X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Wczoraj już nie miałam weny na pisanie bo o 18 położyłam się "poleżeć" i obudziłam sie o 20 ;)

Link do wózka nr 1 na tą chwilę. Tak jak pisałam, zdecydowaliśmy nie szukać nie wiadomo czego, ja cos bedzie nie tak to sie spacerówke wymieni. W xzasadzie wybrany tylko wizualnie ale najbardziej ze wszystkich mi pasuje :)
    [JPG]http://allegro.pl/city-travel-nowosc-skora-promocja-cenowa100-dni-i5486498277.html[/JPG]

Dmuchawiec ja w ciązy ne cwicze bo mi sie nie chce. za to sobie tłumacze, ze skoro jeszcze nie jestem na L4 to juz jest jakis wysiłek i "sport" dla mnie :D

100krotka ja apap biore jak mnie głowa boli. Wole wziąc bo pewnie moje cierpienie też dziecko w jakis sposob czuje a to chyba gorsze od takiego leku.

Mała Czerna i jak, był kurier? Wrzuć jakąś fote zakupionych rzeczy :)

Ja sie własnie zastanawiam jakie kosmetyki kupic dla Malej. Nie chce nie wiadomo czego i myśle nad serią kosmetyków dla dzieci Nievea. Macie moze jakies doswiadczenie z nimi?

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś kupiłam w rossmannie takie cudeńka (tylko szkoda, ze napis "tatę" nie jest na srodku). Zarejestrowałam karte ROSSNĘ żeby miec jakieś znizki na artykuły dla maluchów :)

1d7b559bde1ae52amed.jpg
    3d9cdd2112ef0cbamed.jpg

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek bardzo fajny wóz i jako wybór kolorów.

Moje koleżanki polecają kosmetyki z serii Ziajka. Rewelacyjny jest plyn do kąpieli bo działa jam Emolium a jest dużo tańszy. Do tego maja oliwki szampony i maści na odparzenia.

Śliczne buciki :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka w sumie to skarpeteczki :)

Ziajke też brałam pod uwage. Nie chce kupowac nie wadomo jak drogich bo to raczej bez sensu. Chyba, ze bedzie taka konieczność to wtedy wiadomo.

Co do wózka to niestety z kolorami ciezko bedzie. Pewnie zostaniemy przy czarno-zielonym ale nigdy nie chciałam czarnego dla dziewczynki. Chyba pora zmienic zdanie :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    v

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 13:44

miszkaaa, czekolada, monika_89 lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratuluje synka :) jak maleństwo rosnie, wszystko oki? :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem po wizycie. Z małym wszystko dobrze, waży 240gram ;) i już trzeci lekarz sam od siebie powiedzial,ze to chlopiec, wiec juz mamy pewnosc :) za to ja mam znów bakterie liczne w moczu i dostałam skierowanie na posiew z moczu. Znów wydałam w aptece 120zł... i tak za każdym razem...

Jak wracałam od lekarza to tak okropnie zaczął mnie brzuch boleć, że nie umiałam dojść do domu... z prawego boku na dole... to chyba te wiązadła, ale tak okropnego bólu jeszcze nie miałam... leżałam i płakałam, poruszyć się nie mogłam... wzięłam paracetamol i przeszło, chociaż jak się poruszę to jeszcze trochę ból czuję...

Martwiły mnie te bóle jak na okres i lekarka powiedziała, żeby na takie bóle uważać, bo mogą to być skurcze i powodować skracanie się szyjki, ale ja mam długą i zamkniętą szyjkę (zawsze mówi, że długa jak u łabędzia) więc może taka moja uroda...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    v

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 13:45

Madzia890722, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 - ŚLICZNY chłopczyk!

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Olka super zdjęcia :) znam nutramigen z doświadczenia, zapach i smak cudny.. :/

Madziu dobrze ze z maluszkiem wszystko dobrze :) spokojnie, w listopadowkach mnóstwo mam czuje/czuło podobny bol i wszystko jest ok ;)

Kwiatuszek ja kupiłam kosmetyki z różnych firm i będziemy testować. Oilatum ani żadnego płynu do kąpieli nie będę stosować.

Był kurier :D o 18:30 ale ważne ze dotarł. Kupiłam większość kosmetyków, pieluszki flanelowe, tetrowe, pampersy i kilka innych rzeczy. Jak będę miała chwilkę to wrzucę fotkę, jestem bardzo zadowolona :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, witam się baaardzo nieśmiale! :)
    I od razu pytanie :) takie dość podstawowe. Ostatni okres był 9 czerwa, na mój chłopski rozum to jest teraz 5 tydzien (4t4d czyli piąty), tak mi tez pokazuje kalendarz. Czemu zatem suwaczek liczy to jakos 4 tydzien?
    Dobra, chyba nieważne. On jeszcze dolicza dni przeciez. A to faktycznie jest 4 tydzien 4 dzień więc tydzień 5. Poplątałam sie strasznie, to chyba z wrażenia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 06:19

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Olka. Śliczny bobas :) cudne te zdjęcia z sesji

Madzia, gratuluje chłopca :) a skąd te bakterie w moczu? Jakiś stan zapalny pęcherza? M ostatnio tez wyszły dość liczne ale ja głupia nie wypatrzyłam w :P teraz powtórzę badanie i w ci wyjdzie. A jak się dzisiaj czujesz? Jak ból będzie się powtarzał to zadzwon do lekarza.

Arien no wreszcie dodarłaś do nas! Jest tak ja piszesz :) jestes w trakcie piątego tygodnia czyli są ukończone 4 pełne tygodnie i4 dzień. Na klikniesz na Moje Bellu a następnie kalendarz to tam po lewej stronie będzie to rozpisane który tydzień, miesiąc itp. No i przy okazji udostępnij dla nas kalendarz :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien a na kiedy wychodzi Ci termin porodu?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 16 marca :)

miszkaaa lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Arien! Ale się cieszę :). Jak się czujesz?

Madzia, fatalnie z tymi aptekami. Tak się mówi, że ciąża to mały koszt jak się na nfz chodzi, że tylko witaminy,krem na rozstępy i kilka ubrań. A jak się doliczy bety, duphaston, jakieś leki na zakażenia itp. to się robi fortuna.
    Martwi mnie ten Twój ból brzucha, bo tak silny nie brzmi dobrze, czy już jest dobrze?

Cześć Ola :)

Właśnie, kremy na rozstępy. Arien, Miszka smarujecie się już? Dziewczyny w bardziej zaawansowanej ciąży - czego używacie?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, ja jeszcze nie ogarnęłam do końca, że jest we mnie fasolek, a Ty mi tu o kremach :D
    Czuję się dobrze. Wczoraj miałam trochę kłopotów z żołądkiem, miałam małą biegunkę i mdłości, ale to chyba z emocji. Poza tym czułam się jakbym miała być chora, było mi zimno i miałam dreszcze. Jak byłam w pracy to pobolewał mnie brzuch na @, ale jak wróciłam do domu, zdrzemnęłam się to już mi przeszło.
    A dzisiaj miła niespodzianka. Nie obudził mnie budzik na mierzenie temp :) Stwierdziłam, że olewam, bo pewnie jakiś maleńki spadek i w panikę bym wpadała.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek ja jak na razie stosuje balsam baby dream z Rossmana. A tak poI trymestrze pewnie czegoś poszukam juz typowo na rozstępy. Gdzies kiedys widziałam masło shea z olejkiem arganowym i pewnie będę szuac czegos takiego bo podobno jest najlepsze na rozstępy.

Arien. Ja na poczatku czułam się jakbym jula chora.ciągle bylo mi zimno, trzęsłam się i brzuch tez pobolewał jak na @. Jakby bol byl silny weź nospe lub magnez. Temp najlepiej olać i sie nią teraz nie przejmować :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaa, jak Twoje przypadłości nudnosciowo-wymiotne? Nospę można brać?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytalam lekarza co brać jak boli brzuch to mówili ze można i nospe i magnez bo tez działa rozkurczowo. Wczoraj mnie lekko pobolewało wzięłam magnez i przeszło. A jesli chodzi o mdłości to dzisiaj tez ok. Znowu po przebudzeniu zjadłam pieczywo chrupkie kilka sztuk i jak wstałam to mnie nie szarpało na wymioty wiec ta metoda sie sprawdza. Tylko mąż na mnie krzyczał ze mu chrupie do ucha, a wczoraj byl u laryngologa na płukaniu uszu wiec ma słuch wyostrzony :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    v

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 13:45

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ