X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laaaaski! Dostałam właśnie dwa pierwsze kopniaczki, które było czuć na dłoni :) Bo tak to tylko delikatne pukanie i bulgotanie. Chyba nasze maleństwo lubi jajecznicę i się ucieszyło, że matka zjadła :) Aż się zaczęłam na głos śmiać - takie to cudne uczucie :D <3

miszkaaa, pleasure, Pola 89, Kasiarzynka, monika_89, czekolada, 100krotka:), littleladybird lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia. Super! :D teraz zobaczysz jak maly nie będzie dawał Ci spać w nocy :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastroj u mnie dzis troche lepszy ale mam nadzieje ze wroci ten z przed tygonia:)
    Obecznie jestem znowu u rodzicow tata mnie zabral i zostaje do soboty:) Jutro caly dzien z siostrzenica wiec nie bedzie kiedy sie smucic:)

Monia super ze wszystko dobrze:) zdjecie przeurocze:)

Kasia gratki kopniaczkow :)

• dreambaby Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia zgadzam się z Iwonką, że zdjęcie jest cudne <3

Madziu super, że poszłaś na L4, tym bardziej, że nie jesteś potrzebna już w pracy. Łatwo teraz o przeziębienie, więc lepiej siedzieć w domu. Mnie właśnie rozkłada. Dobrze, że jutro ostatni dzień do pracy. Uważajcie na siebie w tą zdradliwą pogodę.

Iwonka może ten wypad dobrze ci zrobi :)

Kasiu to musi być cudowne uczucie <3

Kasiu skoro @ tak szybko przyszła to znak że organizm wraca do normy :) Zaraz będziesz mogła starać się o rodzeństwo dla Justynki :) Hehe taki żarcik :)

Patrycja niezły sen :) Ach ta podświadomość kobieca :)

Aga (Anisia) jak się czujesz w początkach ciąży? Masz jakieś dolegliwości?

Ewelinko a twój mąż kiedy teraz wraca do ciebie?

Marlenko zazdroszczę pogody, u mnie dziś zimno było, chociaż na chwilę wyszło słońce.

Ewelinka (Little) wielki buziol <3

Ada moja kochana <3 To chyba duphaston coś poprzestawiał. Brałam go dłużej niż w poprzednim cyklu, więc może poprzestawiał @, albo to przez przeziębienie. Trochę komplikuje mi to plany bo chcę się umówić na wizytę w okresie okołoowulacyjnym żeby przy okazji podejrzeć co tam rośnie. Mam nadzieję że lekarz będzie miał dla mnie jakiś nowy plan.

Nasza Dorotka pochłonięta macierzyństwem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 19:33

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczęta :) W końcu znalazłam chwilkę i odrobinę sił, żeby do Was zajrzeć. Niestety nie mam tych sił na tyle dużo, żeby choć trochę Was nadrobić, ale stwierdziłam, że chociaż napiszę, że żyję :P

Czuję się fatalnie, nie mam sił na nic, w pracy koło 12 robię się nieprzytomna, w domu gdzie nie usiądę tam zasypiam. Przez ostatnie 2 dni zasypiałam koło 19:00 i spałam już do rana. Ostatnio zasnęłam w odwiedzinach u teściowej :P Ale cieszę się, bo prawdopodobnie od wtorku przez jakiś czas popracuję w domu :) W pracy szykuje się remont, a mój dobry szef pozwolił mi nie siedzieć w tym kurzu i przeciągach :) No i wreszcie wypocznę! Nie będę musiała bez przerwy siedzieć przy kompie, jak będę miała potrzebę się zdrzemnąć to się zdrzemnę, a później trochę dłużej posiedzę nad pracą.

Ach, no i strasznie przeżywam (oczywiście bardzo pozytywnie) fakt, że mój brzuch zaczyna nabierać innego kształtu :D Do tej pory był okrągły i napęczniały jak po obfitym posiłku, ale od paru dni robi się coraz bardziej "kanciaty" :P już nie przypomina balona, a zaczyna przypominać mały, zgrabny brzuszek ciążowy :D nie mogę się napatrzeć :) W końcu zaczynam się oswajać z myślą, że to nie sen. Chyba potrzebowałam jakiegoś fizycznego dowodu na to, że to wszystko dzieje się naprawdę. A mojemu mężowi dzisiaj w nocy śniło się, że miałam na rękach naszą kruszynkę zawiniętą w rożek <3 Słodziak też przeżywa :)

Przepraszam, że tak tylko o sobie, ale sama jestem zdumiona, że miałam dość energii, żeby do Was zajrzeć. W weekend nas nie będzie więc pewnie też nie będę zaglądać, ale może jak zabiorę pracę do domu uda mi się wyskrobać parę chwil w ciągu dnia, żeby do Was wrócić. Źle mi z tym, że nie jestem w stanie nadgonić co u Was słychać.

Trzymajcie się ciepło w tą niesprzyjającą pogodę <3 <3

100krotka:), arien, littleladybird lubią tę wiadomość

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za miłe przyjęcie :) postarał się zagladac częściej :) jakby co to trochę opisuje w pamiętniku więc zapraszamy :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:33

wnidtv73dpzdszlc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a. super! :)

Ada biorę poprawkę na ten wynik. Akurat by pasowało te +- 250 g bo w to, że waży koło 1200g łatwiej mi uwierzyć. ważne że ładnie rośnie i podogoniła wymiarami :)

Pola dobrze, że możesz pracować z domu, przynajmniej trochę odpoczniesz. Na pocieszenie jeszcze tylko miesiac I trymestru i potem może już nie będziesz taka senna ;)

Kasia k. o własnie ciekawi mnie ten temat. Po CC gin pozwolił Wam szybko się starać? bo też chcę 2 dziecko szybko a boję sie, że jak mnie potną to każą się wstrzymać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 20:03

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, nie będę sie z Toba spierać ale ja bym jeszcze dopisała jedno "albo" do Twoich słów "To chyba duphaston coś poprzestawiał. Brałam go dłużej niż w poprzednim cyklu, więc może poprzestawiał @, albo to przez przeziębienie. " ;) tak, wiem jestem uparta :P nic nie poradzę

Pola, strasznie Ci współczuję, poznałam ten stan na poczatku. To minie na szczęście. Sama w to nie wierzyłam ale po prostu któregoś dnia stwierdziłam ze juz nie chce mi się spać i mam więcej energi. Jak się nie mylę to byl ok 12 Tc wiec już niedługo :) a przez ten czas jak masz potrzebę to śpij, dobrze ze będziesz teraz w domu bo praca takim stanie wykańcza doszczętnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 20:44

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika zdjęcie cudne , ślicznie podrosła malutka :)

Kasia a. Ale super , że już czujesz kopniaczki <3 sama nie mogę się tego doczekać :) musi być niesamowite uczucie :P

Sylwia mąż wraca 8 grudnia wyjeżdża regularnie co 6 tyg na 6 tyg ... jakoś sobie z tym radzę :)

Pola cudnie , że sie odezwałaś :) dobrze wiedzieć , że wszystko u ciebie ok . Z
    pracą też fajna opcja , że możesz popracować trochę z domku . Zawsze jak będziesz potrzebowała chwili wytchnienia to masz na to szanse :)
    No i super , że brzuszek zaczyna się zmieniać :) koniecznie się pochwal jak już będziesz na to przygotowana ;)

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mam nadzieje ze pomoze :) obecnie siedze na lozku przed kompem zaplakana ze nie moge usnac. Ciesze sie ze jutro posiedze z mama ale wolala bym byc na swoim lozku...

Pola dobrze zw szef sie zgodzil zebys mogla popracowac w domu nie bedziesz musiala siedziec w tym kurzu jak mowisz a przy okazji sobie odpoczniesz :) Brzuszek z tygodnia na tydzien bedzie cieszyl coraz bardziej:) dzis jak zobaczyla mnie siostra to najpierw przywitala sie z moim brzuchem a pozniej ze mna :)

Jenny zagladaj kiedy masz ochote:)

Kasia K a to po cesarce ni trzeba odczekac z kolejnym dzieckiem? moja siostra mi mowila ze dopiero za dwa lata moze zajsc w kolejna ciaze...pewnie mi nasciemniala a ja jej glupia uwierzylam;/

Az jestem ciekawa ile moja bedzie wazyc na kolejnej wizycie :) ostatno miala 1200g
    :) Powiem wam ze mam juz dosc swoich humorkow niedawono sie smilam z rodzicami przed chwila plakalam grrr zwariowac mozna;/ mam nadzieje ze to chwilowe.
    Mykam zarz spac moze uda mi sie usnac. Jutro z rana przyjezdza siostrzenica wiec bedzie zajecie i licze na lepszy humor oczywiscie:)

Przyjemnych senkow :)

Kolejne wymioty zaliczone ;/ co jeszcze mnie zlapie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 23:48

• dreambaby Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Śpiochy :P Ja witam się w kolejnym cyklu. Walczymy dalej!

arien, monika_89 lubią tę wiadomość

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia :) mam nadzieję , że ten cykl potrwa jakieś 9 miesięcy ... Jak to mówi mój mąż do 3 razy sztuka ;) nadal , nieprzerwanie trzymam kciuki :* <3

dreambaby lubi tę wiadomość

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dwa tygodnie do kolejnej wizyty ... wczoraj popełniłam mega błąd ;( weszłam na wątek Kwietniówki ... wielka tragedia przydarzyła się jednej z dziewczyn i teraz padło mi na głowę i znowu zaczynam intensywnie myśleć czy aby u mnie wszystko ok ...,
    Oficjalnie zakazuje sobie na wchodzenie na inne wątki poza naszym :/

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, wspaniałe podejście <3 tak trzymaj.

Pola, dobrze, że się odezwałaś. Lubimy wiedzieć, że wszystko w porządku ;)

Kasia, pierwsze kopniaczki? To pewnie super sprawa :D

Kasia k, mnie też ciekawi temat cc, jak to jest z późniejszymi ciążami, można od razu, czy trzeba czekać?

Justynko, tutaj dziewczyny są naprawdę bardzo miłe. Nie mogły przyjąć Cię inaczej :)

Miłego dnia ;)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:03

Marzec x 2 <3 <3
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:33

wnidtv73dpzdszlc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki :-)

ja dziś na nogach od 4:30 od samego rana mamy przygody a to mężowi nie przyjechał autobus potem brata zawoziłam do pracy na 7.30 mama po prosiła żeby jechać z nią na zakupy i już padam ;-) idę odpocząć odezwę się wieczorkiem. Buziaki

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynko, dzięki wielkie za wytłumaczenie w sprawie kolejnej ciąży. My jeszcze o tym nie rozmawialiśmy, ale pewnie niedługo ten temat się pojawi. Mi zależy na karmieniu przez rok, więc pewnie przybajmniej tyle się wstrzymamy.

Kasia, gratuluję mocniejszych ruchów!

Sylwia, trzymam kciuki.

Ja wyjechałam do dziadków na 3 dni, więc pewnie nie będę się zbyt dużo udzielać, bo z telefonu trudno. Łączę się w bólu ze wszystkimi, które mają problem z zasypianiem.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kasia k. pocieszające wiadomosci że po 6 miesiacach znowu można zachodzić w ciążę :) ja bym chciała zacząć po wakacjach przyszłorocznych starania o kolejną dzidzię

‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ