X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena oby nie wracały :/ mi wystarczy ze na początku ciąży wymioty i mdłości mnie wymęczyły.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:02

Marzec x 2 <3 <3
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kasiu, super że Tomuś zdrowy :) Mam nadzieję, że jutro wrócę do domu z takimi samymi wieściami.

Monia, świetnie, że wyprawka gotowa :)

Madzia, weszliśmy wczoraj do H&M i nawet nic nie przymierzyłam. Najtańsze spodnie jakie widziałam były po 130zł. No jak dla mnie to jakieś nieporozumienie wydać tyle na spodnie, które ponoszę kilka miesięcy i nie wiadomo czy kiedykolwiek je jeszcze założę. Bywają tam jakieś wyprzedaże odzieży ciążowej?

Postanowiłam, że muszę porozmawiać z szefem... Jak mu mówiłam o ciąży to sam z siebie coś przebąknął, że może pójdę na zwolnienie i będę pracować w domu... Od kilku dni nie myślę o niczym innym. Chcielibyśmy kupić szafy do dziecięcego pokoju, nową kuchenkę, bo obecna jest zwyczajnie niebezpieczna przy małym dziecku, no już nie wspominając o całej wyprawce. Tak mielibyśmy całkiem niezły zastrzyk gotówki. Może nawet udałoby się położyć panele w pokoju dziecka. Ale za cholerę nie wiem jak poruszyć temat :/ Wiem, że w pracy mnie chwalą, są ze mnie zadowoleni, kierownicy chwalą mnie szefowi, ale kurczę, na samą myśl żołądek podchodzi mi do gardła... Strasznie mi głupio. Zastanawiam się czy nie pogadać z kierownikiem, żeby to on nakreślił temat szefowi. Sama już nie wiem jak to ugryźć, żeby było dobrze :(

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola ja kupowałam spodnie przez internet za jakieś 35zł :) http://www.limone.pl/
    Ja też szukałam po sklepach i stwierdziłam , że ceny są kosmiczne ...
    Rozmowa z szefem to faktycznie dobry pomysł ale osobiście wolałabym porozmawiać z nim osobiście a nie przez osoby trzecie ... niby trochę to ułatwi sprawę ale jak przyjdzie co do czego sama będziesz musiała z nim porozmawiać :) z tego co mówiłaś to fajny człowiek więc może lepiej poruszyć temat jak najszybciej żeby ustalić plan działania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 15:22

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, jakoś musisz sie przełamać i podjąć temat z szefem. Im szybciej tym lepiej. Jezeli sam zaproponował takie rozwiązanie to chyba nie powinien być zdziwiony. Powiedz ze nie dasz rady dluzej pracować stacjonarnie, ze dużo lepiej czujesz sie w domowych warunkach i co on na to żebyś pracowała zdalnie na zwolnieniu.

A jesli chodzi o spodnie to hm ma kosmiczne ceny ale legginsy maja przystępne bo po 39zl :) ja je bardzo lubię

Madzia, ja juz nie wiem co bylo przyczyna. Jak wstałam czułam sie dobrze, ze smakiem zjadłam a odruch wymiotny pojawił sie nagle. Później juz bylo ok. Troche zgaga mnie męczy może to przez nią :/

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, wrzuciłam do koszyka na gemini to co jeszcze musze kupic dla siebie i dziecka. Kosmetyki, artykuły higieniczne do szpitala itp. I suma wyszła mi 200zl! No lekka przesada, a wydaje mi się ze nic bzdurnego tam nie wrzuciłam, no dobra może femaltiker, ale jestem ak nastawiona na kp, że wole go miec

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:02

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nie ma złotej recepty na wyprawkę. Rynek oferuje ogromny wybór i to na co sie zdecydujesz zalezy przede wszystkim od możliwości finansowych tak myślę.

A jesli chodzi o bóle pleców to twoja mama nie ma racji ;) poczytaj w necie o rwie kulszowej w ciąży, to częsta przypadłość. Spowodowana jest hormonami które zmieniają napięcie mięśniowe oraz zmianą postawy ciała, a takze naciskiem macicy na kręgosłup.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Kasiarzynka jaki dziad z szefa Twojego meza. Przykro ze stswia meza w takiej sytuacji i nie rozumie ze nie tylko praca sie liczy a na pierwszym miejscu powinna byc rodzina. Tylko ci poradzic jak ciezko w tych czasach o prace. Silna babka z Ciebie ze dajesz rade temu wszystkiemu.

Ada mysle ze glupot nie wrzucilas do koszyka na gemini bo ja swojeczamowienie zrobilam za ciut ponad 300zl i w sumie wszystko potrzebne jest. Tylko tetrowki chyba tez bralam wiec wiecej wyszlo.
    Ja na laktacje pije zwykla herbatke, niecale 10zl w aptece i chyba pomaga. Nie wiem ile femaltiker kosztuje ale moze sprobuj od czegos tanszego (bo wnioskuje ze spory rachunek masz ne gemini wlasnie przez femaltiker).

Madzia z wyprawka jak zaczniesz to juz pojdzie. Nie przerazaj sie bo jak cos to masz nas. Mysle ze wspolnymi silami pomozemy Ci :-)
    Dziwne te Twoje bole plecow. Tez uwazam ze nie ma to nic wspolnego z tym ze nie cwiczylas w szkole na wf. Moze podejdz do lekarza niech zerknie co sie dzieje bo zameczysz sie.

Pola porozmawiaj z szefem. Teraz jyz latwiej niz jak mowilas o ciazy. Tylko
    jak zaczniesz pracowac w domu na zwolnieniu to pozniej bedzie Ci glupio przestac pracowac jak bedziesz miala dosc. Niech ogarniaja za Ciebie zastepstwo, przyucz kogos i idz normalnie na zwolnienie. Przeciez zawsze mozesz powiedziec ze gorzej sie czujesz niz rzeczywiscie.

Ja dzisiaj umeczona bo mala strasznie niespokojna, duzo marudzi, dopiero niedawno troche pospala. Mam nadzieje ze noc bedzie w miare spokojna.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Docia, sam femaltiker nie jest strasznie drogi bo kosztuje 17zl, poprostu nie jest niezbędny w wyprawce. Na następną wypłatę zrobię zamówienie. A proszę powiedz mi:

Ile potrzeba koszul do szpitala?

Ile podkładów higienicznych na prześcieradło?

Ile majtek jednorazowych? Ja wrzuciłam do koszyka jedna paczke, tam jest 7 sztuk i tak zastanawiam sie czy to wystarczy.

Dzisiaj taka pogoda paskudna ze nie dziwie sie Julci ze nie ma humoru. Oby w nocy ładnie spala

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia, kiedy mi zalezy na podwojnej wyplacie. Wlasnie o to chodzi, zeby isc na zwolnienie, dostac pieniadze z zusu a pracowac normalnie i dostac tez od pracodawcy. Baaaardzo by nam to pomoglo finansowo.

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Pola to w ten sposob. Tak to rozumiem bo nie skumalam ze podwojnie kase bys miala. To tym bardziej namawiam do rozmowy z szefem. Dodatkowo bym powieziala szefowi ze nie ukrywasz ze finansowo by Ci takie rozwiazanie pomoglo.

Ada ja mialam 2 pary majtek siateczkowych i przepieralam sobie. Nawet w aptece tak mi babka poradzila. Ale ze 2 sztuki bym mogla jescze miec bo pierwszej nocy skrzepy sie pojawialy a wiadomo ze podklad poporodowy nie przylega tak dobrze jak podpaska. Ja mialam takie firmy bella rozowe opakowanie i ich duzo poszlo i w domu jeszcze prawie 2 tyg ich uzywalam.
    Podkladow na lozko nie uzywalam w ogole. Udalo sie nie pobrudzic nic. Ogole jakos mocno nie oczyszczalam sie, jedynie mocniej w pierwszej dobie. Wykorzystuje je teraz na przewijaku dla malej.
    Koszule 3 mialam. W jednej rodzilam i dalam od razu mezowi do uprania. Jesli bedzie mial kto Ci przeprac i dowiezc to mysle ze 3 wystarcza. Mi przy karmieniu najbardziej sie brudzily ale to tez nie az tak zeby trzeba bylo od razu zmieniac na czysta. Jedna na dzien mi byla potrzebna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 19:26

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia dzięki. Mam trzy koszule i tak mysle ze wystarcza. Będę dawać albko mamie albo mężowi doprania wiec z tym nie będzie problemu. O tych majtkach tak myślałam ze można przepierać. Te 7sztuk w paczce są w dobrej cenie dlatego je wybrałam. A jesli chodzi o podkłady na lóżko to dostałam trzy nieużywane od koleżanki wiec nie będę kupować. W razie co zawsze można dokupić w aptece.

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, jak cos to pytaj :-)
    Podklady na lozko szpital tez zapewnia, takie nieprzemakalne, typowo szpitalne i codziennie chodzily salowe po oddziale i pytaly czy wymienic. Przynajmniej u mnie tak ale to pewnie standard.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:34

wnidtv73dpzdszlc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kasia :) no właśnie nie wiem jak to jest z tymi podkładami w szpitalu, na pewno zapewniają te poporodowe podpaski ale czy tez te na lóżko to nie wiem. Dobrze ze mam w razie co.

Super prezent od znajomych.mala będzie miała fajna pamiątkę :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia super ze trosze sie oderwalas i odstresowalas :-)

Ada ale ze tak w nieograniczonych ilosciach zapewniaja te "podpaski"? U mnie nawet podczas porodu brali moj a nie dali "panstwowego".

Pewnie pomyslicie ze jestem nienormalna ale zazdroszcze Wam ze macie porody przed soba, ten wysilek uwienczony cudownymi emocjami i radoscia spotkania z maluszkiem :-) maz zrobil mi i malej kilka zdjec na porodowce i jak je przegladam to taki sentyment mi sie wlacza i lezka w oku kreci ;-) Boze a myslalam ze plqczliwosc po ciazy minie :-P

Ada jak jetes nakrecona na kp polecam kupic te silikonowe kapturki na sutki na wszelki wypadek. Nie sa drogie ale w razie czego przynosza ulge.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka urodziła w zeszłym tygodniu i mówiła ze te podkłady są w łazienkach matek, a salowe je donoszą jak się kończą.

Myślałam o tych kapturkach jakiś czas temu i wyleciały mi z głowy ;) no właśnie mogą sie przydać z razie pogryzień prawda?

I jak wybrac rozmiar? :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 20:44

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to masz w szpitalu all inclusive bo u mnie przez caly pobyt brakowalo nawet papietu toaletowego w wc :-/

Ja kapturki bralam w rozmiarze "s" ale nawet nie myslalam o wiekszych przez moje male cycki a raczej ich braku :-P
    Dziecko przez pierwsza dobe tylko ssie, cwiczy odruch ssania bo i pokarmu jeszcze nie ma ale juz wtedy zdazyla do krwi poranic mi sutki. W ogole juz na porodowce podpieli mi mala do piersi i ssac zaczela. Az w szoku z mezem bylismy ze kilka minut po porodzie a dziecko juz wie co i jak :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:34

wnidtv73dpzdszlc.png
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ