X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odniose sie chociaz do dzisiejszych wpisow:)

Kasiu Ty tak nie szalej z ta pomoca dobrze! wspolczoje dolegliwosci;/ ja w aptece dostalam taki zel do nog kurcze nie pamietam nazwy a u mamy nocujejakbedziesz chciala jutro Ci podam mitroche pomaga choc u mnie problemy sa z tylem kolan ;/
    Trzymam kciuki:)

Agnieszka to teraz odpoczywaj po weekendzie:) napewno daszsobie rade z wychowaniem synka:) mowi sie synos mamusi moze cos w tym jest :)
    Co do moich wynikow lekarz potwierdzil infekcja dal leki.

Dorota ciesze sie ze zakupy z malasie udaly:)

Pola pogoda faktycznie kiepska;/ u mnie tez padalo. Tow wolne dni mozesz poodpoczywac:) wspolczuje tak dlugich przerw miedzy wizytami ja mialam co3 tygi czasami coagnelo sie w nieskonczonosc;/

Monika super ze paczka sie znalazla:)

Marlena teraz bede miala za dwa tygodnie ale tylko usg/

Tak jak mowicie najwazniejsze ze Lenka cala i zdrowa :) lo do lekarza mam nadzieje ze sytuacja sie nie powtorzy.

Zmykam spac choc nie wiem czy predko usne

• arien Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie śpię od 5.50, maluszek postanowił podeptać mi pęcherz :) poza tym ze zdenerwowania dostałam biegunki, w brUchu istna rewolucja sie odbywa i moim największym problemem jest teraz moja fobia, czyli żeby nie zachciało mi sie w drodze do lekarza albo co gorsza w trakcie badania :/ dobrze ze mąż ze mną jedzie...
    Iwona- kiepska wizyta. Mój niestety czasem tez się tak zachowuje, szczególnie jak mam wizytę na 20.30 a wchodzę o 21.30. Wtedy jest troche na odpierdziel. Co innego jak wizyta jest ma 19.20 :) wtedy czuje sie zadbana :)
    Dam znać po wizycie :) trzymajcie kciuki nie tylko za małego ale teraz tez za moje zwieracze ;)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juuuz :) otóż mamy zdrowego synusia :) wszystko w jak najlepszym porządku, wszystko ze wszystkim sie zgadza a maluszek waży 460 g :) poprosiłam panią dr o zmierzenie szyjki. Powiedziała ze bardzo dluga 44 mm wiec to stawianie macicy niczego złego nie robi :) ponieważ bylam taka strasznie zdenerwowana to napilam sie neospasminy i na Tomka tez działa bo byl spokojny i pięknie dal sie pomoerzyc :) a ze zdjęcia podobny do męża, jak boga kocham :) nie wiem kiedy fotkę wrzucę bo teraz jedziemy do teściów,potem do znajomych i będziemy późno :) dzieki kochane za kciuki :)

kwiatuszek789, Pola 89, czekolada, pleasure, Lorka, monika_89, miszkaaa, Kasiarzynka, 100krotka:), littleladybird lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) no i mam moje zamówienie. Wczoraj kupiłam jeszcze nawilżacz powietrza. Zostały staniki, laktaor i kosmetyki dla małej. Poza tym wyprawka gotowa :)

Ada jak brzuch? wczorajsza dieta pomogła?

Kasia cudowne wiadomości! czekam niecierpliwie na zdjęcia :)

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratuluje :) widzisz nie ma co sie martwić, a jesli chodzi o rewolucje żołądkowe przed wizytą to doskonale to znam. Miałam tak dwa razy, raz po drodze juz do lekarza musiałam miec przystanek na stacji benzynowej :P czekamy na zdjęcie :)

Jesli chodzi o mój brzuch to jest lepiej. Rano zjadłam kilka śliwę i popijam activia dzieki czemu mogłam sie normalnie załatwić.

Ja dzis od rana bylam na miescie, pogoda paskudna ale musial pozałatwiać kilka rzeczy. Najważniejsze to hyla wizyta w lumpie i cala reklamówka fantów dla Klary :) dziewczyny kupujcie ciuszki nexta bo są super, każde z nich wyglądają jak nowe. Do tego zamówilam rolety do pokoju, byłam po skierowanie do lekarza, zawiozłam firankę do krawcowej. Dopiero zasiadłam w domu.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:02

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jesli chodzi o wózek to CHYBA mam pewniaka. Nie chodzę juz po sklepach i raczej jestem zdecydowana zamówić go jak będziemy miec kasę. Czekam na ekwiwalent za męża urlop :P zdecydowałam sie na Junama Carbon.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki :)

Kasia gratuluję wizyty , cudownie że synek rośnie i jest zdrowy (innej opcji nie miał) :) szkoda tylko , że się nie wyspałaś ale to nadrobisz . Z niecierpliwością czekamy na zdjęcie twojego okruszka :)
    aaaa i nie szalej z tymi remontami!!! :)

Ada sporo po drodze załatwiłaś ;) ja podjechałam jedynie do apteki i biedronki po mandarynki :P coś zaczyna mnie znowu rozkładać jak zwykle przed wizytą :P
    Fajnie , że masz takiego lumpka pod ręką u mnie nie ma nic :/ może jak w piątek po wizycie będę to pochodzę w Gdańsku po jakiś lumpkach :)

Monika super , że paczka się odnalazła i nawet zdążyła już dotrzeć . Ale fakt jakaś rekompensata by się przydała ;) zagubione przesyłki nie mają prawa nam zawracać głowy od tego jest firma sprzedająca zamawiany towar oraz firma kurierska , żeby ją namierzyć . W razie permanentnej zguby firma wysyła nową paczkę ... :) wiem z doświadczenia :)

Magda cieszę się , że u Ciebie wizyta tez przebiegła prawidłowo ;) Ja wizytuję w piątek i już się nie mogę doczekać :) mam sporą nadzieję , że poznam płeć :P Oczywiście nie dopuszczam do głowy myśli , że coś może być nie tak ... szczerze mówiąc to od paru dni czuję coś na wzór kopniaczków , nawet jak rękę przyłożę to czuć ;) tylko wczoraj coś lenia miała moja kruszynka , ale to zwalam na pogodę mi tez się nic wczoraj nie chciało :D

Ja miałam upatrzone dwa wózki Bebetto i Camarelo :
    http://camarelo.pl/w4.html oraz
    Expander Modo http://www.expander.czest.pl/produkty/mondo-grey/
    ale po tym jak pokazałam teściowej co mam na oku to ona się rozejrzała szerzej i wynalazła Bebetto carera
    http://dzidziusiowakraina.pl/pl/p/CAMARELO-Carera-4w1-z-Maxi-Cosi-CabrioFix-Baza-Maxi-Cosi-FamilyFix/1380
    ja go nie brałam pod uwagę ze względów na cenę ale skoro to oni chcą kupić nam karoce dla bąbla to nie będę wybrzydzać zwłaszcza , że jest lżejszy i ma dobry fotelik samochodowy a w taki wolałabym zainwestować bo dużo jeździmy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 13:59

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lorka lubi tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina bebetto i camarlo to dwie różne firmy :P te dwa co pokazałaś to są camarelo model carera. Moja koleżanka go ma i jest bardzo zadowolona bo jest lekki i zwinny. Zaś mondo mi się tez bardzo podoba ale nie mam gdzie go obejrzeć na żywo :/

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jej :D ale pogmatwałam :D miało być bebetto silvia :)

http://www.tomi.pl/bebetto-silvia.html?gclid=Cj0KEQiAyIayBRDo4vjdqJrgxZ0BEiQAhOYCYB6b-m6kdjFqyzf2o37enJ-WIlObyawk4ThUcyDb9s0aAkrS8P8HAQ

No własnie jak nasi mężczyźni wrócą w Grudniu to jedziemy obejrzeć je na żywo . Bo tak przez internet to wszystko ładnie i solidnie wygląda . Ale skłaniamy się najbardziej ku Camarelo Carera . Moja koleżanka ma taki i sobie chwali ;)

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada czasem tym ubrankom nie można się oprzeć, trudno że rózowe ;)

Madzia ceny mieszkań są jakie są, nie myśleliście o kupnie jakiegoś małego domu pod miastem? znajmoma wynajmuje mieszkanie w krk i po ślbie zamierzaja kupuć właśnie maly domek zamiast mieszkania. Cieszę sie, że wyniki ok :)

co do wózka to mamy expandera mondo. Mnie sie bardzo podoba, duża gondola, wysoki (mąż jest wysoki więc nie chcieliśmy niskiego). Taki sam ma Kasia (kasiarzynka)

• Lorka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mi przełożyli wizytę na 16.11 w poniedziałek ... czy ja się doczekam ? :D

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Iwona lekarz tragicznie Cie potraktowal, hurtowo aby jak najszybcej odhaczyc kolejna pacjentke. I tylko stresuje zamiast cokolwiek wytlumaczyc i wesprzec. Ehh. Oby za 2tyg na kolejnej wizycie byl juz normalny.

Kasia super ze wizyta na plus i ze maluszek zdrowiutki :-) tez czekam na fotki szkraba :-)

Marlena niestety nie ma co owijac w bawelne i poczatek macierzynstwa jest ciezki. Ale malenstwo i tak wynagradza wszystko samym byciem z nami :-) a najgorsze to niewyspanie ale my juz na szybko w nocy przewijamy, dajemy butle i zaraz kladziemy. Te zaraz to okolo godziny zajmuje ale i tak powoli sie przyzwyczajam :-)

Monika no w koooncu dotarlo zamowienie do Ciebie :-) fajnie, ze juz wyprawka praktycznie gotowa :-)

Ada szalejesz z zakupami dla Klary :-) ale ciuszki super.
    Tak mi sie pzypombialo - Co moge doradzic tak ogolnie to ze spiochy sa niewygodne. Tzn jak dla mnie. Niewygodnie wyciagac mi je spod Niuni. Tak jak wczoraj zalozylam je jej i 3 razy pod rzad przebiralam i za kazdym razem kombinowalam zeby rozebrac a pozniej ubrac. Najlepiej sprawdzaja sie polspiochy z bodziakiem lub pajac. Ale oczywiscie to tylko moje spostrzezenia :-)

Pewnie pominelam jakeis wpisy ale z tel pisze. Pochwale sie tylko ze mala przybrala mi w tydzien 455g i juz malutko jej brakuje do 4kg :-)
    A mamusia kupila sobie na spontanie kurtke zimowa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 15:00

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina to racja. Trzeba obejrzeć na zywo, przejechać się po sklepie. Do grudnia nie wiele zostało więc niedługo bęDziecie mogli polatać po sklepach. Szkoda ze przełożyli wizytę.

Docia. Zgadzam sie co do śpiochów, mi tez nie podpasowały przy chrześniaku wolę pajace. Mala ładnie przytyła :) oby tak dalej

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam nadzieję , że więcej mi nie przełożą :D
    No nic , muszę to przeczekać , z 3 dni zrobiło się 6 :P

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a powiedz nam jak Ci czas na wolnym mija ? :)
    Dobrze pamiętam , że jestes na zwolnieniu ? :)

Chciałabym obejrzeć taki serial ale to chyba nie na moje nerwy potem bym beczała 3 dni :P

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ