) My dzis byliśmy po okulary dla męża, nie chciał mi uwierzyć że ma problemy ze wzrokiem jednak po badaniu wyszło na moje. Nie wiem jak on funkcjonował skoro ma -1. Od jutra mam w domu okularnika :D Zamówiłam dziś resztę wyprawki dla małej i koszule dla mnie do szpitala. Oficjalnie zostały nam tylko kosmetyki :) Jutro zapowiedziała sie z wizytą koleżanka, ma przyjechać z mężem. Ciekawe jakie wiadomości dla nas mają :D wiem, że starali się o dziecko wiec mam nadzieję, że intuicja mnie nie zawodzi :D

Madzia na l4 przynajmniej odpoczniesz :)

Aga już 2 trymestr? Kiedy to przeleciało? Gratulacje! :) no i cudnie, że udalo się wszystko załatwić i oficjalnie jesteś już na pediatrii :D

Ewelina mój mąż też w końcu zrozumie, ale do niego trzeba łopatologicznie :P Dobrze, że mąż dał radę i nie wykończyłaś go przez weekend ;)

Ada ja zawsze lubiłam mieć wszystko poukładane. Mąż ze mnie żartuje, że pewnie datę śmierci też już sobie wybrałam. Najgorsze w porodzie będzie to, że nie wiadomo kiedy nastąpi :p

Iwona no i super, że mąż się stara, oby mu zapał nie minął

‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ